آزارا پرز سانچز؛ دختری که چشمها را خیره کرد
عبور از کودکی درحالی که به اختلالهای خاصی مبتلا هستید، میتواند بسیار سخت و خارج از تحمل یک کودک باشد. معمولا کودکان مبتلا به بیماری یا اختلالی که به یادگیری مربوط است، به دلایل متفاوتی مانند برخورد همکلاسیها و کادر آموزشی و البته مجهز نبودن مدرسهها روزهای کابوسواری را میگذرانند.
برترینها - آرمان رمضانی : عبور از کودکی درحالی که به اختلالهای خاصی مبتلا هستید، میتواند بسیار سخت و خارج از تحمل یک کودک باشد. معمولا کودکان مبتلا به بیماری یا اختلالی که به یادگیری مربوط است، به دلایل متفاوتی مانند برخورد همکلاسیها و کادر آموزشی و البته مجهز نبودن مدرسهها روزهای کابوسواری را میگذرانند.
داستان زندگی این دختر و موارد مشابه البته به ما یادآوری میکند با تشخیص به موقع و به کارگیری استراتژیهای آموزشی مناسب، کودکان مبتلا به اختلالهای طیف اوتیسم یا اختلاهای مشابه میتوانند درخششی برابر یا بیشتر از کودکان "به اصطلاح نرمال" داشته باشند.
روزهایی که بیجهت سخت بودند!
آزارا پرز سانچز، دخترِ نابغه داستان ما هم تا پیش از تشخیص درگیریش با سندروم اسپرگر، شرایط بدی را تجربه میکرد. به دلیل همین بیماری که برای فرد مبتلا مراودات اجتماعی را بسیار سخت میکند، آزارا هم در پیش دبستانی و مهد کودک روزهای سختی را از سر میگذراند.
بسیار پیش میآمد که همکلاسیهایش صرفا، چون درک درستی از شرایط او نداشتند، آزارش میدادند و او را عجیب و غریب صدا میکردند. حتی بعضی از معلمانِ او شکایتش را پیش مادرش میبردند و عدم علاقه او به مباحث درسی و خوابیدنش سر کلاس را سرزنش میکردند. همین سرزنشها برای مادر آزارا تردیدی ایجاد کرد که چگونه دختری که همیشه سرش در کتاب است ممکن است به درس علاقه نداشته باشد؟
اختلال طیف اوتیسم یا ASD
اختلالهای طیف اوتیسم یا ASD که بیماری اسپرگر را هم شامل میشود، اختلالی به طور مستقیم مربوط به رشد روانی است. مبتلایان به این اختلال با سختیهایی غیر عادی در روابط اجتماعی، ارتباطهای کلامی و غیرکلامی و پردازش و انجام الگوهای رفتاریِ تکراری روبرو هستند.
این اختلالها، طیف اوتیسم نامیده میشوند چرا که شدت و نوع اثر آن در انسانهای مختلف به شدت متفاوت است. برای افراد درگیر با این اختلال، تشخیص به موقع و بهرهمندی از آموزش مناسبِ شرایطشان تفاوتی به شدت چشمگیر ایجاد میکند. ایلان ماسک یکی از معروفترین افراد درگیر با سندروم اسپرگر است.
باهوشتر از انیشتین!
دقیقا در همان زمانی که خانواده آزارا مشغول درک تشخیص پزشک و هضم شرایط او بودند، تشخیص دیگری شگفت زدهشان کرد. آنها در کمال شگفتی آگاه شدند که آیکیوی آزارا، عدد بسیار قابل توجه ۱۶۲ است. این عدد زمانی باعث تعجبتان خواهد شد که بدانید آیکیوی دانشمندان بزرگ و نوابغی مانند استفان هاوکینگ و آلبرت انیشتین کمتر از آزارا و ۱۶۰ تخمین زده میشود.
همین تشخیص به موقع انگار زندگی و شرایط آزارا را از این رو به آن رو کرد. دانستن چنین داستانی به ما یادآوری میکند که چه بسیار دختران و پسرانی در کشورمان با شرایطی شبیه به آزارا صرفا به دلیل عدم تشخیص به موقع و عدم دسترسی به آموزش مناسب به جای درخشیدن در مجامع علمی معتبر دنیا، فقط و فقط با کلمات و نگاهها سرزنش میشوند.
بههمین سادگی شرایط عوض شد
آزارا به محض برخورداری از آموزش مناسبِ شرایطش، چشمها را خیره کرد. او در مدرسه جدید و مناسبش تا پیش از ۵ سالگی تحصیلات دوره ابتدایی را به پایان رساند. آزارا تا پیش از ۶ سالگی دوره راهنمایی را تمام کرد و زمانی که ۸ ساله بود، موفق شد تحصیلات دوره دبیرستان را به پایان برساند و دیپلمش را بگیرد. او قبل از ۸ سالگی به عنوان نماینده مدرسهاش در همایشی که انستیتوی فرهنگ و هنر مکزیک در تیخوانا برگزار میکرد، حاضر شد و ارائه فوقالعادهاش درباره سیاهچالهها تمام افراد بالغ حاضر در جلسه را مبهوت کرد.
دختر نابغه داستان ما در حال حاضر در حالی که هنوز ۱۰ سال هم ندارد در دانشگاهی در مکزیک تحصیل میکند. آزارا در دانشگاه به صورت همزمان در دو رشته متفاوت مهندسی درس میخواند و حالا دیگر به خوبی میداند چه تواناییهایی دارد. حالا دیگر سقف آرزوی این دختر، شبیه بچههای عادی بودن نیست. آزارا میخواهد فضانورد شود و روزی روی مریخ گام بردارد و استادان و همکلاسیهایش هیچکدام به این آرزوی او نمیخندند.
تحصیل در دانشگاه آریزونا
قدم بعدی برای آزارا تحصیل در دانشگاه آریزونا است. مکانی که دانشگاه محبوب او محسوب میشود وبرنامههای اکتشافات فضاییاش را حتی سازمان ناسا به رسمیت میشناسد. جالب است بدانید آزارای مبتلا به نوع خاصی از اوتیسم، این دختر عجیب و غریب، یکی از معدود دانشجویان دانشگاه آریزونا خواهد بود که مستقیما توسط رئیس دانشگاه به تحصیل در آنجا دعوت شده است.
رئیس دانشگاه معتبر آریزونا، رابرت سی رابینز در نامه دعوتش از آزارا چنین نوشته است:" وقتی در گوشه و کنار اینترنت داستان زندگیت را خواندم، بسیار احساساتی شدم و زمانی که فهمیدم دانشگاه ما، دانشگاه مورد علاقه توست، احساس غرور کردم. ما در دانشگاه آریزونا برنامههای فضایی بسیار برجستهای داریم و مطمئن باش که در آینده به دفعات شانه به شانه بزرگترین متخصصان علوم فضایی تحقیق و تلاش خواهی کرد. آینده بسیار روشنی روبروی توست و از صمیم قلب امیدوارم خاطرات خوبی در کمپ دانشگاه آریزونا بسازی. "
به کودکانِ ایرانی شبیه آزارا
آزارا پرز سانچز تا قبل از ۱۰ سالگی، به موفقیتهایی رسیده است که بیشتر انسانها در تمام طول عمرشان تجربه نخواهند کرد. آزارا البته در همان زمان که به پیشرفت و تحصیل مشغول است، هیچ زمانی را برای انگیزه و روحیه دادن به دختران و پسران شبیه به خودش از دست نمیدهد. دخترک نابغه ضمن تاکید بر دنبال کردن آرزوها، به تمام کودکانِ همشرایطش در جهان میگوید:" هرگز تسلیم نشو... اگر از جایی که الان هستی راضی نیستی همین حالا شروع به برنامهریزی و تلاش کن تا به جایی که راضیات میکند برسی. "
نظر کاربران
بابا ایول چقدر کیف کردم خدایی عالی بود عالی موفق باشی دختر
پاسخ ها
رسانه برای عوام افسانه سازی میکنه و رویا می فروشه هیچ خبری نیست .هیاهوی قبلیها چی شد؟ هیچ .آدمی برای این دو روز دنیا ساخته نشده خیلی جدیش نگیرید!
جوانان ایرانی با مدرک تحصیلی دکترا در رشته های مختلف بخصوص مهندسی ، امیدی برای فردای خود ندارن.اینجا علم و سواد بی معنا.
پاسخ ها
مدرک دانشگاه آزاد رو بذار در کوزه آبشو بخور! از وقتی این مملکت بدبخت شد که همه خواستند برن دانشگاه مدرک بگیرند
مدرک کشکی ک ارزش نداره. بلد نیستن ی دو دوتا چهارتا کنن فوق لیسانس گرفتن
کودک ایرانی چطوری تسلیم نشه وقتی قرار اینترنت و ارتباطش با دنیای بیرون قطع بشه
پاسخ ها
کودکان با اختلال یادگیری خیلی عذاب می کشن چون مدرسه امکانات و شناختی از مشکلاتشون ندارن و اونا رو طرد می کنن
ایران بود بدبخت بی آینده بود
جوانان ایرانی که اکثر اساتید و دانشجوهاش بیسوادن حتی اوضاع صنعتی شریفم خوب نیست.خنگ ترین فامیل ما فوق لیسانس رو صنعتی شریف گرفت و لیسانس رو از شاهد.
پاسخ ها
راستی چرا اینجوریه؟!
البته یه نکته مهم اینکه، تعداد دانشگاههای ما به نسبت جهانی خیلی زیاده
من صنعتی شریف تحصیل کردم اکثرا اساتید بیسواد و سهمیه ای
اون سهمیهای بوده حتما. کسی که با درس خوندن برسه شریف واقعا خوبه از لحاظ سواد.
به اندازه کافی ناامید و داغون هستیم .پس بهتره افراد خاص و نابغه رو معرفی و مقایسه نکنید.
اینجا ایران است کشوری که همه چیزش فرق میکند
آفزین افتخار ایران عزیز
اینجا ایران است به اندازه مدارس دانشگاه درست کردن بدون کنکور میری مدرک لیسانس فوق لیسانس میدهند بد میگی صندلی نیست بشین روش و حقوق ماهیانه بگیرند کار سخت هم که افغانی می کند جوانان بیسواد و تنبل تحویل جامعه دادن
پاسخ ها
البته نابغه بودن و هوش از بچگی معلوم میشه! ربطی نداره
یاد دکتر علی وفا افتادم
موفق باشی دختر
ابتدای مطلب نوشته در دوره پیش دبستانی شرایط سختی داشته و... پس چطور تا قبل از پنج سالگی ابتدایی رو تموم کرده؟ لابد از سه سالگی رفته مهد کودک؟