۱۷۴۰۷۶
۲۰ نظر
۶۱۶۲
۲۰ نظر
۶۱۶۲
پ

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

شهردارشدن یک دختر ۲۶ ساله، آن هم در استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان قطعا دلیل مطمئنی برای موفق بودن اوست. دختری که در یکی از بهترین دانشگاه های تهران درس خوانده و حالا کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی است.

مجله اینترنتی برترین ها




مجله دیده بان - سینا حیدریان: شهردارشدن یک دختر 26 ساله، آن هم در استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان قطعا دلیل مطمئنی برای موفق بودن اوست. دختری که در یکی از بهترین دانشگاه های تهران درس خوانده و حالا کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی است.

سامیه بلوچ زهی شهردار کلات (مرکز شهر سرباز) در استان سیستان و بلوچستان است و با اکثریت آرای اعضای شورای شهر این منطقه به عنوان شهردار سرباز انتخاب شده است. او که حالا تجربه یکسال شهردار بودن را دارد، از علمکرد یک ساله اش رضایت دارد و معتقد است تا پایان دوره چهارساله اش برای خدمت به شهرش قدم های بزرگی خواهدبرداشت.

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

درخواست کردند شهردار شوم

سامیه بلوچ زهی که حالا در سیستان و بلوچستان شهرت زیادی دارد در توصیف روند شهردارشدنش می گوید: «وقتی درسم تمام شد و از تهران به شهر خودم برگشتم از طرف شورای شهر با من تماس گرفتند و گفتند ما درباره تو تحقیق کرده ایم و احساس می کنیم تو گزینه خوبی برای شهردارشدن هستی، من هم کمی تحقیق کردم و بعد برای انتخابات شهرداری کاندیدا شدم. جالب اینکه در روز رای گیری با اکثر آرا که پنج رای بود به عنوان شهردار انتخاب شدم.»

تنها شهردار خانم استان سیستان و بلوچستان معتقد است برای آشناشدن با کار شهرداری به تهران آمده و با چند شهردار مناطق مختلف تهران صحبت کرده است: «در فاصله رای آوردن تا شروع کارم در شهرداری سرباز، به تهران آمدم و با چند نفر از شهرداران صحبت کردم و سعی کردم با کار جدیدم آشنا شوم.»

من جوان ترین شهردار ایران هستم

سامیه بلوچ زهی متولد سال ۶۶ و ۲۷ ساله است. با این حساب او جوان ترین شهردار ایران است: «زمانی که کارم را در شهرداری آغاز کردم ۲۶ ساله بودم اما حالا یک سال از کارم گذشته و در حال حاضر کم سن و سال بودنم با واکنش های متفاوتی از سوی همکارانم رو به رو هستم. شهرداران مناطق بزرگ وقتی در جلسات با من رو به رو می شوند از من حمایت می کنند و ضمن اینکه مسئولان استان هم به من لطف زیادی دارند.

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

استاندار سیستان و بلوچستان، نماینده استان در مجلس شورای اسلامی و همه مسئولان به من کمک زیادی می کنند و تا جایی که بتوانند از کمک کردن به من دریغ نمی کنند هرچند در ابتدای کارم در شهرداری عده ای از کارمندان من را جدی نمی گرفتند و برایشان سخت بود که یک خانم کم سن و سال سمتی بالاتر از آنها داشته باشد. با این حال با گذشت این یک سال این مشکلات هم برطرف شده و در حال حاضر رابطه خوبی با همکارانم دارم.»

محدودیت ها زیاد است

قبول مسئولیت در پست مهمی چون شهرداری در استان محرومی مثل سیستان و بلوچستان، قطعا مشکلات و محدودیت هایی برای شهردار ۲۷ ساله ایجاد می کند. خودش در توصیف این سختی ها می گوید: «من طرح ها و برنامه های مهمی برای آبادی شهرم دارم اما متاسفانه محدودیت ها دست و پایم را می بندد. من برای تهیه و چاپ بنر در شهر خودم امکانات ندارم و هر بار مجبورم برای چاپ یک بنر به ایرانشهر بروم. از طرف دیگر شهر سرباز شهر بسیار کوچکی است و ما برای بسیاری از زیرساخت ها به مقدار کافی زمین نداریم.

با این حال در این یک سال موفق شده ام با وجود امکانات محدود یک زمین چمن مصنوعی فوتبال برای جوان ها احداث کنم. کار مهم دیگری که به لطف خداوند در این یک سال انجام دادم، ایجاد یک مرکز دانشگاهی علمی- کاربردی در شهر کوچک مان بوده است. مردم از احداث این دانشگاه خوشحال هستند و مدام از من تشکر می کنند.»

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

قهرمان شهرم شده ام

میزان محبوبیت خانم شهردار جوان استان سیستان و بلوچستان به اندازه ای است که او حالا به قهرمان شهرش تبدیل شده و خانواده ها حتی نام فرزندان دختر تازه متولد شده شان را همنام او انتخاب می کنند.

در سال اول کارم با یکی از پزشکان بیمارستان شهر صحبت می کردم. او می گفت مردم تو را دوست دارند و ما در بیمارستان شاهد این موضوع هستیم که وقتی نوزاد دختری به دنیا می آید خانواده ها می گویند می خواهیم اسمش را سامیه بگذاریم تا شاید او هم مثل خانم شهردار در آینده شهردار شود!»

هم الگو می گیرم هم ایده می دهم

شهردار خانم شهرستان سرباز معتقد است برای موفقیت علاوه بر اینکه باید ایده های نو و تازه داشت، باید از ت جربیات دیگران هم استفاده کرد: «در کار خودم ایده ها و طرح های اختصاصی بسیاری دارم اما معتقدم باید از تجربیات شهرداران شهرهای بزرگ هم استفاده کرد. به همین دلیل زیاد به تهران می آیم و سعی می کنم از شهرداری تهران الگوبرداری کنم. در زمینه زیباسازی شهری به شکل کار مهندسی شهری تهران علاقه دارم و سعی می کنم در کنار ایده هایم از تجربیات تاثیرگذار شهردار تهران هم استفاده کنم.»

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

راه را برای زنان شهر باز کردم

به جز سامیه، خواهرش طاهره بلوچ زهی هم عضو شورای شهر شهرستان سرباز است. با این حال سامیه می گوید خودش اولین زن شهر بوده که وارد کارهای اجرایی شده و راه را برای فعالیت سایر زنان شهر باز کرده است: «من اولین زنی هستم که در سرباز سمت اجرایی مهم گرفتم اما حالا در شهر، فرماندار، معاون استاندار، مدیرکل، عضو شورای شهر و بهیار خانم داریم. من همچنین برنامه های زیادی برای زندگی بهتر زنان شهرم دارم. می خواهم برایشان پارک و سالن بدنسازی احداث کنم و برنامه های جدی در این زمینه ها دارم. با این حال همان طور که گفتم امکانات برای فعالیت ما محدود است و باید دوندگی زیادی در این زمینه داشته باشم. تا الان قرارداد احداث پارک بانوان را بسته ام و به زودی پارک بانوان را افتتاح می کنیم.»

سامیه بلوچ زهی می گوید: «ما زن ها برای موفقیت به حمایت نیاز داریم و مطمئنا در کارمان موفق می شویم. به جز تهران که چند شهردار خانم داشته و دارد، در شهرستان ها من و یک خانم دیگر در استان گیلان شهردار هستیم.»

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

زن ها می توانند رئیس جمهور شوند!

او می خواهد بعد از کسب موفقیت در شهر کوچک خودش، تجربه های کاری کلان و بزرگتری در شهرها بزرگتر داشته باشد. او در این باره می گوید: «در طول فعالیت چهارساله ام می خواهم قدم های بزرگی برای شهرم بردارم و بعد از اینکه دینم را به شهرم ادا کردم می خواهم تجربیات جدید در شهرهای بزرگ کسب کنم.»

سامیه شهردار ۲۷ ساله شهرستان سرباز حتی معتقد است زنان ایرانی می توانند رئیس جمهورهای خوبی برای کشور باشند: «من با انتخاب رئیس جمهور زن موافقم. به نظر من خانم ها در کارشان حساس و دقیق هستند و کارهایشان را با صبر و حوصله و دقت انجام می دهند. من هم آرزوهای بزرگی در سر دارم و شاید یک روز من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!»

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!

اعضای خانواده ام شغل دولتی ندارند

شاید این تصور به وجود بیاید که انتخاب سامیه بلوچ زهی به عنوان تنها شهردار زن استان سیستان و بلوچستان به دلیل رابطه های خانوادگی او یا سفارش شدنش باشد. اما او می گوید هیچ کدام از اعضای خانواده اش به جز خواهرش که عضو شورای شهر است، سمت دولتی ندارند: «سه خواهر هستیم و سه برادر داریم، اما به جز من و خواهرم هیچ کدام از اعضای خانواده ما شغل دولتی ندارند و همه در مشاغل آزاد فعالیت می کنند. خانواده ام در قبال مسئولیت حساس و مهمی که دارم از من حمایت می کنند و همیشه من را به کارهای بزرگتر تشویق می کنند.»

جلوی خلاف را می گیرم

ارگان شهرداری به دلیل وسعت دامنه فعالیتی که دارد، معمولا با حواشی زیادی در زمینه تخلفات برخی از کارمندان رو به رو است. اما این شهردار جوان می گوید: «روز اولی که مراسم معارفه من در شهرداری برگزار شد با قدرت خطاب به همه کارمندان گفتم نه خلاف می کنم و نه اجازه تخلف به کسی می دهم. در این مدت هم پای حرفم ایستاده ام و با جدیت مقابل تخلفات می ایستم. خوشبختانه در شهرداری محل خدمت من تاکنون هیچ مورد تخلفی گزارش نشده و کار به قدری با همکاری و همدلی پیش می رود که رتبه شهرداری ما در این یک سال از رتبه یک به سه ارتقا پیدا کرده است.»

شاید من اولین رئیس جمهور زن ایران شدم!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • فروزان

    آفرین

  • ایرانی

    خانم شهردار خدا قوت ؛
    به قول بزرگی کار نشد ندارد , صادق باشی خدا همیشه باهات است . براتون آرزوی سربلندی دارم.

  • یولا

    خدا پشت و پناهت عزیزم

  • مسعود

    براشون آرزوی موفقیت میکنم.ولی باید بگم اکثر خانم های ایرانی مناسب مناصب مدیریتی و دولتی سطح بالا نمیباشند چه برسه به ریاست جمهوری!مهمترین دلایلش هم احساسی تصمیم گرفتن و یه خورده ه بی جنبه بازی درآوردن!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      لطفا یه نگاه به مدیران اداره های مخالف یا مدیریت کلان کشور بکن، همین ویژگی هایی که میگی رو اکثر این مدیرات ندارن؟همشون هم مرد هستند.

    • اعظم

      دیدگاه گرد و خاک گرفته ای داری آقا مسعود!
      در اندیشه ی مردسالار همش بلدن احساسی بودن زنها رو یه ضعف تلقی کنن!!!
      در حالی که تصمیم گیری های از سر خشم و کینه و سلیقه ی شخصی که بیشتر از مردان دیده میشه رو هرگز به پای احساس مردها نمیذارن!!!
      همیشه ادعا شده که زنها جدی نیستن اما جالبه که هرگاه خانمی رو صاحب پست و مقام دیدیم، شخصیتی بسیار جدی و دوراندیش داشته .

    • بدون نام

      بهتره نظرات چنین کارشناسانه ات رو بذاری لب کوزه و ....

  • منصوری

    خدا حافظ ونگهدارت باشد دخترعمو

  • بدون نام

    'خانم بلوچ زهی خسته نباشی اولا بدانید که. برابر قانون اساسی ریاست جمهور از آقایان انتخاب میشود واما در اصل از. خواهرتون. که عضو شورای شهره ممنون باشید که شما معرفی کرده اند.

  • عین الله نوریان

    تمام مطالب را خواندم .خیلی عالی بود موفق باشید.

  • کیارش

    خانمها فعلا بیان ممنوعیت ورودشون به ورزشگاههارو حل کنن ریاست جمهوری پیشکش

  • بدون نام

    کاندید های ریاست جمهوری باید "رَجُل! سیاسی باشند"
    چیزیه که قانون اساسی میگه . وقتی مسئول از قانون بی خبره واای بر مردم.

    پاسخ ها

    • اعظم

      معلومه که ظاهربینانه متنو خوندی!
      خودش خیلی خوب میدونه که قانون چی گفته اما امیدواره که این قانون دگرگون بشه.
      انگار شما نمی دونی که چندین ساله خیلی ها می خوان در قانون اصلاحاتی پدید بیارن. چون جامعه به این نتیجه رسیده که برخی از مواد و تبصره های قانون در این روزگار کارایی نداره و باید بازبینی بشه.

  • شیرین

    اشتباه نکنید!شما هیچوقت رئیس جمهور ایران نمیشوید.

  • بدون نام

    موفق باشی

  • بدون نام

    انشالله ریاست را دودستی تقدیمت میکنیم.

  • بدون نام

    به همین خیال باش عجب

  • اهوازی

    همه کارت را به نیت راه خدا وامت پیغمبر خدمت کن موفقی آرزوی توفیق دارم

  • اهوازی

    در قانون اساسی رئیس جمهور از رجال سیاسی آمده نه به معنای مرد بلکه معنی بزرگان سیاسی است حال نباید با الفاظ معنی آن را عوض کردپس زن سیاسی میتوانید رئیس جمهور شود زن نمیتواند چرا

  • سارا

    موفق باشی .البته شاید من اولین باشم ...اما برایت ارزوی موفقیت دارم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج