بازیگران جوانی که با وقوع انقلاب، منزوی شدند (۲)
انقلابها نقطه انقطاع هستند، مسیر هر حوزهی دیگری را غیرقابل پیشبینی میکنند، تصور کنید شما بازیگری هستید که در آستانه موفقیتهای بیشمار قرار دارید، اما ناگهان با وقوع یک انقلاب، تمام آن چه تصور داشتید از دست میرود!
برترینها: انقلابها نقطه انقطاع هستند، مسیر هر حوزهی دیگری را غیرقابل پیشبینی میکنند، تصور کنید شما بازیگری هستید که در آستانه موفقیتهای بیشمار قرار دارید، اما ناگهان با وقوع یک انقلاب، تمام آن چه تصور داشتید از دست میرود! این مطلب درباره بازیگرانیست که با وقوع انقلاب در ایران، در اوج جوانی خانهنشین شدند.
فروزان
فروزان از مهمترین بازیگران زن سینمای پیش از انقلاب ایران بود که کارش را از ۲۷ سالگی با بازی در فیلم «ساحل انتظار» ساخته سیامک یاسمی آغاز کرد. او ستاره بیبدیل سینمای پیش از انقلاب بود که نامش تضمینگر فروش هر فیلمی بود. با حضور در تعدادی از شاخصترین آثار، چون قلندر، باباشمل، دشنه و دایره مینا درخشید. او سال ۱۳۹۴ در ۷۸ سالگی در انزوا درگذشت.
فرشته جنابی
فرشته جنابی با فیلم زن یکشبه پا به سینمای ایران گذاشت. او به خاطر زیبایی اش زود مورد توجه فیلمسازان قرار گرفت و در مدت کوتاهی در فیلمهای زیادی ایفای نقش کرد. فرشته جنابی در فیلم «قیامت عشق» در سال ۱۳۵۲ با عزتالله انتظامی همبازی شد. فرشته جنابی سال ۱۳۷۷ در ۵۰ سالگی درگذشت.
روشنک صدر
روشنک صدر با فیلم اسلحه وارد دنیای هنر شد. او بازیگر فیلمهای قادر، بیدار در شهر، و بر فراز آسمانها بود و سال ۱۳۶۶ در حالی که تنها ۲۸ سال داشت، بر اثر سکته مغزی درگذشت.
فرزانه تاییدی
فرزانه تأییدی از بازیگران سرشناس و محبوب سینما و تئاتر پیش از انقلاب ۵۷ بود و اغلب او را بهخاطر نقشآفرینی در فیلم «فریاد زیر آب» در کنار داریوش اقبالی به یاد میآورند. او که بعد از انقلاب، در استخدام رسمی اداره برنامههای تئاتر وزارت فرهنگ و هنر بود که در سال ۱۳۵۹ با صدور حکمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از کار برکنار شد. او به مدت هفت سال و چند ماه در ایران زندگی کرد و تا سال ۱۳۶۰ کار در تئاترهای لاله زار را ادامه داد. بالاخره در اوایل سال ۱۳۶۵ به انگلستان رفت و تا زمان مرگ در لندن کار و زندگی کرد. او هنگام مرگ ۷۵ سال داشت.
سعید کنگرانی
سعید کنگرانی، بازیگر فیلمهای در امتداد شب و داییجان ناپلئون پس از انقلاب چندان عرصه برای فعالیت پیدا نکرد. کنگرانی در سال ۱۳۶۷ ایران را ترک کرد و به مدت ۱۶ سال در آمریکا زندگی کرد. او پس از بازگشت به ایران در فیلم سینمایی «ازدواج به سبک ایرانی» حسن فتحی به ایفای نقش پرداخت.
فائقه آتشین
فائقه آتیشین با نام هنری گوگوش بازیگری را با "فرشته فراری" در سال ۱۳۳۹ آغاز کرد. آتشین که در دهه ۵۰ یکی از موفقترین ستارههای سینما و موسیقی بود در تعدادی آثار پرفروش سینمای تجاری بازی کرد. وی با حضور در فیلمهای "نازنین" و "بیتا" نشان داد که به فعالیت در سینمای جریان متفاوت هم علاقمند است. پس از پیروزی انقلاب فعالیت سینمایی این بازیگر قطع شد. او در سال ۱۳۷۹ با خروج از ایران فعالیت در حوزه موسیقی را دوباره پی گرفت.
آرام، سپیده و لیلا
از ستارگان زن سینمای ایران بودند که پس از انقلاب از فعالیت محروم شدند.
نظر کاربران
محدودیت و تعصب بیجا
پاسخ ها
چرا محروم میشدن از بازیگری؟ خب اون موقع قوانين کشور بهشون اجازه میداد به شیوه غربیها بازیگری کنن بعد انقلاب هم طبق قوانين اسلامی بهشون اجازه بازیگری میدادن چرا فرستادنشون گوشه خونه؟
اینی که پرسیده چرا ممنوع شون کردن و قبل از انقلاب فلان بوده وبعداز انقلاب بهمان شده وچرا فرستادن گوشه خونه و یه علامت سوال گذاشته میخوام در جوابش بگم عزیز مگه تو خودت کجا زندگی میکنی مگه تو ایران نیستی مگر خبر نداری تو اطرافت چی میگذره چیزی که دانی پرسی پس پرسیدنت خطاست جواب سوالت رو خودت میدونی
انتظار نداشتید این ها که رسما صحنه های پورن داشتند بعد انقلاب هم بازی کنند که؟ مقصر خودشون بودند
نصفشون مردند بعد مرگ هم این چیزها مهم نیست مهم اینه آثارت در جهان چی بوده و فکر نکنم کسی دوست داشته باشه بعد مرگ آثارش در جهان تحریک جنسی بوده باشه
محدودیت یعنی زنی نتونه بر اساس استعداد و تلاشش پیشرفت کنه نه که زنهای خوشگلو ببری نمایش بدی و مردها حال کنند
خیلی هستند
گاهی وقوع اتفاقات مسخره بیخود باعث نابودی همه چیز میشه
به چه گناهی
پاسخ ها
این خبرها. رو که میبینم. متوجه میشم. کارهای. طالبان خیلی هم عجیب نیست.
رقاصی
اینهاممنوع الکارشدن تابهنوش بختیاری وبهاره رهنماوالهام چرخنده بازیکربشن
پاسخ ها
فیلمفارسی فقط استفاده از بدن زنها بود هیچ زنی از فیلمفارسی دفاع نمیکنه ولی مردها ......
خدا همه هنرمندان وبازیگران رو مورد عف ولطف بیکران خودش بگرداند بلاخره این عزیزان برای فساد وبی بندو باری بازیگر نشدند بلکه شادی وسرگرمی مردم زحمت کشیدند انشاا که قدر دان همه عزیزان زحمتکش باشیم بهرحال روحشان شادباد
فروزانی که وجودش مایه فروش گیشه بود و چه بی رحمانه بایکوت شد و مظلومانه رفت ....
پاسخ ها
فروزان 40 سالش بود و خیلی عجیبه که همچنان در فیلمفارسی حفظش کرده بودند چون معمولا دختربچه ها رو با مردهای میانسال مینداختند.فروش گیشه رو هم البته می دونیم برای چی بود:)
الان غصه اینا رو هم بخوریم؟
پاسخ ها
دمت گرم
حالا باید مثل بهاره رهنما را تحمل کنیم
پاسخ ها
مسوولین هم ی،عده افراد مثل بعضی ها را میخواهند، براشون به به ،چهه، چهه،بزند، خواهشا " تازه به دوران رسیده ها خواستان باشد نردبان مسوولین بی لیاقت نشوید، فروزان خوب بود، صدشرف، به دختر قرتهای امروزی که هنرپیشه شدند، داشت، روحش شاد
یک مصاحبه از فروزان خوندم اون هم در روزنامه دوران شاه که می گفت اگه به دنیا می اومدم یک بار دیگه هرگز هنرپیشه نمی شدم.
بعد یک عده میگن اینها حیف شدند
گو گوش ولیلا که دیگه مردن از افسردگی و توخونه نشستن اصلا منزوی رو از رو اونا ساختن
نمی دانم آنهایی که الان چادری هستند یا ریش بیست سانتی دارندقبل از انقلاب مگر اینجوری بودن اینها نون به روزخوربیش نیستند
همشون بخاطر تعصبات بیجا و عدم مدیریت و تصمیمات غلط از کشور فراری شدند وگرنه تا سالها میتوانستند به هنر کشور خدمت کنن.