آدمحسابیها؛ دکتر غلامعلى پیمان، مقیم آمریکا
دكتر غلامعلى پيمان ؛ مخترع عمل جراحی لیزیک از اعضاى تالار مشاهير چشم پزشكى جهان است.
برترینها: «غلامعلی پیمان» سال ۱۳۱۶ در شیراز زاده شد. تا پایان دوره متوسطه و اخذ دیپلم در کشور بود؛ علاقه زیادی به پزشک شدن داشت و بالاخره به کمک والدینش در ۱۹ سالگی برای تحصیل پژشکی به آلمان رفت. در ۱۹۶۲ دوره پزشکی عمومی را در دانشگاه فرایبورگ به پایان رساند؛ تا ۱۹۶۴ در بیمارستان سنتژوهانس دویسبورگ انترن (کارآموز) بود؛ یک سال هم (۱۹۶۵) باز به عنوان انترن در بیمارستان عمومی پاسایک در نیوجرسی آمریکا دوره دید.
«پیمان» برای تکمیل تحصیلاتش دوباره به آلمان بازگشت و در رشته چشمپزشکی دانشگاه اِسن آلمان درس خواند. او در ۱۹۶۹ رسما چشمپزشک شده بود، ولی تصمیم گرفت تا آنجا که ممکن است تحصیلاتش را تکمیل کند برای همین باز راهی ایالات متحده شد و مدرک پسادکترای خود را در ۱۹۷۱ از دانشکده پزشکی دانشگاه UCLA این کشور دریافت کرد.
«پیمان» بعد از فارغالتحصیلی در همان دانشگاه UCLA با درجه استادیاری مشغول تدریس چشمپزشکی شد، اما همزمان از ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۷ در دانشکده پزشکی آبراهام لینکلنِ دانشگاه ایلینوی شیکاگو درس میداد؛ او طی این مدت کوتاه از استادیاری به درجهی استادی رسید.
در اواخر سال ۱۹۸۲ بود که «دکتر پیمان» توسط مقالهای از آزمایشگاه شرکت «آى بى اِم»، از آخرین یافتهها دربارهی اثرات لیزر بر بافتهای زنده مطلع شد. اطلاعات آن مقاله برای «دکتر پیمان» فوق العاده مهم و هیجان انگیز بود هرچند به خاطر نو و گران بودن نوع لیزری که آنها استفاده کرده بودند دسترسی به آن مقدور نبود.
این موضوع تا سال ۱۹۸۵ مسکوت ماند. در این سال تحقیقات گستردهای حول استفاده از لیزر روی سطح قرنیه شروع شد، در این میان «دکتر پیمان» به واسطه تجربیات و دستاوردهای پیشین چند گام جلوتر بود و دقیقا میدانست که چه باید بکند، به همین خاطر به محض دست یابی به لیزر کارش را شروع کرد و خیلی زود به نتیجهی دلخواه رسید.
او در ژویٔیه ى همان سال روش جراحی ابداعی خود (لیزیک) را به سازمان مالکیت معنوی ایالات متحده عرضه کرد و در نهایت در ژویٔن ۱۹۸۹ بعداز دو مرتبه بازنگری و اصلاح، حق انحصاری (پتنت) عمل جراحی لیزیک به شیوهی «دکتر پیمان» را به نام خود به ثبت رساند.
ذهن خلاق «پیمان» و علاقهی او به علوم مهندسی و چشمپزشکی باعث شده در طول بیش از چهار دهه فعالیت حرفهای بتواند بیش از ۱۳۵ اختراع به نام خود ثبت کند؛ «دکتر پیمان» فردی پیشگام در جراحی لیزر و درمان فوتودینامیک و مطالعات انتقال دارو به داخل کره چشم، جراحی رفرکتیو و شبکیه محسوب میشود.
او همچنین روشهایی برای جراحیهای دیگر چشم ارائه کرده و نخستین کسی بوده که موفق به انجام نمونهبرداری شبکیه و پیوند سلولهای مخاطی رنگدانه شبکیه شده است.
«دکتر پیمان» در سال ۲۰۱۲ به پاس زحمتها و تلاشهای سالیان دراز مورد تقدیر قرار گرفت و «نشان ملی فناوری و نوآوری» آمریکا را از دست «باراک اوباما»، رییسجهور وقت این کشور دریافت کرد؛ این عالیترین نشان ایالات متحده در زمینهی اختراع و اکتشاف است.
«دکتر غلامعلی پیمان» به انتخاب بیش از ۳۰ هزار چشمپزشک جهان به عضویت تالار مشاهیر چشمپزشکی در آمد؛ همچنین او عضو دائم انجمن جراحی آب مروارید و رفرکتیو هم هست. او در طول زندگی حرفهای خود افتخارات، تقدیرنامهها و انواع جوایزی از نهادهای مختلف جهانی گرفته است.
