آقای غرور
المپیک ٢٠١٦ روزهای تلخی را برای مردی رقم زد که ٤سال قبل در همین روزها روی ابرها بود و هر جایی که میرسید، با استقبال روبهرو میشد اما حالا شرایط تفاوت کرده است.
بنا را لِه نکنیم
علیرضا حیدری نایبرئیس سابق فدراسیون کشتی
وقتی مصاحبه محمد بنا را خواندم، حس خوبی نداشتم چون میدانم که محمد بنا به غیراز کشتی حرفه دیگری ندارد و حتی در تمام این سالها پول آنچنانی دریافت نکرده که بخواهد برای خودش فعالیت تجاری داشته باشد. احساس میکنم که در جامعه ما توقعات از کسانی که موفقیت به دست میآورند، بالاست. آنقدر قهرمانان را در رسانهها و میان مردم بزرگ میکنند که افرادی مثل بنا حتی از جایگاهی که در آن قرار دارند هم میترسند. هراس دارند که مبادا پایشان را از بار قبلی کمی عقبتر بگذارند و هجمهای علیه آنها ایجاد شود. همین موضوع باعث میشود که خیلی از پتانسیلها قبل از اینکه خودشان را آزاد کنند، از این فضا بترسند و عطای کار را به لقایش ببخشند. همه ما میدانستیم که تکرار ٣ طلای المپیک لندن برای کشتی فرنگی نشدنی است و همین ٢ مدال برنز به دست آمده از نظر من ارزش بالایی دارد. در ضمن باید بگویم که کشتی فرنگی با تغییراتی که در قوانینش بعد از المپیک به وجود آمده و مثلا دیگر چیزی به نام خاک ندارد، کار را برای ما سختتر کرده است. حتی شاید در المپیک بعدی همین ٢ مدال را هم نگیریم چون اکثر کشتیگیران ما در خاک امتیازات خود را جمع میکردند. محمد بنا قبل و بعد از المپیک سختیهای زیادی کشید و وقتی میبیند که با کسب ٢ مدال اینطور با او برخورد میشود، خداحافظی را بهترین راه میداند. از نظر من ورود افراد غیرحرفهای به کشتی که ادعای کارشناسی دارند، اجازه نمیدهد که نفرات حرفهای کارشان را خوب پیش ببرند. قطعا محمد بنا اگر فضای بهتری را پیش روی خود میدید و اینقدر فشار تحمل نمیکرد، میتوانست نتیجه بهتری بگیرد. شاید خوب باشد یاد بگیریم که در زمان موفقیت یک نفر را بت نکنیم و زمانی هم که نتیجه نمیگیرد، او را له نکنیم.
از مشورت فرار میکند
حسین ملاقاسمی عضو شورای فنی کشتی فرنگی
نکته اول اینجاست که قرارداد محمد بنا با فدراسیون کشتی تا المپیک بوده و استعفای او چالشی در شرایط فعلی ایجاد نمیکند. از نظر فنی باید بگویم که شخصا بنا را قبول دارم چون مربی بسیار خوبی است و علم ورزش و مدیریت را به خوبی میداند. خانواده کشتی مطمئنا هیچ وقت زحماتی که بنا کشیده را فراموش نمیکند. نمیدانم بعد از بازگشت از المپیک محمد بنا چه شرایطی برای خودش ایجاد کرده که به این نتیجه رسیده خداحافظی کند. درست نیست یک مربی که بالاخره تیمش ٢ مدال از المپیک بازگردانده، با این شکل کنار برود و البته خودش هم قطعا دوست نداشت چنین اتفاقی بیفتد. متاسفانه کار بنا در کشتی بد تمام شد و نتیجهای که همه، حتی خودش انتظار داشت، به دست نیامد. البته من میتوانم به صراحت بگویم که در درجه اول اشتباهات از خود بنا بود که دچار چنین سرنوشتی شد. بارها در تمرینات حاضر شدم و به او گفتم که نباید فشارهای جسمانی که ٤سال قبل روی کشتیگیران آورده را تکرار کند اما او این کار را تکرار میکرد و تمرینات پرفشار را تا چند روز قبل از المپیک نیز ادامه داد. درک کنید که ٤سال قبل این کشتیگیران جوانان ٢٥ ساله بودند و انگیزه بالایی داشتند. همه میدانستیم که قطعا موفقیت ٤سال قبل تکرار نمیشود اما همان ٣ مدال طلا باعث شده بود تا انتظارات از او بالا برود. در شورای فنی هم انتقاداتی به بنا داشتیم اما از مقامات بالا بهویژه وزیر ورزش به ما فشار آوردند که بنا حتما باید باشد. ما همچون میدانستیم بنا زود قهر میکند، به او فشار زیادی نیاوردیم و همین باعث شد خودمحوری بنا به اوج خود برسد. متاسفانه بنا از مشورت و شورای فنی فرار میکرد و نمیخواست با هیچکس همکاری کند.
