۶۰۹۲۸۳
۸۰ نظر
۵۰۰۹
۸۰ نظر
۵۰۰۹
پ

یک هفته و چند چهره؛ جنونِ سرباز و حجابِ دُرسا

دُرسا درخشانی شطرنج باز ایرانی از تیم ملی جدا شده و به بارسلونا رفته. او پیش از این و بنا به گفته ی خودش در مسابقات بسیاری بدون حجاب اسلامی شرکت می کرده و به تازگی هم که علنا کشف حجاب کرده و صد البته که مساله اساسی و حساسیت برانگیز در مورد خانم درخشانی هم همین مساله «حجاب» است.

برترین ها - ایمان عبدلی: جلال طالبانی درگذشت و فقدانش برای اتحاد جامعه ی کردها و عرب ها فقدان بزرگی است، کسی که در نهایت استقلال و شهامت نقش یک مصلح را در خاورمیانه ایفا می کرد و هم منادی ظلم های رفته به کردها بود و هم فکر تمامیت خاورمیانه. از مصلحان خاورمیانه یکی کم.
زنان سعودی یا (بهار عربستانی هفته)

حالا همه فهمیده ایم که درعربستان خبرهایی هست. روزی خبر آزادی صدور فتوا زنان عربستان می رسد، روزی خبر اعطای مجوز رانندگی و قس علیهذا. عربستان در وضعیت متناقضی به سر می برد؛ از طرفی با آمدن محمد بن سلمان جوان دچار اصلاحات اجتماعی شگرف و گل درشتی شده و از طرفی همچنان گرفتار سرکوب و استبداد داخلی است. در واقع در پس این تغییرات پر دامنه و رسانه ای شده، لایه ی زیرین حکومت داری درعربستان تغییرات شگرفی نداشته و آن ها همچنان در یمن موجب خجالت مدعیان حقوق بشر هستند و در داخل کشور هم که کلی از روحانیون شیعه را سرکوب می کنند.

ریشه این اصلاحات اجتماعی اما در دو سطح قابل ردیابی و بررسی است. یک این که مساله سند ۲۰۳۰ است و چشم انداز تحولاتی است که پیش روی حکومت عربستان قرار گرفته و دیگری خاصیت حواس پرت کنی افکار عمومی از اقدامات عربستانی هاست. آن ها با رسانه ای کردن تحولات اجتماعی در واقع از فشار افکار عمومی جهان نسبت به استبداد داخل و خارج بهره می گیرند. اما آیا این اصلاحات سرانجام خوشی خواهد داشت؟ آیا آن طور که برخی ها در فضای مجازی و گفت و گوهای روزمره می گویند این اصلاحات غبطه برانگیز است؟ حتما جملاتی نظیر «حتی زنان عربستان هم وارد استادیوم شده اند و ما نشده ایم» را شنیده اید.
یک هفته و چند چهره؛ جنونِ سرباز و حجابِ دُرسا

نه! روزگار عربستانی ها غبطه و حسرت ندارد و تاریخ تحولات کشورهایی مشابه عربستان نشان می دهد که تا زمانی که تحولات اجتماعی بر بستر تحولات سیاسی اتفاق نیفتد، همه چیز خاصیت برگشت پذیری ناگهانی خواهد داشت. در واقع هیچ کدام از این تغییرات دلخوشی عمیقی برای مردمان جوامعی همچون عربستان نخواهد داشت. عربستان در برهه ای است که درآمدهای سرشار نفتی موجب افزایش درآمد سرانه مردم کشور شده و در این مواقع معمولا توقعات طبقاتی افزایش پیدا می کند و مسائل اجتماعی شبیه تاول می شود. هر آن امکان ترکیدن و بیرون ریزی چرک ها که همان عقده های سال ها انباشت شده است وجود دارد.

فکر کنید که سال ها توقعات بدیهی زنان عربستان با افزایش درآمد سرانه و افزایش جمعیت تحصیل کردگان در این جامعه هم افزا شده و مردان عربستان حالا در پی تحولات طبقاتی و کسب علم و تحصیل به زندگی با زنان بادیه نشین و بدوی رضایت نمی دهند. تعادل در چنین بزنگاه هایی به هم می خورد. از طرفی هم تحولات سیاسی منطقه و وجود شخصی مثل ترامپ که اصولا کوتاه مدت و منفعت طلبانه دیپلماسی می کند،عربستان را در موقعیتی قرار می دهد که برای دردانه شدن حتی به قیمت باج دهی تن به تحولاتی بدهد که نه انسدادش و نه گشایش از سر اعتقاد نیست و بیشتر تاکتیکی است. با یک تیر تحولات اجتماعی، حکام عربستان چند نشان می زنند؛ هم افکار عمومی جهان و به تبع آن خاورمیانه را تغییر می دهند و هم از فشار اقدامات بی رحمانه در یمن می کاهند و البته از ترکیدن آن تاول سطور بالا جلوگیری می کنند و هم در نهایت بن سلمان چهره ی یک قهرمان را به خود می گیرد.

اما واضح است که این تحولات آورده ی چشمگیری برای عربستانی ها نخواهد داشت. چون ساختار سیاسی این کشور همچنان ضد توسعه است و تا زمانی که این قسم اصلاحات نشست نکند و در ساختار کشور نفوذ نکند، هر آن امکان بازگشت به شرایط پیشین وجود دارد خرجش کمی سرکوب و خشونت است. توسعه اجتماعی آمرانه هیچ وقت پایدار و مانا نبوده و ما چنین روزگاری را دهه ها قبل تر تجربه کرده ایم و روا نیست به تجربیات شکست خورده سال ها پیش خودمان غبطه بخوریم.

محسن افشانی یا (جنجال هفته)

امیر تتلو، مهدی طارمی و محسن افشانی؛ تریلوژی ویرانگر هفته های گذشته فضای جامعه ایران با خودش چیزهای زیادی برای درک و دریافت آن چه که زیر پوست ایرانشهر می گذرد، دارد. به هر حال واقعیت جامعه همین است که این ها مشتری دارند و بدتر این که بخش هایی از وجود همه ی ما منفعت طلبی، جنون این سه نفر با هم دارند. تعارف که نداریم بیشتر از آن که به یکی مثل پرفسور سمیعی شبیه باشیم، با تتلو، طارمی و افشانی قرابت داریم. ازهمین جهت هم هست که آن ها را تحت توجه قرار می دهیم و در زندگی هایمان حداقل به شکل انتزاعی و ذهنی سهیم شان می کنیم.

افشانی به قصد تفریح یا تماشای بازی پرسپولیس یا هر چیز دیگری به امارات می رود . کشوری که یکی از نمادهای خوشگذرانی است. او با در حاشیه قرار دادن نام خودش کنار نام پرسپولیس در تیتر افکار عمومی قرار می گیرد. تا این جای کار را که مو لای درزش نمی رود! اما مشکل از جایی شروع می شود که ذهنیت شهرت طلب امثال او آن قدر بالغ نیست که راه و رسم ماندگاری را بداند. اگر طارمی با یک میلیارد تومن اعتبارش را معامله می کند، افشانی جور دیگری بند را به آب می دهد! اصلا دخلی هم به آن استوری ندارد که از اساس و صحت و سقمش هیچ خبری نداریم. بلکه این نوشته ناظر به کلیت رفتار افشانی است.
یک هفته و چند چهره؛ جنونِ سرباز و حجابِ دُرسا

چه بسی خیلی از آن هایی که آن استوری را باور کرده اند و یا حتی نکرده اند با اصل داستان منافاتی نداشته باشند. در واقع این حق را به افشانی می دهند که سبک زندگی خودش را داشته باشد. شهرت طلبی و منفعت طلبی حتی جنون، در همه ی ما هست و در وجود طارمی و افشانی و تتلو هم به همچنین. اما جالب این جاست که این خصایص مسبب فشار افکار عمومی به امثال افشانی نیست. آن خصیصه ای که سال هاست جامعه ایرانی را عذاب می دهد و افکار عمومی تحملش نمی کند «ریا کاری» است. شما فرصت طلب باش به اسم زرنگی توجیه اش می کنند. جنون داشته باش می گذارند پای فشار زندگی، اما ریا کاری هیچ مدلی تحمل نمی شود. در واقع اگر افشانی مواضع آن طرفی نداشته باشد و این طرفی زندگی کند، کسی کاری به کارش ندارد و اگر طارمی چهره ی موجه نگیرد و مظلوم نمایی نکند و یک میلیارد به جیب بزند، اتفاقا همه می گویند نوش جانش! و صد البته اگر تتلو روی ناو نرود، کسی گیر خالکوبی هایش نخواهد بود، چه بسی تشویقش هم می کنند. مساله این جاست که امثال افشانی پس از واقعه هم یا درک نمی کنند یا نمی خواهند درک کنند که ریشه محبوبیت یکی مثل علی کریمی در یکنواختی رفتارش است.

سرباز ضارب کَلاک یا (جنون هفته)

سربازی در پادگان کَلاک فرمانده اش را کشت و بعد خودش را. اتفاقی که اولین نیست و آخرین هم نخواهد بود. سربازی در این جا از یک فرصت تبدیل به یک مساله شده که قاطبه مردم در پذیرش آن مشکل دارند. نیازی به شاهد و مثال نیست، اما خب خیلی از جوان ها ادامه تحصیل می دهند که صرفا دیرتر گذرشان به پادگان بیفتد یا اصلا اگر خدا خواست امریه بگیرند. خیلی ها به دنبال معافیت های عجیب و غریب می روند و اصلا همین بازار معافیت کاسبی کلانی دارد. همین فوتبالیست ها را ببینید انواع ترفندها را برای گذراندن یک سربازی راحت تر به کار می بندند و خلاصه که از قضا سرکنگبین صفرا فزوده.

دوران خدمت سربازی را در سیستان و بلوچستان و در زمانه ای که عبدالمالک ریگی آن جا حضور داشت، تجربه کرده ام . چیزهایی را دیده ام و دیده ایم که تصویر واقعی تری از فضای این دوساله ی سابقا اجباری به دست می دهد. واقعیت های جاری این است که چکونگی و کیفیت خدمت سربازی در برخی از مواقع(نه همیشه) تا حد زیادی به این وابسته است که شما تا چه اندازه ای صاحب موقعیت باشید. این سرخوردگی برای برخی ها از همان گام اول و تعیین یگان خدمتی به چشم می آید. یعنی بعضا هر که کمی تلاش های خاص داشته باشد، سربازی راحت تری خواهد داشت.
یک هفته و چند چهره؛ جنونِ سرباز و حجابِ دُرسا

مساله بعدی حسی از اتلاف وقت است که در پادگان ها جاری است؛ یعنی نهایت کاردانی و کاربلدی برخی پادگان ها این است که سرباز مکانیک را در قسمت مکانیکی به کار می گیرند و یا نانوا را پای تنور می گذارد. هیچ فن و حرفه و هنری در محیط متکثر سرباز خانه دست به دست نمی شود. از همین رو این دو سال را کسی فرصتی برای یادگیری نمی داند و حسی از اتلاف وقت شیوع پیدا می کند، بدتر این که چون درآمدی هم برای این دوسال تعریف نشده، این حس تبدیل به یک باورهم می شود. گفتیم محیط متکثر و از سرباز خانه ها باید تصاویری زمخت تر از مستندها و فیلم های سینمایی بدانیم. واقعیت امر این است که ناگهان افرادی با فرهنگ های مختلف، کنار هم قرار می گیرند. بسته ی ناهمگون و غریبی که چون عصبیت در آن جاری است، مستعد انواع ناملایمات هم هست. در واقع از فضاهای رسمی که فاصله بگیریم، در سربازخانه ها واقعیت هایی جاری است که اصلا شیک و گفتنی نیست.

این ها همه را گفتیم نه که توجیه کنیم اقدام جنون آمیز آن سرباز را، برای آن بی گناهانی که جان باختند و آن هایی که مجروح شده اند، ناراحتیم. اما می دانیم که می شود با تدبیر مسئولان، از سربازی باور دیگری در ذهن ها بسازند که جوان ها برای ورود به آن اشتیاق و عجله داشته باشند.

دُرسا درخشانی یا (چالش هفته)

دُرسا درخشانی شطرنج باز ایرانی از تیم ملی جدا شده و به بارسلونا رفته. او پیش از این و بنا به گفته ی خودش در مسابقات بسیاری بدون حجاب اسلامی شرکت می کرده و به تازگی هم که علنا کشف حجاب کرده و صد البته که مساله اساسی و حساسیت برانگیز در مورد خانم درخشانی هم همین مساله «حجاب» است. این که چند سالگی کلاس اول را تمام کرده و یا این که فدراسیون شطرنج چه منفعتی از کنار رسانه ای کردن این داستان کسب کرده و یا می کند، در وهله ی اول اهمیت خاصی ندارد. کما این که شطرنج هم ورزش فراگیر و همه پسندی نیست و دُرسا درخشانی هم شاهکار خاصی انجام نداده بود که گمان کنیم که بود و نبودش عمومیت جامعه ی ایرانی را تحت تاثیر قرار داده. مراد کم ارزش کردن شان و جایگاه ورزشی درخشانی نیست. مقصودم بیشتر این است که نبود درخشانی برای اذهان عمومی خسران بزرگی نیست. آن ها اگر نسبت به این ماجرا سمپات رفتار می کنند، فقط و فقط به خاطر حجاب است.

پیشتر نمونه های مشابهی هم داشتیم که برای افکار عمومی تبدیل به مساله شده. مثل قضیه ی نیلوفر اردلان که اجازه ی شوهرش را برای خروج از کشور نداشت و از همراهی با تیم فوتسال باز ماند. یا حتی خارج از حوزه ورزش در میان سینماگران هم به کرات افکار عمومی با مسائلی این چنین دچار چالش شده و دسته بندی ها در مدح ونکوهش ماجرا موج به راه انداخته. مثل: پوشش لیلا حاتمی در فلان جشنواره یا فاطمه معتمد آریا و دیگران که بعضا کم حجابی و بی حجابی و لمس نامحرم برای جامعه تبدیل به مساله شده است.
یک هفته و چند چهره؛ جنونِ سرباز و حجابِ دُرسا
در واقع این نمونه ها فرصت های رسانه ای هستند که درونیات خانواه های ایرانی را افشا می کنند. همان چیزی که در سطحی دیگر در رسانه ای مثل اینستاگرام قابل مشاهده است. رسانه های رسمی چیزهای دیگری را نشان می دهند و در تلویزیون حتی رستنگاه موی زنان مساله ی غامضی شده است و در فضای غیر رسمی بعضا خبرهای دیگری است. یک سو عده ای از مردم قرار دارند که نسبت به مساله ی حجاب راحت گیر هستند و حتی کسی مثل مسیح علی نژاد از همین پتانسیل سواستفاده می کند و یک سوی دیگر مردمی هستند که وفادار به تعلقات مذهبی شان مانده اند. در این بین گروه لاغری (از لحاظ کمی) هم هستند که در میانه قدم می زنند؛ همان ها که جلوه ای مدرن از اسلام و حجاب را به نمایش می گذارند و در بستر حجاب دست به خلاقیت می زنند. این ها اما تعدادشان کم است و دسته ی مردد های بی حجاب و تردید کرده های آن وری بیشتر هستند.

به نظر برای حل این داستان به چیزهایی بیشتر از بَنِر و توصیه و نصیحت نیاز داریم و سازمان یافته تر و ظریف تر و منعطف تر شاید بشود آن دسته ی لاغر را فربه تر کرد.قاعدتا دُرسا درخشانی هم که از یادها برود این مساله با نام دیگری چند وقت دیگر پررنگ خواهد شد. چون مساله ای مغشوش و نامفهوم است و روز به روز در ذهن ایرانی به شکلی متناقض تر رشد می کند. از همه ی این ها که بگذریم با هر متر و معیاری حجاب یک قانون است، چه کسی می تواند قانون شکنی را تایید کند؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اجازه شوهر برای خروج از کشور توهین کننده ترین چیزیه که میتونه تو جامعه برای خانوم ها پذیرفته شده باشه ..تا ابد تحت سلطه ، تحت مراقبت ...

    پاسخ ها

    • حامد یزدان پناه

      با شرط ضمن ازدواج اینو و خیلی چیزهای دیگه رو میشه حذف کرد بشرطی که حواسمون باشه اینجوری نشه که از هر کشوری هر عرف و قانونی به نفعمون بود بگذاریم توی سبد خانواده، تکلیفمون با خودمون مشخص باشه
      الان زن ایرانی مهریه و نفقه اسلامو میخواد ولی با خیلی قوانین دیگش مشکل داره ، میخواد اروپایی باشه از طرفی شراکت مساوی در کارکردن و خرید مسکن و خودرو و ... را که اروپایی ها دارن نمی خواد
      کلا منابع مطالعاتی که عمه و خاله و دایی باشن بهتر از این هم در نمیاد وضعمون
      آقایون هم هزارتا مشکل دیگه دارن البته

    • بدون نام

      من از همسرم خواستم به عنوان شرطضمن عقد قید بشه قبول نکرد. عملا این شروط ضمن عقد کشک هستند باید مثل عربستان قانون اصلاح بشه

    • بدون نام

      به عنوان یک زن فکر می کنی یک مُجرم هستی و تا آخر عمرت حبس ابد داری! خیلی خیلی خیلی وحشتناکه این قانون.

    • بدون نام

      کدوم مردی حاضر میشه این همه امتیاز رو از دست برده؟ مگر اینکه مردی با شعور باشه و حاضر بشه امتیازهایی که فرهنگ مردسالار بهش داده کنار بگذاره! یعنی اقلیت مردها راضی به امضا کردن شروط ضمن عقد هستند .اکثریت مردها دوست دارند از طرفی مهریه و نفقه ندهند از طرف دیگر زن صیغه کنند و روی زنشون کنترل کامل داشته باشند و بچه ها هم جزء مایملکشون باشه! وقتی در مورد زن ایرانی حرف می زنی مرد ایرانی رو فراموش نکن!

  • الی

    تا این کشور ادم های احمقی مثل تو داره وضعش از این بهتر نمیشه. راست میگی بود و نبود این خانم شطرنج باز از دید شما کمبودیبرای جامعه حساب نمیشه ولی فردا ها که به بهترین نحو از استعداد این خانم استفاده بشه اونوقته که همه از جمله خود ابلهت مدعی هوش ایرانی- آریایی این خانم میشید. بهترین کار و کرد که رفت تا کودنی مثل تو نقدش نکنه.

    پاسخ ها

    • .

      درباره الی جوش نیار .

    • بدون نام

      نقد پذير باش
      فحش نده
      خودتو به يك روانشناس حتما نشون بده

    • بدون نام

      موافقم به طور کامل

  • بدون نام

    بابا دیگه یاد گرفتن ،از اول با نیت رفتم از ایران میرن عضو تیم های ملی ورزشی میشن تا راحت تر اون ور راهشون بدن .به سلامت از نخبه های علمی که مهمتر نیستن ،به نظر من حتی اگر حجاب هم آزاد بشه عده ی زیادی دوست دارن در کشور های پیشرفته زندگی کنن .

  • بدون نام

    امروز اصلا حرفاتو قبول نداشتم ...واقعیاتو نگفتی ...بیشتر سیاسی رفتار کردی اون هم در بستر سیاست نظام.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      کاملا موافقم

    • بدون نام

      همه شدن ماله کش

  • بدون نام

    حالا فهمیدم چرانمیزارن درآمدنفتی ایران توجیب مردم بره چون اونوقت درامدسرانه افزایش پیدامیکنه وبه گفته شماتوقعات طبقاتی مردم بالامیره وطالب چیزهایی میشن که به نفع بعضیهانیست مثلامردم بودجه شون میرسه که خودروخارجی سواربشن وصنعت خودروسازیمون ورشکست میشه وآقایون وآقازاده هاشون متضررمیشن

  • بدون نام

    جناب عبدلی عزیزززززز!!!این فقط زنان نیستن که به تعبیرشما قانون شکنی میکنن،قضیه اینه که شما دیواری کوتاهترازدیوارزنان سراغ ندارین وگرنه قانون شکنی تادلت بخوادفراوان
    نمونه همین مالباختگان موسسات مالی که تحصن کردن ویا کارگرانی که بابت اعتراض به عدم دریافت حقوقشون ازنیی کتک میخورن ،عبدلی جان ایناهمش به خاطرقانون شکنی یه عده س که بنظرخودشون ژن خوب دارن وازتعقیب مراجع قضایی در امانند

  • بدون نام

    اجازهی همسر جون همیشه واجب بوده و هست.اعتراض به این گونه موادرد بیشتر با اونایی که درک و معنی زندگی رو هنوز خوب متوجه نشنحتی قانون این امر رو نقض کنه ریسس جون باید بدونه ههمسرش کجا میره این ی نوع احترام ادب به طرف مقابله

    پاسخ ها

    • بدون نام

      معنی زندگی چیه؟ اسیریِ زن؟!هر انسانی که دارای عقل و شعور باشه حق داره در مورد زندگی خودش تصمیم بگیره .زندگی ای که با تولدش شروع میشه و با مرگش تموم

  • بدون نام

    تحت سلطه تحت مراقبت ینی چی.چه قدر داغونی کاربر 9.51.برو مشکلت رو با طرف حل کن ببین اجازهی همسر چه قدر میتونه اون سفرت رو شاد و خوب بکنهاگه مجذردی ازدواج نکن با این افکارت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مگه زن بچه و صغیره که "اجازه" بخواد.شماها اصلا متوجه نیستید چی می نویسید و چقدر توهین آمیزه حرفتون

  • اصلاحیه

    آمرلانه !
    یه بارم خودتون متن رو بخونین بد نیستا:)))

  • بدون نام

    " بدونه ههمسرش کجا میره این ی نوع احترام ادب به طرف مقابله "
    یعنی آقایون هم نیاز به اجازه نامه دارند؟ اگه بحث احترامه باید دوطرفه باشه

  • بدون نام

    رفتار اعتقادی یا تاکتیکی به هر حال حکومت عربستان تابو شکنی کرده و به سمت خوبی قدم برمیداره حالا شما غصه عربستان رو نخور که به طور چشمگیر متحول میشه یا نه شما به فکر* عقده های انباشته* ملت خودت باش آقای عبدلی
    خیلی تابلو ست که دیکته شده و دستوری مینویسی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا تیدیل شده به یه توجیه کن اصلاح طلب ریا کار. عبدلی جان خودت از همه ریاکارتری

    • بدون نام

      والا اینها رو در باره عربستان نگن چی بگن... همی و به ما هم بدن.. عیب نداره..ما می پذیریم.

  • باران

    حجاب یک قانونه ک...و شما هنوز متوجه ضرورت این تغییر نیستید

  • بدون نام

    ممکنه این تحولات در عربستان با شکست متحول بشه ولی همینشم بد نیست می تونه سرآغاز فعالیت های مدنی باشه کلا مثل اصولگراها حرف زدی و همه ش آیه ی یاس خوندی و چکیده ی متنت این بود: تمکین در برابر هر قانون و ناامیدی از پیشرفت . اروپا و آمریکا هم یه شبه به اینجا نرسیدند اون تحولات سیاسی هم که میگی بالاخره از همین جور تغییرات شروع میشه

  • بدون نام

    چه محافظه کارانه مینویسی جدیدا

  • بدون نام

    والا این خانمها پر از تناقضن،از یه طرف حرف ازدواج که میشه سریع وبا چشم بسته همه چی رو امضا میکنن،از طرف دیگه میگن چرا باید برا خروج از کشور از شوهر اجازه بگیرم؟؟؟ خوب عزیز من شرایط ضمن عقد برا چیه؟موقع عقد این شروط را بذارید.چی مردها قبول نمیکنن؟اقایون از ازدواج با شما منصرف میشن؟ خوب بشن،شما حق خودت رو طلب کن نمیشه که هم خدا رو بخوای هم خرما رو.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جامعه مردسالاره

  • مریم

    عدم محبوبیت امثال او در تناقض و ریا کاری است، وگرنه که خیلی ها دبی می روند و خیلی ها هم...
    افرین
    در مورد حجاب هم واقعا تناقض زیاد شده الان اکثر خانواده ها تو دروهمی هاشون حجاب ندارن و عکس هایی که الان همه جا هست عادی شده و وقتی پیج خانمی رو باز کنید تمام عکس هاش بیحجابه
    خوب یا بد خیلی شکاف تناقض تو جامعه زیاد شده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      "اکثر خانواده ها" خیلی اغراق آمیزه! بستگی داره آدمها از چه طبقه ای باشند. خیلیها جلوی پدر و مادر و دایی و عمه روسری سر می کنند ولی در دورهمی های خودشون که با دوستان دارند بی حجابند .همه جوره داریم!

  • بدون نام

    برعکس همیشه زیاد از نقد ها راضی نبودم ضمن اینکه انتظار داشتم امروز بخشی هم به جنایت هولناک مهاباد اختصاص داده بشه و این خشونت ها مثل همیشه نادیده گرفته نشه سکوت راه علاج نیست

    در مورد زنان عربستان باهاتون موافق هستم من به عنوان یک زن همین تحولات امروز عربستان رو هم یک نوع سواستفاده سیاسی از زنان به حساب میارم این حق و حقوقی که دارن ازش نام میبرن و زن های بیچاره عرب هم از خوشی در پوست نمیگنجن نه به دلیل مبارزات زنان به دست اومده نه به خاطر تغییرات فرهنگی و از بین رفتن تعصبات جامعه زن ستیز عربستان امروزه صلاح عربستان در اینه که در جوامعه سیاسی جهانی نامی برای خودش کسب کنه و بهترین راه اینه که از زنان و ازادی دادن به اونها بهره سیاسی ببرن جامعه امروز عربستان همچنان زن ستیز هستن همچنان زنان رو از ماشین پایین میکشن و به باد کتک میگیرن و نهادی در عربستان نیست که از عملا از این زنان به اصطلاح آزادی یافته دفاع کنن پس غبطه خوردن به حال زنان عربستان برای چیزی که توهمی بیش نیست کار غلطی هست و فکر می کنم زنان عربستان هنوز راه خیلی زیادی در پیش دارن تا به حال حاضر زنان امروز ایران برسن

    محسن افشانی با جنجالی که به راه انداخت کم کمش این بود که کسایی مثل من فهمیدیم کسی مثل این شخص هم در دنیای سینمای ایران وجود داره و برای اولین بار اسمش رو شنیدیم

    در مورد درخشانی نظرات رو قبول ندارم به هزار دلیل، ولی فقط همین رو میگم که خیلی حیفه که داریم نخبه های کشور رو فقط به دلیل این مسائل از دست میدیم و بجای تاسف ژست نیاز نداشتن به اونها رو میگیریم تا کم نیاریم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      زنهای زیادی برای حق رانندگی جنگیدند و حتی دستگیر شدند .شما اون زمان خواب بودی که میگی مبارزه ای نشده؟! حالا اینکه بخش بزرگی از جامعه سنتی هستند دلیل نمیشه که بگیم زنها تلاشی نکردند

  • شیرین

    پاراگراف مربوط به سرباز کاملا تکراری و کپی پیست شده از سری مطالب خودت در هفته های گذشته بود،اگه میخواستی تکرار مکررات نکنی این ستون رو با یه مطلب دیگه پر میکردی،مثلا قتل پسر مهابادی توسط دوستاش که خیلی سروصدا کرد این هفته،در مورد درسا درخشانی ام بد نبود حالا که در مورد ریاکارا نوشته بودی به این نکته اشاره میکردی که تو جامعه ایرانی اونیکه ریا می‌کنه راحت برمیگرده به کشورش ولی اون کسیکه خودشه و جور دیگه ای نمی‌خواد باشه،باید از کشورش بره،در مورد اینم که گفتی حجاب قانونه و رعایت نکردنش قانون شکنی،کاملا میفهمم چرا این جمله رو آخر متنت آوردی،یه جورایی میخواستی باج بدی به ناظران مطبوعات و رسانه که پس فردا ممنوع القلمت نکنن،وگرنه میدونم که قلبا خودتم این حرفو قبول نداری

  • مرمر

    قبلنا کامنتا رو سانسور میکردن یا حداقل الفاظ رکیک رو پاک میکردن.
    الان هرکی هرتوهین و فحشی که بده چاپ میشه

  • همیشه حاضر

    ببخشید ولی به نظرم داری سر میخوری به سمت سیاست... اینایی که نوشته بودی مشخصا جهت دار بود... در ثانی مشکل ما یکی دو تا آدمی مثل این خانم شطرنج باز نیست... مشکل اونجاست که دایره انقدر تنگ شده که همه دارن میریزن بیرون و متاسفانه مملکت داره از آدم حسابی خالی میشه اونوقته که امثال افشانی ها و تتلیتی ها آینده سازان مملکتمون میشن.

  • حسین

    امروز افتضاح بود خیلی خیلی افتضاح

  • بدون نام

    من اون هفته نوشتم حالا هم مینویسم آقای عبدلی فقط یه روز نامه نگاره وبه نظر من تخصصی تو حوزه سیاست اقتصاد ورزش وآسیب های اجتماعی و روانشناسی و جامعه شناسی نداره شاید تو دوران دانشگاه چند واحد از هر کدوم گذرونده ولی نمیتونه ونباید نظر تخصصی بده مگر این که نوشته هاش بر گرفته از سخنان متخصصین باشه برای همین برای اکثریت نوشته هاش دلنشین نیست فقط آدما بعد خوندنش نظر میدن و میوفتن به جون همدیگه آقای عبدلی آیا هدف شما همینه؟اگراینه لطفا بساطت رو جمع کن

  • ياسر

    دوستان احساسي نشويد و توهين نكنيد
    كامنت فرستاده شده از سوي الي، امثال تو كه با يك نقد (درست يا غلط فرقي نمي كند) اينقدر زود از كوره در مي روي و شروع مي كني به فحش و توهين اگر از اين مملكت بروي جاي بسي خوشحالي خواهد بود. سعي كن بيشتر عقلاني فكر كني تا احساسي

  • بدون نام

    بچه ها جریان محسن افشانی چیه چیکار کرده ؟؟؟ یکی واسم توضیح بده

  • بدون نام

    از ان جا که عرف شده مرد محافظ و مراقب زندگیه و تمام خرج و مخارج با اونه اجازه همسر واجبه.حالا بیش از 80 درصد خانمها خانه دارن ولی هم چین توقع دارن نگو نپرس.تو خونهی پدرت هم باشی باید پدر یامادرت بهت اجازه بدن.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خانمها خانه دار موندن چون بیکاری بیداد میکه

    • بدون نام

      خانه داری شغل نیست؟ شما چند روز خانه دار بشو بعد بیا حرف بزن .بگذریم که اگه زنی نخواد خانه دار بشه هم صدای شما مردسالاران در میاد که حق مردها رو داره می خوره! در واقع زن رو می گذارید در یک شرایط که نه راه پیش داره نه راه پس و مجبوره تحمل کنه! مردسالاری همینه!

  • دختر ایرانی

    حق نفقه و مهریه و خرج و سرپرستی خانم و بچه ها بر عهدۀ مرد هست پس حق اجازه برای خروج از کشور اونها را هم داره.

    پاسخ ها

    • پسر ایرانی

      اینها به شرطی قبوله که زن در خونه دست به سیاه و سفید نزنه و مستخدم بگیره .و حتی برای دوران بارداری و شیردهی و نگهداری از بچه هم جداگانه پول بگیره .

  • بدون نام

    همه میگن موافق یا مخالف ولی ما مردم ایران چرا نظر میدیم فعلا هدف از نظر دادن چیه بعدشم این اقایی که مثلا باسواده و نظراتی در حد ذهنش نوشته فک میکنید از کجا حقوق میگیره خیلی تابلوعه دولت پس همه چی معلومه چون دولت ایران شناخته شده هست بینه مردم و نظراتی که حقوق بگیراش به خورد مردم میدن ارزشی نداره پس تا تو این مملکت هستی این خبرگزاری های جناحی هم هست

  • جاوید

    با سلام خدمت آقای عبدلی عزیز
    فکر کنم بخش "سرباز ضارب کلاک" تکراری بود. اگه اشتباه نکنم برای ی حادثه مشابه تو همین مطلب نوشته بودینش.
    یه همچین مخاطب ریزبینی ام من :)

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منم با شما موافقم آقای عبدلی
      جحاب اجباری شاید نباشه اما وقتی درقامت یه کشور اسلامی میری جایی اختیارت مال خودت نیست.
      شما تو شرق آسیا ممکنه بری تو یه کشور و ممنوعیت آدامس جویدن باشه.
      شما نمیتونی ایراد بگیری حتی اگه مسخره باشه

    • فرزانه

      وقتی درسا درخشانی نماینده کشوره که با بودجه دولتی رفته باشه یا تحصیل کرده باشه نه اینکه خصوصی با پول خودش رفته

  • Rasool

    من نمی دانم چرا بعضی ها نسبت به مساله حجاب این قدر بی تفاوت شده اند؟مگر پوشاندن موی سر چقدر سخت است؟ مگر نمایش این چند تار مو چه چیزی به ادم اضافه می کنه؟چرا ما خیلی راحت به اسم روشن فکری و تجدد خواهی از کنار فرهنگ و مذهبمان می گذریم و با زدن وصله تعصب گرایی و عقب افتادگی به مبارزه با انها می پردازیم؟ حجاب باید یک افتخار برای زن مسلمان باشد.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تو پسر نمیخواد نسخه بپیچی برای دختر

  • بدون نام

    کلا اصلاح طلبان همیشه نشون دادن ،اصلا پایبند شعارهاشون نیستن ،فقط با مطلبی موافقند که طبق میل شان باشه ،احترام به نظر مخالف ؟ تحمل دیگران ؟گفتگو ؟حتی دین و وحی خدا باید طبق میل ما عوض بشه ،البته نه فقط اصلاح طلبان بلکه بیشتر مردم ایران .
    نمونه ش الی خانوم !!!!!!!

  • لارا

    عبدلی جان شما توی یک مقاله برای من توضیح بده وقتی آیه ی صریح داریم که لا اکراه فی الدین ، یعنی خود خدای مسلمانان از زبان پیامبر گفته در دین اجباری نیست پس اینکه حجاب یک قانون باشد چه معنایی داره؟ اگر درونیات خانواده های ایرانی اینو نشون میده که چندان اعتقادی به حجاب به صورت کاملش ندارن برای اینه که بهشون ثابت شده جایی که اخلاق مداری حکم کنه صرف دیدن موها یا بازو هیچ انحرافی رخ نمیده و برعکسش خانواده هایی رو میشناسم که جلوی فامیل حجاب کامل دارند اما دو به دو به هم نظر دارند !اون عده ی لاغری که گفتین هم بیشتر با خلاقیت هاشون پا روی همون اعتقاداتی که ازش دم میزنند میذارن مثلا دختران محجبه ای که بیشتر از من غیر محجبه عکس از چهره و دستان و غمزه های خودشون توی اینستاگرام پخش میکنند یا پسران مذهبی که وقتی عاشق یک دختر میشن میگن مهر لیلی به دلم نشست و ...اما اگر یک پسر غیر مذهبی با دختری رابطه ای داشته باشه به دخترباز بودن محکوم میشه!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      در > دین هیچ اجباری نیست اما وقتی دینی رو پذیرفتی دستوراتش رو هم باید بپذیزی

    • بدون نام

      چرا سانسور کردی وقتی تفسیر آیه رو نوشتم . مسخره ها .
      در>دین هیچ اجباری نیست اما وقتی دینی رو پذیرفی دستوراتش رو هم باید بپذیری خیلی منطقیه . کلام خداست .

  • بدون نام

    کشور عربستان یک کشور قبیلکی است حرف اول و آخر را ریس قبیله میزند این قوانین مصرف خارجی دارند تا داخلی چون دیگر آمریکا نمی توانست بیشتر از این رو پوشی کند یادتان نرود که تفکر سلفی گری قرن‌ها ست در بین این جامعه است امام علی علیه السلام این تفکر را این گونه تعریف می کنند که فقط پوست دین را می بیند هیچ فهم ترکی از دین ندارند اصلا تفکر و اندیشیدن را قبول ندارند وقتی حضرت علی بعد از جنگ نهروان می گویند چشم فتنه را در آوردم تو خود بخوان حدیث مفصل را درباره حجاب من نمی دانم این روسری چه سنگینی دارد من و خانواده ام حجاب کامل داریم کشورهای دیگر هم رفته این حجاب مان را رعایت کردیم والا من که هیچ اذیت نمی شوم خیلی راحت فعالیت های اجتماعی خودم را انجام می دهم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شما بالاخره با زندگی قبیله ای موافقی یا مخالف؟ چون به نظر نمی رسه مشکلی داشته باشی.اجبار البته همیشه سنگینه

  • بدون نام

    من دوستت دارم آقای عبدلی ،شما یک میهن دوست تمام عیاری در این شکی نیست ،
    درباره ی اون پیام بی ادبانه به گفته ی سعدی :
    سنگ بد گوهر اگر کاسه ی زرین بشکست
    قیمت سنگ نیفزاید و زر کم نشود .

  • بدون نام

    @دختر ايراني
    شما واسه اب خوردنم اجازه بگير به بقيه جه كار داري؟:)))

  • دراكولا تا به تا

    اكثر كامنت گذارها اعتقاد داشتند كه نويسنده مطلب، رياكار و محافظه كار و جناحي عمل كرده. به نوعي ترسو خطابش كردند. يعني نويسنده هم به نوعي محسن افشاني هست؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا عبدلی افشانی

  • به الی

    اولا آقا ایمان عالی بود
    دوما خطاب به الی همه مثل تو بدبخت نیستند که کله وجوشونو برای بدست اوردن شهرت بدن....
    بعدشم احمق اون کسیه که نژاد پرست باشه عینه یهودیا و از جمله ایرانی آریای استفاده میکنه هرچی می کشیم از دست شما نژاد پرستهاس

  • بدون نام

    خودت و متنت و پیشنهادات ریاکارانه و اشاعه ریاکاری بود. توصیه میکنم تا مدتی آفتابی نشو

  • بدون نام

    داراکولا مقایسه این با اون خیلی چندش بود.هر کسی مجبوره به خاطر رزقش باب میل جامعه قلم بزنه.درکش هم چینم سخت نیس.بیچاره ایمان عزیز

  • بدون نام

    حامد یزادن پناه،منابع اطلاعاتی خیلی جالب بود تو این چند سا که با برترینهام بهترین نوشتهی ی کار بر بود که از خوندنش کیف کردم.راس میگی خاله خان باجین خیلیا....

  • دراكولا تا به تا

    اقاي عبدلي عزيز، قوانين قابل عوض شدن هستند! خواهشا افه احترام به قوانين رو برنداريد. قانون خخخ
    بدون نام ٢٠:١٤؛ رزق و روزي افشاني هم از سينما و تلويزيون هست. اون هم مجبوره! مجبور!
    خيلي از ادم ها هستند كه امكان استخدام با پارتي و تظاهر رو دارند، ولي خودشون رو نميفروشند.

  • دختر ایرانی

    من نیازی ندارم برای آب خوردن اجازه بگیرم. وقتی تفاهم باشد نیازی به اجازه گرفتن نیست و وقتی دو طرف به شعور یکدیگر احترام می گذارند.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اجازه زن از شوهر بر این اساسه که اصلا زن شعور نداره .و مرد صرف مرد بودن بیشتر می فهمه!!

  • بدون نام

    محبوبیت علی کریمی به خاطر جسارتش هست و حرفش رو میگه ، درسته یکرنگی هم از عوامل محبوبیت علی کریمی هست ولی علی کریمی با اصول تر و مقیدتر از امثال افشانی هست ، کریمی در سن کمتر از افشانی خیلی پخته تر عمل کرده و زندگی کرده

  • مروارید

    آقای عبدلی عزیز کاملا درک میکنیم شما برا حفظ موقعیتتون و فیلتر نشدنتون مجبورید خیلی رعایت کنین
    فقط خواهشا این رعایت کردنا جبهه خاصی نگیره،اگه نمیتونین بی طرف و با عدالت قضیه ای رو نقد کنین لطفا نقد نکنین اینجوری بهتره!

  • بدون نام

    دارالاکولاصحبت استخدام باشه هم چین میفروشنت خبر نداری.حالا کی زخم گذاشته رو ی جای حساست که شدی دراکولا.اخه رد درا کولا هم به زودی نمیره.در ضمن افشانی ی فیلم خوب بازی کرده وجدانا.

  • بدون نام

    مفتخرم بیشترین منفی رو خوردم.رئیس جونم حکم مرگم بده چه برسه به هم چین چیزای پیش پا افتاده و ابکی.نمیدونم شاید زیاد نه شنیدین داغش مونده تو دلتون.

  • بدون نام

    خوب مردم رو انداختین تو جون هم عبدلی .هم چینم شوت نیستس یا از چاوشی مینویسی امار ت میره بالا یا حجاب.

  • بدون نام

    هنوز یک هفته از عاشورا نگذشته ،پس شعور حسینی چی شد ؟؟؟؟؟؟
    امام حسین تو اون شرایط سخت و اندوهبار ،ذره ای از ادب و صبر دور نشد ، دهانش رو به حرف بدی باز نکرد ،چقدر تحملشون بالا بود !!!!!!! قرآن ناطق بودند .
    «ادفع بالتی هی احسن » بدی را با بهترین پاسخ دهید.
    یکی اومد پیش امام حسن ،تا می تونست به حضرت علی (که شهید شده بود )فحش داد ،امام حسن تا آخر گوش کرد ،گفت اگر راست گفتی خدا نیکوکاران را پاداش نیک می دهد ،اما اگر دروغ گفته باشی بدان روزی هست که بازخواست می شوی .
    حالا اگه به بابای ما فحش بدن چه می کنیم ؟اونم پدری مثل حضرت علی ،با خلیفه ها ساخت و بهشون کمک کرد با همه اختلافاتی که باهاشون داشت .

  • mohsen

    تنها راه نجات ملت ایران برداشتن قانون ظالمانه مهریه ست که درواقع دادن یه چک سفید امضاست به دختران اونم دختران امروزی!!!...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مگه قاون میگه مهریه آنچنانی بده خود مردا میدن دیگه ندین خب . قبول نکنین خب .چرا قبول میکنین ؟ عجیبه واقعا

  • بدون نام

    بعضی از زنا ودخترا واقعا حرفاشون جالبه آزادی اروپایی رو میخوان درکنار مهریه هزارو چند سکه ای آزادی میخوان در کنار نفقه چرا از اروپا فقط آزادیشو میبینید؟؟؟چرا اینو نمیگین مهریه در کار نیست وهیچ مردی بخاطر مهریه نمیره زندان شماها از مهریه خواستنتون بگذرین مردها با رضایت تمام بهتون اجازه میدن برین خارج شما نفقه نخواین وتو مخارج شریک بشید هرچی خواستین بگیرین بسه حرف مفت زدن هم مهریه میخوان هم آزادی چیز دیگه خواستین بگین

  • لارا

    بدون نام آخری محض اطلاعت زن توی اروپا توی اموال با مرد کاملا شریک هست یعنی همون نفقه ضمنا درصورت طلاق بخش زیادی از اموال مرد به نام زن میشه! قشنگ معلومه اطلاعاتتو از تو اینستاگرام بدست میاری!

  • بدون نام

    خانم لارا، توی اروپا مرد هم در اموال زن شریک میشه. به همین خاطر زنهای پولدار سعی می کنند با یک مرد زیر یک سقف باشند ولی باهاش رسماً ازدواج نکنند چون مال و اموالشون مفت میشه به نام مرد.

  • شیما

    واقعا اون پستی که محسن افشانی گذاشت شرم اور بود....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج