۱۰۲۰۳۴۲
۱۶ نظر
۶۲۴۸
۱۶ نظر
۶۲۴۸
پ

چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی

مسعود کیمیایی روز ۷ مرداد ۱۳۲۰ در خیابان چراغ‌برق یا چراغ‌گاز در کوچه سراج‌الملک متولد شد و سال‌ها بعد زندگی‌اش را در تعدادی از نوستالژیک‌‌ترین خیابان‌های تهران گذراند.

برترین‌ها: چه طرفدار کیمیایی باشیم چه نباشیم نمی توانیم انکار کنیم که مسعود کیمیایی یکی از تاثیر گذارترین کارگردان های سینمای ایران است.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
مسعود کیمیایی روز ۷ مرداد ۱۳۲۰ در خیابان چراغ‌برق یا چراغ‌گاز در کوچه سراج‌الملک متولد شد و سال‌ها بعد زندگی‌اش را در تعدادی از نوستالژیک‌‌ترین خیابان‌های تهران گذراند و بعدها وقتی به سینما آمد همان خیابان‌ها را با آدم‌هایش به سینما آورد. فقط بیست و پنج سال داشت که در "خداحافظ تهران" به عنوان دستیار در کنار ساموئل خاچیکیان بود.
قیصر
کسی از مردن ما ناراحت می‌شه؟ نه ننه. سه دفعه که آفتاب بیفته لب این دیوار و سه دفعه که اذون مغرب رو بگن، همه یادشون می‌ره ما کی بودیم و واسه چی مردیم، همون جوری که ما یادمون رفته، این دوره زمونه کسی حوصله قصه شنیدن رو نداره.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
کیمیایی با «قیصر» و مهرجویی با «گاو» سرآغاز موج نوی سینمای ایران شدند. موسیقی فیلم را اسفندیار منفرزاده و تیتراژ آن توسط عباس کیارستمی ساخته شد. قیصر صف های سینما را طولانی کرد و رکورد پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران را تا سالها به خود اختصاص داد. ابراهیم گلستان آن را یک فیلم گیرا و شایسته توجه تشخیص داده بود.
گوزن‌ها
خیلی دلم میخواست یه جوری درست کلکم کنده شه… حالا اینجوری درسته …مام هستیم.. با گوله مردن که از تو کوچه زیر پل مردن بیتره! این پای خوبو که من مفت نمی‌دم، باوفا!
«گوزن‌ها» هفتمین فیلم مسعود کیمیایی بود و دوستداران او چنان با تماشای فیلم هیجان‌زده شده بودند که در سالن سینما مرتب دست می‌زدند و آرتیست‌های فیلم را تشویق می‌کردند. در روزهای بعد از جشنواره ظاهراً درگیری بین ساواک و سازندگان بالا گرفت.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی طبق اطلاعات موجود، قرار بود «گوزن‌ها» دی‌ماه سال ۵۳ اکران شود. اما مقاومت سازنده‌ها نسبت به سانسور و تغییر فیلم، اکران آن را تا ۸ بهمن سال ۵۴ به تأخیر انداخت.با این وجود نسخه سانسور / اصلاح شده از ۸ بهمن ۱۳۵۴ در ۱۳ سینمای تهران اکران شد و پرفروش‌ترین فیلم سال در تهران شد. حیات فیلم سال‌ها ادامه یافت و سال ۵۷ بود که دوباره از نو زنده شد؛ وقتی که سینما رکس سوخت این فیلم در سینما در حال پخش بود.
خط قرمز
اگه روزنامه و رادیو تلویزیون مال مردم باشه، حرف مردمو می‌زنه. اگه مال دولت باشه، حرف دولت. حکومت نظامی هم فایده‌ای نداره. اگه یه ملت زور و شناخت، قدرت خودشم شناخت، پای ده تا انقلاب دیگه هم وامیسّه.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
فیلم سینمایی «خط قرمز» اولین فیلم مسعود کیمیایی است که پس از انقلاب ساخته شده‌ است جزو مهجورترین فیلم‌های کیمیایی شد .یکی از بازی‌های خوب کارنامه‌ی سعید راد در این فیلم اتفاق می‌افتاد. البته شاید بتوان گفت یکی از معدود فیلم‌های کیمیایی بعد از «بيگانه بيا» هم است که در آن کاراکتر زن قصه نقش پررنگی دارد.
سرب
هیچکس تا حالا تو رو یه شب جمعه سر قبر یکی از فامیلا، حتی زنت ندیده. مرد باید گریه هم بلد باشه
نوری: از کجا داداش که ما بلد نیستیم؟ شاید زیادی هم بلدیم
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
یکی از جذاب‌ترین فیلم‌های کیمیایی به لحاظ بصری است. تصویر قدم زدن هادی اسلامی در راهروهای دادگاه و تصویر تراشیدن سر فریماه فرجامی و موسیقی درخشان فیلم در حافظه‌ی تاریخی هر فیلم بینی حک شده است.
دندان مار
یه جاست که تو باید وایسی، یه جا هم هست که بایست در ری، اما خدا نکنه جای این دو تا با هم عوض بشه… دیگه تا آخر عمر بدهکار خودتی!
«دندان مار» فیلمی شهری است که مختصات شهر و قواعد و مناسباتش تاثیری مستقیم در روند روایی آن می‌گذارد. چیزی که «دندان مار» را خاص و ویژه می‌کند، اینست که جر اولین نمونه‌های تصویر شهر در سینمای بعد از انقلاب است.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
«دندان مار» امتیازات زیادی دارد از موسیقی خاطره‌انگیز فریبرز لاچینی و بازی عالی نجفی و صدیقی و حضور گیرای جلال مقدم گرفته تا تصویری که از تهران جنگ‌زده دهه شصت بر پرده سینما ثبت می‌کند.
ضیافت
پولداری که واست بی‌کسیو صاف و صوف نمی‌کنه مؤمن. اون کسی که واست کسی باشه این‌ور بی‌پولیته
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
به خاطر نیم ساعت اولش است که فیلم را در زمره‌ی بهترین فیلم‌های مسعود کیمیایی قراردارد. نمی‌شود از آن نیم ساعت دل‌انگیز رفیقانه گذشت .کیمیایی با ضیافت از آن قهرمانان قدیمش دل کند و قهرمانان جدیدی خلق کرد. قهرمانانی از جنس جوانان دهه‌ی هفتادی
سلطان
عاشق شدي؟ ... مي سوزونتت ها
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
«سلطان» برای نسل ما یادآور رضا موتوری است. رضا موتوری که این‌بار عاشق می‌شود و عشق می‌سوزاندش.
اعتراض
ما کاری به حکم نداریم. حکمِ رو کاغذ مال محکمه است. اصلیت حکم مال خداست
واکنش کیمیایی به حوادث کوی دانشگاه و تعطیلی روزنامه‌ها و فضای آزادی که بعد از دوم خرداد به وجود آمده بود موضوعی که در زمان ساخت فیلم حتی بسیار حساس‌تر از امروز به نظر می‌رسیده است.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
«اعتراض» ایده‌های بلندپروازانه ای دارد. پیش از هر چیز این موضوع فیلم و تندرویش در برخی از زمینه‌هاست که هیجان‌انگیز می‌نماید.
جرم
رافت خان تو بزرگتر و راه‌بلد. نون سنگگک فهمیدم چه شکلیه، تافتون، بربری، لواش، همه جورشو دیدم اما خیلی گشتم ببینم نون حلال چه شکلیه. دست هیشکی ندیدم فقط شنیدم.
بعد از فیلم بدی مثل «رئیس» هیچ‌کس انتظار نداشت که کیمیایی دوباره با فیلمی برگردد که یادآور دوران اوج سینمای او باشد.
چند دیالوگ، سکانس و عکسِ ناب از دنیای کیمیایی
قاتل اهلی
اگر تمام فیلم های کیمیایی رفاقتِ بینِ دو رفیقِ هم‌سن و هم‌دوره و هم‌نسل و در یك كلام، حكایت دوستیِ دو رفیقِ برادر است، در «قاتل اهلی»، رفاقتی است بینِ دو نسل و دو دوره و دو روزگارِ متفاوت و روایتی است از رفاقت پدر با پسر و پسر با پدر..
خون شد
«خون شد» آخرین فیلم اکران نشده کیمیایی به مثابه خانه ای قدیمی است که همه چراغ هایش خاموش بوده و هیچکس نیز در اتاق هایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنین این خانه می آید و همه چراغ ها را روشن می کند… ..
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • بدون نام

      خیلی زیبا بود ممنون

      پاسخ ها

      • بدون نام

        اخه کی تو دهه هفتاد این ریختی حرف میزد؟

      • عیار

        هنوز خیلی ها درضمن ،فیلم مال دوره قبل رو نشون میده

    • سارا

      فیلم های قدیمی خیلی خوب بودن

      پاسخ ها

      • بدون نام

        خیلی بد و مردانه و بدوی بودند

    • بدون نام

      فیلم سرب یکی از بهترین فیلمهای سینمای ایران بود.

    • مهدی

      لذت بردم از متن و تکه های فیلمها
      عالی بود

    • ir

      حیف به اون روزها حیییییییییف

    • بدون نام

      ممنون از مسعود کیمیایی به خاطر خلق یک دنیا خاطره سینمایی برای ما. مخصوصاً با قیصر و گوزن ها.

    • ننه نجم الدین

      نمی دونم چرا از ایشون و آقای نجم النسا شریعتی خوشم نمیاد

      پاسخ ها

      • بدون نام

        وقتی زن بودنو تحقیر میکنی و بعنوان فحش استفاده میکنی باید از کیمیایی خوشت بیاد چون خعلی مررردونه اس.هه

      • بدون نام

        عزیزم تو شدیدا عاشق نجم الدین شریعتی هستی اما باید بهت بگم زنو بچه داره

      • بدون نام

        اونم عاشق تو نیست

    • بدون نام

      سینمای ایران یکی از ضعیفترین و بی بضاعت ترین سینماهای جهانه ازدل اینهمه فیلم به زور میشه ۲۰تا فیلم خوب کشید بیرون که سه تاش مال کیمیاییه،بازیگر سوپراستار هم که بیش از دو دهه ست اصلا نداریم ،بهر حال ازینکه شغلی بنام سینما داریم و عده ای هم نان سرسفره میبرند خداراشاکریم، همین.

    • بدون نام

      گوزن ها عالی بود بخصوص بازی بهروز وثوقی

    • نجف زاده

      سینمای الان فقط بچه هارو به جون پدرمادر میدازن چیزی ازتوش در نمی یاد جزبدبختی پدرمادر سینمای قبل فرزند عصای دست پدرمادرش بود به کجا رفتیم

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج