ملکه الیزابت و قدرت های عجیب و غریبش!
ملکه الیزابت دوم از لحاظ برخورداری از قدرت و حقوق کاملاً با دیگر شهروندان بریتانیا متفاوت است. در اینجا گذری خواهیم داشت بر این قدرتها و حقوق انحصاری.
آیا میدانستید که ملکه الیزابت از پیگیری قضایی مصون است؟ یا اینکه یک شاعر انحصاری دارد؟ یا اینکه مالک تمام قوهای برتانیا است؟ یا اینکه میتواند به راحتی تمام اعضای دولت استرالیا را اخراج کند؟
الیزابت دوم، ملکه سلطنتی مشروطه ۱۶ کشور مستقل موسوم به کشورهای همسود و رئیس اتحادیه ۵۴ عضوی کشورهای همسود است. این کشورها عبارتاند از بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزلند، جامائیکا، باربادوس، باهاما، گرنادا، پاپوآ گینه نو، جزایر سلیمان، تووالو، سنت لوسیا، سنت وینسنت و گرنادین، آنتیگوا و باربودا، بلیز و سنت کیتس و نویس. وی همچنین مدیر کل کلیسای انگلستان و مدافع ایمان در برخی از کشورهای قلمرویش نیز هست.
هرچند جایگاه ملکه الیزابت به عنوان بالاترین مقام بریتانیا بیشتر جنبه تشریفاتی دارد و قدرت اجرایی در میان وزرای این کشور تقسیم شده است، اما هنوز هم برای اعلان جنگ، تنظیم مقررات خدمات اجتماعی و امضای هرگونه قراردادی با اجاز مستقیم وی صورت میگیرد. علاوه بر این، ملکه الیزابت دارای قدرتها و حقوق انحصاری است که برخی از آنها بسیار عجیب و غریب هستند. به طور مثال:
ملکه الیزابت صاحب قانونی تمام قوهای رودخانه تایمز است. امروزه سنت مالکیت قوهای رودخانه تایمز در مراسم «بلند کردن قوها» به جا آورده میشود. در این مراسم قوها را میگیرند، یک حلقه به آنها متصل میکنند و سپس آنها را دوباره به آب باز میگردانند.
ملکه الیزابت مالک تمام دولفینها آبهای تحت سلطه بریتانیا است. تصویب این قانون به سال ۱۳۲۴ میلادی یعنی دوران حکومت شاه ادوارد دوم باز میگردد. طبق این قانون، تمام ماهیان خاویاری، گرازهای دریایی، نهنگها و دلفینهای آبهای تحت سلطه بریتانیا جزو حیوانات سلطنتی هستند.
ملکه الیزابت برای رانندگی به گواهینامه نیاز ندارد. هرچند تمام گواهینامههای رانندگی با درج نام ملکه الیزابت صادر میشوند اما خود ملکه تنها شخصی است که بهطور قانونی برای رانندگی به گواهینامه نیاز ندارد و خودروی او نیز لازم نیست پلاک شده باشد. البته وی طی جنگ جهانی دوم راننده کامیون کمکهای اولیه بوده است.
ملکه الیزابت به پاسپورت نیاز ندارد. برخلاف دیگر اعضای خانواده سلطنتی ملکه الیزابت برای سفر ورای مرزهای کشور خود به پاسپورت نیازی ندارد. البته همه پاسپورتهای بریتانیا با درج نام وی صادر میشوند. وی بارها بدون نیاز به ارائه پاسپورت به دیگر کشورها سفر کرده است.
ملکه الیزابت دو بار در سال جشن تولد میگیرد. به نظر میرسد یکبار تولد گرفتن برای این خانم مسن کافی نیست.تاریخ رسمی تولد ملکه الیزابت در ماه ژوئن است اما تاریخ تولد واقعی وی بیست و یکم آوریل است. به گفته مقامهای شرکت دولتی ضرب سکه بریتانیا، در تاریخ این کشور رسم بر این بوده که اگر تاریخ واقعی تولد پادشاهان یا ملکهها در تابستان نباشد، یک روز را در این فصل بهعنوان روز رسمی تولد آنها جشن میگیرند.
ملکه الیزابت خودپرداز انحصاری خودش را دارد. بانک خصوصی کوتس، یکی از معتبرترین مؤسسات مالی بریتانیا، در زیرزمین کاخ باکینگهام یک دستگاه خودپرداز انحصاری برای خانواده سلطنتی نصب کرده است.
ملکه الیزابت یک شاعر دارد که فقط برای او شعر مینویسد. ملکالشعرا یک منصب درباری در جامعه بریتانیا است که توسط حاکم تعیین میشود. در حال حاضر کارول آن دوفی صاحب این منصب است و تا سال 2019 بهعنوان شاعر درباری مسئول سرودن شعرهای موردعلاقه ملکه خواهد بود.
همه قوانین بریتانیا باید به امضای ملکه الیزابت برسند. رضایت ملکه الیزابت برای تبدیل شدن هر لایحه به قانون لازمالاجرا در بریتانیا الزامی است. بعدازاینکه یک لایحه توسط دو مجلس پارلمان بریتانیا تصویب شد برای تأیید نهایی به کاخ باکینگهام فرستاده میشود. تأیید نهایی «موافقت سلطنتی» نام دارد. آخرین باری که بالاترین مقام بریتانیا یک لایحه را رد کرد سال 1708 توسط ملکه آن بود.
ملکه الیزابت به هرکه بخواهد مقام لوردی اعطا میکند. ملکه الیزابت میتواند به افراد مختلف مقام لورد را عطا کند که البته با مشاوره وزرای دولت صورت میگیرد. افرادی که صاحب این منصب میشوند میتوانند در مجلس علیای بریتانیا صاحب کرسی باشند.
ملکه الیزابت میتواند مالیات پرداخت نکند. ملکه الیزابت تنها شخصی است که در بریتانیا از پرداخت مالیات معاف است اما وی بهطور داوطلبانه از سال 1992 مالیات خود را پرداخت کرده است.
ملکه الیزابت میتواند دولت تعیین کند. ملکه الیزابت میتوانست سابق بر این پارلمان را منحل کند و درخواست برگزاری یک انتخابات عمومی را بدهد اما این اختیار در سال 2011 با تصویب قانون دوره ثابت مجلس ملغی شد. در حال حاضر برای منحل کردن پارلمان پیش از پایان دوره پنجساله به دوسوم از آرای مجلس عوام نیاز است.
ملکه الیزابت دارای شوالیه است. هرچند امروزه دیگر شوالیههای بریتانیا سوار بر اسب در دشتهای پهناور نمیتازند و از داستان رشادتهای خود برای دوشیزههای جوان تعریف نمیکنند اما هنوز هم توسط ملکه الیزابت به این مقام منصوب میشوند. مقام شوالیهای معمولاً به اشخاصی اعطا میشود که کار مهمی برای جامعه بریتانیا در حوزه هنر، امور نظامی یا دیگر حوزهها انجام دهند. هرساله دولت فهرستی از نامزدهای محتمل را به ملکه ارائه میدهد.
ملکه الیزابت مشمول قانون آزادی اطلاعات نمیشود. تمام اطلاعات مربوط به خاندان سلطنتی در بریتانیا از قانون آزادی اطلاعات مبرا هستند. به عبارت دیگر کسی نمیتواند برای دسترسی به این اطلاعات از طریق دادگاه اقدام کند.
ملکه الیزابت میتواند تمام اعضای دولت استرالیا را اخراج کند. ملکه بریتانیا بهعنوان بالاترین مقام کشور استرالیا دارای اختیارات ویژهای است. برای مثال در سال 1975، نماینده ملکه در استرالیا نخستوزیر این کشور را اخراج کرد.
ملکه الیزابت مدیرکل کلیسای انگلستان است. ملکه الیزابت بالاترین مقام کلیسای انگلستان است. مذهب دولتی بریتانیا اولین بار در قرن شانزدهم زمانی که شاه هنری هشتم از کلیسای کاتولیک جدا شد، شکل گرفت.
ملکه الیزابت از پیگیری قضایی مصون است. تمام پیگیریهای قضایی در بریتانیا به نام ملکه صورت میگیرند اما خود وی از هرگونه پیگیری قضایی مصون است و نمیتوان وی را مجبور کرد تا به دادگاه مدرک ارائه دهد.
نظر کاربران
بگید داره خدایی میکنه این مادر بزرگ دیگه -_- چه سوء استفاده هایی که نمیشه از اینهمه اختیار بدون محدودیت و بدون پیگرد قانونی -_- 16 تا کشور رو استعمار کنی بدون محدودیت با اون جزیره ی یه وجبی که داره میره زیر آب -_-
استعمارگر پیر واقعا لغب برازنده ی انگلیسه -_-
پاسخ ها
ادبیاتت منو یاده احمدی نژاد میندازه !مخصوصا او غلط فاحش املاییت(لغب)! که از ادعای دلواپسان بعیده!
محمد مگه تو عاشقشی که گیر میدی
بزرگترین شیطان انسانی در روی زمین است.
لعنت الله علیها .
انگلیس بده ولی بزرگترین آرزوی امثال شما اینه که تو انگلیس یا یکی از کشورهای مستعمره هاش مثل کانادا و استرالیا و نیوزلند زندگی کنید بهترین دانشگاهای جهان مثل آکسفورد و کمبریج و امپریال کالج و... توی انگلیسه
بزرگترین کتابخانه ی جهان توی انگلیسه
اینا رو نمیگید میای از استعمارش حرف میزنی
نادر شاه به هند حمله کرد کارش کشور گشایی و کار خوبیه ولی انگلیس به هند حمله کرد کارش بد و استعمار بود
ای کاش ماهم بجای سرهم کردن چرت و پرت میرفتیم تحقیق میکردیم ببینیم و بفهمیم هیشگی به اندازه ی ایرانی به کشور ایران خیانت نکرد کاش یه روز بفهمیم استعمارگر درون مرزی از استعمارگر برون مرزی خطرناکتره
حداقل خوبه ملکه به مردمش مرسیه،هیچکس تو انگلیس از گرسنگی نمی میره.به تمام کسانیکه کار نمکنند حقوق هفتگی میده، کرایه خونه ،مالیات خونه ،پول دکتر و دارو میده.ایران چی؟ ایران یک کشور پولدار با کلی گرسنه و فقیر.فرق ایران وانگلیس این است.خواهشا از وقتی چیزی اطلاعات ندارید لکی نظر ندهید.ایرانی هیچوقت
شیطان با او ارتباط دارد.
اینایی که گفتی چیز عجیبی نیس اکثر حکامبی کفایت کشورهای دیگه بیشتراز ایشون اختیارات دارند .. اما با یک تفاوت که ملکه جنبه داره و از اختیارات خودش سو استفاده نمیکنه. و همیشه خودشو خدمتگذار مردمبریتانیا نعرفی میکنه...تا حالا هرکاری هم کرده شاید به ضرر کشورهای دیگه باشه ولی به نفع مردمخودش کار کرده. چیزی که تو کشورهای عقب افتاده و جهان سوم برعکسش رو شاهدیم
از مسوولین ایرانی خیانت کارتر هیشکی نیست. تو انگلیس حداقل بااستعداد رو به کار میگیرن و یانهمه از مردمی که پارتی ندارن بیگاری نمیکشن. امکانات میدن. من که میگم ملکه ای که از حق بقیه ملت ها میزنه به مردم خودش میرسه بهتر از این مسوولینی هست که ما داریم. فقط بلدن ملت رو گشنگی بدن و تحقیر کنن.
این ملکه با این سنش چند کشور رو کنترل و اداره میکنه مسولین ما یه املت ساده نمیتونن به این ملت خدمت بدن تخم مرغ ارزون میشه پیاز رو گرون میکنن پیاز ارزون میشه گوجه رو گرون میکنن کاش ما هم مستعمره اینا میشدیم