میلیاردرهایی که مالک باشگاههای معروف فوتبال هستند
فوتبال انگلیس روز به روز بیشتر از قبل به محلی برای قدرت نمایی میلیادرهای برجسته ی جهان تبدیل می شود. باشگاه های متمول و معروف انگلیسی مانند منچستر یونایتد، منچستر سیتی، لیورپول و چلسی همگی در تملک میلیاردرهای معروفی هستند.
۱۵- تونی بلوم مالک باشگاه فوتبال برایتون اند هاو آلبیون- ثروت خالص: حدود ۱ میلیارد پوند
تونی بلوم اسرار آمیز در سال ۲۰۰۹ مالکیت باشگاه برایتون اند هاو آلبیون (Brighton & Hove Albion) را بدست آورد و توانست در فصل جاری به لیگ برتر این کشور راه پیدا کند. بر اساس برآوردها ثروت وی فراتر از یک میلیارد پوند بوده که از این مقدار بیش از ۲۰۰ میلیون پوند آن را در باشگاه فوتبال برایتون سرمایه گذاری کرده است که ۹۳ میلیون پوند آن صرف تبدیل کردن ورزشگاه ۳۰ هزار نفری این باشگاه به یک ورزشگاه مجهز و زیبا در سال ۲۰۱۱ شد.
۱۴- استفن لنسدون مالک باشگاه بریستول سیتی- ثروت خالص: ۱٫۴۸ میلیارد پوند
استفن لنسدون یکی از موسسین شرکت هارگریوز لنسدون (Hargreaves Lansdown) است و اخیراً با خرید بخشی از سهام باشگاه های راگبی، بسکتبال و فوتبال بریستول سرمایه گذاری گسترده ای در این حوزه کرده است. لنسدون شرکت بزرگ خود را در اتاق خوابش در سال ۱۹۸۱ تاسیس کرد و در سال ۲۰۰۹ با فروش ۴٫۷ درصد از سهام شرکت خود توانست ۴۷٫۲ میلیون پوند برای بازسازی ورزشگاه بریستول سیتی به نام «اشتون گیت» (Ashton Gate) فراهم کند که بازسازی ها در سال ۲۰۱۶ به پایان رسید.
۱۳- شاهد خان مالک باشگاه فولهام- ثروت خالص: ۱٫۸۵ میلیارد پوند
شاهد خان نیز مانند استفن لنسدون سرمایه گذاری عظیمی را در دنیای ورزش با خرید باشگاه راگبی جکسونوایل جگوارز (Jacksonville Jaguars) در لیگ حرفه ای راگبی ایالات متحده و باشگاه فوتبال فولهام در لیگ قهرمانی فوتبال انگلیس انجام داده است. شاهد خان که مجله ی فوربس در سال ۲۰۱۲ به وی لقب «چهره ی رویای آمریکایی» داد ثروت خود را در زمینه ی صنعت و خدمات به دست آورده است.
۱۲- جان دبلیو هنری مالک باشگاه لیورپول- ثروت خالص:۱٫۹۴ میلیارد پوند
جان دبلیو هنری یکی دیگر از سرمایه دارانی است که با خرید باشگاه بیسبال بوستون رد ساکس و باشگاه فوتبال لیورپول علاقه ی خود به حوزه ی ورزش را نشان داده است. وی که والدینی کشاورز دارد کار خود را با تجارت ذرت و سویا در دهه ی ۱۹۷۰ آغاز کرد و در سال ۱۹۸۱ یک بنگاه سرمایه گذاری تجاری با عنوان «JWH» تاسیس کرد.
۱۱- مایک اشلی مالک باشگاه نیوکاسل یونایتد- ثروت خالص: ۲٫۱ میلیارد پوند
مایک اشلی در سن ۱۶ سالگی درس خواندن را رها کرد و دو سال بعد با قرض گرفتن ۱۰٫۰۰۰ پوند از والدینش یک فروشگاه تجهیزات ورزشی در شهر میدن هد (Maidenhead) افتتاح نمود. وی با توسعه ی فروشگاه های خود اکنون بیش از ۴۰۰ فروشگاه ورزشی را مدیریت می کند.
۱۰-گوچوان لای مالک باشگاه وست برومویچ آلبیون- ثروت خالص: ۲٫۸ میلیارد پوند
گوچوان لای ثروت خود را از طریق سرمایه گذاری در بخش املاک به دست آورده و با افزایش سرمایه و ثروتش بیش از پیش در زمینه ی اجرای پروژه های خصوصی فعال شده است.
۹- کاتارینا لیِبر مالک باشگاه ساوتهمپتون- ثروت خالص: ۳ میلیارد پوند
خانواده ی کاتارینا در زمینه ی تولید تجهیزات سنگین ساختمانی و ساخت و ساز فعالیت دارند. زمانی که باشگاه ساوتهمپتون توسط کاتارینا و خانواده اش خریداری شد این باشگاه در دسته ی اول فوتبال انگلیس (دو دسته پایین تر از لیگ برتر) قرار داشت اما امروزه یکی از قدرتمندترین تیم های لیگ برتر کشور انگلیس به شمار می آید.
۸- خانواده ی گلیزر مالکان باشگاه منچستر یونایتد- ثروت خالص: ۳٫۳ میلیارد پوند
مالکوم گلیزر، پدر خانواده ی گلیزر در سال ۲۰۱۴ و بعد از ثروت اندوزی فراوان به لطف موفقیت در خرید و فروش املاک، بانکداری، ساخت بیمارستان، سهام و باشگاه داری درگذشت. وی در سال ۱۹۹۵ باشگاه راگبی تامپا بَی بکانیرز (Tampa Bay Buccaneers) در لیگ حرفه ای ایالات متحده را خریداری کرد و در سال ۲۰۰۳ نیز با صرف هزینه ی سرسام آور ۷۹۰ میلیون پوند مالکیت باشگاه متمول و سرشناس منچستر یونایتد را در اختیار گرفت.
۷- ویچای سریواداناپرابا مالک باشگاه لسترسیتی- ثروت خالص: ۳٫۶۴ میلیارد پوند
این میلیاردر تایلندی ثروت خود را از طریق فعالیت در حوزه ی فروشگاه های معاف از مالیات موسوم به «King Power Duty Free» بدست آورده است. در سال ۲۰۱۰،سریواداناپرابا باشگاه لسترسیتی را خریداری کرد و با قهرمانی در فصل ۲۰۱۵-۲۰۱۶ در لیگ برتر انگلیس شاهد بزرگ ترین موفقیت این تیم در تاریخ باشگاه بود.
۶- جو لوییس مالک باشگاه تاتنهام هاتسپر- ثروت خالص: ۴٫۶ میلیارد پوند
این سرمایه دار و تاجر لندنی ثروتش را از راه سرمایه گذاری در صنعت توریسم و هتلداری در اواخر دهه ی ۱۹۷۰ و اوایل دهه ی ۱۹۸۰ بدست آورده است. لوییس در سال ۱۹۹۲ همراه با جورج سوروس سود هنگفتی را در اثر بالا رفتن نرخ تبادل پوند در حوزه ی تجاری کشورهای اروپایی بدست آورد.
۵- گوو گوانگ چانگ مالک باشگاه وولورهمپتون وندررز- ثروت خالص: ۴٫۷۲ میلیارد پوند
این سرمایه دار چینی موسس و رییس مجموعه شرکت های «Fosun International» و شرکت سرمایه گذاری فوسان است که در زمینه ی املاک، مدیریت سهام و سرگرمی فعالیت دارد.
۴- خانواده ی کویتس مالکان باشگاه استوک سیتی- ثروت خالص: ۵ میلیارد پوند
پیتر کویتس در سن ۱۴ سالگی و در سال ۱۹۵۲ مدرسه را رها کرد و بعد از خدمت سربازی به سمت مدیریت منطقه ای یک رستوران زنجیره ای منصوب گردید و بعدها یک کمپانی کترینگ را برای باشگاه های فوتبال راه اندازی نمود.خانواده ی کویتس با تاسیس یک سایت آنلاین شرط بندی به نام «bet365» در سال ۲۰۰۰ توسط دنیس دختر پیتر صاحب ثروت سرشاری شدند.
۳- استن کروئنکه مالک باشگاه آرسنال- ثروت خالص: ۵٫۸ میلیارد پوند
کروئنکه اولین کار خود را قبل از ۱۰ سالگی به عنوان یک جاروکش آغاز کرد اما به سرعت استعداد خود را در زمینه دلالی نشان داد. در سن ۳۶ سالگی، کروئنکه یک امپراطوری املاک تجاری به نام «Kroenke Group» را راه اندازی کرد و به عنوان مالک و رییس شرکت «Kroenke Sports & Entertainment» مالکیت باشگاه راگبی لس آنجلس رمز، باشگاه چوگان کلرداو ماموث، باشگاه فوتبال کلرادو رپیدز و باشگاه فوتبال آرسنال را نیز در اختیار دارد.
۲- رومن آبراموویچ مالک باشگاه چلسی- ثروت خالص: ۸ میلیارد پوند
آبراموویچ که یک اولیگارش (کسانی که از دولت طرفداری کرده و از رانت های دولتی برخوردار می شوند) حوزه ی نفت، گاز و فلزات است با فروش ۷۳ درصد از سهام شرکت «Sibneft » به شرکت گازپروم در سال ۲۰۰۵ توانست ثروتی معادل ۱۰ میلیارد پوند را به دست آورد.
۱- شیخ منصور مالک باشگاه منچستر سیتی- ثروت خالص: ۲۰ میلیارد پوند
شیخ منصور از سهامدارن عمده ی شرکت «Virgin Galactic»، شرکت «Daimler» و «Sky News Arabi» به شمار می آید و سمت معاونت نخست وزیر امارات متحده عربی را نیز در اختیار دارد. شیخ منصور نیز مانند رومن آبراموویچ و تیم چلسی، انقلابی در تیم منچسترسیتی به پا کرده و تیم او از سال ۲۰۰۸ تاکنون توانسته دو عنوان قهرمانی لیگ برتر، یک قهرمانی اف اَی کاپ و دو قهرمانی لیگ کاپ را بدست آورد.
نظر کاربران
بما چه؟!!!