علی ضیا: زیادی خودم هستم
سال ۹۵ را سیدعلی ضیاء با اجرای سال تحویل خوب آغاز كرد اما ادامه مسیر در نیمه اول امسال چنان برایش پرفراز و نشیب شد که تجربهشان را برای «دشمن» هم آرزو نمیکند.
ممنوعالكار بودید، چطور گذشت؟
طبیعتا چنین شرایطی برای همه سخت است. برای من هم خیلی دشوار بود. این را قبلا هم گفتم و دوباره میگویم که برای دشمنم هم ممنوعالفعالیت شدن را آرزو نمیکنم.
انگار اتفاقهایی که برایتان میافتد، بیشتر از کارهای دیگران به چشم میآید و سر و صدا میکند!
خودم هم چنین حسی دارم. فکر میکنم قطعا از لطف خداست. میشود این اتفاقات را ساده نگاه کرد اما متاسفانه یا خوشبختانه دوستان ساده نگاه نمیکنند.
لطف خدا؟
قطعا. من همه چیز را ناشی از لطف خدا میدانم. اینکه آبرو دارم لطف خداست و هر اتفاقی بیفتد و حتی اگر بیآبرو شوم هم لطف خداست. به قول سعدی گر برانند و گر ببخشایند، ره به جای دگر نمیدانیم. دیگر انتهایش همین نقطهای است که پیش آمد و میشود خدا.
چه شد كه دوباره به اجرای برنامه صبحگاهی برگشتید؟
به نظرم برنامه صبحگاهی مهمترین برنامه است. قبلا این نظر را نداشتم اما بعد از اینکه «ویتامین سه» را اجرا کردم و سپس اجرا در زمانهای مختلف دیگر را هم تجربه کردم، به این نتیجه رسیدم که برنامه صبحگاهی خیلی مهم و پرمخاطب است. امیدوارم خدا توان بدهد بتوانم «فرمول یک» را هم به خوبی جلو ببرم و اجرا کنم.
مخاطبان تلویزیون و رسانهها خاطره خوبی از «ویتامین سه» دارند. فکر میکنید «فرمول یک» چه زمانی به این مرحله میرسد؟
برنامه حالا بعد از قسمت 22 و 23 گرفته و به اندازه خودش بیننده پیدا کرده است. ما اواخر محرم برنامه را شروع کردیم و آن را در ماه صفر هم ادامه دادیم. امیدوارم بتوانیم در ادامه بیش از این مخاطب جذب کنیم. همین که میشنویم درباره برنامه صحبت میکنند، خبرگزاریها و روزنامهها لطف دارند و از ما مینویسند و میآیند برای تهیه گزارش و مصاحبه میکنند و... نشان دهنده دیده شدن این برنامه است. امیدوارم که ما رکورد خودمان یعنی رکورد «ویتامین سه» را هم بزنیم و برنامه پرمخاطبتری از آن تقدیم مردم کنیم.
همه چیز را ناشی از لطف خدا میدانم. اینکه آبرو دارم لطف خداست و هر اتفاقی بیفتد و حتی اگر بیآبرو شوم هم لطف خداست. به قول سعدی گر برانند و گر ببخشایند، ره به جای دگر نمیدانیم
شاید خیلی از مجریها انگیزه اجرای برنامه صبح را نداشته باشند و بیشتر متمایل به اجرای تاکشو شبانه باشند. شما چه انگیزهای از اجرای صبح دارید؟
ممکن است برخی نظری مخالف ایده من داشته باشند اما همانطور که اشاره کردم بنده معتقدم مهمترین برنامه تلویزیون در حال حاضر برنامه صبحگاهی است. بقیه دوستان طبیعتا همانطور که فکر میکنند عمل میكنند. اگر دوستان و همکاران من که از من عزیزتر و قویتر و باسوادتر هستند برنامه شبانه را دوست دارند، من که حرفی ندارم.
از سختیهای چنین اجرایی بگویید.
واقعا صبح اجرا کردن کار سختی است. من برای «فرمول یک» ساعت 4 صبح از خواب بیدار میشوم و روزم را آغاز میکنم. در حالی که ممکن است آغاز روز برای برخی از رفقای هنرمندم تازه ساعت 11 و 12 باشد. در حالی که من این موقعهای روز کمکم خستگی ناشی از کار برایم آغاز میشود. قبلا فکر میکردم شاید بتوانم بلافاصله بعد از برنامه برای استراحت به خانه بروم اما وقتی وارد کار شدیم، دیدم باید در کنار بچههای اتاق فکر باشم و این همراهی و آماده کردن برنامه روز بعد تا چهار بعدازظهر طول میکشد. گرچه مواردی هم پیش آمده که تا 9 شب هم درگیر بودم.
من خیلی سرمایی هستم. دائم حال سرما خوردگی دارم. به ویژه این روزها که صبح زود بلند میشوم حساسیتم عود میکند. همه این اتفاقات باعث شده که حضور در خارج از استودیو گهگاه باشد. اما اگر مخاطبان دوست داشته باشند من سرما را تحمل میکنم. من که ساعت چهار صبح بیدار میشوم و تلاش میكنم شاداب و پرنشاط باشم، تحمل سرما که سهل است!
برنامههای رقیب شما که البته جلوتر از «فرمول یک» پخش آنها آغاز شده، تاکید زیادی به آوردن چهرهها دارند و تقریبا قسمتی بدون هنرمندان روی آنتن نمیرود. شما همچنان دنبال تئوریتان در «ویتامین سه» و امکان جذاب بودن برنامه حتی در صورت گفتوگو با میوه فروش محل هستید؟
اولا که درباره آقای رشیدپور، قبلا اشاره کردم و بارها گفتم در قلبم هم اینطور میگذرد که ایشان بزرگ و استاد بنده است. واقعیت این است که من دارم پیش او درس پس میدهم. ولی ما همیشه تئوریمان این هست و خواهد بود که برنامه صبحگاهی مجله خبری شادابی است که به تناسب موضوعاتی که در برنامه انتخاب میکنیم مهمانها حضور پیدا میکنند. خودمان اینطور میخواهیم و فکر میکنیم که مردم اگر خودشان را روی آنتن ببینند باحالتر است. ایده ما است و نمیخواهیم به نظرات کسی توهین کنیم. مردم شکر خدا این روزها صبح چهار انتخاب همزمان با یک ربع، نیم ساعت اختلاف دارند و چقدر قشنگ است همه ساعتهای تلویزیون اینقدر انتخابهای متنوع با نگاه گوناگون برای مردم داشته باشد.
بهتازگی شبکه دو و چهار هم برنامه صبحگاهی روی آنتن بردهاند، در حالی که زمان «ویتامین سه» تقریبا شما بیرقیب بودید، این فضا را چطور ارزیابی میکنید؟
اول این را بگویم که ما قرارمان این بود برنامه را اول مهر آغاز کنیم اما در نهایت از ۱۰ آبان شروع شد. در ابتدای سال نیز پیشنهاد برنامه صبحگاهی شبکه یک به من داده شده بود، اما تغییر و تحولات باعث شد چند ماهی كار عقب بیفتد. البته این موضوع خیلی طبیعی است و اتفاق بدی نبود و این تغییر و تحول باعث شد که سیاستها دوباره بازنگری شود. از حمایت جناب آقای برازش و جناب آقای اخوان صفا هم تشکر میکنم. راستش را بگویم ما دنبال رقابت نیستیم. اخیرا به رفقای شبکه سه میگفتم که برنده باید تلویزیون باشد.
فکر نمیکنید ریتم تند «فرمول یك» گاهی سبب کمتوجهی به بخشهای مختلف برنامه شود؟
حرف شما کاملا درست است، ریتم برنامه تند است و مهمانان زیادی داریم. من با تهیه کننده محترم درباره همین نکته مشورت کردم و قرار است بعد از یک تایمی، یک بخش حضور مهمان را کم کنیم. امیدوارم بتوانیم ریتم تند را همچنان با یک بخش مهمان کمتر حفظ کنیم.
یش آمده مهمانی از اینکه فرصت کافی برای حرف زدن نداشته از برنامه ناراحت شود؟
خیر. ما همیشه سعی کردیم مانع این اتفاق بشویم و مدیران هم از ما حمایت کردند. مثلا اگر مهمانهای بیشتری داشتیم پیش آمده که برنامه تا ساعت ۸:۱۸ تا ۸:۲۰ هم ادامه پیدا کرده است.
چرا آیتمهای برنامه اینقدر کوتاهند؟ ۳۰ ثانیه و یك دقیقهای تمام میشوند و بلافاصله مهمان بعدی میآید. شاید اگر آیتمهای بلندتری ساخته و پخش میشد، مخاطب فرصت بیشتری برای کنار آمدن با ریتم تند برنامه و آماده شدن برای تماشای یک گفتوگوی دیگر را داشت.
این تمهیدی است که تهیه کننده برنامه اندیشیده. ما شکر خدا به منطقی رسیدیم که آیتم بلند نمیتوانیم پخش کنیم. آیتمهای ما اگر کوتاه و خوش ریتم باشد، بهتر است. اما همانطور که گفتم اگر یک بخش حضور مهمان در آینده در برنامه کم شود، آیتمهای بلندتری را هم تقدیم مردم خواهیم کرد. چنانچه میان برنامههایی چون صبحانه، سفرنامه و ورزش صبحگاهی تولید شده و همچنان در حال تولید است و به مرور روی آنتن میرود. همچنین همین حالا هم موسیقیهای خوب را در قالب برخی آیتمها به مردم معرفی میکنیم و بنا داریم از شب یلدا به بعد، موسیقیهای بهتری نیز خاص خود برنامه داشته باشیم که برای اولین بار روی آنتن بروند.
شما در فضای مجازی، از جمله کانال تلگرام و بیشتر اینستاگرام حضور فعالی دارید. چه شد که به این حضور احساس نیاز پیدا کردید؟
راستش اول صفحه اینستاگرام، فن پیج بود و من دستی در آن نداشتم. اما حالا یک صفحه در اینستاگرام دارم و به نسبت دوستان هنرمندم، فالوئری ندارم. اما کانال تلگرامم را خیلی دوست دارم. کانال شخصی من و کانال فرمول یک نیز بخش زیادی از کارش این است که با مردم ارتباط بگیرد و نظراتشان را بی واسطه به من برساند. همانطور که شاید دیده باشید، گاهی عکسها و مطالب ارسالی مردم را هم روی کانالم میگذارم. دوست دارم مردم خودشان را در این فضا ببینند.
میگویند در اجرا شما به شدت خودتان هستید، درست میگویند؟
من زیادی خودم هستم و تعریفم از اجرا این است که باید آن چیزی که در زندگی شخصیام هستم روی آنتن باشم یا لااقل به آن نزدیک باشم. اگر واقعا میگویم آدمها همدیگر را ببخشند شخصا هم رعایتش کنم. اگر بگویم اینجا این اتفاق بد است روی آنتن هم اگر این کار را انجام دهم حداقلش این است که در درون خودم بدانم کار اشتباهی انجام دادم. مادرم همیشه به من میگوید هیچ وقت دروغ نگو، حتی اگر به نظر بیاید كه رفتار صادقانهات خوب نباشد اما خوبیاش این است که حداقل دشمن خدا نیستی.
در یکی از قسمتها به دکور برنامه خودتان انتقاد کردهاید. واقعا نظرتان این است یا این بخش شوخی بود؟
چون قرار است راست بگوییم دکورمان نقاط ضعف زیادی دارد. البته ما جلسه پشت جلسه داریم و با حضور طراح قرار است در دكور اصلاحاتی صورت بگیرد و به ایده و نگاهی برسیم که شادابی برنامه بیشتر شود. ما در «فرمول یک» کار جدیدی کردیم، پس زمینه و همه دیوار ها کاملا سفید است و فقط با نور بازی میکنیم. این کار جدید میتواند جواب بدهد یا ندهد اما از حق نگذریم ایجاد انحنا روی چوب کار سختی است که در این دکور عملی شده.
«ویتامین سه» نزدیک به دو سال روی آنتن بود، این برنامه را تا چه زمانی قرار است ادامه بدهید؟
تا هر جایی که ما را بخواهند ما دوست داریم بمانیم.
آقای حسینخانی که در گفتوگویی زمان پایان برنامه را اوایل اسفند اعلام کرده است. سال آینده باز خواهید آمد ؟
هرچه آقای حسینخانی بگوید همان درست است.
ممکن است اجرای برنامه تحویل سال ۹۶ با شما باشد؟
بسته به نظر مدیران سازمان است.
نظر کاربران
حضور ضیا به عنوان مجری در صدا و سیما نشون داد; داشتن چهره و سیمای خوب فن بیان سطح اطلاعات و فهم بالا داشتن ادب و احترام و ... برای اجرا لازم نیست و فرد همینکه لوووووووس و خودشیفته باشه کافیه .
پاسخ ها
دقیقا همینه
اتفاقا علی ضیا تمام مواردی که برای یک مجری لازمه و شما شمردی رو داره بسیار ساده و خودمونیه من صداقت علی ضیا رو با هیچ مجری حرافی عوض نمی کنم
واقعا من نه تحمل اجرای علی ضیا رو دارم نه رشیدپور مجریانی بی ادعا و کارکشته و کم حرفم آرزوست
بیچاره اونقدرا هم بد نیست. چرا مردم انقد به همه چی نقد دارن؟
خیلی آقاست تکه بچم
مردم اعصاب ندارن
خداییش خیلی خوبه ما که کل خانوادمون دوسش دارن ... همیشه چوب اینکه خیلی خودشه رو میخوره