کشتی از نبود بنا ضرر میکند
فرشاد علیزاده مربی تیمملی کشتیفرنگی
خیلیها میگویند که سن فرنگیکاران در المپیک ٢٠١٦ بالا رفته بود و همین دلیل شکست کشتیگیران مطرح ما بوده است. این موضوع کاملا مشخص است و ما هم خوب میدانیم اما محمد بنا فقط ١٠ ماه وقت داشت تا کشتیگیران را برای المپیک آماده کند، ضمن اینکه ٣ سهمیه هم کسب نکرده بودیم و دغدغه سهمیه هم وجود داشت. در این مدت کوتاه قطعا نمیشد نفرات جدیدی را شناسایی کرد و آنها را به المپیک برد چون یک ریسک بزرگ بود. بنا هم تصمیم گرفت به شاگردان قدیمی خود اعتماد کند و با آنها به المپیک برود اما باز هم انتظار ما از نمایندگانی که داشتیم، بیشتر بود. نمیدانم بعد از المپیک چه اتفاقی افتاده که محمد بنا تصمیم به خداحافظی گرفته اما به نظرم کشتی از رفتن بنا ضرر میکند. درحال حاضر فرنگیکاران جوان خوبی داریم که بنا میتوانست با کار کردن روی آنها به مدت ٤سال دیگر، یک افتخار تاریخی دوباره را در المپیک ٢٠٢٠ رقم بزند. این اتفاق یکبار در سال ٢٠٠٩ رخ داد که بنا به کشتی فرنگی برگشت و ٣سال شبانهروز کار کرد تا در المپیک ٢٠١٢ توانست ٣ مدال طلا را به مردم ایران تقدیم کند. آنهایی که کشتی گرفتهاند و ورزش حرفهای کردهاند، میدانند که در ورزش هر اتفاقی ممکن است. یک دوره خوب نتیجه بگیرد و یک دوره هم شاید آن چیزی که میخواهید رقم نخورد. نمیخواهم بهانه بیاورم اما داوری هم در المپیک ٢٠١٦ به کشتی فرنگی ضربه بزرگی زد. وقتی که کشتیها نزدیک دنبال میشود، حتی یک امتیاز و یک اخطار هم تأثیرگذار است. بههرحال باید اتفاقات گذشته را فراموش کنیم و به فکر آینده باشیم. همه این روزها به دنبال مقصر میگردند اما با گشتن دوباره مقصر چیزی عایدمان نمیشود. البته بنا که بعد از المپیک تمام مسئولیت نتایج را بر عهده گرفت.
نظر کاربران
انصاف داشته باشیددرکدام ازادوارالمپیک حتی همین دومدال برنزراهم یک جاگرفتیم؟سه طلاپیشکش تکواندوراببینیدباآن همه ادعا پرچمشو یک دختربراشون بالانگه داشت کدام مربی ایرانی تاحالاافتخارکسب پنج مدال دردودوره درالمپیک راداشته؟کاری نکنیدتاجهت پوشش ندانم کاریتان دردوره بعدبه بناهم مانند مهماندوست قهرمان ملی لقب خائن بدهید..