با لیندون بی. جانسون رئیس جمهور سابق آمریکا آشنا شوید
لیندون بی. جانسون (Lyndon B. Johnson) سی و ششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، روز بیست و هفتم آگوست سال ۱۹۰۸م در ایالت تگزاس از این کشور بهدنیا آمد.
خبرگزاری ایمنا : مرگ رئیسجمهور سابق آمریکا، لیندون بی. جانسون در چنین روزی از سال ۱۹۷۲ روی داد.
لیندون بی. جانسون (Lyndon B. Johnson) سی و ششمین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، روز بیست و هفتم آگوست سال ۱۹۰۸م در ایالت تگزاس از این کشور بهدنیا آمد. او مدارج ترقی را طی سالهای فعالیت سیاسی خود یکی پس از دیگری طی کرد تا اینکه در دوران ریاستجمهوری جان اف. کندی به معاونت وی رسید و پس از ترور کندی در بیست و دوم نوامبر سال ۱۹۶۳م، جانسون در پنجاه و پنج سالگی زمام امور ایالات متحده امریکا را به دست گرفت.
جانسون در سوم نوامبر سال بعد یعنی در انتخابات سال ۱۹۶۴م از رقبای خود جلو افتاد و بهطور رسمی تحت عنوان رئیسجمهور جدید امریکاییها به کاخ سفید راه یافت. مهمترین حادثه دوران ۵ ساله زمامداری جانسون، ورود علنی امریکا به صحنه جنگ ویتنام به بهانه حمله یک کشتی ویتنام شمالی علیه کشتیهای امریکا در خلیج تونکن بود.
هرچند جانسون در دوران کندی بیشترین نقش را در تجهیز و مسلح کردن رژیم وابسته ویتنام جنوبی داشت، با این حال تا قبل از ریاستجمهوری جانسون، امریکایىها بهطور علنی وارد جنگ علیه ویتنام شمالی نشده بودند. با آغاز تهاجم امریکا به ویتنام در چهارم آگوست سال ۱۹۶۴م، امریکایىها به دستور جانسون، با تانک، توپخانههای دوربرد، کشتیهای جنگی و بیش از یکصد هواپیمای بمبافکن، حمله خود را به خاک ویتنام شمالی آغاز کردند.
طی ماههای نخست جنگ، میلیاردها دلار خسارت در ویتنام شمالی به بار آمد و دهها هزار نفر از مردم این سرزمین به خاک و خون کشیده شدند. این حملات پس از چندی بهاندازهای گسترش یافت که امریکاییها در سالهای ۱۹۶۵م تا ۱۹۶۸م طی بیش از ۱۰۷ هزار حمله به خاک ویتنام شمالی، دو و نیم میلیون تن بمب بر سر مردم بیدفاع این کشور فرو ریختند. همزمان با عملیات تجاوزکارانه امریکا در ویتنام، حادثه مهم دیگری نیز روی داد و آن، مداخله نظامی امریکا در جمهوری دومینیکن واقع در امریکای مرکزی در سال ۱۹۶۵م بود.
این مداخله بهدنبال وقوع کودتای نظامیان چپگرا به وقوع پیوست و در جریان آن به دستور جانسون، هزاران تفنگدار امریکایى به بهانه حفظ جان اتباع امریکایى و درواقع بهخاطر روی کار آوردن حکومت دستنشانده خود، روانه این سرزمین شدند. این نیروها به مدد ۳۷ رزمناو امریکایى موفق شدند ضمن اشغال کامل دومینیکن، شورش نظامیان چپگرا را که به قول جانسون، مورد حمایت کوبا قرار داشتند، سرکوب کنند.
با این حال، در دوران ریاستجمهوری پنج ساله جانسون، امریکا با یکی از بزرگترین گرفتاریهای سیاسی خود در قرن بیستم میلادی روبهرو شد و برای نخستینبار در یک جنگ خارجی، آن هم از یک ملت کوچک شکست خورد.
در این میان، مردم امریکا که بهشدت از درگیری کشور خود در جنگ ویتنام و تلف شدن جوانان امریکایى در این جنگ ناراضی بودند، از سال ۱۹۶۶م بهبعد، دست به تظاهراتی علیه جنگ ویتنام زدند و عظیمترین این راهپیماییها در واشینگتن و در برابر ساختمان کنگره و کاخ سفید برگزار گردید. جانسون که بهواسطه درگیر ساختن امریکا در ویتنام موقعیت خود را در میان مردم از دست داده بود از شرکت در مبارزات انتخاباتی سال ۱۹۶۸م خودداری کرد و ریچارد نیکسون با وعده پایان دادن جنگ ویتنام، به ریاستجمهوری ایالات متحده امریکا انتخاب شد.
لیندون جانسون پس از آن از سیاست کناره گرفت تا اینکه چهار سال بعد در تاریخ بیست و دوم ژانویه سال ۱۹۷۲ میلادی بر اثر سکته قلبی در سن شصت و چهار سالگی درگذشت. گفتنی است؛ اخیراً یک استراتژیست و لابیگر مشهور حزب جمهوریخواه آمریکا در کتاب خود مدعی شده: «لیندون بی. جانسون یکی از رؤسای جمهور اسبق این کشور، عامل ترور جان اف. کندی در تاریخ ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳م بوده است.»
براساس نوشته روزنامه دیلی میل، «راجر استون» ۶۱ ساله، مشاور سیاسی ریچارد نیکسون، رئیسجمهوری اسبق آمریکا و یکی از استراتژیستها و لابیگران مشهور حزب جمهوریخواه است که اخیراً کتابی را با عنوان «فردی که کندی را کشت: پرونده علیه لیندون بی. جانسون» نوشته است. وی در این کتاب، لیندون بی. جانسون، رئیسجمهوری اسبق آمریکا را طراح ترور جان اف. کندی دانسته است.
استون در کتابش نوشته است که ریچارد نیکسون بههمراه جانسون با «جک روبی»، کسی که قاتل «لی هاروی اوسوالد» بوده سالها پیش از آنکه وی اوسوالد را در سال ۱۹۶۳ بکشد در ارتباط بودهاند. لی هاروی اوسوالد، تکتیراندازی بود که در ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳م جان اف. کندی را ترور کرد اما خودش قبل از برگزاری دادگاه توسط جک روبی به قتل رسید. راجر استون، برای کمیته انتخاب مجدد رئیسجمهوری آمریکا متعلق به ریچارد نیکسون فعالیت داشته و بعداً در دولت نیکسون نیز خدمت کرده است.
وی مدعی است که لیندون بی. جانسون در سال ۱۹۴۷م هنگامی که نماینده مجلس نمایندگان آمریکا بوده به ریچارد نیکسون که وی نیز در آن زمان نماینده کنگره بوده است، دستور داده تا جک روبی را بهعنوان یکی از کارکنان مجلس نمایندگان آمریکا استخدام کند. استون در صفحه فیسبوک خود نوشته است: «نیکسون جک روبی را میشناخت و او را به درخواست لیندون جانسون در سال ۱۹۴۷م بهعنوان حقوقبگیر مجلس نمایندگان آمریکا استخدام کرد.» اسنادی که در کتاب «فردی که کندی را کشت: پرونده علیه لیندون بی. جانسون» منتشر شدهاند این را ثابت میکنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر