۸۵۲۱۰۹
۶ نظر
۵۰۲۵
۶ نظر
۵۰۲۵
پ

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

ایتالیایی‌ها ضرب‌المثل جالبی دارند و می‌گویند «حقیقت دختر زمان است»، ما ایرانی‌ها نیز چیزی شبیه به این ضرب‌المثل را داریم و می‌گوییم «ماه پشت ابر نمی‌ماند». این ضرب‌المثل‌ها از عیان شدن حقیقت حکایت دارند و باور عموم بر این است که در نهایت حقیقت آشنا می‌شود.

برترین ها - ترجمه از محمد کاملان: ایتالیایی‌ها ضرب‌المثل جالبی دارند و می‌گویند «حقیقت دختر زمان است»، ما ایرانی‌ها نیز چیزی شبیه به این ضرب‌المثل را داریم و می‌گوییم «ماه پشت ابر نمی‌ماند». این ضرب‌المثل‌ها از عیان شدن حقیقت حکایت دارند و باور عموم بر این است که در نهایت حقیقت آشنا می‌شود.

اما کشف حقیقت کار ساده‌ای نیست به‌خصوص اگر این حقیقت مربوط به پنهان‌کاری‌های دولت‌های بزرگ باشد، در چنین مواقعی حقیقت به‌راحتی از چشم‌ها دور می‌ماند و دولتمردان با هزار و یک ترفند، اذهان عمومی را از اتفاق‌هایی که پشت‌پرده افتاده، دور نگه می‌دارند. جالب اینجاست، اذهان عمومی و باور‌های مردم راحت‌تر از چیزی که فکرش را بکنید فریب داده می‌شوند.

این سکه روی دیگری نیز دارد و هر از گاهی افرادی جویای حقیقت پیدا می‌شوند که حاضرند برای برملا کردن دست‌های پشت‌پرده، تلاش‌های زیادی انجام دهند و جان خود را به‌خطر بیاندازند. یکی از این افراد که چند سالی است حسابی سر و صدای زیادی به راه انداخته، جولین آسانژ، خبرنگار، حقیقت‌جو، برنامه‌نویس و فعال اجتماعی استرالیایی است که با راه‌اندازی وب‌سایت ویکی‌لیکس (WikiLeaks) و افشای اسرار سربه‌مهر دولت‌های بزرگ، خواب از سر سیاستمداران ربوده و خودش را گرفتار دردسر‌های زیادی کرده است.

در این بین اگر سرخط خبر‌های چند روز اخیر را دنبال کرده باشید حتماً در جریان هستید که پلیس انگلیس، جولیان آسانژ را در لندن بازداشت کرد و همین امر باعث شده تا یک بار دیگر نام جولین آسانژ در سرخط خبر‌ها قرار بگیرد. به همین دلیل در ادامه قصد داریم با هم نگاهی به زندگی جولین آسانژ و افشاگری‌های او داشته باشیم.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

جولین آسانژ کیست؟

جولین آسانژ در سال ۱۹۷۱ در شهر تاونزویل (Townsville) در استرالیا به‌دنیا آمد و به لطف بهره هوشی بسیار زیادی که داشت توانست در سال ۲۰۰۶ به پایگاه‌های اینترنتی سازمان‌های بزرگ نفوذ کند و پس از مدتی نیز وب‌سایت ویکی لیکس (WikiLeaks)، را به‌راه انداخت تا اطلاعات محرمانه‌ای را که هیچ منبعی حاضر به انتشار آن‌ها نیست در این وب‌سایت منتشر کند.

فعالیت‌های جولین آسانژ باعث شد تا مجله تایمز در سال ۲۰۱۰ او را به‌عنوان چهره سال انتخاب کند و از کشور اکوآدور پناهندگی سیاسی بگیرد. او در سال ۲۰۱۲ خودش را در سفارتخانه اکوآدور واقع در لندن مخفی کرد و در سال ۲۰۱۶ انتشار صد‌ها ایمیل از هیلاری کلینتون در جریان رقابت رئیس‌جمهوری آمریکا در وب‌سایت ویکی لیکس، یک بار دیگر نام جولین آسانژ را بر سر زبان‌ها انداخت. آسانژ تا آوریل سال ۲۰۱۹ در سفارتخانه اکوآدور در لندن اقامت داشت تا اینکه در نهایت، پناهندگی سیاسی او از اوکوآدور نیز لغو شد و شاهد بازداشت او توسط پلیس لندن بودیم.

سال‌های نخست زندگی جولین آسانژ

این روز‌ها جولین آسانژ را به‌عنوان برنامه‌نویس رایانه، فعال اجتماعی و خبرنگار می‌شناسیم، این چهره شناخته شده چند سال اخیر در تاریخ سوم جولای سال ۱۹۷۱ در شهر تاونزویل واقع در ایالت کویینزلند (QueensLand) زاده شده و گفته می‌شود که دوران کودکی سخت و دشواری را سپری کرده است.

او در کودکی به همراه مادرش کریستین و برت آسانژ، ناپدری‌اش، به نقاط مختلفی مسافرت کرد و از آنجایی که مادر و ناپدری‌اش در حرفه تئاتر مشغول کار بودند ناچار بود تا به همراه آن‌ها این سفر‌های سخت را تحمل کند. برت آسانژ در خصوص جولین گفته است که او از کودکی همیشه توجه خاصی به زیردست‌ها و افراد مظلوم نشان می‌داد و حتی در سنین کودکی نیز از حق این افراد دفاع می‌کرد.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

رابطه ناپدری و مادر جولین پس از مدتی به‌هم خورد و جولین مجبور شد با مادرش تنها زندگی کند، جالب است بدانید مادر جولین به اندازه‌ای به نقاط مختلف مسافرت می‌کرد که جولین در طول مدت تحصیل خود مجبور شد ۳۷ مدرسه عوض کند و بیشتر درس و مشق ابتدایی خود را نیز در خانه و از مادرش فرا گرفت.

این موارد باعث نشد تا آسانژ از تحصیلات عالیه عقب بماند و به لطف هوش سرشاری که داشت توانست در سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ در دانشگاه ملبورن تحصیل کند، اما هرگز از این دانشگاه فارغ‌التحصیل نمی‌شود. او میانه خوبی با دانشگاه نداشت و مدعی بود پروژه‌های دانشگاهی که به دانشجویان داده می‌شود در راستای کمک به پیشرفت اهداف نظامی است و به همین دلیل نیز درس و تحصیل را کنار می‌گذارد.

آسانژ از نوجوانی با سازمان‌های دولتی شاخ به شاخ شد

جولین که علاقه زیادی به کامپیوتر داشت به هک کردن گرایش پیدا کرد و هنوز ۱۶ سال بیشتر نداشت که به همراه دو هکر دیگر مشغول به نفوذ به کامپیوتر‌های سازمان‌های بزرگ شدند. در این بین پلیس استرالیا نیز دست روی دست نگذاشته بود و با شنود خط تلفن جولین متوجه شد که او قصد رخنه به کامپیوتر‌های یک شرکت مخابراتی را دارد و در سپتامبر سال ۱۹۹۱ شاهد دستگیری جولین توسط پلیس استرالیا بودیم.

پس از بازداشت مشخص شد که جولین آسانژ به سرور‌های پنتاگون و چند سازمان دیگر نفوذ داشته و پرونده‌ای قطور با ۳۱ اتهام برای جولین تشکیل شد که از این مقدار، دادگاه توانست ۲۵ اتهام هک را ثابت کند و از آنجایی که جولین آسانژ سن و سال کم و رفتار خوبی داشت از جرم‌های سنگین او صرف‌نظر کرد و تنها به جریمه نقدی با مبلغ ۲۱۰۰ رضایت داد. ناگفته نماند کودکی سخت و دشواری که آسانژ تحمل کرده بود نیز در مراعات دادگاه با او تأثیر داشت.

جولین آسانژ نفوذ‌های دیگری را نیز انجام داده بود که در آن زمان برملا نشد و مدت‌ها بعد شاهد انتشار اخبار این نفوذ‌ها بودیم، در این زمینه می‌توان به مدارکی که در سال ۲۰۱۱ افشا شد اشاره نمود، این مدارک از همکاری آسانژ در سال ۱۹۹۳ با واحد حمایت کودکان در ایالت ویکتوریا استرالیا حکایت دارد.

زندگی خانوادگی جولین آسانژ

جولین آسانژ در طول زندگی خود یک بار ازدواج کرده و سبک زندگی پرخطر و پرحاشیه او باعث شد تا این ازدواج به طلاق ختم شود. ماحصل ازدواج جولین آسانژ با «ترزا دوئه»، پسری به اسم «دانیل» است که دستگیری جولین در سال ۱۹۹۱ کار این زوج را به جدایی می‌رساند.

جولین آسانژ و راه‌اندازی ویکی‌لیکس

گفته می‌شود مادر جولین در کودکی برای فرزندش یک دستگاه رایانه هدیه خریده بود و همین امر باعث آشنایی جولین با دنیای دیجیتال می‌شود. او د سال ۱۹۹۳ شبکه همگانی را با هدف ایجاد خدمات اینترنتی در استرالیا راه اندازی می‌کند و به‌عنوان یک توسه‌دهنده نرم‌افزار‌های متن باز مشغول به فعالیت می‌شود.

جولین آسانژ در سال ۱۹۹۷ سیستم یک سیستم رمزنگاری را توسعه می‌دهد که بازتاب آن را در سیستم‌عامل لینوکس شاهد هستیم. در نهایت نیز روحیه حقیقت‌جوی آسانژ او را به سمت راه اندازی وب‌سایت ویکی‌لیکس هدایت می‌کند. هدف اصلی فعالیت این وب‌سایت جمع‌آوری و افشای اطلاعات محرمانه‌ای است که سازمان‌های بزرگ بین‌المللی از دید عموم مخفی نگه داشته بودند. تاریخچه ثبت دامنه وب‌سایت ویکی‌لیکس به سال ۱۹۹۹ باز می‌گردد، اما راه‌اندازی رسمی آن در سال ۲۰۰۷ انجام شد. در آن زمان سرور‌های این سایت در سوئد قرار داشت چرا که این کشور قوانین محکمی برای حفاظت از ناشناس بودن افراد دارد. در سال ۲۰۰۸ ویکی‌لیکس با افشای دستورالعمل‌های نیروی ارتش آمریکا مربوط به نگهداری زندانیان در زندان گوانتانامو، سر و صدای زیادی به راه می‌اندازد. مدتی بعد نیز ایمیل‌های سارا پالین (Sarah Palin)، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا در ویکی‌لیکس برملا می‌شود.

در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰، جولین آسانژ برای گسترش دامنه کاری ویکی‌لیکس به کشور‌های مختلفی در آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و آفریقا سفر می‌کند. این تلاش‌ها باعث می‌شود تا در سال ۲۰۱۵، ویکی‌لیکس نزدیک به ۱۰ میلیون اسناد محرمانه را برملا کرده باشد. جولین آسانژ اسنادی که در ویکی‌لیکس منتشر شده را کتابخانه‌ای عظیم از مدارکی می‌داند که برای ظلم به بشریت استفاده شده‌اند.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

اسنادی که در سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ در ویکی‌لیکس منتشر شد، بازتاب وسیعی در اذهان عمومی داشت و در میان تمامی این اسناد، مدارک افشاگری یک سرباز آمریکایی با نام «چلسی منینگ»، (Chelsea Manning)، نقش مهمی در شناخته‌شدن ویکی‌لیکس به‌عنوان مهم‌ترین پایگاه افشاگری دنیا ایفا کرد.

این سرباز در ماه می‌سال ۲۰۱۰ در عراق بازداشت شد و پس از انتقال به کویت، به آمریکا بازگردانده شد تا در دادگاه نظامی حضور پیدا کند. از قرار معلوم چلسی منینگ، اسناد محرمانه‌ای را که در اختیار داشت به‌صورت غیرقانونی در اختیار ویکی‌لیکس قرار می‌دهد. کاری که چلسی کرد بزرگترین افشای اطلاعات محرمانه در تاریخ آمریکا به‌حساب می‌آید. او در دفاعیات خود گفت هدف تخریب امنیت ملی آمریکا را با افشای این اطلاعات نداشته و اسناد محرمانه را با نیت برانگیختن اذهان عمومی در خصوص سیاست‌های خارجی آمریکا در اختیار ویکی‌لیکس قرار داده بود.

گفته می‌شود افشای این اسناد و روشنگری که چلسی منینگ انجام داد باعث شد تا چندین انقلاب در خاورمیانه در یک بازه زمانی کوتاه چند ساله رخ دهد، به همین دلیل بسیاری او را قهرمان خطاب می‌کنند و بسیاری از آمریکایی‌ها نیز به او لقب خائن داده‌اند. همان‌گونه که انتظار می‌رفت جولین آسانژ دادگاه چلسی منینگ را محکوم کرد و مدعی شد چنین رفتار‌هایی از جانب ارتش و دولت آمریکا، روزنامه‌نگاری و آزاداندیشی این کشور را زیر سؤال برده است. دادستان نظامی آمریکا قصد داشت تا چلسی را به مدت ۶۰ سال راهی زندان کند، اما در نهایت در سال ۲۰۱۷، باراک اوباما در آخرین روز‌های رئیس‌جمهوری خود فرمان عفو چلسی را صادر کرد. اگر اهل فیلم‌های مستند هستید پیشنهاد می‌کنیم فیلم «ما اسرار را می‌دزدیم: داستان ویکی‌لیکس» را به کارگردانی الکس گیبنی (Alex Gibney) تماشا کنید. موضوع این فیلم افشاگری‌های ویکی‌لیکس و جولین آسانژ است و به اسنادی که چلسی منینگ برملا کرد نیز اشاره می‌کند.

پس از این رسواگری‌ها دیدگاه‌های مختلفی را در خصوص کار‌های جولین آسانژ شاهد بودیم، نخست وزیر استرالیا کار‌های او را غیرقانونی دانست، اما پلیس این کشور مدعی شد که آسانژ از قانون تخطی نکرده است. در این بین آمریکا که ضربه سختی از جولین آسانژ و ویکی‌لیکس خورده بود او را تروریست دانست و گفته می‌شود بعضی‌ها نیز کمر به قتل و ترور او بستند.

از طرف دیگر، کشور‌هایی مانند برزیل، اکوآدور و روسیه به حمایت از جولین آسانژ پرداختند و آسانژ به چهره‌ای جهانی تبدیل شد. افشاگری‌های او در سال ۲۰۱۰ برای وی جایزه «سم آدامز» (Sam Adams) را به‌دنبال داشت و خواننده‌های روزنامه معتبر له‌موند (Le Monde) او را به‌عنوان مرد سال این روزنامه انتخاب کردند. این محبوبیت‌ها باعث شد تا جولین آسانژ حق انتشار کتاب زندگی‌نامه‌اش را به قیمت گزاف ۱.۳ میلیون دلار به‌فروش برساند. او بعد‌ها گفت برنامه‌ای برای انتشار زندگی‌نامه‌اش نداشته است، اما هزینه‌های بالای نگهداری وب‌سایت ویکی لیکس او را مجبور به فروش حق انتشار زندگی‌نامه‌اش کرد.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

جولین آسانژ به اندازه‌ای به شهرت رسیده بود که در ماه مارس سال ۲۰۱۲ از عزم خود برای نامزدی خود در مجلس سنای استرالیا خبر داد، او قصد داشت با حزب جدیدی که با نام «حزب ویکی‌لیکس» راه‌اندازی کرده بود در مجلس حضور پیدا کند.

دریافت مدال طلاعی انجمن صلح سیدنی (Sydney Peace Foundation)، نیز یکی دیگر از افتخار‌های جولین آسانژ به‌حساب می‌آید، جالب است بدانید پیش از او تنها نلسون ماندلا، دالایی لاما و دیساکو اکیدا (Daisaku Ikeda)، موفق به دریافت این جایزه شده بودند.

جولین آسانژ و دولت آمریکا

در سال ۲۰۱۰ ویکی‌لیکس ویدئویی از کشتار غیرنظامی‌ها و چند خبرنگار توسط هلیکوپتر جنگنده آمریکایی در عراق منتشر کرد، این پایگاه افشاگری، اسناد زیادی نیز در خصوص جنگ افغانستان برملا نمود و جولین آسانژ به‌عنوان گرداننده ویکی‌لیکس موی دماغ آمریکا‌یی‌ها شد.

کاملاً مشخص است که دولت آمریکا نیز دست روی دست نگذاشت و پس از انتشار اسنادی که چلسی منینگ در ویکی‌لیکس برملا کرده بود مقامات قضایی این کشور تحقیقات گسترده‌ای را برای به دادگاه کشاندن جولین آسانژ و محکوم کردن او انجام دادند. تحقیقات دادگاه به جایی رسید که در دسامبر سال ۲۰۱۱، دادستان پرونده چلسی منینگ، توانست اسنادی را در خصوص گفتگوی چلسی و جولین آسانژ برای افشای اسناد در ویکی‌لیکس بدست آورد.

جولین آسانژ این اسناد را کذب محض دانست، اما دستگاه قضای آمریکا دست از سر جولین برنداشت و چندین سازمان آمریکایی مختلف او را زیر نظر گرفتند. تعقیب و گریز‌های جولین و سازمان‌های اطلاعاتی و قضایی ادامه پیدا کرد تا اینکه در ژانویه آوریل سال ۲۰۱۷ شبکه خبری سی. ان. ان از عزم دستگاه‌های قضایی برای طرح شکایت علیه جولین آسانژ خبر داد.

تحت‌تاثیر قرار دادن انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا

انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا حاشیه‌های زیادی را به دنبال داشت و یک بار دیگر آسانژ و وب‌سایت ویکی‌لیکس در طول مدت این انتخابات به سرخط خبر‌ها بازگشتند. اگر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را دنبال کرده باشید حتماً به خاطر دارید که هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، دو نامزد اصلی این انتخابات بودند و در اوایل ماه جولای همان سال، ویکی‌لیکس بیشتر از ۱۲۰۰ ایمیل را منتشر کرد، این ایمیل‌ها که از سرور‌های خصوصی ستاد انتخاباتی کلینتون در زمانی که او سمت وزیر وزیر خارجه آمریکا را در اختیار داشت استخراج شده بودند، افشاگری‌های زیادی را مطرح کردند.

مدتی بعد نیز بیشتر از ۲۰۰۰ ایمیل دیگر از کمپین تبلیغاتی هیلاری کلینتون در ویکی‌لیکس منتشر شد. در آن زمان مقام‌های رسمی دولت آمریکا مدعی شدند که جاسوس‌های روس به این سرور‌ها نفوذ کرده‌اند و این ایمیل‌ها را در اختیار ویکی‌لیکس قرار دادند. در این بین جولین آسانژ تأکید ویژه‌ای داشت که قضیه از این قرار نبوده است. او در بیانه‌ای مدعی شد که هیچ علاقه شخصی به تاثیرگذاری در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا ندارد. از طرف دیگر اشاره کرد که هیچ سندی از کمپین‌های دونالد ترامپ را نیز در اختیار نداشته و منتشر نکرده است.

او در بیانه خود نوشت که برنده واقعی در این انتخابات اذهان عمومی آمریکا است که به خوبی در جریان کار‌های وب‌سایت ویکی‌لیکس قرار دارند. در نهایت نیز همان‌گونه که می‌دانید دونالد ترامپ از این انتخابات پرحاشیه برنده بیرون آمد.

اتهام‌های واره آمریکایی‌ها به جولین آسانژ

قاضی یکی از دادگاه‌های ویرجینیا در تاریخ ۶ مارس سال ۲۰۱۸، جولین آسانژ را متهم کرد، اما اشاره‌ای به جرم‌های او نداشت و از قرار معلوم در دادگاه این جرم‌ها را به وی تفهیم خواهد کرد. این قضیه ادامه پیدا کرد تا در تاریخ ۱۱ آوریل سال ۲۰۱۹ و به‌دنبال دستگیری جولین آسانژ در لندن، قاضی اتهام‌هایی که به آسانژ وارد شده بود را اعلام کرد و گفت جولین آسانژ فرد خودشیفته‌ای است که چیزی بیشتر از منافع شخصی خودش را نمی‌بیند.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

توطئه برای اقدام‌های خلافکارانه رایانه‌ای مانند هک کردن کامپیوتر‌های دولتی یکی از اتهام‌های جولین آسانژ است و بابت این جرم احتمال دارد تا ۵ سال روانه زندان شود. این اتهام از آنجایی به جولین وارد شده که گفته می‌شود او برای هک کردن گذرواژه چلسی منینگ اقدام کرده بود. ناگفته نماند چنین اتهامی از سال ۲۰۱۱ تاکنون به جولین آسانژ وارد شده بود و اطلاعات بیشتری از اتهام‌های آسانژ در حال حاضر منتشر نشده است.

پناهندگی سیاسی آسانژ به اکوآدور

افشاگری‌های جولین آسانژ باعث شد تا بدخواهان زیادی در سطح بین‌المللی پیدا کند و همین امر نیز باعث شد تا در تاریخ ۱۹ ژوئن سال ۲۰۱۲، آسانژ به اکوآدور درخواست پناهندگی بدهد. گفته می‌شود از آنجایی که آسانژ روی خوشی در استرالیا نمی‌دهید و احساس می‌کرد کشورش هرچه سریع‌تر او را به آمریکایی‌ها تحویل خواهد داد، اکوآدور را برای پناهندگی انتخاب کرد. در نهایت در تاریخ ۱۶ آگوست سال ۲۰۱۲، اکوآدور رسما با درخواست پناهندگی آسانژ موافقت کرد.

آسانژ نیز بدون اینکه وارد خاک کشور اکوآدور شود، در سفارت اکوآودر در لندن اقامت گزید و از آنجایی که خاک هر سفارتی در کشور‌های دیگر، به‌عنوان خاک همان کشور حساب می‌شود، آسانژ با خیال راحت در سفارت اکوآدور در لندن باقی ماند. رافائل کورئا، رئیس‌جمهور اکوآدور نیز تأکید کرد که جولین آسانژ تا هرزمان که دلش بخواهد در سفارت این کشور در لندن می‌تواند باقی بماند.

جالب است بدانید داستان اِسکان جولین آسانژ به همین سادگی‌ها هم نبود و قبل از اینکه آسانژ در سفارت اکوآدور در لندن مقیم شود، دولت انگلستان نامه‌ای به دولت اکوآدور نوشت و مدعی شد طبق قوانین انگلستان، پلیس این کشور می‌تواند به سفارت اکوآدور در لندن وارد شود و آسانژ را دستگیر کند. اما اکوآدور پاسخ محکمی به انگلستان داد و مدعی شد چنین رفتاری نقض محرز کنوانسیون وین است. در نتیجه پلیس انگستان در بیرون سفارت اکوآدور در انگلیس به مدت چند سال دائم در حال گشت‌زنی بود تا شاید آسانژ از سفارت این کشور بیرون آید و به چنگ پلیس بیافتد. گفته می‌شود عملیات پلیسی برای دستگیری آسانژ چیزی نزدیک به ۱۲.۶ میلیون پوند هزینه داشته است.

در مدتی که آسانژ در سفارت اکوآدور در لندن سکونت داشت، تظاهرات‌های مختلفی برای آزادی او در جلوی سفارت این کشور برگزار شد، به‌رغم اینکه سفارت اکوآدور امکانات کاملی برای اِسکان جولیان آسانژ مهیا کرده بود، به دلایل نامشخصی آسانژ در سال ۲۰۱۵ از دولت فرانسه درخواست پناهندگی کرد.

در این زمینه روزنامه پاریسی له‌موند در تاریخ ۳ جولای سال ۲۰۱۵ گزارش داد که آسانژ نامه‌ای به فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور پیشین فرانسه نوشته بود و مدعی شده بود که تنها فرانسه است که می‌تواند به او پناهندگی بدهد. چند روز بعد نیز کاخ الیزه بیانه‌ای در پاسخ نامه آسانژ منتشر کرد و مدعی شد شرایط جولین آسانژ شامل اعطای پناهندگی نمی‌شود و جان او در معرض خطر قطعی قرار ندارد.

تیره شدن روابط میان آسانژ و اکوآدور

آسانژ تا سال ۲۰۱۷ شرایط نسبتاً خوب و امنی را در سفارت اکوآدور در لندن تجربه کرد، اما با فرا رسیدن انتخابات این کشور، وضعیت آسانژ نیز در خطر قرار گرفت. در آن زمان، گولرمو لَسو (Guillermo Lasso)، یکی از نامزد‌های انتخابات عمومی این کشور وعده داد که در صورت انتخاب شدن، در عرض ۳۰ روز آسانژ را از سفارت اکوآدور در انگلیس بیرون خواهد کرد. او مدتی شد سفارت این کشور، هتل نیست و اکوآدور پول اضافی ندارد تا خرج اِسکان و خورد و خوراک آسانژ کند. جالب است بدانید گروهی از خبرنگاران گاردین مدعی هستند دولت اکوآدور در بازه زمانی ۵ ساله برای نگهداری و محافظت آسانژ در سفارت این کشور در لندن، نزدیک به ۵ میلیون دلار خرج کرده است.

جولین آسانژ، افشاگری که دست در لانه زنبور کرد

اوضاع در ماه‌های بعد بدتر شد و کار به جایی رسید که در تاریخ ۲۸ مارس سال ۲۰۱۸، سفارت اکوآدور، دسترسی آسانژ به اینترنت را قطع کرد. در ماه آوریل سال ۲۰۱۹ نیز لنین مورنو (Lenin Moreno)، رئیس‌جمهور اکوآدور مدعی شد آسانژ قوانین پناهندگی خود از این کشور را زیر با گذاشته است. از قرار معلوم چندین عکس‌هایی از مورنو در فضای اینترنت پخش شده بود که به رسوایی لنین مورنو اشاره می‌کرد. ویکی‌لیکس انتشار این عکس‌ها را تکذیب کرد، اما همین قضیه بهانه‌ای شد تا اکوآدورِ، آسانژ را تحویل پلیس انگلیس بدهد.

رابطه پاملا اندرسون و جولین آسانژ

در اواخر سال ۲۰۱۶ بود که پاملا اندرسون در سفارت اکوآدور در لندن دیده شد و همین قضیه نیز شایعه‌هایی را در خصوص دیدار اندروسون و جولین آسانژ به راه انداخت. از قرار معلوم این شایعه‌ها صحت داشت و مدتی بعد پاملا اندرسون از ملاقات خود با جولین خبر داد و گفت آسانژ می‌خواهد با آگاهی دادن به مردم دنیا، آن‌ها را از چنگال دولت‌های زورگو آزاد کند. اندرسون که این صحبت‌ها را با مجله پیپل انجام داده بود گفت عاشق کار‌های جولین آسانژ است.

بازداشت آسانژ

در نهایت در تاریخ ۱۱ آوریل سال ۲۰۱۹، پلیس انگلیس آسانژ را از سفارت اکوآدور خارج و بازداشت کرد. ویکی‌لیکس در پاسخ به این اقدام، توییتی منتشر کرد و مدعی شد دولت اکوآدور با اتمام پناهندگی آسانژ، قوانین بین‌المللی را زیر پا گذاشته است. در ادامه نیز دادگاهی در لندن برگزار شد و آسانژ برای عدم حضور در دادگاه مجرم شناخته شد. از طرف دیگر از آنجایی که آسانژ و دولت آمریکا خورده حساب‌های دیرینه‌ای دارند، مقامات آمریکایی به دنبال استرداد او هستند و با این حساب مشخص نیست چه سرنوشتی انتظار آسانژ را می‌کشد.

در پایان باید گفت جولین آسانژ با راه‌اندازی ویکی‌لیکس ثابت کرد که به‌قول قدیمی‌ها ماه زیر ابر نمی‌ماند و حقیقت‌جویی ممکن است بهایی گزاف داشته باشد، اما ارزشمند است و با افشاگری‌های جولین آسانژ، جامعه جهانی، دید بهتری نسبت به تشخیص دوست و دشمن پیدا کرده.

پیشنهاد می‌کنیم اگر اطلاعات سودمندی از آسانژ و ویکی‌لیکس دارید که ما به آن‌ها اشاره نکردیم، در قسمت نظرات این اطلاعات را با ما و سایر خواننده‌ها به اشتراک بگذارید، اگر هم نقطه‌نظری در خصوص جولین آسانژ و افشاگری‌های او در ویکی‌لیکس دارید، خوشحال خواهیم شد این نظرات را در میان بگذارید.

منابع: biography, wikipedia

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    او از کودکی همیشه توجه خاصی به زیردست‌ها و افراد مظلوم نشان می‌داد و حتی در سنین کودکی نیز از حق این افراد دفاع می‌کرد.


    منتظر بودم درباره ش چیزی بنویسید ،وای خیلی براش ناراحت شدم ،

    گفت آن یار کزو گشت سر دار بلند
    جرم اش این بود که اسرار هویدا می کرد

    حالا اگر مردم دنیا بیخیال نمی شدن ،میشد براش کاری کرد.

    همینه باهوش ها نمی تونن بیخیال باشن .و عملا وارد میدون میشن ،البته اگر وجدان بیدار با اون هوش همراه باشه ،وگرنه اینم یه کلاهبردار باهوش می شد .

    تنبل ها فقط غر می زنن و شکایت می کنن کاری نمی کنن .در هر کاری چه زندگی روزمره چه سیاست .

    خدا به دادش برسه ،شهید راه حقیقت نشه !

  • N

    سرزمین های آزادی بیان...

  • N

    سرزمین های آزادی بیان...

  • بدون نام

    باهوش که هست خوشگل هم که هست
    خب می رفتی هالیوود !
    میشدی کارگردان و بازیگر
    پولدار و معروف
    رو سر میگذاشتن ات

  • آلاله

    من با اینکه اهل این کارها نیستم ولی از وقتی ایشون رو شناختم دیوانه وار همه جا مطالعه کردم بیشتر بشناسمت...واقعاً عالی هستی مرد عاشقتم زنده بمان و سلامت

  • 01

    ممنون از مطلب بسیار جالبتون ، فکر میکنم چند سال پیش به دنبال اتهامات واهی که به جولیان آسانژ وارد کردند ، ۲ مورد تجاوز جنسی هم بود ، که خوب هر عقل سلیمی میتونه دلیل این اتهامات رو متوجه بشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج