۸۵۷۰۷۷
۱۶ نظر
۵۷۲۰
۱۶ نظر
۵۷۲۰
پ

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از ۱۹۲۰ تاکنون

در هر دوره‌ای از تاریخ، زنانی قدرتمند، با استعداد و با نفودی بوده اند که با موفقیت شان بر جهان تاثیر گذاشتند. در این مطلب نام زنان مشهوری را که تاریخ ساز شده اند، برایتان آورده ایم. اگر دوست دارید که با آن‌ها آشنا شوید، در ادامه مطلب همراه مان باشید.

برترین ها - ترجمه از پردیس بختیاری: در هر دوره‌ای از تاریخ، زنانی قدرتمند، با استعداد و با نفودی بوده اند که با موفقیت شان بر جهان تاثیر گذاشتند. در این مطلب نام زنان مشهوری را که تاریخ ساز شده اند، برایتان آورده ایم. اگر دوست دارید که با آن‌ها آشنا شوید، در ادامه مطلب همراه مان باشید.

۱۹۲۰: هلن کلر

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

هلن کلر «Helen Keller»، متولد ۱۸۸۰ - در گذشت ۱۹۶۸، از آلاباما، نویسنده و فعال سوسیالیست آمریکایی بود که به دلیل یک بیماری در ۱۸ ماهگی شنوایی و بینایی خود را از دست داد، اما او ناامید نشد. به کمک یک معلم خصوصی، هلن توانست تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ادامه دهد و جزو یکی از سخنران‌ها و نویسندگان مشهور شود. به گفته کلر، زندگی واقعی او در یک روز از ماه مارس سال ۱۸۸۷ وقتی که تقریبا ۷ ساله بود، با ورود معلمش به زندگی او آغاز شد. او از این روز به عنوان مهم‌ترین روزی که در زندگی به خاطر دارد، یاد می‌کند. او سخنرانی‌های زیادی در مورد موضوعات سیاسی، جنگ و حق و حقوق زنان کرده که تاثیرات زیادی را روی جامعه زمان خودش داشته است. در حقیقت او زنی ست که به دیگران ثابت کرد که هیچ غیر ممکنی وجود ندارد.

۱۹۲۰: ماری کوری

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

ماری کوری، زاده ۱۸۶۷- درگذشت ۱۹۳۴، فیزیکدان و شیمی دان لهستانی-فرانسوی بود. او نخستین زنی است که برنده جایزه نوبل شد. همچنین اولین دانشمند و تنها زنی است که دو بار جایزه علمی نوبل را دریافت و تنها فردی است که دو جایزه نوبل را در دو رشته مختلف کسب کرد. او ابتدا این جایزه را در رشته فیزیک در ۱۹۰۳ و سپس در رشته شیمی در ۱۹۱۱ دریافت کرد. موفقیت‌های وی شامل نظریه رادیواکتیویته، روش‌هایی برای جداسازی ایزوتوپ و کشف دو عنصر، پولونیم و رادیوم است. او دو مرکز کوری یکی در پاریس و دیگری در ورشو راه‌اندازی کرد که امروز از مراکز بزرگ پزشکی هستند.

۱۹۳۰: آملیا ارهارت

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

آملیا ارهارت، زاده ۱۸۹۷ است، او در سال ۱۹۳۷ برای همیشه ناپدید شد. او خلبان پیشگام آمریکایی و نخستین زنی ست که پرواز تک نفره را در عرض اقیانوس اطلس انجام داده و همچنین صلیب متمایز پرواز را دریافت کرده است. ارهارت در پروازی برفراز اقیانوس آرام در نزدیکی جزیره هاولند ناپدید شد. علیرغم این که دو سال بعد از گم شدن هواپیما، امیلیا ارهارت فوت شده اعلام شد، هنوز کسانی هستند که به دنبال او می‌گردند. ناپدید شدن او یکی از اسرارآمیزترین حوادث تاریخ هوایی است.

۱۹۴۰: گوندولین بروکس

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

گوندولین بروکس، زاده ۱۹۱۷ - درگذشت ۲۰۰۰، شاعر، مؤلف و معلم اهل ایالات متحده آمریکا بود. آثار او اغلب با جشن‌ها و مراسم شخصی و تلاش مردم معمولی در جامعه خود او سر و کار داشت. او جوایز ارزنده‌ای دریافت کرد، از جمله جایزه پولیتزر شعر که این جایزه برای اولین بار به یک آمریکایی-آفریقایی اهدا شد. گوندولین در زمان فعالیتش افتخارات زیادی کسب کرد که یکی از مهمترین‌های آن‌ها عنوان ملک الشعرای ایالت ایلینوی در سال ۱۹۶۸ بود.

۱۹۵۰: الا فیتزجرالد

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

الا فیتزجرال، زاده ۱۹۱۷ - درگذشت ۱۹۹۶، خواننده آمریکایی جَز معروف به «بانو الا» یا «بانوی اول آواز» بود. او در عمر پربار خود سیزده بار جایزه گرمی را دریافت کرد. بسیاری از بزرگان جَز مثل لویی آرمسترانگ و دوک الینگتون و کاونت بیسی و نت کینگ کول و فرانک سیناترا و دیزی گیلیسپی و بنی گودمن با او برنامه اجرا کرده‌اند. «یک رودخانه برایم گریه کن» و «فصل تابستان» از جمله تک آهنگ‌هایی هستند که او با اجرایشان از آن‌ها شهرت و محبوبیت دریافت کرد. فیتزجرالد در اواخر عمر به دلیل مرض دیابت کور شد و در سال ۱۹۹۳ پزشکان پاهایش را قطع کردند. او سرانجام در ۷۸ سالگی درگذشت.

۱۹۵۰: رزا پارکس

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

رزا پارکس، زاده ۱۹۱۳ - درگذشت ۲۰۰۵، یک زن سیاه‌پوست آمریکایی آفریقایی‌تبار و از فعالان جنبش حقوق مدنی آمریکا بود که بعدا توسط کنگره آمریکا به عنوان «مادر جنبش آزادی» و «بانوی اول جنبش حقوق مدنی» شناخته شد. پارکس به این خاطر مشهور است که در ۱ دسامبر ۱۹۵۵ از دادن صندلی‌اش در اتوبوس به یک مرد سفیدپوست خودداری کرد و در نتیجه بازداشت و جریمه شد. جنبش اعتراضی او سرانجام به تصویب قانون حقوق مدنی سال ۱۹۶۴ انجامید که هرگونه تبعیض نژادی در آمریکا را ممنوع می‌کرد. پارکس در سال ۲۰۰۵ در سن ۹۲ سالگی درگذشت و در ساختمان کپیتال هیل در واشینگتن دفن شد. وی تنها زن سیاهپوست تاریخ آمریکا است که در چنین مکانی دفن شده است.

۱۹۶۰: کورتا اسکات کینگ

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

کورتا اسکات کینگ، زاده ۱۹۲۷ - درگذشت ۲۰۰۶، نویسنده و فعال حقوق مدنی اهل ایالات متحده آمریکا و همسر مارتین لوتر کینگ از سال ۱۹۵۳ تا ۱۹۶۸بود. بعد از کشته شدن مارتین لوتر کینگ، کورتا اسکات نقش وی به عنوان رهبر جنبش سیاه‌پوستان را برعهده گرفت و همچنین در زمینه حقوق زنان و حقوق دگرباشان جنسی هم فعالیت زیادی کرد. همچنین تلاش بسیاری به عمل آورد تا در نهایت روز مارتین لوتر کینگ توسط ریگان تصویب شود.

۱۹۷۰: گلوریا استاینم

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

گلوریا استاینم یکی از رهبران اصلی موج دوم فمینیسم در آمریکا در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی بود. او که نویسنده‌ای توانا بود جایزه‌های بسیار زیادی از سازمان‌های مختلف دریافت کرد. او برای مجله نیویورک مقاله می‌نوشت و مجله زنان را پایه‌گذاری کرد. در سال ۱۹۶۹ او مقاله‌ای به نام «بعد از قدرت سیاه‌پوستان، نوبت آزادی زنان است» نوشت که در آن از سقط جنین حمایت کرد. در سال ۲۰۰۵ او به همراه جین فوندا و رابین مورگان مرکز ارتباطات زنان را ایجاد کرد که به وسیله آن در رسانه‌ها مسائل زنان را پیش ببرد. او در حال حاضر علاوه بر عضویت در این مرکز، در سیاست و نویسندگی فعال است و کتاب‌ها و مقالات زیادی می‌نویسد.

۱۹۸۰: سالی راید

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

سالی راید، زاده ۱۹۵۱ - درگذشته ۲۰۱۲، فیزیک‌دان و نخستین فضانورد زن آمریکایی بود. او در سال ۱۹۷۸ میلادی به سازمان ناسا پیوست و نخستین سفر فضایی‌اش را در سال ۱۹۸۳ در سن ۳۲ سالگی با شاتل فضایی چلنجر به انجام رسانید. سالی راید هنگام انجام این مأموریت نه تنها نخستین زن فضانورد آمریکایی، بلکه جوان‌ترین فضانورد آمریکایی نیز بود. علاوه بر پژوهش‌های فیزیکی و فعالیت‌های فضانوردی، او «شرکت علوم سالی راید» را نیز بنیان گذارد. تمرکز این شرکت در تولید محتوا، ابزار و برنامه‌های مورد نیاز برای آموزش علوم در مقاطع دبستان و راهنمایی و تشویق دختران برای وارد شدن به رشته‌های علوم پایه بود.

۱۹۹۰: دایانا، شاخدت ولز

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

دایانا، شاخدت ولز، زاده ۱۹۶۱ - درگذشت ۱۹۹۷، همسر اول چارلز، شاهزاده ولز، بود که بزرگترین فرزند و ولیعهد الیزابت دوم و شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرا، است. او برای فعالیت‌هایش در زمینه جمع‌آوری پول برای خیریه‌های بین‌المللی و همچنین به عنوان یک شخصیت برجسته و مشهور در قرن بیستم شناخته شده بود. در واقع او نام خودش را به عنوان یکی از شخصیت‌های قدرتمند در زمینه سیاست ثبت کرد.

۲۰۰۰: جی کی رولینگ

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

جی کی رولینگ، زاده ۱۹۶۵، رمان‌نویس، فیلم‌نامه‌نویس و بشر دوست اهل بریتانیا است که عمده شهرتش را برای نوشتن مجموعه داستان‌های «هری پاتر» کسب کرده که به ۶۵ زبان و به طور تقریبی در ۴۵۰ میلیون نسخه منتشر شده است. کتاب‌های هری پاتر از پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ بشر بوده‌اند. در سال ۲۰۰۷ نام رولینگ با سرمایه ۴۵۴ میلیون پوند در بین پولدارترین زنان انگلیس قرار گرفت. همچنین در همین سال به انتخاب مجله تایم، رولینگ پس از ولادیمیر پوتین به عنوان دومین شخص تأثیرگذار سال انتخاب شد. مجله فوربز، رولینگ را در رده چهل و هشتمین شخصیت معروف در سال ۲۰۰۷ معرفی کرد. در سال ۲۰۱۴ نیز جایزه ادبیات داستانی زنان، اقدام به انتخاب بیست نویسنده زنی کرد که بیشترین تأثیر را بر روی خوانندگان خود گذاشته‌اند. در این فهرست، رولینگ پس از هارپر لی، مارگارت اتوود و شارلوت برونته در جایگاه چهارم قرار گرفت. او در حال حاضر فعالیت‌های انسان دوستانه و خیرخواهانه بسیاری را به عهده گرفته و پشتیبانی می‌کند.

۲۰۰۰: اپرا وینفری

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

اپرا وینفری، زاده ۱۹۵۴، تهیه‌کننده، هنرپیشه، مجری، خیرخواه، برنده جایزه اسکار و کاندیدای جایزه گلدن گلوب و بفتا و از مشهورترین و مطرح‌ترین مجری‌های تلویزیونی آمریکا و جهان است. او به عنوان ثروتمندترین آمریکایی آفریقایی‌تبار قرن بیستم رتبه‌بندی شده‌است. او فعالیت‌های زیادی در زمینه‌های مختلف انسان‌دوستانه انجام داده و بزرگترین خیر و نیکوکار سیاه‌پوست در تاریخ آمریکا به‌شمار می‌رود. او برای مدتی، تنها میلیاردر سیاه‌پوست جهان بوده و بانفوذترین زن در جهان محسوب می‌شود. وی در میان قدرتمندترین افراد جهان در رتبه ۴۵ قرار دارد و از چنان نفوذ چند جانبه‌ای در میان افکار عمومی آمریکا برخوردار است که با حمایت و جهت‌گیری خود می‌تواند یک کتاب یا رئیس‌جمهور را در این کشور به موفقیت برساند. او تاکنون در کار‌های فراوانی فعالیت داشته‌است، اما مهم‌ترین کار وی برنامه تلویزیونی «اپرا» است.

۲۰۱۰: هیلاری کلینتون

تاثیرگذارترین زنان تاریخ از 1920 تاکنون

هیلاری کلینتون، زاده ۱۹۴۷، سیاستمدار آمریکایی و نامزد حزب دموکرات برای ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ بوده است که در مقابل رقیب جمهوری‌خواه اش، دونالد ترامپ، شکست خورد. او نخستین نامزد زنی است که توانسته به چنین جایگاهی در یکی از احزاب اصلی آمریکا برسد. او در دولت باراک، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ به عنوان شصت و هفتمین وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا فعالیت کرد. او در سال ۱۹۷۷ مدافعین کودکان و خانواده‌های آرکانزاس را بنیان گذاشت، در سال ۱۹۷۸ نخستین رئیس زن «ابرشرکت خدمات قانونی» شد و در ۱۹۷۹ نخستین شریک زن «شرکت حقوقی روز» شد. او به عنوان بانوی اول آرکانزاس از ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۱، و از ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۲، رهبری کارگروهی را بر عهده داشت که سامانه مدارس دولتی آرکانزاس را اصلاح کرد و در هیئت مدیره ابرشرکت‌هایی، چون وال‌مارت عضو بود.

منبع: livingly

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینا بعضیاشون جنایت کارترین هستند زرد ترین ها

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چرا چون فمنیستن؟

    • بدون نام

      چی میگی واسه خودت؟ تو از تاریخ چی می دونی اصلا؟

    • بدون نام

      نه گاگول مسلک چون ادم کشند

    • بدون نام

      نه منظورش به مورد آخری یعنی کلینتون هست

  • بدون نام

    ايول به سالي رايد! از شوهرش جدا شد و براي خودش دوست دختر انتخاب كرد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خاک به سرم

  • زمین

    از 1990 به بعدش به نظرم شوآف هستن و واقعا با قبلیاشون خیلی فرق دارن .به شخصه این چند نفر آخر رو شایسته بودن در این لیست نمیدونم.

  • علیرضا ناصری

    به عقیده ی من دیانا و هیلاری بسیار زیبا و شیک هستند مخصوصا هیلاری ولی بقیه مثل الا که معلوم است سیاه پوسته و بینیه پهنی داره و اپرا با ان موهای زشن و رنگ پوست بدش بسیار زشت و بدترکیب هستند.با تشکر از سایت خوب برترینها دست شما درد نکند.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      معیارت زیبایی؟ واقعا که

    • بدون نام

      ابله!! مطلب در مورد قیافه نیست در مورد کارها و اثرات اجتماعیشونه

    • بدون نام

      برترینها لطفا نظرات این نژادپرست عوضی هیز رو بلاک کن و نذار

    • بدون نام

      نرینه ها چرا وجود دارند ؟ دلیل وجودیشون چیه؟ که زنها رو تحقیر و سرکوب کنند؟ باعث ناامنی و محدودیت و رنج بشن؟ واقعا برام سواله.

    • بدون نام

      عقیده از مغز تولید میشه.تو مگه مغز داری؟

    • بدون نام

      ظاهر مهم نیس باطن مهمه

    • بدون نام

      کاربر21:04 یه عکس از قیافه ی نکبت خودت بزار ببینیم چی هستی؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج