خواننده های لس آنجلسی مقیم مرکز!
نگاهی گذرا به خواننده هایی که با تقلید از لس آنجلسی ها وارد عرصه موسیقی پاپ شدند.
هفته نامه چلچراغ: سال ها می گذشت و هم چنان خواننده های لس آنجلسی نقل و نبات هر محفلی بودند، آن چنان که حتی پاپ استارهای داخلی هم بدشان نمی آمد برای اسم در کردن، از آن ها تقلید کنند. جالب است که بدانید این اتفاق به وفور افتاد و جواب هم داد...
نسل اول: مقلدهای پیشرو
در ابتدا خواننده هایی مثل خشایار اعتمادی، قاسم افشار، شادمهر عقیلی، مجتبی کبیری و... ظهور کردند و بعد از مدتی هم، تبشان خوابید. در روزهایی که این پاپ استارها روی بورس بودند و- یواشکی- از لس آنجلسی ها تقلید می کردند، بسیاری از منتقدان و صاحب نظران برای جلوگیری از این اتفاق، بیانیه صادر کردند، داد و هوار به راه انداختند، انتقاد کردند و اصل حرفشان هم این بود؛ چرا باید خواننده های لس آنجلسی که وجود دارند، داشته باشیم؟
البته این اتفاق ها در زمانی رخ می داد که هنوز اینترنت و دانلود و رایت سی دی به شکل امروزی اش وجود نداشت و یکی از راه هایی که به ذهن خوانندگان داخلی رسیده بود، تقلید صدای لس آنجلسی ها بود.
خشایار اعتمادی
خشایار اعتمادی که با خواندن شعری از احمد شاملو به شهرت رسید، صدایی بسیار شبیه به د. ا. (یکی از معروف های آن طرف آب) داشت و همین امر باعث شد تا مسیر رسیدن به شهرت را مثل برق و باد طی کند. البته خود اعتمادی، بارها و بارها سعی کرد این تشابه صدایی را نفی کند؛ حتی در مصاحبه ای هم گفته بود: من از هیچ کس تقلید نمی کنم و صدایی که می شنوید، صدای خود من است. اصلا تقصیر من نیست که یک نفر دیگر هم در جهان وجود دارد که صدایش، شبیه من است!» البته او پُر بی راه هم نمی گوید، ولی مخاطب بی نوا نمی داند که این وسط چه را باید باور کند...!
قاسم افشار
مدت زیادی از حضور خشایار اعتمادی و شباهت صدایش با د. ا. نگذشته بود که خواننده/ مقلد دیگری وارد گود موسیقی شد. کاست قاسم افشار با صدایی که شباهت عجیب غریبی به صدای یکی دیگر از آن طرفی های مشهور (ا. ح.) داشت، دست به دست می چرخید و قاسم افشار خیلی زود خوش را در فهرست خواننده های پرطرفدار جا کرد.
شاید هیچ کس حتی فکرش را هم نمی کرد که به یک ورژن کُپی لس آنجلسی- آن هم کپی از یک خواننده خیلی معروف- مجوز داده شود، در حالی که خواننده اصلی (ا. ح.)، هنوز می خواند. به هر حال مجوز داده شد و قاسم افشار عزیز با اعتماد به نفس بالا و مثال زدنی به کارش ادامه داد.
یک نکته جالب هم در مورد این خواننده وجود دارد. او قطعه «خلیج فارس» را- با تنظیمی که قبلا ا. ح. خوانده بود- اجرا کرد و کارش را این گونه توجیه کرد: «این حق من بوده که مثل هر خواننده دیگری، قطعه مرحوم علیقلی را اجرا کنم و اصلا این قطعه از ساخته های این آهنگ ساز بوده و اولین بار هم توسط خود ایشان اجرا شده؛ پس چه دلیلی داشت که من آن را اجرا نکنم؟» این روزها خبر تازه ای در مورد قاسم افشار شنیده نمی شود، نه آلبومی منتشر کرده است، نه کنسرتی بر پا کرده و به نظر می رسد که دوره فعالیتش به کلی تمام شده است. از قلم نیفتد که حضور او و تقلید بسیار خوبش از خواننده اصلی (ا. ح.) مقدمات حضور خواننده هایی چون امیر کریمی و امیر تاجیک را هم فراهم کرد تا این عزیزان هم در دوره کوتاهی آثاری تقلیدی را در رسانه ملی، اجرا کنند!
شادمهر عقیلی
او پیش از خواننده شدن با نوازندگی ویولن، پیانو، گیتار و کیبورد نشان داده بود. اما خوانندگی اش با تقلیدی نیمه کاره از سبک و صدای س. ق، آغاز شد. برخلاف دو خواننده قبلی که سعی در تقلید مو به مو از خواننده های اورژینال را داشتند، عقیلی این کار را کورکورانه نمی کرد و توانست به سرعت، برچسب تقلید را از خودش دور و راهش را پیدا کند. او سرانجام با انتشار چند آلبوم و ایفای نقش در چند فیلم سینمایی، ایران را به مقصد لس آنجلس ترک کرد و هرگز نتوانست قطعاتی به خوبی روزهایی که در ایران بود، بسازد. شاید چون از بیس اجتماعی اش دور شد و دیگر حرفی برای گفتن نداشت... شاید...!
مجتبی کبیری
آن قدر قطعات مجتبی کبیری به صورت زیرزمینی و غیرمجاز دست به دست چرخید تا او بالاخره توانست برای آثارش مجوز بگیرد. کبیری هم یکی دیگر از مقلدین وفاداری بود که سعی داشت همه چیز را از صدا گرفته تا شعر و سبک و... مطابق اصل اجرا کند؛ آن هم در روزهای اوج خواننده اصلی (س. ق) و در حالی که کتاب اشعار خواننده اصلی با مجوز رسمی ارشاد- هنوز مهر کتاب خشک نشده بود- در بازارهای کتاب تهران منتشر شده بود! به هر حال کبیری با استفاده از همین تقلیدها بود که توانست مشهور شود. البته اگر از شما بپرسند که اسم یک قطعه از این خواننده را بگویید، بعید به نظر می رسد که حضور ذهن داشته باشید!
حسن پیغان
در روزهایی که تقلید از خوانندگان درجه یک لس آنجلسی، سوژه ای داغ بود، تقلید از ش. ک. همه را شوکه کرد. حسن پیغان با خواندن ترانه «نازی همدم من» همه را انگشت به دهان گذاشت و به «حسن K» مشهور شد! انصافا در این میان، «حسن K» دیگر نوبر بود!
نسل دوم: تقلیدهای هوشمندانه
چند سالی از فراموش شدن مقلدانی مثل مجتبی کبیری، قاسم افشار، خشایار اعتمادی و حسنK می گذشت و همه چیز به حالت عادی خودش برگشته بود و کسی از کسی تقلید نمی کرد، یا اگر هم می کرد، نقشش را در نمی آورد که ناگهان سروکله نسل جدیدی از خواننده ها پیدا شد. حمید عسگری، احسان خواجه امیری و... از خواننده هایی بودند که این دوره ظهور کردند. تفاوت این خواننده ها با دوره اولی ها- دوره اولی ها با کمال صداقت همه چیز را کپی برداری می کردند و هیچ خلاقیتی وجود نداشت- در این بود که کمی خلاقیت به خرج می دادند. همین خلاقیت (!)، باعث شد تا هیچ کدامشان- به هیچ وجه- زیر بار نروند و خودشان را از هرگونه ابهام و سوءظنی مبرا بدانند. سرگذشت شان را با هم بخوانیم...
حمید عسکری
حمید عسکری- به طرز فجیعی- مثل شادمهر عقیلی می خواند و خودش معتقد بود که فقط صدایش شبیه به آن خواننده است و هیچ علاقه ای به او ندارد! عسکری معتقد بود که صدای خیلی ها شبیه به یکدیگر است و این یک نعمت خدادادی است! بعد از گذشت چندین سال، عسکری هم چنان کنسرت می دهد، آلبوم منتشر می کند، مصاحبه می کند و طرفدار هم دارد. به هر حال شادمهر عقیلی اگر دلش می خواست این اتفاق ها نیفتد و کسی جایش را تصاحب نکند، باید همین جا می ماند!
یاور اقتداری
یک خواننده تلویزیونی بود و زیاد شناخته شده نیست. او در بُرهه ای از تاریخ، یک شب در میان، توی برنامه های مختلف تلویزیونی، حضور پیدا می کرد و قطعات ثابتی را اجرا... با این که خشایار اعتمادی قبل از او کارهای داریوش اقبالی را تقلید کرده بود، اما اقتداری هم کم نیاورد و اقبالی را به عنوان منبع خود انتخاب کرد. بگذریم...
احسان خواجه امیری
پسر ایرج باشی و تقلید کنی؟! این دیگر خیلی عجیب است! هرچند احساس خواجه امیری زیر بار چنین چیزی نرفته و نمی رود و نخواهد هم رفت، اما او یکی از متهمین به تقلید- البته پرواضح است که محمد اصفهانی لس آنجلسی نیست و مقیم وطن است- از محمد اصفهانی است. عده ای معتقدند که سبک و اجرا و حتی انتخاب اشعار او به محمد اصفهانی شبیه است.
او حتی سعی می کند مثل اصفهانی هرازگاهی در قطعات جدید چه چهه هم بزند تا ادای دینی هم به پدرش کرده باشد. به هر حال احسان جانِ خواجه امیری برای خودش حسابی برو و بیا دارد و توی کنسرت هایش، کلی سر و دست شکسته می شود.
محسن چاوشی
عده ای معتقدند که محسن چاوشی خواننده بسیار خوبی است. عده ای می گویند چرا چاوشی کنسرت برگزار نمی کند؟ لابد صدایش کامپیوتری است! از نظرهای مخاطبان که فاکتور بگیریم، چاوشی با اجرای ترانه های فیلم «سنتوری» به شهرتی رسید که خودش هم فکرش را نمی کرد.
با این حال، خیلی ها او را یکی از مقلدین سیاوش قمیشی می دانند و سبک و سیاقش را ادامه راه این خواننده لس آنجلسی... تنها دفاعیه ای که برای تقلید چاوشی از خواننده لس آنجلسی مورد نظر وجود دارد، این است: اگر چاوشی خواننده مقلدی هم باشد، هرگز این تقلید را به سبک مجتبی کبیری بی خلاقیت، انجام نداده است. چاوشی ترانه سرایی را بلد بود و آهنگ سازی را نیز هم... در تم و سبک آثارش تفاوتی با دیگر خواننده های هم دوره اش نمایان است و تمام این ها نشان از این دارد که چاوشی از مقلدین خوب این روزگار است!
نظر کاربران
شادمهر بعد از ترک ایران حرفی برای گفتن نداشت...!!!!!!؟؟؟؟
.
.
.
دمت گرم خوب خندمون اوردی سر صبح!!!
البته تقلید شادمهر عقیلی از صدای س.ش بود نه س.ق
پاسخ ها
خخخخخخخخ ایول
نخیر تقلید شادمهر از صدای م. ل بود البته صداش به گ.ه هم میخوره
به نظر من که شبیه ف.ا شاید م.ن
خخخ
فقط شادمهر
آخه کجا شبیه عسکریه اون تو دماغی میخونه.بی نهایت صدای شادمهر کجا و اون کجا
درباره احسان خواجه امیری موافق نیستم الکی خرف نزنید
پاسخ ها
خدایی نظر زهرا رو ببنید چه با احترام نوشته. چی میشه ما هم نظرت مخالفمون رو با احترام و ادبیات خوب بیان کنیم. لطفا
چون چهره موجهی داره ترسیدید بگید محمد اصفهانی هم معروفیت و مشهوریتش رو بخاطر تقلید محض از معین داره ؟
شادمهر عقیلی اونور نتونسته به خوبی وقتی که ایران بوده آهنگ بسازه؟؟؟اتفاقا بهترین آهنگاش رو اونطرف ساخته.چاووشی از قمیشی تقلید میکنه؟؟!!!!!!!!!!!!!
یه جا نوشتین د.ا یه جا نوشتین داریوش اقبالی خداییش خودتون خنده تون نمیگیره!!!!
مگه هنرمندان مجرم هستن که اسمشونو اینجوری نوشتین
بازم دمشون گرم که گذاشتن رفتن و مثل بعضیا با دروغ و ریاکاری به کارشون ادامه ندادن
پاسخ ها
احسنت به شما عزیز
در مورد شادمهر و خواجه امیری کلمه "تقلید" خیلی کم لطفیه!
خیلی عجیبه که تو توضیحات مربوط به خواننده های نسل اول اسم خواننده های لس آنجلسی بطور مخفف (س.ش؛ د.ا؛ ا.د و...) ذکر شد (به یاد ف.ک ها؛ منشوریهای معروف فوتبال!) ولی تو نسل دوم خیلی راحت اسم آوریدن (ُسیاوش قمیشی،داریوش اقبالی و...). نویسنده ی محترم این خواننده ها که آدمکش نیستند اسمشونو بصورت مخفف میارید!!
(امیدوارم انتقاد پذیر باشید و نظرمو حذف نکنید)
متوجه نشدم افشار از کی تقلید کرده؟
خداییش خواجه امیری خواننده خوبیه. من یاد اصفهانی نمی افتم اصلا. هردو خوبن و خودشونن.
پاسخ ها
ابي عزيزم
کسی عمرا بتونه مثل استاد قمیشی بشه
کاملا چرت بود!!!
صدای احسان تکه امیدوارم به کوری چشم همه حسودا پسرش هم راه پدرش رو ادامه بد
نویسنده محترم آخرش حوصله اش از الفبایی حرف زدن سر رفته !
د.ا
ا.ح
س.ق
خب همه رو اون پایین اسم بردید
چرا اینقدر خودتون رو اذیت کردید :)
خود آقای قمیشی در مصاحبه ای که داشته گفته صدای چاوشی با من فرق داره و کلا یه چیز دیگست
خیلی بی انصافی هست که چاوشی رو تحت تاثیر کسی بدونیم یادمون نره فریدون فروغی رو هم همیشه متهم به تقلید از فرهاد میکردن. سبک و صدای چاوشی شبیه به هیچ کس نیست شاید نوع خوانش و ملودی های فروغی نزدیک به فرهاد بوده اما سبک و نوع اجرای سیاوش و چاوشی کاملا متفاوت هست و جالبه شادمهرو متهم به تقلید کردید اما هیچ اسم از محسن یگانه نبردید.... بی انصافی رو به حد رسوندین با این مطلب
شادمهر کجاش مقلده؟؟؟ در ضمن فرزاد فرزین که اوایل صداشو شبیه فریدون فروغی میکرد یا محسن یگانه که از سبک شادمهر تقلید میکرد و حتی چندتا از کارای اونو خوند و چند نفر دیگه که یادتون رفت اسم ببرید..
محمد اصفهانی هم با تقلید از معین مشهور شد.
تیترتون جالب بود
نظرتون در مورد شادمهر واقعا دور از انصاف بود هنوز هم شادمهر کارای قابل قبولی می خونه فراموش نکنید که تقدیر و عادت رو نوی لس انجلس خومد
پاسخ ها
ی نسبت بگیر با کارای خوبش تو ایران ؛ خیلی کمتره
مزده شورتون را ببرن با این مخفف نوشتن هاتون
البته باید به تقلید نویسنده هم اشاره کرد که با تقلید از ا ب نویسنده اونور ابی اقدام به تقلید یابی کرد.
قبل از معروف شدن چاوشی، سیاوش یه مدل دیگه میخوند اما بعدش صداشو انداخت تو گلو و به اسطلاح صداشو بم کرد
فکر میکنم بهتر باشه سیاوش رو تحت تائیر محسن بدونیم
در مجموع سبک های این دو و جنس و متن کارها متفاوته و هر دو صاحب سبک هستن و اگه شباهت ریزی هم وجود داشته باشه بیشتر سیاوش این شباهت رو به وجود میاره
کار آخر آقای قمیشی با اسم گلی جان رو اگه گوش بدید شاید تلاش سیاوش برای نزدیک شدن جنس کاراش به چاوشی بشید
خداوند انصاب رو به ژورنالیست ها برگرداند... آمین....
پاسخ ها
سیاوش از چاوشی تقلید کرده
کاملا درست بود
بابا شما هم که کلا همه خواننده هارو زدین له کردین که:دی
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
خیلی مطلبی مسخره ای بود کلا با هیچ کدوم موافق نبودم مخصوص در مورد شادمهر به قول دوستان چرا اسماشونو مخفف میاریدددددد مگه خلافکارننننن زشته واقعا که یه سری هنرمند ن ن
شادمهر تقلید می کنه؟؟؟!!!!
حرفای خنده دار نزن
خیلی بی انصافیه
شادمهر و چاوشی همیشه اصل بودن و جریان ساز
هیچوقت تقلیدی در کارشون نبوده و نخواهد بود
دلیل نمیشه که هر کس ته صداش شبیه یکی قبل از خودش که سن پدرش رو داره بوده پس اون مقلد هست!
خلاصه آدمیزاد چهره و صداش هر چقدر خاص باشه بازم شبیه اش رو میشه پیدا کرد.
آوردن اسم بعضی از این خواننده ها بعنوان تاثیر پذیر و مقلد اوج بی انصافی بود.
و خیلی ها بودن که واقعا تو این لیست جاشون بود اما اسمی ازشون نیاوردید بعنوان مثال محسن یگانه که اولین مقلد شادمهر بوده و خودش هم صادقانه بارها اعتراف کرده.. و چند آهنگ و ملودی شادمهر رو هم بازاجرا کرده... یا محمد علیزاده سامان جلیلی و.....
از مجله انتظار نداشتم....
شاید باورتون نشه. اما تا امروز اینقد نخندیده بودم!
فک کنم این مطالب رو یه پسربچه مینویسه.
والا. چون اصلا سواد موسیقیی و هنری نداره.
برای همچین مجله ای واقعا زشته.
یه خورده مطالعه کنین بعد مطلب بزارین.
مرسی
تقلید صدا شادمهر از(گ-ا) و تقلید صدا چاووشی(ب-ز)وتقلید صدا کبیری از (ا-س) می باشد حالا هرکه فهمید صدای این افراد به چه شبیه است
آقای نویسنده شما که اونجا نشستی فقط نظر سلیقه ای می دی یعنی چی شادمهر تقلید می کرده .بلدش پس کارای زیبای تقدیر عادت انتخاب طرفدار .... وغیره کا میشه باهاشون زندگی کرد چیه
عجب جمع مرررردانه ای! کشور تکی هستیم!!!
پاسخ ها
واقعن.
تیتر نخ نمایی بود!!
آق من این د.ا / ا.ح / س.ق / رو فهمیدم کیا بودن به جز اون س.ش رو اونم یه توضیحی بدید ممنون میشم
واقعا حیفه گوش و وقت ادم نیست به مزخرفات یه مشت لمپن الافی مثل اینا توجه کنه .
تو هم که حتی توی این شرایطم ...
خواجه امیری تقلییییییید میکنه؟؟؟؟
شادمهر بعد رفتنش خوب نبود؟؟؟؟؟
کی این حرفا رو زده؟
یه کم تفکر و منطق داشتن ید نیس ها!!
فقط یههههههه کممممم
بهترین ها رو ب چالش میکشین ک چی رو ثابت کنید آخه؟؟؟
اه اه اه
اشتباهی صفحه اومد برام وگرنه ب شخصه ابن نظرات رو اصلن نمیخونم این نوشتن های پر از غرض ورزی!!!!!
مجبوری پرندیات ببافی برو یه کم یه توپ دارم قل قلیه بخون
نوشته مضخرف و مضحکی بود.
وقتی این کامنتها رو میبینم یاد کارتون رابین هود میافتم . اونجا که تمساحه سوار فیل شده میگه عجب شیر تو شیریه تو این شهر
شادمهر اجرا و سازبندی و مجموعا استایل کارش شباهت زیادی به سیاوش شمس داشته اما انصافا خداوکیلی خواننده ای مثل چاوشی چیش شبیه قمیشیه!؟!؟!!!!!!
جای حمایت از جوونای داخلی که با محدودیت فشار و استرس و ممنوعیت دارن کار میسازن و متفاوت هم کار میسازن مثل همین آقای چاوشی دارید اونوریا رو بولد میکنید؟؟
همون لس آنجلسی ها بیان ایران عملا توان موزیک کار کردن رو از دست و میدن و انگیزه ای براشون نمیمونه
اسطوره واقعی همین چاوشی و یاس خودمونه نه کاباره ای های دائم الخمر اونور آب
اون عقبیا حال میکنن؟؟؟؟؟؟اومدم وسط راه باز نشد.سیم مون اندازه نبود،باقی رو میخونم باز دوباره میام.!!
پاسخ ها
عشقه
آقاي محسن چاووشي يكي از خوانندگان بزرگ اين مرز وبوم هستند
صداشون شبيه آقاي قميشي هست اما ترانه ها. ملودي. و حتي نوع اجراشونم زمين تا آسمون با سياوش فرق مي كنه
به عمرم همچين متن كينه ورزانه وانتقاد كوركورانه اي نخونده بودم دمتون گرم كه اينقدر هنر شناسين...
فقط سیاوش قمیشی
امثال شما لیاقت صدای زیبایی مثل صدای شادمهر رو ندارن
تقلید؟
احمقانه است
مسخره ترین متنی که تا الان خوندم بودو واقعا که... اولا درباره استاد شادمهر اصلا در حدی نیستی که اینجوری نظر مسخره بدی... بعدش اصفهانی از معین عزیز تقلید میکنه اتفاقا تابلوس... آقای خواجه امیری عزیز کجای صداش شبیه اصفهانیه؟؟؟!!! در ضمن چاوشی دوست داشتنی اصلا و ابدا از قمیشی تقلید نمیکنه اتفاقا قمیشی سبکشون رو کلا به تقلید از چاوشی تغییر دادن چون خودشون هم اعلام کردن صدای چاوشی رو دوست دارن
بابا بی خیال..شما هم بتوانیند وصدا داشته باشیند وتقلید کنیند..چه ایرادی داره خشایار مثل داریوش بخونه ..یا یک نفر مثل معیین وسیاوش.و...
هیچ کس داریوش وسیاوش نمی شود..
وخوشحالیم که صدایی مانند انها هم هست
بزرگترین تقلید کننده ها تاریخ موسیقی ایران محسن چاوشی و محسن یگانه هر دوتاشون هم از دوتا اسطوره تقلید میکنن و تمام معروفیتشون به خاطر قمیشی و شادمهره این رو هر بچه ننه قمری میدونه خواهشا طرفدارنشون هم مثل کبک سرشون را زیر برف نکنن اگه قبول ندارید برین نظر خودشون رو بپرسین تو اینترنت