بازيگران خواننده، بیشتر و بیشتر می شوند
«تب» شايد بهترين واژهاي باشد كه بتوان براي اين اتفاق به كار برد. خواننده شدن بازيگرها، تبي است كه بين قشر بازيگران حرفهاي افتاده است و بهسان تب برفكي در ميانشان شيوع پيدا كرده.
اين تب، نه يكي و نه دوتا، بلكه لشكر عظيمي از بازيگران، اعم از زن و مرد را درگير كرده! با روندي كه در پيش است بهنظر ميرسد تا چند سال ديگر همه بازيگرهايمان خواننده ميشوند و ما با بازيگراني طرفيم كه بعضي نقشها را بهخاطر انتشار آلبومشان رد ميكنند و سينما خالي از بازيگر خواهد شد!
بعد از حامد بهداد، مهران مديري، بهرام رادان، امين حيايي و چند ستاره سينمايي، «رضا رويگري» هم آلبوم جديدش به نام «كازابلانكا» را منتشر كرده. آلبومي كه شايد از نظر صدايي، چندان ارزشي نداشته باشد اما از نظر آهنگسازي و تنظيم در سطح كيفي خوبي قرار دارد.
رويگري پيش از اين، دو آلبوم «غوغا» و «از عشق گفتن» را نيز منتشر كرده بود. او را بيشتر با ترانه «ايران ايران» ميشناسيم. علاوه بر آقايان بازيگر، خانمهاي بازيگر نيز اين وادي را ازحضورشان بينصيب نگذاشتهاند. بعضي از آنها مثل مريم اميرجلالي، بهنوش بختياري و حتي مهناز افشار نيز دستي به آتش بردهاند و كارهايي كردهاند. البته نه در حد و اندازههاي انتشار آلبوم!
سوپراستار خوانندهها
«محمدرضا گلزار» پيش از آنكه سوپراستار سينما باشد خواننده است. او فعاليت موسيقياش را از سال ۱۳۷۶ به عنوان گيتاريست با گروه آريان شروع كرد. گلزار در نواختن گيتار، ارگ و پركاشن مهارت دارد. اما بعدها از اين گروه جدا شد و وارد دنياي سينما شد. او همچنين قصد داشت كه با گروه داركوب كار كند كه به دلايلي اين همكاري پيش از آنكه آغاز شود، پايان يافت. او هماكنون يك گروه موسيقي مستقل با نام REZZAR دارد كه مخفف نام محمدرضا گلزار است و او اين برند را به نام خودش ثبت كردهاست. گلزار در سال ۱۳۷۹ براي نخستين بار در فيلم سام و نرگس ساخته ايرج قادري بازيگري سينما را تجربه كرد.
آقاي رسم زمانه
«رسول نجفيان» قديميترين خواننده-بازيگري است كه همه او را با آهنگ آشناي «رسم زمونه» ميشناسند. ترانهاي كه براي اولين بار در سال ۷۴ و در برنامه زنده «شب بخير تهران» از شبكه ۵ پخش شد. نجفيان در آن برنامه به صورت اتفاقي اين ترانه را نواخته و خوانده! او موسيقي را از جواني دنبال ميكرد. دوتار را پيش يك روستايي به نام عاشق حيدر همداني ياد گرفت.
به گفته خودش در دهه ۵۰ و ۶۰، عمده وقتش را به موسيقي اختصاص داده. او حتي در دو اثر سينمايي و تلويزيوني، در سالهاي ۶۹ و ۸۴ بهعنوان آهنگساز حضور داشته. اولين آلبومش به نام «بي بيجان» كه رسم زمونه هم در آن است در سال ۷۵ منتشر شد. بعد از آن سه آلبوم ديگر به نامهاي «كوچه پس كوچه»، «با عاشورا ميگريم» در سال ۸۳ و «بي بيجان-آهوي زخمي» در سال ۸۸ را منتشر كرد.
مرد سههزار چهره
«مهران مديري» فعاليتش در زمينه موسيقي را با دكلمه اشعار و خواندن تيتراژ براي سريالهاي تلويزيوني تجربه شروع كرد. اولين كارش نيز در همكاري با «بهروز غريبپور» شكل گرفت و براي انتشار آلبومي براي كودكان فعاليت كرده. او در سال ۱۳۷۸ در آلبوم «دلتنگيها» اشعارهاتف عليمرداني«را دكلمه كرده و سال ۱۳۷۹ نيز آلبوم «از روي سادگي» را با آهنگسازي «بابك بيات» و «فردين خلعتبري» اجرا كرد.
مديري سال ۸۹ هم تك آهنگي با عنوان «داركوب» را در آلبوم گروه موسيقي داركوب خواند. او در فاصله سالهاي ۸۲ تا ۹۱ تيتراژ بعضي فيلمهايي را كه خودش ساخت اجرا كرد و همين باعث شد به تيتراژ خواني و همينطور انتشار آلبوم دست بزند. خواندن تيتراژ فيلم سينمايي همنفس، سريالهاي تلويزيوني مهر و ماه، شبهاي برره، باغ مظفر و همچنين سريال قهوه تلخ از فعاليتهاي موسيقايي مهران مديري است.
مارلون براندو ميخواند!
«حامد بهداد» كه به عنوان يكي از بازيگران پر جنبش و جوش سينما شناخته ميشود اين تحرك و انرژياش را به موسيقي هم برده و به عنوان خواننده چند كار ضبط كرده است! بهداد بهعنوان خواننده مهمان با گروه موسيقي داركوب به سرپرستي «همايون نصيري» همكاري ميكند و در چند كنسرت اين گروه حضور داشته است. او قرار است به زودي آلبومي مستقل به تهيهكنندگي «علي اوجي» روانه بازار موسيقي كند. او تا بهحال چند تكآهنگ منتشر كرده است بعضي از آنها تيتراژخواني فيلم و سريال است.
از جمله آنها ميتوان به «اگه تو باشي كنارم» (تقديم به زلزلهزدگان بوشهر/ ارديبهشت ۱۳۹۲)، «مثل يك كابوس» (تيتراژ سريال مثل يك كابوس/ ۱۳۹۰)، «مرا چشميست خون افشان»(تيتراژ فيلم سينمايي بيتابي بيتا)، «دارم ميسوزم» (ترانه مياني فيلم سينمايي مجنون ليلي/ ۱۳۸۵) اشاره كرد. او همچنين در آلبوم ۲۵ «رضا يزداني» در مهر ماه ۸۹ با او همكاري داشته است.
پسرعمهزا هم؟!
«محمدرضا هدايتي» را كه با صداي شيرين و روستايي «پسرعمه زا» در «كلاه قرمزي» ميشناسيم با انتشار آلبوم موسيقي در سال ۹۱ با نام «ماه ميخندد» همه را شگفتزده كرد. گرچه او قبلتر و در سال ۸۷ نيز آلبومي با نام «برگ و باد» را روانه بازار موسيقي كرده بود اما آلبوم «ماه ميخندد» تجربهاي متفاوت از او بود. به گفته خودش، از كودكي به موسيقي علاقه داشته اما چون در استان محل زندگياش يعني سيستانوبلوچستان امكانات لازم براي پرداختن به اين علاقه وجود نداشته، نتوانسته از همان زمان در زمينه موسيقي فعاليت داشته باشد.
نكته جالب در مورد هدايتي، صداي خوب اوست كه برخلاف بعضي ديگر از بازيگران نشاندهنده حرفهاي بودنش در موسيقي است. قرار بود آلبومي با نام زابلي نيز منتشر كند كه دو قطعه زابلي و سيستاني از او منتشر شده است كه به گفته خودش اداي ديني به مردم سيستانوبلوچستان است. هدايتي شهريور ماه سال ۹۰ نيز آلبوم مشتركي با «برزو ارجمند» منتشر كرده بود.
آلبومي متفاوت
«بهرام رادان» با انتشار اولين آلبوم موسيقياش به نام «روي ديگر» رسما وارد دنياي موسيقايي شد. اين آلبوم خرداد ماه سال گذشته(سال ۹۱) وارد بازار شد. رادان كه تاكنون برنده جوايز سينمايي مختلف و هچنين سيمرغهاي بلورين جشنواره فيلم فجر بوده است، معتقد است علاقهاش به موسيقي و انتشار آلبومش پروسهاي ۱۰ ساله داشته و او يكشبه تصميم نگرفته كه خواننده بشود. اما با وجود اين ادعا، ناپخته بودن صداي رادان در آلبوم، چيز ديگري ميگويد! اين آلبوم حتي با وجود اسم رادان بر آن نتوانست اقبال خوبي در بازار موسيقي داشته باشد. بعضي از قطعات اين آلبوم به زبان انگليسي خوانده شده است.
حيايي هم وارد ميشود!
صداي «امين حيايي» اولين بار در فيلم «سرود تولد» به كارگرداني «علي قويتن» در سال ۸۳ شنيده شد. او مدتي بعد بهعنوان خواننده در گروه «كوير» به فعاليت پرداخت و اولين آلبومش را با عنوان «باران» به بازار موسيقي عرضه كرد. در اين گروه چهره شاخصي چون «همايون نصيري» هم حضور داشتند. حدود ۱۰ سال پس از انتشار «باران»، حيايي باز هم تصميم به بازگشت به عرصه موسيقي گرفته و اين بار قرار است با يك آلبوم «پاپ» شانسش را امتحان كند.
حيايي پيشتر با خواندن ترانه در فيلمهاي «سلام بر عشق»، «شام عروسي» و «سرود تولد» خوانندگي را تجربه كرده بود. زمزمههايي مبني بر همكاري زانيار و سيروان خسروي با آلبوم او منتشر شده بود كه هنوز قطعيتش اعلام نشده است. آلبوم «پيام نور» كه قطعات موسيقي تئاتر «قحطي نور» اثر موزيكال به كارگرداني خود حيايي بود هنوز منتشر نشده است. اين تئاتر زمستان سال گذشته به روي صحنه رفت.
موسيقي ۷
«سيدشهابالدين حسيني» به همراه چندي از دوستانش و همچنين برادرش سيدمهدي حسيني، گروه موسيقي هفت را تاسيس كردند. تاكنون چهار مجموعه آهنگ از اين گروه منتشر شده است كه شهاب حسيني در آلبوم يك و دو به دكلمه پرداخته و درآلبوم سه و چهار خوانندگي كرده است. اين گروه در سال ۸۴ تشكيل شد و بهخاطر آلبومهايش توانست در ميان مردم جا باز كند. بعدها «اميرحسين مدرس» و «امين زندگاني» نيز به اين گروه پيوستند.
زنان هم دست به كار شدند
مريم اميرجلالي اولين خواننده زني است كه همه ميشناسيم. كسي كه در سال ۹۱ اعلام كرد از بازيگري كنارهگيري ميكند و به خوانندگي مشغول ميشود. او درباره اين كارش گفته بود: «حرفه اصلي من موسيقي است و خوشحالم كه شرايط مهيا شد تا دوباره در اين حرفه ادامه فعاليت داده و علاقه اصليام را دنبال كنم.» به گفته اميرجلالي حتي در سال ۸۴، چهار يا پنج كنسرت در سالنهاي مختلف ازجمله بهمن، فرهنگ، ارسباران و... برگزار كرده بود، كه يك كنسرت ويژه بانوان بود و باقي به صورت عمومي برگزار شد و استقبال خيلي خوبي از اين كنسرتها صورت گرفت. او بعد از خداحافظي از بازيگري چند كنسرت هم برگزار كرد.
بعد از او خبري هم از «مهناز افشار» منتشر شد كه در يكي از آلبومهاي روزبه نعمتالهي به عنوان همخوان و دكلمه كننده ترانهها حضور دارد. بعد از مهناز افشار خبر پيوستن «بهنوش بختياري» نيز به يك گروه موسيقي منتشر شد. «زهرا عاملي» (مجري و ترانهسرا) يك گروه موسيقي بانوان تشكيل داده است كه يكي از اعضاي آن بهنوش بختياري است. اين گروه زنانه علاوه بر پاپ به موسيقي جز و بلوز و كانتري هم ميپردازد. «انديشه فولادوند» نيز آلبوم «آخرين حرف معاصر» كه دكلمه شعرهاي خود اوست را در سال ۹۰ منتشر كرد.
تكمله
بهنظر ميرسد تب خواننده شدن سينماگران رو به سردي نميگذارد! تعداد كساني كه از وادي بازيگري به موسيقي ميروند همچنان رو به زياد شدن است. حتي محمدرضا فروتن نيز آلبومي منتشر كرد كه چندان سر و صدايي نداشت. همچنان بايد منتظر باشيم كه خبرهاي بيشتري درباره گرايش بازيگرها به خواننده شدن بشنويم!
نظر کاربران
بله دیگه برای رسیدن به شهرت هرکاری انجام میدن
البته رویگری خواننده بود ولی کلا همه یه حق خود قانع نیستند .
همه این کارهاروپول میکنه!!!هرکس که دودهن اوازخوندنمیشه گفت خواننده!!
پاسخ ها
دمت گرم
کیه که پول دوست نداشته باشه
پاسخ ها
گل گفتی
خدا شانس بدهد. بازیگری،خوانندگی،اجرای کنسرت،نوازندگی، انتشارآلبوم ، مزون لباس، بساز و بفروشی، سرمایه گذاری های کلان در بخش های داخلی وخارجی، نمایشگاههای هنری و...... بالاخره زندگی این بنده خداها هم خرج دیگه . با ماهی 4 یا 5 میلیون که نمی شه زندگی کرد. انصافتون کجا رفته خوانندگان عزیز.................
تنها و تنها "حــــــامد بـــــــــهداد" را عشق است و بس .
اگر کسی توانایی دارد باید در تمام عرصه ها بروز داده شود،وقتی کسی این توان خدادادی را در خود می بیند،چرا کار نکند؟دموکراسی یعنی همین؛ یعنی همه حضور داشته باشند. کسی نمیتواند جای کسی را بگیرد. وقتی کسی کارش را بلد است هیچ کس نمیتواند جلوی او را بگیرد.
همایون شجریان در بخشی از گفتگوی خود ( آذرماه سال گذشته) گفت:
"حامد بهداد" استعداد زیادی برای خواندن آوازهای محلی دارد. البته من کارهای دیگری به غیر از همین سبک خراسانی از ایشان نشنیدهام. اما در خواندن کارهای خراسانی فرم بسیار جذابی ارائه میدهد. همیشه هم در پایان کنسرتها به همایون (نصیری) یا خود حامد عزیز میگویم حیف که وقت بیشتری صرف تمرین آواز نمیکنی. به هرحال چون تمرکز حامد بهداد بیشتر روی بازیگری است فرصت زیادی ندارد که مثلا روزانه یک ساعت برای آواز زمان بگذارد. به نظر من آنچه از موسیقی خراسانی در ذهن اوست، خیلی جذاب است و توان خوانندگی حرفهای در سبک محلی خراسانی را دارد.
از قدیم گفتن قدر گوهر که داند گوهری ...
درود بی کران نثار آقای همایون شجریان که گوهر شناس هستند و هنر خوانندگی جناب "حــــامد بهـــــداد" را ستودند و او را به عنوان یک خواننده با استعداد معرفی کردند.
در خصوص اینکه جناب" بهــــداد" در سبک خراسانی استعداد زیادی دارند شکی نیست اما ایشان در دیگر سبک ها هم موفق هستند و بسیار جذاب و اصولی می خوانند.بی شک اگر آقای همایون شجریان تک آهنگهای ایشان را نیز شنیده بودند به این موضوع اذعان می داشتند که دیگر سبک ها از جمله پاپ و.. نیز تبحر خاصی دارند و گفته مرا تایید می کردند.(قطعه «سرو چمان» را واقعا تکنیکی و عالی در سبک راک اجرا کردند) "حــــامد بهـــــداد" استعداد و صدای بسیارخوبی داردحیف است که با وجود داشتن چنین صدا زیبایی نخوانند. مردم و هواداران از جمله خود من بسیار مشتاق هستیم که صدای گرم و دلنشین ایشان را بشونیم.
البته باید بگویم که ما همیشه از ایشان و هنر نابشان در هر زمینه ای بهره برده و می بریم . "بـــــــــهداد" خاص و بی نظیر است.
پاسخ ها
در ضمن ،"حــــامد بــــهداد" همچنین توانایی و قابلیت این را دارد که بتواند در سبکها، ژانرها و فرمهای مختلف و متفاوت بخواند.
خدا کلا شفات بده
خداروشکر بنده در صحت و سلامت کامل بسر می برم .
ای کاربر حسووووود انگار از خودت بی خبریا !
این دعا رو نگه دار و خرج خودت کن که بهش نیاز داری .آخی طفلک !منم لطف می کنم و واست دعا می کنم البته بعید میدونم آخه کارت از شفا و دعا گذشته .
ققنوس جان دقت کن . . . اینها همه مشهور هستند و نیازی نیست برای رسیدن به شهرت کاری بکنن. بعد هم هر کاری!!!؟؟؟؟؟؟ البته من هم معتقدم خیلی از این دوستان اصلا به درد خواننده شدن نمی خورن ولی عزیزانی مثل مهران مدیری یا محمدرضا هدایتی و یا حتی بهرام رادان صداهای زیبایی دارن. چه اشکالی داره یک نفر در هر عرصه ای که می تونه موفق باشه شرکت کنه؟ اگه یه نفر می تونه هم خواننده خوبی باشه هم بایگر موفقی هم وکیل درجه یک هم سرمایه گذار و هم . . . چرا نشه؟ اینکه خیلی از ما نمی تونیم (به دلایل مختلف که مهمترینش تنبلی خودمونه) حتی یک هدفمون رو بهش برسیم تقصیر بقیه ست ؟ البته باز هم می گم موافقم که خیلیاشون در جایی هستن که نباید باشن
پاسخ ها
تشکر که به خودت زحمت دادی و این مطلب را تایپ کردی
ققنوس جون یه لیوان آب یخ بخور
پاسخ ها
من اصلا ناراحت نشدم و اصلا نیاز به اب سرد ندارم
در ضمن در این متن به قطعه «تاریــک تاریـکم» که" حامد بـــــهداد" عزیز با هنرمندی آنرا اجرا نمود و رکورد دانلود را در اینترنت شکست اشاره ای نشده است !
چرا دقت به خرج نمی دهند !خوب است بدانند مطلبی که در خصوص جناب" بهداد "نوشته می شود باید کاملا دقیق و حساب شده باشد.
اّییییییییییییی ................. نصف این آدما صداشون مزخرفه و چرت و پرت می خونند.........