۱۷۷۴۲۳
۵۰۱۳
۵۰۱۳
پ

شهر در تسخیر ستاره هاست!

سال ها پیش را به خاطر بیاورید. دوره ای که در اتوبان ها، چهره های رنگارنگ، لبخند به لب انتظارمان را می کشیدند و بیلبوردهایی در سطح شهر دیده می شد که حضور چهره ها در آن، باعث بیشتر دیده شدنشان می شد.

شهر در تسخیر ستاره هاست!





هفته نامه تماشاگران امروز: سال ها پیش را به خاطر بیاورید. دوره ای که در اتوبان ها، چهره های رنگارنگ، لبخند به لب انتظارمان را می کشیدند و بیلبوردهایی در سطح شهر دیده می شد که حضور چهره ها در آن، باعث بیشتر دیده شدنشان می شد. تابوی حضور چهره های سرشناس روی بیلبورد را کریم خان باقری شکست. کریم باقری حوالی سال 76 بیلبوردهای تبلیغاتی محصولات شرکت داروگر را در اتوبان های تهران به خود اختصاص داد. تابوی حضور در تبلیغات توسط این فوتبالیست شکسته و البته باعث انتقادات بسیاری به این بازیکن شد.

«شلمچه»، ارگان خبری انصار حزب الله، از باقری خواست: «بهتر است با پیراهن تیم باشگاهی آرمینیا بیله فلد شامپو تبلیغ کند، نه با پیراهن تیم ملی ایران». بعد از این ماجرا، گوی حضور چهره ها در تبلیغات چرخید و چرخید. از حسین رضازاده و مرحوم حجازی و پسرش گرفته تا جمشید مشایخی و ابراهیم میرزاپور و بنیامین و بهرام رادان، اما حالا و با گذشت سالها، ممنوعیت حضور چهره ها در تبلیغات داخلی لغو شده است.

حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی ارشاد، این خبر را در یک نشست خبری اعلام کرد و گفت: «قبلا حضور چهره های ورزشی و هنری در انواع تبلیغات، ممنوع بود. اخیرا این ضوابط مورد بازنگری قرار گرفت و حضور این چهره ها در تبلیغ «صنایع و تولیدات داخلی»، مجاز شد تا با استفاده از این ظرفیت به توسعه بازار این صنایع کمک شود. البته طبیعی است که سایر ضوابط از جمله معارض نبودن با فرهنگ اسلامی و ایرانی برای همه نوع تبلیغات و از جمله این نوع تبلیغات، جاری است و بر آن نظارت خواهدشد.

به علاوه در ضوابط جدید و با توجه به ضرورت رعایت حقوق کودکان، از این نوع تبلیغات برای محصولاتی که مصرف کننده آن عمدتا کودکان هستند نمی توان استفاده کرد.» اما نظر چهره های سینمایی در این باره چیست؟ در ادامه نظر کسانی که در این زمینه فعال بوده اند، ضرر کرده اند یا از فعالیت های تبلیغاتی شان ممانعت به عمل آمده را خواهید خواند.

مهدی پاکدل: چهره، با هزینه بیت المال چهره شده

شهر در تسخیر ستاره هاست!

مهدی پاکدل، یکی از بازیگرانی است که پیشنهادهای زیادی در زمینه تبلیغات داشته اما به دلیل قانون منع حضور چهره ها نتوانسته همکاری کند. او در رابطه با تصمیم تازه وزارت ارشاد درباره تبلیغات توسط چهره ها به تماشاگران می گوید: «به نظر من عالی است. خیلی اتفاق خوبی است. در تمام دنیا چنین همکاری میان دنیای تجارت و دنیای سرگرمی رسم است.

عموما برای تولیدات داخلی شان از چهره های محبوب استفاده می کنند، یادمان باشد کسی که چهره شده، با هزینه ملت و دولت و بیت المال چهره شده است. بنابراین باید از این سرمایه ای که روی او گذاشته شده در راستای بهبود چرخه اقتصادی کشور استفاده کرد. من خودم تبلیغ برای مثلا محصولات چینی یا کره ای را توسط یک ایرانی نمی پسندم، ولی مثلا بسیار از حضور بهرام رادان در تبلیغات یک برند خوشنام ایرانی مثل نوین چرم، خوشحالم.»

ستاره اسکندری: هنرمندان با احتیاط پیش بروند

شهر در تسخیر ستاره هاست!

ستاره اسکندری، یکی از چهره هایی است که خودش در زمینه طراحی، فعال است. او سال هاست لباس هایی ایرانی تولید می کند و به همین دلیل خودش، هم چهره محسوب می شود و هم تولیدکننده داخلی. او درباره تصمیم ارشاد در این زمینه می گوید: «اصولا نسبت به هرگونه تولید ملی و گسترش آن متمایلم، اما اگر به عنوان مثال بگویند کالای چینی را تبلیغ کن، هرگز این کار را نمی کنم.

کالای فرنگی که در سلیقه من نمی گنجد هم تبلیغ نمی کنم. ضمن اینکه پیشنهاد می کنم هنرمندان با مراقبت جلو بروند. این مراقبت، هم باید از طرف پیشنهاددهندگان باشد و هم هنرمندان و چهره ها. باید خط و خطوط و قوانین تدوین کنند. متاسفانه در کشور ما فرهنگ استفاده از ابزار فرهنگی، وجود ندارد؛ مثل فرهنگ استفاده از فیس بوک، اینستاگرام، اس ام اس، جوک و فرهنگ استفاده از وایبر که در آن به جای استفاده قاعده مند، تا انتها پیش می روند.»

سعید راد: فقط جیب چهره ها را پر می کند

شهر در تسخیر ستاره هاست!

سعید راد، بازیگر قدیمی و سرشناس، جزو معدود چهره هایی است که با برداشتن قانون منع حضور چهره ها در تبلیغات موافق نیست. او درباره سابقه چنین اتفاقی به تماشاگران می گوید: «قبل از انقلاب هم از این اتفاقات به صورت محدود می افتاد. اما فایده ای نداشت.» او درباره دلیلش برای بی فایده بودن چنین همکاری می گوید: «این اتفاق صرفا باعث می شود یک پولی گیر چهره ها بیاید. ولی اصلا در دنیای تجارت تاثیرگذار نیست.

دنیای تبلیغات با دنیای ستاره های ما فرق دارد. اگر می بینید آن ور آب چهره هایشان قرارداد میلیون دلاری برای تبلیغ یک برند می بندند، چون خودشان هم برند محسوب می شوند. از سوی دیگر جوامع غربی، جوامع مصرفی هستند. ما جامعه مصرفی نداریم که بخواهیم با بودجه های ضعیف مان از این کارها بکنیم. ما یک تلویزیون می خریم و تا خراب نشود، از همان استفاده می کنیم. به نظر من چنین همکاری و تصمیمی اصلا پربار و موثر نیست و تنها فایده ای که دارد، جیب عده ای چهره را پر می کند.»

نیما شاهرخ شاهی: با محبوبیت چهره به اقتصاد کمک کنیم

شهر در تسخیر ستاره هاست!

نیما شاهرخ شاهی در دوره ای حسابی دیده شد. درست در همان زمان و در اوج محبوبیت او، قانون منع حضور چهره ها در تبلیغات اعلام و باعث شد او که می توانست با بستن قرارداد در این زمینه، بیشتر دیده شود، از قطار تبلیغات جا بماند. شاهرخ شاهی در این باره به تماشاگران می گوید: «یکی از منابع درآمد چهره ها می تواند همین تبلیغات باشد. من بابت این تصمیم ارشاد، بسیار خوشحالم.

قبول کنید که ممکن است در طول یک سال هیچ کار خوبی به من بازیگر پیشنهاد نشود. بنابراین مجبور می شوم به دلیل شرایط مالی، کارهایی را قبول کنم که صرفا باعث افت کیفی من و کارنامه ام می شوند. اما همین دلگرمی، می تواند جلوی افت بازیگرها را هم بگیرد. پس چرا که نه؟ چرا باید تبلیغ کالاهای خارجی را با چهره های خارجی در ایران ببینیم، اما تولیدات داخلی را چهره های داخلی تبلیغ نکنند؟ هر چهره ای در دوره ای، گل می کند و در همان دوره با استفاده از محبوبیت خود می تواند به صنعت و اقتصاد داخلی کمک کند. آن هم طبق قوانین ارشاد. کسی مخالف قوانین نیست. امیدوارم دوام پیدا کند و دوباره این تصمیم کنسل نشود.»

آزاده صمدی: چرا جلوی این همکاری دوجانبه گرفته می شد؟

شهر در تسخیر ستاره هاست!

آزاده صمدی با بازی های خوبش در تلویزیون و تئاتر و سینما این روزها حسابی توی بورس است. او درباره حضور چهره ها در تبلیغات به تماشاگران می گوید: «همیشه برایم عجیب بود که با چه منطقی چهره ها نمی توانند در تبلیغات حضور داشته باشند؟ ما خودمان را به این ترتیب، نقض می کنیم. این قانون هم مثل بعضی قانون های بی منطق دیگرمان بود. مثل اینکه در تلویزیون یک بازیگر نباید یک تار مویش پیدا باشد اما در سینما می شود کمی هم موهایش دیده شود.

به نظرم حضور چهره ها در تبلیغات می تواند به رونق بازار داخلی کمک کند و همچنین به هنرمندان هم کمک کند. چرا باید جلوی این همکاری دوجانبه گرفته می شد؟ چهره ها می توانند مانند یک کاتالیزور، ارتباط میان مشتری و برندهای داخلی را مدیریت کنند. البته این نکته را هم فراموش نکنیم. من امیدوارم برای خانم ها هم این حضور به اندازه آقایان راحت باشد. بیایید این قدر جنس زن را حذف نکنیم. بگذاریم چنین تعاملی اتفاق بیفتد. خصوصا درباره خانم های هنرمند کمی بیشتر توجه داشته باشیم.»

الیکا عبدالرزاقی: اینکه تاحالا ممنوع بوده، جای تعجب دارد

شهر در تسخیر ستاره هاست!

عبدالرزاقی، یکی از بهترین بازیکنان زن کمدی است. او که این اواخر با کارهای مدیری حسابی دیده شد، می تواند یکی از گزینه های حضور در تبلیغات به حساب آید. او در این باره به تماشاگران می گوید: «من تاکنون پیشنهادی در این زمینه نداشته ام. اما همسرم امین زندگانی، پیشنهاد داشته که به دلیل همین منع حضور، اجازه همکاری پیدا نکرده است. به نظرم اینکه تا حالا این موضوع ممنوع بوده، جای تعجب دارد. تبلیغات بسیار درآمدزاست.

هم برای چهره ها و هم برای تولیدکننده و صاحب برند. به نظرم این تصمیم می تواند راه درآمدزایی جدیدی برای هنرمندان باشد. ضمن اینکه با چنین حضوری میزان بفروش بودن واقعی یک چهره مشخص می شود. چون چهره شدن یا عدم چهره شدن، حساب و کتاب از پیش تعیین شده ای دارد. با این اتفاق، بخش عمده ای از این حساب کتاب ها کنار می رود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج