بررسی ورزشکاران ایرانی رشتههای مختلف که در خارج از کشور مسابقه میدهند
لژیونرهای غیرفوتبالی ایران
حدود ٤٠ ورزشکار در رشتههای غیرفوتبالی لژیونر هستند اما کسی از حال و روز آنها خبری ندارد.
روزنامه شهروند - حسین جمشیدی : شاید بیشتر علاقهمندان به ورزش به محض شنیدن کلمه «لژیونر» به یاد فوتبالیستهایی بیفتند که خارج از ایران بهویژه در لیگهای اروپایی فعالیت میکنند. عملکرد این بازیکنان همواره به شدت زیر ذرهبین رسانهها قرار دارد و برای مخاطبان هم اخبار مربوط به این نفرات از جذابیت بالایی برخوردار است. در این فضا شاید کمتر کسی اخبار مربوط به لژیونرهای غیرفوتبالی را دنبال میکند. در سالهای اخیر دهها ورزشکار ایرانی در رشتههای مختلف با باشگاههای خارجی قرارداد امضا کرده و بعضا عملکرد موفقی هم داشتهاند.
بسکتبال؛ حدادی و نیکخواهبهرامی در لیگ چین
حامد حدادی که در یک دهه اخیر ستاره بیچون و چرای بسکتبال ایران بوده، نخستین و تنها آسمانخراش ایرانی محسوب میشود که سابقه بازی در لیگ NBA را دارد. او در سالهای اخیر به لیگ چین رفته و در ٢سال اخیر با تیم سیچوان در این مسابقات شرکت کرده است. همچنین صمد نیکخواهبهرامی برای چندمینسال در لیگ چین به میدان رفت؛ اگرچه حالا قراردادش با تیم جیانگسو به پایان رسیده و باید دید قصد ادامه کار در این کشور را دارد یا خیر. طی چند سال گذشته بازیکنان دیگری همچون مهدی کامرانی و اصغر کاردوست هم جزو لژیونرهای بسکتبال ایران محسوب میشدند.
والیبال؛ درخشش ٢ ملیپوش در ایتالیا و لهستان
در چند سال اخیر که والیبال ایران سیر صعودی به خود گرفته، بحثهای زیادی پیرامون انتقال بلندقامتان کشورمان به لیگهای معتبر اروپایی به گوش میرسد. سعید معروف با یک قرارداد ٤ماهه به زنیت کازان رفت و بعد از کسب ٢جام به ایران بازگشت. با این حال درسال ٩٦ دو ملیپوش ایرانی یعنی میلاد عبادیپور و جواد معنوینژاد به لیگهای لهستان و ایتالیا رفتند. عبادیپور توانست از همان ابتدا خودش را در ترکیب اسکرا بلهاتوف لهستان جا بیندازد و جام قهرمانی پلاسلیگا را هم کسب کرد. همچنین معنوینژاد نیز به بازیکن کلیدی ورونا در سری آ تبدیل شد. اتفاق جالب دیگر در حوزه لژیونرهای والیبال در سالهای اخیر حضور ٢بازیکن ایرانی از تیم بانوان در لیگ بلغارستان بود که البته مدت زیادی طول نکشید. زینب گیوه و مائده برهانی مدتی با حجاب اسلامی برای تیم شومن کلاب بلغارستان توپ زدند و اخیرا به ایران بازگشتند.
ووشو؛ خواهران منصوریان در لیگ چین
الهه منصوریان، سهیلا منصوریان و کیمیا شوشتری ٣ ووشوکار بانوی ایران در بخش ساندا بهعنوان لژیونر به تیم «چانگچونگ» چین پیوستند و در لیگ این کشور برای این تیم مبارزه کردند. البته پیش از این هم الهه و سهیلا منصوریان با این تیم قرارداد داشتند و اخیرا دومین فصل حضور خود در لیگ این کشور را تجربه کردند. چین مهد ووشوی دنیا محسوب میشود که البته برای نخستین بار درسال ٢٠١٧ پایینتر از ایران در بخش ساندا قرار گرفت. به همین دلیل سطح رقابتهای باشگاهی در این کشور که گفته میشود بیش از ١٠٠میلیون ووشوکار دارد، بسیار بالاست.
جودو؛ سعید ملایی در بوندسلیگا
سعید ملایی ستاره جودوی ایران در یکسال اخیر توانست توجه ژرمنها را به خود جلب کند. او که در مراحل مختلف مسابقات گرندپری شرکت کرده، در هلند پیشنهادی را از سوی یکی از باشگاههای آلمانی دریافت کرد تا زمینهساز حضور در بوندسلیگا شود. تیم «گلیزن کرشن» به ملیپوش جودوی ایران پیشنهاد داد و برای او دعوتنامه ارسال کرد. سعید ملایی هم بعد از مذاکرات مقدماتی و بحث درباره جزییات قرارداد رضایت فدراسیون جودو را هم گرفت تا برای نخستینبار یک جودوکار ایرانی در بوندسلیگا روی تاتامی برود.
دوچرخهسواری نخستین لژیونر زن
ملیپوشان دوچرخهسواری ایران در سالهای اخیر بهویژه در بخش جاده برای تیمهای خارجی رکاب زدهاند اما اخیرا یک بانوی رکابزن برای نخستین بار در تاریخ این رشته به یک تیم اماراتی پیوست و لژیونر شد. ماندانا دهقان که با باشگاه اَلاصَیل امارات قرارداد همکاری امضا کرده بود، در چند تورنمنت برای تیمش رکاب زد تا به نخستین بانوی لژیونر دوچرخه سواری ایران تبدیل شود.
شطرنج خادمالشریعه درهامبورگ
پدیده شطرنج زنان ایران در سالهای اخیر چند باری با تیمهای آلمانی همکاری داشته و اخیرا برای چندمین بار برای تیمهامبورگ در آلمان بازی کرد. سارا خادم الشریعه که اعلام کرده قبل از او آتوسا پورکاشیان هم افتخار حضور در بوندسلیگا را داشته به جز لیگ آلمان در طولسال برای باشگاههای ایرانی و چینی هم مسابقه میدهد تا بتواند از این راه منبع درآمد خوبی داشته باشد. البته او گفته بود حضورش در بوندسلیگا صرفا جهت تسهیل شرایط ویزایی برای شرکت در مسابقات بینالمللی است.
هندبال؛ رکورددار تعداد لژیونر
بدون شک هندبال ایران در سالهای اخیر با داشتن بیش از ١٠لژیونر در کشورهای مختلف بهویژه رونمایی در میان رشتههای غیرفوتبالی از این حیث رکورددار است. اگرچه تعداد بالای لژیونرهای ایرانی در سطح اروپا و درخشش آنها در قاره سبز خیلی به کار تیمملی نیامده و هندبالیستها حتی به جمع ٤ تیم برتر قاره آسیا هم راه نیافتند اما خیلی از این بازیکنان به نفرات کلیدی تیمشان تبدیل شدهاند.
سجاد استکی، اللهکرم استکی، علیرضا موسوی و سعید حیدریراد (دیناموبخارست رومانی)، شاهو نصرتی (کالاراشای رومانی)، محسن باباصفری (استوابخارست رومانی)، پویا نوروزینژاد (شافهازن سويیس)، افشین صادقی و سجاد ندری (بیکوز ترکیه)، دانیل کومایشنژاد (مالموی سوئد)، ساسان موسیخانی (ازمیر بلدیه ترکیه)، رامین یوسفنژاد (اسپرانس اسپورتیو تونس) ١٢ بازیکنی هستند که فصل گذشته را در کشورهای مختلف توپ زدند. البته اخیرا برادران استکی قرارداد خود را برای فصل آینده با تیم «چی ام اس» رومانی امضا کردند، درحالیکه هنوز فصل جاری به اتمام نرسیده است.
لژیونرهای جانباز و نابینا
جالب است بدانید ورزشکاران پارالمپیکی ایران هم در برخی رشتهها توانستهاند با تیمهای خارجی قرارداد بسته و لژیونر شوند. بهزاد زادعلیاصغر، ملیپوش خوش تکنیک تیم فوتبال نابینایان ایران که در المپیک ٢٠١٦ توانست با حرکات خارقالعادهاش نامی برای خود دست و پا کند، این روزها در لیگ ترکیه توپ میزند. او که توانسته بهعنوان نخستین لژیونر فوتبال نابینایان ایران خودش را مطرح کند، بیش از یکسال است که در تیم «کایسری اسپورت» ترکیه فعالیت دارد. همچنین از دیگر لژیونرهای پارالمپیکی ایران میتوان به ٧ ملیپوش بسکتبال با ویلچر اشاره کرد که در لیگهای اسپانیا، ترکیه، انگلستان و آلمان فعالیت میکنند.
بوکس؛ روزبهانی در آلمان
احسان روزبهانی که به دلیل حذف اوزان سنگین بوکس شانس حضور در بازیهای آسیایی را از دست داده، چند ماهی است که تمرینات خود را در آلمان پیگیری میکند. این قهرمان بوکس در آخرین مصاحبهاش اعلام کرد که با یک باشگاه آلمانی قرارداد امضا کرده و از شرایطش هم در این کشور راضی است.
فوتبال ساحلی؛ حسینی و احمدزاده در لوکوموتیو
ساحلیبازان فوتبال ایران در سالهای اخیر توانستهاند نتایج خوبی را در سطح جهان رقم بزنند اما با این حال اکثر آنها در لیگ داخلی به میدان میروند. پیمان حسینی که با حراست از دروازه ایران به ستارهای در فوتبال ساحلی جهان تبدیل شده، اخیرا در تورنمنت باشگاهی یوروآسیا با تیم لوکوموتیو مسکو حاضر شد. محمد احمدزاده هم دیگر بازیکن ایرانی این تیم محسوب میشد. این ٢ بازیکن ایرانی توانستند در شرایطی با این تیم روسیهای قهرمانیشان را جشن بگیرند که در دیدار پایانی موفق به شکست دادن نماینده ایران شدند.
فوتسال؛ تک ستارهای به نام طیبی
لژیونر شدن فوتسالیستهای ایرانی با توجه به جایگاه این رشته در جهان اتفاق دور از ذهنی به نظر نمیآید. در سالهای اخیر برخی از ملیپوشان فوتسال توانستهاند به کشورهای اروپایی راه پیدا کرده و با این تیمها قرارداد امضا کنند. البته وحید شمسایی هم در سالهای دور در سری آ و در ترکیب لاتزیو به میدان رفته بود. هماکنون اما تنها لژیونر فوتسال ایران حسین طیبی است که در لیگ قزاقستان با تیم غیرت برای دومین سال پیاپی بهعنوان قهرمانی رسید و عنوان آقای گلی را هم کسب کرد.
نظر کاربران
پس امیر علی اکبری چی؟؟؟!!
وقتی اطلاعاتتون کمه مجبورید گزارش بدید؟ محمد مهدی کاتبی بهترین بازیکن بازی های اسیایی ماکائو. بازیکن تیم ملی فوتسال. بازیکن پرسپولیس و دانشگاه ازاد . بازیکنی که تو سن پایین پدیده زمان خودش بوده رو نوشتید که الان تو تیم فوتسال باکو اذربایجان بازی میکنه کو پس؟ و قطعا بیشتر از 10 نفر دیگه که ننوشتید!!!!
عکس اشتباه گذاشتین برای سارا خادم الشریعه. این شکلی نیست. این کیه؟