با حال و هوای این روزهای «سیما تیرانداز»
او از آن دسته از بازیگرانی است که مدام بین تئاتر، سینما و تلویزیون در رفتوآمد است و نخستینبار با بازی در نقش کوتاهی در «هامون» داریوش مهرجویی به سینما آمد و سپس در فیلم «بانو» ساخته دیگر همین کارگردان بازی کرد.
اما فیلم «سایههای هجوم» فرصت مناسبی برای هنرنمایی او بود که برای بازی در همین فیلم نامزد جایزه بهترین بازیگر زن در یازدهمین جشنواره فیلم فجر شد. او همچنین جایزه بهترین بازیگر زن را از دهمین جشنواره تئاتر فجر برای نمایش «مرگ یزدگرد» به کارگردانی گلاب آدینه دریافت کرد. در کسوت کارگردانی تئاتر هم امسال برای کارگردانی نمایش «مرد مقابل» جایزه بهترین کارگردانی جشنواره فجر را از آن خود کرد. صحبت از «سیما تیرانداز» است. حال و هوای این روزهای این بازیگر را با او به گفتوگو نشستهایم.
از دودکش تا خدای کشتار
سیما تیرانداز روزهای شلوغی را میگذراند. او از پاییز سال گذشته که در «خدای کشتار» یاسمینا رضا به کارگردانی علیرضا کوشکجلالی روی صحنه سالن اصلی تئاترشهر بوده، تا همین حالا که دوباره رپرتواری از همان اجرا را در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران روی صحنه دارد، مدام درگیر بازی و کارگردانی بوده است. بازی در سریال «دودکش» محمدحسین لطیفی که بناست در ماه رمضان از شبکه اول سیما پخش شود، فعالیت دیگر تیرانداز در این روزها بوده. دودکش داستان خانوادهای را روایت میکند که ساکن یک کارگاه قالیشویی هستند و زندگیشان بستر اتفاقات مختلف.
تیرانداز درباره مشغولیتهای روزهای پیشرویش میگوید: «بعد از اتمام «خدای کشتار» باید تمرینات مجدد «مرد مقابل» را برای اجرای عموم در نیمه شهریورماه در تالار چهارسو از سر بگیرم. البته برای فجر امسال هم یک نمایشنامه ارایه دادم که هنوز نمیدانم پذیرفته خواهد شد یا نه؟ و باید برای فروردین سال بعد هم تمرینات اولیه نمایش «زندگی تا حدودی مشترک» را برای اجرا در تماشاخانه ایرانشهر شروع کنم.»
مدتهاست کتاب فوقالعاده نخواندهام
از تیرانداز درباره کتابهای تازهخواندهاش که میپرسم از «خندیدن بدون لهجه» فیروزه جزایریدوما میگوید و از اینکه چقدر کتاب قبلی این نویسنده یعنی «عطر سنبل عطر کاج» کتاب بهتری بود و اینکه مدتهاست کتاب فوقالعادهای نخوانده و خواندههایش همه کتابهایی معمولی بودهاند. او ادامه میدهد: «اگر بخواهم کتابی را برای مطالعه پیشنهاد کنم، پیشنهادم «میزبان»، «سپیدهدم»، «خسوف» و در کل مجموعه کتابهای «استیفن مییر» است که فیلمهای «twilight» را با اقتباس از این رمانها ساختهاند و رمانها به طرز عجیبی بهتر از فیلمها هستند.» او پیشنهاد دیگری هم برای خواندن دارد: «کتاب «آتوسا دختر کوروش بزرگ» به قلم هلن افشار هم کتاب خوبی برای مطالعه است. چون اولا که تاریخ خودمان است و خواندنش برایمان لازم. بعد هم نگاه زنانهای به تاریخ دارد و البته روایتش مدام بین واقعیت و خیال در حرکت است و همین باعث شده تا روایت جذابی باشد.»
شاید که «آرامش» از آن ما
کمی از زندگی هنری دور میشوم و از او درباره اتفاقی عمومی که بیش از هر چیز ذهنش را به خود مشغول داشته میپرسم. بیدرنگ پاسخ میدهد: «مسلما اینروزها همهجا بیش از هر خبر دیگری صحبت از اخبار اقتصادی است. فرقی هم ندارد. از دلار و طلا گرفته، تا کرایه تاکسی و حداقلهای زندگی که به طرز سرسامآوری گران شدهاند و همهجا در بین همه اقشار، صحبت از همینهاست.»
و بالاخره «تیرانداز» ابتدا در کسوت یک شهروند و بعد هم در کسوت یک هنرمند مطالباتش را از رییسجمهور دولت آینده اینگونه بیان میکند: «طبعا بهبود وضعیت اقتصادی خواسته همه ماست. تا بلکه «آرامش» به فضای کلی جامعه بازگردد. بعد هم مثل همه همکارانم امیدوارم بهبود فضای حاکم بر تئاتر و سینما از اولویتهای رییسجمهور بعدی باشد.»
ارسال نظر