در دنياي فوتبال هم مثل خيلي حوزههاي ديگر، خيليها ميآيند، اسطوره ميشوند و خيلي هم بيسروصدا فراموش ميشوند. بين اين جمع بزرگ اما فقط چند نفري ماندگار ميشوند و هميشه صدرنشين ميمانند. علي كريمي عضوي از همين گروه كوچك است، كسي كه خيلي زود و در جوانياش به اوج رسيد و با وجود گذشتن سالهاي زياد از آغاز فعاليتش هنوز هم در اوج هست. جادوگر فوتبال ايران، نه تنها يك چهره بينالمللي در دنياي ورزش است بلكه خارج از دنياي فوتبال و در زندگي اجتماعياش هم هواداران بسيار دارد. اينكه علي كريمي چرا اسطوره شد و چرا اسطوره ماند را در اين مطلب خواهيد خواند تا شايد درسهايي از زندگي او بگيريد.
درس اول : خاکتان را فراموش نکنید
ايران براي كريمي همه چيز است. در تمام اين سالها، آنقدر در فوتبال جهان هياهو به پا كرده كه در هر تيمي جايش باشد اما باز هم وفادارياش را به كشورش ثابت كرده و برگشته است: «براي ادامه زندگيام ايران را به همه جاي دنيا ترجيح ميدهم. اصولا حس وطنپرستانه بسيار قوي دارم. هر وقت در جمعهاي دوستانهمان صحبت از زندگي در خارج از كشور و رفتن از ايران ميشود، من مخالف سرسخت اين كار هستم. بعد از اتمام آن 8سالي كه بهخاطر فوتبال خارج از ايران زندگي كردم، حتي از يكي، دو تيم ديگر هم پيشنهاد داشتم اما ديگر از غربت خسته شده بودم و فقط ميخواستم به ايران برگردم.»
درس دوم : حرفه ای باشید حاشیه ساز نباشید
باور كنيم يا نه، دنياي فوتبال ايران، دنياي پرحاشيهاي است اما حرفهاي ضدونقيض و جنجالهايي كه هميشه درون اين گروه هست و تمامي ندارد در زندگي علي كريمي جايي ندارد. علي كريمي را در تلويزيون زياد نميبينيد. او علاقهاي به اظهارنظرهاي جنجالي ندارد و ميگويد: «اين اعتقاد شخصي من است كه هرچه از مطبوعات دورتر باشم، برايم بهتر است چون با اين كار، كمتر دچار حاشيه ميشوم. به هر حال با همه خبرنگاران دوستم اما اين اعتقاد شخصي من است كه مصاحبه نكنم.» گذشته از حاشيههاي مطبوعاتي، كريمي سعي ميكند حمايت هوادارانش را حفظ كند و با هر تندي تماشاچيان نرنجد. او گفته است: «بعد از اين همه سال بازي كردن ياد گرفتهام كه وقتي به زمين ميروم از تشويقها روحيه بگيرم و كاري با مسائل ديگر نداشته باشم. در هر حالت من كار خودم را ميكنم. موقعي هم كه جو استاديوم مناسب نباشد طوري رفتار ميكنم كه انگار در استاديوم نيستم.»
درس سوم : به تصمیم ها احترام بگذارید
كريمي يك ورزشكار حرفهاي است و اين موضوع را نه تنها در بازياش بلكه در رفتارهاي حرفهاياش هم نشان ميدهد. او پيش از اين در واكنش به اما و اگرهايي كه در دعوتش به تيم ملي وجود داشت، گفته بود: «توقعي ندارم. اين مربي است كه تصميم ميگيرد چه بازيكني را دعوت كند و چه كسي را دعوت نكند. دعوتم كردند تلاش خودم را ميكنم تا براي تيم ملي بازيكن موثري باشم، دعوت نكنند هم آرزوي موفقيت ميكنم و دعا.»
درس چهارم : با سلاح پول تهدید نکنید
در دنياي فوتبال ايران كه پرداخت دستمزدهاي باشگاهي آنقدر به تعويق ميافتد كه حاشيهساز ميشود، علي كريمي هرگز در مورد مطالبات مالياش حرفي نزده است. او حاضر نيست چك و سفتههايي كه از تيمهاي باشگاهي گرفته اما وصول نشدهاند را مقابل دوربينهاي تلويزيوني نمايش بدهد. در شرايطي كه برخي بازيكنان فصل استيل آذين همچنان پيگير مطالبات خود از اين باشگاه بودند، علي كريمي قبل از پايان فصل، باقي مانده مبلغ قراردادش را بخشيد و از مسئولان باشگاه خواست كه حق و حقوقش را در امور خيريه خرج كنند.
درس پنجم : بدون هیاهو به دیگران کمک کنید
موسسه «خانه سازندگان فردا» در منطقه محروم پيشواي ورامين، يك خانه خيريه است كه در آن از بچههاي بيسرپرست گرفته تا سالمندان زندگي ميكنند. هيئت امناي اين مجموعه از افراد خير، تحصيل كرده و استادان دانشگاه تشكيل شده و در ميان آنها علي كريمي، ورزشكاري است كه بهصورت افتخاري در ميان آنان حضور دارد اما نميخواهد كه كسي از حمايتهايش باخبر شود. او كسي است كه برنج سالانه و پوشاك اين موسسه را تامين ميكند و گذشته از كمكهاي نقدي، به گفته يكي از اعضاي اين موسسه، رختشوي خانه مدرن و بسيار گرانقيمتي را نيز خريداري كرده و به اين موسسه اهدا كرده است اما كمكهاي علي كريمي به اين موسسه تنها محدود به پشتيباني مالي نميشود. ميگويند هر زماني كه فرصت كند سري به آنجا ميزند و با بچهها، فوتبال گل كوچك بازي ميكند.
درس ششم : همراهانتان را تنها نگذارید
بابك معصومي، كاپيتان سابق تيم ملي فوتسال ايران پس از مدتها مبارزه با سرطان، از دنيا رفت اما كمتر كسي از همراهي علي كريمي با او در دوره بيمارياش خبردار شد. درحاليكه بسياري از مسئولان ورزش بارها با حضور در بيمارستان، مقابل دوربينهاي تلويزيوني و عكاسان رسانهها، وعده كمك به معصومي را داده بودند و پس از پخش ويدئوها در تلويزيون و چاپ عكسها، وعدههاي خود را فراموش كرده بودند، كريمي وعدهاي نداد اما بيسر و صدا و دور از دوربينها تا آخرين روزهاي زندگي معصومي در كنارش ماند و حمايتش كرد. به گفته معصومي، او حتي قصد داشت معصومي را براي معالجه به آمريكا بفرستد اما شرايط ادامه درمان در ايران مهيا شد. معصومي در مصاحبهاي گفت: «مردم بايد بدانند زماني كه پزشكان از من قطع اميد كرده بودند، فقط علي كريمي بود كه با سخاوتش مثل هميشه تمام هزينههاي بيمارستان مرا پرداخت كرد. با هزينه او از يك اتاق عمومي به اتاق اختصاصي رفتم و تمام هزينههاي مربوط به درمانم را هم او پرداخت كرد.» اما تا قبل از اين مصاحبه معصومي، كسي از اين ماجرا مطلع نبود.
درس هفتم : برای رشد حرفه تان تلاش کنید
او كه حسن نيتش به فوتبال كشورش را بارها و بارها نشان داده، از تيمهاي ورزشي بانوان هم غافل نبوده و با ديدن كوتاهيهاي مسئولان در تامين نيازهاي فوتبال بانوان، خودش دست به كار شده است. زماني كه تيم ملي فوتبال دختران زير ۱۹ سال ايران راهي رقابتهاي مقدماتي قهرماني آسيا شده بود، مهناز امير شقاقي، سرمربي اين تيم در مصاحبهاي گفت: «علي كريمي نسبت به فوتبال، بانوان توجه خاصي دارد. او يك الگوي ورزشي براي ارتقاي روحيه بازيكنان است و جدا از اين موضوع، كريمي امكانات و لوازم مورد نياز ما را تامين كرده است. كريمي نميخواست نامش مطرح شود، او براي بازيكنان ما فقط يك شرط گذاشت. كريمي گفت به شرطي اين كمكها را انجام ميدهد و ادامه خواهد داد كه تيم ما گل بزند و مقام بياورد.»
اختصاصی مجله اینترنتی برترین ها Bartarinha.ir
نظر کاربران
خدایی دمش گرم.خیلی ازش خوشم اومد.خدا وکیلی کار هر کسی نیست که بعداز موفقیت وپولدار شدن گذشتشو فراموش نکنه.اگه من جای اون بودم فقط خدا میدونه چی میشدم.بازم دمش گرم
kheli doset daram ali joon ye asheghe vaghei dari to donya faghat khodamam