۹۳۱۱۱۴
۱۶ نظر
۵۱۲۴
۱۶ نظر
۵۱۲۴
پ

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد

در این مطلب به‌سراغ سه فیلمی رفتیم که می‌توانند در صدر لیست بدترین آثار کارنامه کاری حامد بهداد قرار بگیرند.

برترین‌ها: حامد بهداد را می‌توان یکی از با استعدادترین بازیگران نسل سوم سینمای ایران بعد از انقلاب دانست. بازیگری که در سال‌های جوانی با شور فراوانی کار خود را شروع کرد و از هر حرکت عجیب و غریبش می‌شد فهمید که چقدر عاشق کارش است. به یاد دارم در همان سا‌ل‌های اولی که نامش بر سر زبان‌ها افتاده بود و به‌واسطه رفتار غیرعادیش، همه از او صحبت می‌کردند، مصاحبه‌ای ازش خواندم که درباره سختی‌های دوران دانشجویی می‌گفت.

او که در رشته بازیگری تئاتر در دانشگاه آزاد تهران تحصیل کرده می‌گفت که خیلی وقت‌ها از شدت بی‌پولی مجبور بوده شب‌ها یواشکی در نمازخانه دانشگاه بخوابد و.... خلاصه که برخلاف عموم بازیگران هم‌نسلش، بهداد تلاش فراوانی کرد تا جایگاه امروزیش را به‌دست بیاورد و به راستی از صفر شوع کرد؛ و خب چه چیزی ارزشمندتر از این؟

حالا در میانه میانسالی، هرچند آرام‌تر و پخته‌تر شده، اما از آن شور و عشقی که به‌کارش دارد، حتی ذره‌ای هم کم نگشته و کماکان می‌توانید این شور و عشق را در همه بازی‌های او پیدا کنید. جا‌هایی که کنترل شده و به‌میزان، آن‌ها را بروز داده تبدیل شده‌اند به بهترین‌های کارنامه‌اش و جا‌هایی که فیلمساز نتوانسته کنترلش کند و از حد خارج شده، بدل به اغراق‌آمیزترین و بدترین تجربیاتش گشته‌اند.

در بخش دوم این یادداشت‌ها اینبار به‌سراغ سه فیلمی رفتیم که می‌توانند در صدر لیست بدترین آثار کارنامه کاری حامد بهداد قرار بگیرند.

حس پنهان

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد

«حس پنهان» ساخته مصطفی رزاق کریمی را می‌توان بدترین فیلم حامد بهداد دانست. فیلمی پر ستاره که در سال ۱۳۸۵ ساخته شد و بهداد در آن با مهتاب کرامتی، محمدرضا فروتن و نیوشا ضیغمی همبازی بود.

در فیلمی جوانانه که به احوالات متضاد جوانان در اقشار مختلف می‌پرداخت، بهداد نقش جوانی از دست رفته را بازی می‌کرد که بعد از مرگ نامزدش به نوعی افسردگی شدید و جنون دچار شده است و حالت عادی ندارد. بهداد که در آن سال‌ها در اوج به‌سر می‌برد و با اعتماد به‌نفسی سطح بالا خودش را بهترین بازیگر سینمای ایران می‌دانست، به‌سختی قابل مهار بود و هر کارگردانی قدرتش را نداشت که جلوی دوربین خود مهارش کند.

او در این مقطع از بازیگری نه‌تنها مانند همیشه کارش را باعشق و دلی انجام می‌داد که اضافه شدن این اعتماد به‌نفس در شخصیتش باعث شد هم جلوی دوربین و هم پشت دوربین، حرکات اغراق‌آمیز زیادی از خود بروز دهد. از بازی‌های پراغراق در فیلم‌هایی مانند «دل خون» یا «زندگی با چشمان بسته» گرفته تا حرکات عجیب و غریب در نشست مطبوعاتی فیلم‌ها.

بهداد «حس پنهان» را درست در همین دوران بازی کرد و از آنجایی که خود نقش هم جنون‌آمیز بود و بهداد هم همه سعیش بر این بود تا خود را مجنون هنر به نمایش بگذارد، در اغراق کردن و استفاده از حرکات گل‌درشت و پرطمطراق در این فیلم کم نگذاشته است. با اختلاف می‌توان این فیلم را بدترین کار بهداد دانست.

در مقاطعی از فیلم که کاراکتر او ناگهان برانگیخته یا حساس می‌شود و در نقاط اوج دراماتیک، آنقدر بازی بهداد اغراق مضاعف به‌خود می‌گیرد که تماشاگر حتی ممکن است خنده‌اش بگیرد.

چه خوبه که برگشتی

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد

بهداد با کارگردانان بزرگ زیادی کار کرده و در این میان اگر بگوییم مسعود کیمیایی و حمید نعمت‌الله بهتر از همه کارگردانان دیگر موفق به کنترل انرژی بالای او در صحنه شده‌اند بیراه نگفته‌ایم. اما شاید عنوان بدترین همکاری بهداد با یک کارگردان بزرگ به فیلم «چه خوبه که برگشتی» برسد که داریوش مهرجویی آن‌را ساخته است. هرچند که آن‌ها پیش از این در «نارنجی‌پوش» هم باهم همکاری کردند، اما هیچ‌کدام همکاری موفقی محسوب نمی‌شود.

برخلاف کیمیایی که دوتا از بهترین بازی‌های عمر بهداد را از او می‌گیرد و همکاری خوبی که میان آن‌ها در «جرم» (به عنوان موفق‌ترین و بهترین فیلم کیمیایی در سال‌های اخیر) اتفاق می‌افتد، مهرجویی هرگز نمی‌تواند نه در «نارنجی‌پوش» و نه در «چه خوبه که برگشتی» بهداد را کنترل کند. ضمن اینکه واقعا «چه خوبه که برگشتی» را می‌توان یکی از بدترین فیلم‌های داریوش مهرجویی هم دانست.

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد
حامد بهداد در نارنجی‌پوش

در فیلمی پرت و پلا که همه‌چیزش بد و سهل‌انگارانه است، بازی بهداد هم پر از ایراد و اغراق و شدت و حدت متناقض است. نه خوشحالی‌ها و لذت بردن کاراکتر واقعی و قابل باور است و نه جدیت و عصبانیتش هنگام دعوا و جدل، ابهت لازم را دارد. در نتیجه تماشاگر با کاراکتری کم مایه طرف است که خوشمزگی‌های بازیگر هم نمی‌تواند آن‌را کمی شیرین و قابل توجه کند.

جاندار

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد

فیلم سوم هم‌اکنون روی پرده است و به‌تازگی اکران شده. فیلمی که دو کارگردان جوان و فیلم اولی آن‌را ساخته‌اند و شبیه به بسیاری از فیلم‌های اول در سال‌های اخیر، با استفاده از سوپراستار‌ها و بازیگران مطرح، گران‌قیمت و از سوی دیگر پولساز نظیر فاطمه معتمدآریا، جواد عزتی، باران کوثری و خود حامد بهداد، سعی داشته فروش خود را تضمین کرده و از طرف دیگر با حضور اسم‌های بزرگ چه در جلوی صحنه و چه در پشت صحنه، برای یک فیلم اول اعتبار مضاعف بخرد.

خب این ایده هوشمندانه‌ایست که می‌تواند با تضمین بازگشت سرمایه جای پای کارگردانان تازه‌کار را در سینمای حرفه‌ای محکم کند. از این نظر حضور این بازیگران مطرح منطقی و قابل پیش‌بینی به‌نظر می‌رسد، اما وقتی هرکدام از این نام‌های بزرگ ساز خود را می‌زنند و راه خود را می‌روند، یک جای کار می‌لنگد و منجر به به‌وجود آمدن ناهماهنگی‌های زیادی خصوصا در شیمی میان بازیگران می‌شود.

در «جاندار» بازیگران هم کیفیت و هم‌راستا نیستند و این باعث می‌شود که سبک و کیفیت بازی هریک در صحنه، حضور و همراهی دیگر بازیگران را در خود ببلعد و همه انرژی‌های جاری در صحنه، در تلاقی با یکدیگر از دست بروند و اخته شوند. بازی هرکدام از اعضای آن خانواده به‌جای آن‌که به هم نشسته باشد تا اتمسفر خانوادگی و گیرایی خلق کند، با برهم‌کنش و خنثی کردن دیگری برای به رخ کشیدن خود، همدیگر را سرکوب می‌کنند.

بدترین نقش‌آفرینی‌های حامد بهداد

در این مورد بازی حامد بهداد در جایگاه برادر بزرگ و ساده خانواه هرچند به خودی خود بد نیست، اما بسیار خارج می‌زند و به یک نت فالش می‌ماند. کاراکتری که قرار است ساختارشکنانه باشد (برخلاف برادر‌های بزرگ در سینمای ایران ابهت و عزت و احترام ویژه‌ای ندارد و...) و گریمش هم می‌خواهد تصویر کاملا متفاوت و جدیدی از حامد بهداد ارائه دهد که برای تماشاگر تازگی و ماندگاری خودش را داشته باشد، به واسطه شخصیت‌پردازی ضعیف به یک کاراکتر لوس و بیش از حد مظلوم بدل شده، به یک مرد اخته و بی‌خاصیت که انفعالش همه انرژی که بازیگر پای نقش گذاتشته را هدر می‌دهد و او را وادار به مظلومیت نمایی می‌کند.

چیزی که بازی بهداد را در این فیلم را در این لیست قرار می‌دهد، همین سعی بیش از حد و فالش برای مظلوم بودن است که ثمره‌اش می‌شود یک بازی بد و ضعیف و مظروفی که هیچ‌جوره در ظرفش نمی‌گنجد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بعضی نقش ها به بعضی ها نمیاد هر چقدر هم که سعی شون رو بکنن

  • بدون نام

    ولی من نارنجی پوش و خیلی دوست داشتم

  • بدون نام

    بنظر من توی فیلم زندگی با چشمان بسته خیلی بازی بدی داشت . چون میخواست نقش یه پسر شیرین و دوست داشتنی رو بازی کنه ولی آخرش همون پرخاشگریهایی که مشخصه جزو شخصیت خودشه و بازی نیست رو انجام میداد

  • بدون نام

    فیلم چه خوبه که برگشتی و فیلم حس پنهان خودشون کلهم فیلمای بدی بودن چجوری از بازیگر انتظار بره توش خوب ظاهر بشه ؟؟مثلا حس پنهان درمورد یه مردیه که زنش بجه نمیخواد و ناگهان عاشق یه دختر کم سن و سال میشه که هیچ ویژگی خاصی نداره بعد بهشم میگه من دوباره به دنیا اومدم!

  • *•*

    به حامد بهداد بنظرم فیلمای پلیسی بیشتر بهش میاد بیشتر میتونه خودشو در نقش غرق کنع..مث فیلم سقوط ازاد البته خود اسمشو یادم نیس ولی فک کنم همین بود اسم فیلم.

  • لنيستر

    سرمار خانم محراب پور ! حامد بهداد يك نقش مزخرفي بود كه نقش يك نقاش رو بازي ميكرد و اونجا اونقدر تهوع اور بازي ميكرد كه امكان تماشاي كار تا پايان فيلم با جيغ زدن هاي مكرر بهداد ، ميسر نبود كاش به اون فيلم هم اشاره اي ميكرديد

  • بدون نام

    حامد بهداد و نوید محمد زاده دقیقا مثل همدیگه ان تو تمان فیلما یه قسمت هارت و پورت دارن که چون از پسش برمیان و به شخصیتشون نزدیکه فک میکنی خوب بازی میکنن ولی بازی خاص دیگه ای ندارن .

  • بدون نام

    توی فیلم بی تابی بیتا که دیگه مزخرف در مزخرف بود بازیش . بازیگر روبروشم که این دختر ماته که اسمشو یادم نیس

  • بدون نام

    غرور زیادی داشت با اومدن جوون های تازه نفس یکم از اون حال و هوا افتاده و خودشم فهمیده که تک تاز سینما ایران نیس بخاطر همین یکم بهتر داره بازی میکنه تو بتزی هاش اون غرور و سرکشی قبلی نمیبینی

  • بدون نام

    به نظر من حامد بهداد بازیگر جالبی نیست چندش آوره

    پاسخ ها

    • بدون نام

      حامد بهداد کلا رو اعصابه..از اون بدتر این نوید محمدزاده ست...وای غیرقابل تحمله

  • ...

    کلا از شخصیتی که برا خودش ساخته متنفرم
    این فکر میکنه کیه؟
    خیلی خودشو میگیره خبری نیست بابا جو گیر میشید سریع اینا رو مردم میبرن بالا بعد خودشونو برا همون مردم میگیرن

  • .....

    همینقدر میدونم که توی هر کارو هر زمینه اخلاق و رفتار خوب و درست انسان رو بی نهایت دوست داشتنی میکنه
    حالا چرا امثال این بازیگرا دوست دارن با اخلاق گند خودشونو با وقار جلوه بدن واقعا جای تعجب داره

  • بدون نام

    بغیر از جاندار با بقیه موافق بودم گود لاک

  • ربه کا

    تو نارنجی پوش واقعا قشنگ بازی کرد
    برترینها فقط دوست داره نقد منفی بنویسه
    اه

  • ضحا

    من فیلم حس پنهان خیلی دوس دارم...تعجب میکنم میگید بدبوده؟؟؟ البته قصدندارم به سلیقه کسی توهین کنم.ولی توی کارنامه آقای بهداد حس پنهان یکی از فیلمای عالیشه....نمیدونم برچه اساسی میگید..ولی یادمه همون سال که این فیلم نمایش داده شدخیلیا ازحامدبهدادتعریف وتمجیدکردن...
    بهداد مثل همیشه کارش حرف نداشت...

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج