توکیو بدون توقف
حسن یزدانی دیروز کامران قاسمپور را ۵ بر ۲ شکست داد و مسافر المپیک شد. او به همشهری میگوید از این پس به مبارزه با تیلور آمریکایی فکر میکند.
روزنامه همشهری: حسن یزدانی دیروز کامران قاسمپور را ۵ بر ۲ شکست داد و مسافر المپیک شد. او به همشهری میگوید از این پس به مبارزه با تیلور آمریکایی فکر میکند.
مسابقات انتخابی تیم ملی کشتی آزاد روز گذشته در خانه کشتی شهید صدرزاده برگزار شد و نفرات برتر اوزان ۵۷ و ۸۶کیلوگرم مشخص شدند. در وزن ۵۷کیلوگرم رضا اطری در مقابل رحمان عموزاد خلیلی قرار گرفت که با نتیجه ۶ بر ۴ پیروز شد. در وزن ۸۶کیلوگرم حسن یزدانی قهرمان جهان و المپیک در مقابل کامران قاسمپور قهرمان امیدهای جهان قرار گرفت.
یزدانی که شانس اول کاروان ایران برای کسب مدال طلای المپیک توکیو محسوب میشود در حالی پا به این مسابقه گذاشته بود که اگر کسی شرایط او را داشت سخت راضی به برگزاری مسابقه انتخابی میشد. او بر خلاف کشتیهایی که از او سراغ داشتیم و بیامان به حریفانش یورش میبرد، روز گذشته کاملا حسابشده کشتی گرفت و برای لحظهبهلحظه کشتیاش برنامه داشت که در نهایت توانست کشتی را با نتیجه ۵ بر ۲ پیروز شود. ستاره اول کشتی ایران در سالهای اخیر، بعد از برتری مقابل حریف جوانش در گفتوگویی اختصاصی به سوالات پاسخ داد.
حسن یزدانی که ستاره این روزهای ورزش ایران محسوب میشود چطور اینقدر راحت قبول میکند در مسابقه انتخابی کشتی بگیرد؟
در حالی که سابقه کشتی ایران نشان میدهد کسی که مدال طلای جهان و المپیک را دارد حضور خودش در تیم ملی را تا چندین سال بیمه کرده است.
من با گذشته کاری ندارم. قانون برای همه یکسان است. در این چند سالی هم که کشتی گرفتم و ملیپوش بودم همیشه با مسابقه انتخابی به مسابقات رفتهام. با این کار حق کسی ضایع نمیشود. کادر فنی معیارهایی برای مسابقات انتخابی دارد و شاید کشتیگیران را به مسابقات برونمرزی هم اعزام کنند. به هر حال این مسیری است که برای ملیپوش شدن باید طی کنیم و من برای شادی دل مردم این مسیر را انتخاب کردهام. شاد کردن دل مردم که اینقدر به من لطف دارند ارزش این سختیها را دارد و درست نیست پا پس بکشم.
مسابقات انتخابی باعث ایجاد انگیزه در بین کشتیگیران میشود و تمام مدعیان میتوانند خودشان را محک بزنند. من با شرکت در مسابقات انتخابی مشکلی ندارم. با انتخابی، کشتیگیری که حقش است به دوبنده تیمملی میرسد و دعای خیر ۸۵میلیون ایرانی برای کسب مدال جهانی و المپیک پشت سرش است. حضور حریفان خوب در داخل همیشه باعث شده حواسم جمع باشد و تمرینات خوبی انجام بدهم. خدا را شکر کشتیگیران خوبی در وزن من هستند که باعث رشد همدیگر در کشتی میشویم.
امروز کشتی همیشگیات را در مقابل کامران قاسمپور ندیدیم. همه توقع داشتند مثل همیشه بیامان به حریفت حمله کنی و با امتیاز بالا پیروز شوی. در این مورد توضیح میدهی؟
آقای قاسمپور از کشتیگیران بااخلاق و فنی است که عنوان قهرمانی امیدهای جهان و قهرمانی آسیا در رده بزرگسالان را در کارنامه دارد. کشتی انتخابی تیم ملی شرایط خاص خودش را دارد و نباید ریسک کرد. من سعی کردم بابرنامه کشتی بگیرم. از رده نوجوانان با آقای قاسمپور در اردوهای تیم ملی حضور داریم و بارها شده که با هم تمرین کردیم، مسابقه دادیم و کاملا با سبک کشتی یکدیگر آشنایی داریم. برای همین بیمحابا نباید کشتی میگرفتم و با برنامه پیش رفتم تا بتوانم برنده کشتی باشم.
در کشتی انتخابی تیمملی، آقای امید اسماعیلپور بهعنوان مربی هدایتت میکرد، در حالی که قبلتر آقای همت مسلمی هدایت تو را بر عهده داشت. این تغییر مربی دلیل خاصی داشت؟
اصلا ، به هیچ وجه. آقای همت مسلمی مربی من در رده نوجوانان و جوانان بودند که همیشه قدردان زحمت ایشان بوده و هستم. کشتی، ورزش جوانمردی و پهلوانی است و احترام به بزرگتر بهخصوص مربی و پیشکسوت در آن بهشدت توصیه شده است. من هم وظیفه خودم میدانم قدردان تمام مربیانم باشم. آقای مسلمی حدودا یک سال برای مربیگری به کشور هند رفتند و بعد از بازگشت هم درگیر مسائل شخصی بودند. من هم در این مدت پیش آقای امید اسماعیلپور که مربی رده نونهالان من بودند تمرین میکردم. به همین دلیل آقای امید اسماعیلپور که یک سال است زحمات من بر دوششان است روز انتخابی هدایت من را بر عهده داشتند تا قدردان زحمات ایشان در این یک سال باشم. البته که مربیگری فقط زحمت است و امیدوارم مدال خوشرنگی در المپیک بگیرم تا جبران زحمات تمام مربیان عزیزم باشد و دل خانواده و مردم همیشه مهربانم را شاد کنم.
چند روز پیش علیرضا دبیر با حضور در جمع ملیپوشان صحبتهایی کرده بود که برای کسب مدال المپیک باید قید همه چیز را بزنند و المپیکی زندگی کنند. شما که خودت مدال المپیک را در کارنامه داری چقدر با این حرفها موافقی؟
صد درصد کسی که میخواهد مدال المپیک بگیرد باید از یک سال قبل با این هدفش زندگی کند. برنامه تمرین، استراحت، تغذیه و مسائل روحی روانی همه نکاتی است که هر ورزشکاری برای کسب مدال المپیک باید به دقت آنها را رعایت کند. دکتر دبیر هم بهعنوان رئیس فدراسیون و یک پدر دلسوز که خودش مدال طلای المپیک را دارد همیشه نکاتی از این قبیل را به بچهها گوشزد میکند تا کشتیگیران آزاد و فرنگی به مدال المپیک که بزرگترین هدف یک ورزشکار است برسند.
شنیده شده که گوشیهای موبایل را هر شب در اردو جمع میکنند و صبح موقع صبحانه میروید تحویل میگیرید. این موضوع صحت دارد؟
بله، موبایلها را جمع میکنند. ورزشکار حرفهای باید ساعت ۱۰ یا ۱۱شب بخوابد و فضای مجازی و موبایل شاید باعث شود ساعت خواب به هم بخورد و فردا برای تمرین سرحال نباشیم. من با این ماجرا مشکلی ندارم. گوشیها شب جمع میشود، صبح هم تحویل میدهند که اگر کاری داریم انجام دهیم یا تماسی با خانواده بگیریم.
کسی گوشی اضافی ندارد که یک گوشی را تحویل بدهد و یکی را نگه دارد؟!
(با خنده) فکر نکنم کسی داشته باشد ولی اگر هم باشد خودش ضرر میکند.
به کشتی با تیلور فکر میکنی؟ همه میگویند کشتیاش در حد تو نیست. نظر خودت چیست؟
بله، خیلی فکر میکنم. البته سعی کردم فکرم را جمع کنم و اول روی مسابقه انتخابی متمرکز شوم و قدم به قدم پیش بروم. در مورد تیلور هم بگویم ایشان کشتیگیر خوبی است و توانسته قهرمان دنیا شود. دو بار هم مرا شکست داده است.
چه جالب که مثل خیلیها برای حریفت کری نمیخوانی. با اینکه افتخاراتت چندینبرابر حریفت است.
باید حرفت را روی تشک بزنی. به علاوه، احترام گذاشتن به حریف یک اصل است. کشتی فقط مدال و قهرمانی نیست. اینها همه تمام میشود. مردم به آدم مدال بدهند بزرگترین نعمت است.
ارسال نظر