«دکتر غلامعلی پیمان» به زبانهای اسپانیایی، انگلیسی و آلمانی صحبت میکند و این موضوع باعث ارتباط گسترده او با مجامع پزشکی جهانی شده است. «دکتر غلامعلی پیمان» گفته است: «هدف نهایی من در جراحی چشم آنجاست که بتوانم بیماریهایی را که به نابینایی افراد منجر میشود، درمان یا نهایتا از پیشرفتشان جلوگیری کنم؛ شاید اینطور بتوانیم کمی از درد بیمارانمان کم کنیم.»
منابع: دیجی کالا، فرادید
پ
نظر کاربران
درود به شرفش
فکر کن امثال دکتر پیمان ها امور مدیریت مملکت و بدست میگرفتن
ایران میشد بهشت
ایا دکتر پیمان قابل مقایسه با وزیر راه هست? هرگز
پاسخ ها
آره بهشت مثل امریکاحتما
هر کسی را بهر کاری ساختهاند، یک دانشمند الزاما یک سیاستمدار خوب نمیشود. در ضمن همه چیز رو از نگاه سیاسی و جو ننگرید.
متاسفانه نتیجه ی حضور بزرگانی چون دکتر پیمان چیزی جز افتادن در تله ی بوروکراسی نیست!
نگاه ما سیستمی نیست و صرفا مبتنی بر سلیقه ی مدیران کوته فکر و مستبد است و درنهايت برای بعضی ها بهشت و برای بسیاری جهنم است!
چه فایده همش به فکر خودش بوده ،نمیشه اسمشو و اسم اونایی که رفتن ایرانی گذاشت.اینا حق ندارن خودشون رو از نسل ایران زمین بدونن. با وجود اینکه این استعداد رو از خاک ایران ب ارث بردن ،
پاسخ ها
حرف شما صحیح
ولی ایران میموند چی میشد؟
چکاره میشد؟
چکاره میتونست بشه؟
قائل به مرز بودن تفکر عصر حجری هاست . لطفا تجدید نظر کنید .
تو که موندی تو ایران چه گلی به سر مردمت زدی ، اینا همش از روی حسادته ، نتونستی پزشک بشی و الان داری میسوزی
به فکر خودش ب.وده؟؟ اختراعی که انجام داده باعث سلامتی چندین ملیون انسان از سراسر دنیا شده. حتما میخاستی بیاد بشینه به حرفای رافئی پور گوش بده
تو به رائفی پورچکارداری؟!
بروآمریکا آدم حسابی شو!
خلایق هرچه لایق
مرزها با خون و شمشیر و ظلم بدست اومدن این به این معنی نیست بهشون بی توجهی بشه منتهی سرانجام نظریه ای دادند مبنی بر حفظ وضع موجود
خیلی از کشورهای کوچک اصلا بودجه برای ارتش و سربازی و... صرف حفاظت از مرز نمیکنن بجاش با کشوری دیگه پیمان میبندند که موقع جنگ یاری کنه
اینارو گفتم که تا یکی میره از مرز میره بیرون گناه کبیره حساب نکنیم
می موند اینجا هیچ کاری نمی تونست بکنه .همون بهتر که رفت .....
چه سودی برای ایران داره
پاسخ ها
سلام
چه فایده؟؟؟ همین لیزری که در ایران چشم های هزاران انسان رو درمان میکنه دستاورد همین عزیزان است که با امکانات به قول شما استکبار بدست اومده ،الان داروسازان دانشگاه تهران کم نداریم محبت کنید داروی دیابت رو که موجود هم هست بسازن ، لطفا کمی منصفانه قضاوت کنید و این کلمه مرزها رو کمتر استفاده کنید.
اگر در ایران میماند راننده اسنپ میشد چون راه برای شایسته ها بسته است
پاسخ ها
ناشکرین که چشماتونوروخیلی پیشرفتهای ایران بستین
همیشه درحسرتین وهرگزتلاشی نمیکنیدوفقط کارتون اطهارنطردرهرزمینه ایه!
ایران دانشمندان متعهدوکاربلدکم نداره فقط چون موندن وبه کشورشون خدمت میکننداسمی ازشون برده نمیشه!
آرزو موند به دلم یک دفعه نظر من رو هم پخش کنی لعنت خدا بر شیطان
پس بگو چرا آمریکا شده آمریکا!
به خاطر همین آدم حسابیا
اگه ایران میموند تنها اجازه ای که بهش میدادن ایجاد یک مطب درسطح شهر وخیلیم اگه میخواستنش میگفتن هفته ای دو سه روز بیا جراحی کن واسه ما!!
ادم حسابی که خودش را خرج برای کشوری دیگرکرده و سودی برای این مملکت خودش نداره چه مباهاتی برای هم زادگاهیانش دارد
پاسخ ها
اينقدر اين انسان بزرگي هست كه سودش تا بعد مرگش هم به ميليون ها انسان در همه جاي دنيا ميريه نه فقط ايران علم مرز نداره و همين روش هاي نوين در جراحي چشم مشكل ميايون ها نفر رو خل ميكنه
اونجا به مبتکرا فرصت میدهند.نه راهشون ببندند.
کاش برای بیماران ایرانی هم کاری می کرد