زندگی نامه لویی پاستور
لویی پاستور به طور خستگی ناپذیری برای یافتن پادزهر و روش های درمان بسیاری از بیماری های خطرناک مانند سیاه زخم و هاری تلاش کرد. او همچنین با موفقیت روشی را برای پاستوریزه کردن شیر و جلوگیری از انتقال بیماری سل توسط آن ایجاد کرد.
نام: لویی پاستور
متولد: ۶ دی ۱۲۰۱ (۲۷ دسامبر ۱۸۲۲ ) - ایالت دول، ژورا
مرگ: ۶ مهر ۱۲۷۴ (۲۸ سپتامبر ۱۸۹۵ میلادی) (۷۲ سال) - نزدیکی پاریس
ملیت: فرانسه
رشته فعالیت: میکروبشناس، شیمیدان
لویی پاستور به طور خستگی ناپذیری برای یافتن پادزهر و روش های درمان بسیاری از بیماری های خطرناک مانند سیاه زخم و هاری تلاش کرد. او همچنین با موفقیت روشی را برای پاستوریزه کردن شیر و جلوگیری از انتقال بیماری سل توسط آن ایجاد کرد.
محل تولد و تحصیلات پاستور
لویی پاستور در شهر دل در شرق فرانسه متولد شد. او یک دانش آموز با وجدان و سخت کوش ، اگر نه استثنایی، بود. یکی از استادان او، لویی را دانش آموزی متوسط نام برد. او دکترای خود را در سال ۱۸۴۷ دریافت کرد و پس از اخذ پست در استراسبورگ، لیل و پاریس، زمان زیادی را صرف تحقیق در شیمی نمود. یکی از کشفیات کلیدی وی، مربوط به تحقیق در مورد اسید تارتارات بود که نشان داد کریستال ها دارای تصویری آینه از ایزومرهای دست راست و دست چپ هستند.
اکتشافات پاستور
مهمترین اکتشافات لویی پاستور در زمینه مطالعات میکروبی بود. او نشان داد که میکروب ها برای ازدیاد، نیازمند میکروارگانیسم های خاصی هستند، با استفاده از این دانش او متوجه شد که تخمیر مخمر می تواند به تاخیر انداخته شود. لوئی پاستور پس از آن به راه های فیزیکی برای کشتن باکتری ها در مایعاتی مانند شیر روی آورد. پروسه پاستوریزاسیون وی، به طور موفقیت آمیزی باکتری های موجود در شیر را بدون از بین بردن پروتئین شیر از بین برد. این یک کشف بزرگ برای امن ساختن نوشیدن شیر بود. فرایند پاستوریزاسیون که از نام وی گرفته شده بود، توانست جان بسیاری از افراد را نجات دهد.
اعتقادات لویی پاستور
لویی پاستور اعتقاد زیادی به سخت کار کردن داشت. وی هرگز راضی نشد که به افتخارات خود بسنده کند و همیشه برای ایجاد داروهای جدید در آزمایشگاه خود کار می کرد. او در نصیحت به دانشمندان دیگر گفته است:
" فردی که به سخت کار کردن خو بگیرد، دیگر نمی تواند بدون آن زندگی کند. کار پایه و اساس هر چیزی در این جهان است. "
اکتشافات درمانی پاستور
لویی پاستور سپس درمانی برای سیاه زخم (بیماری ای که به طور عمده گاوها را تحت تأثیر قرار میداد) او متوجه شد که با دادن فرم ضعیف بیماری به این حیوانات، آنها می توانستند نسبت به آن بیماری ایمنی بدست آورند.
این موفقیت او را تشویق به ایجاد درمانی برای بیماری هاری کرد که در آن زمان بسیار رایج بود. با استفاده از اصول مشابه، او نوع ضعیف شده این بیماری را ایجاد کرد. آزمایش بر روی حیوانات مبتلا به هاری موفقیت آمیز بود، با این حال او به دلیل ترس از عدم تأثیر، نسبت به آزمایش بر روی انسان ها دودل بود. در یک مرحله، او تصمیم گرفت که با ایجاد بیماری هاری در خود و تزریق پادزهر، عملکرد آن را مورد بررسی قرار دهد، ولی قبل از اینکه بتواند طرح خود را پیاده سازی کند، یک پسر جوان که ۱۴ بار توسط یک سگ هار گاز گرفته شده بود به نزد وی آورد شد. پدر و مادر او موافقت کردند که روش نامطمئن جدید را امتحان کنند. درمان او موفقیت آمیز بود و اخبار درمان به زودی گسترش یافت. بیش از ۳۵۰ نفر برای درمان نزد لویی پاستور آمدند. لویی و تیم دانشمندان وی تمام مدت کار می کردند تا جان افرادی که مبتلا به هاری شده بودند را نجات دهند.
شکست لویی در کارنامه درمانی
فقط یک شکست در کارنامه درمانی وی وجود داشت: یک دختر ده ساله. زمانی که آن دختر به نزد لویی آورده شد، او متوجه شد که بیماری بیش از حد پیشرفت کرده است، ولی با این وجود درمان خود را انجام داد. دخترک در دست های وی جان داد و لویی با چشم های گریان به پدر و مادر وی گفت:
"من کاری را که می توانستم انجام دادم. ای کاش می توانستم فرزند کوچک شما را نجات دهم"
این کلام گواهی از قلب بزرگ این دانشمند معروف می داد که علاقه زیادی به بیماران خود داشت.
موسسه درمانی بیماری هاری
در سال ۱۸۸۸ ، دوستان و حامیان مالی وی یک موسسه برای درمان بیماری هاری برای وی ایجاد کردند و لویی پاستور توانست با موفقیت برای جذب امکانات پژوهشی بهتر برای دانشمندان اقدام کند. درخواست وی برای کمک های مالی بیشتر به گوش ناپلئون سوم رسید. لویی پاستور استدلال کرد که:
" فیزیکدانان و شیمیدانان بدون آزمایشگاه، مانند سربازان بدون اسلحه در میدان جنگ هستند."
وفات لویی پاستور
لوئیس در سال ۱۸۹۵ در سن ۷۳ سالگی درگذشت. در آخرین روز او اظهار داشت
"من دوست دارم جوان تر بودم، تا خود را وقف تلاشی جدید برای کشف بیماری های جدید کنم"
لویی پاستور ایمان عمیقی به طبیعت خوب انسان ها داشت. او به طور خستگی ناپذیری برای ارائه منافع واقعی برای درمان بیماری های عفونی کار می کرد. او بیش از هر فرد دیگری در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، در افزایش امید به زندگی در انسان ها سهم داشت.
دستاوردهایی از لویی پاستور
فرایند پاستوریزه کردن که شیر را برای نوشیدن امن می کند.
درمان برای بیماری هاری
درمان برای سیاه زخم
اصول وی بعدها توسط دانشمندانی مانند فرانکلند، والی رادوت، امیل دوکلا و هولمز برای ایجاد واکسن هایی برای تیفوس ، دیفتری، وبا، تب زرد و گونه های مختلف طاعون مورد استفاده قرار گرفت.
نظر کاربران
نویسنده این متن کیه ؟
عالی بود
لذت بردیم ممنون