ایده آغاز دوباره فوتبال با زمان کمتر و تعویضهای بیشتر
پروژه آغاز مجدد لیگهای اروپایی هر روز با پیشنهادهای تازهای روبهرو میشود.
فرهیختگان: پروژه آغاز مجدد لیگهای اروپایی هر روز با پیشنهادهای تازهای روبهرو میشود. وقفه طولانیمدت در مسابقات باعث شده تا نگرانی از خستگی و مصدومیت بازیکنان در طول برهه کوتاهمدتی که قرار است لیگ مجددا برگزار شود، افزایش یابد. با توجه به ضربالاجل یوفا برای انجام مسابقات پیش از شروع دوباره لیگ قهرمانان، فرصت لیگها برای انجام بازیها بسیار کم خواهد بود و از سوی دیگر فشردگی بازیهای لیگ قهرمانان نیز دیگر نگرانی باشگاهها برای ادامه بازیهای این فصل است.
نگرانی بزرگ
یکی از پیشنهادهایی که در لیگ برتر انگلیس مطرح شد کم شدن زمان هر نیمه بازی است تا بازیکنان کمتر خسته شوند. گرودون تیلور، مدیر اجرایی اتحادیه بازیکنان انگلیس تایید کرده که این پیشنهاد برای ادامه مسابقات مطرح شده و شاید در مسابقات اجرا شود. از سوی دیگر فیفا هم به لیگها اجازه داده تا درصورت نیاز تعداد تعویضهای مجاز در هر بازی را از ۳ مورد به ۵ مورد افزایش دهند تا خطر کمتری بازیکنان را تهدید کند. تیلور درباره تغییراتی که ممکن است در قوانین مسابقات رخ دهد میگوید: «ما از آینده خبر نداریم و نمیدانیم چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. تنها چیزی که الان میدانیم این است که چندین پیشنهاد مختلف مطرح است. ایدههایی نظیر برگزاری هر نیمه در زمانی کمتر از ۴۵ دقیقه، امکان انجام تعویضهای بیشتر و برگزاری مسابقات در ورزشگاههای بیطرف. فعلا درحال بحث بر سر این مسائل هستیم تا درنهایت ببینیم کدامیک اجرایی میشود. باید صبر کرد و منتظر نهایی شدن تصمیمات باشیم. تمام تلاش ما این است که بهترین شرایط را برای بازیکنان و مربیان فراهم کنیم تا آنها در آرامش بیشتری به فوتبال بپردازند و مشکلات کمتری هم تهدیدشان کند.»
او از تنظیم یک پروتکل برای بازگشت به فوتبال خبر داد که قرار است با همکاری دولت و کارشناسان پزشکی تهیه شود. این دستورالعمل بهزودی در اختیار بازیکنان و مربیان قرار میگیرد و باشگاهبهباشگاه بررسی خواهد شد تا درنهایت آنها تصمیم نهایی را درباره اینکه اصلا میخواهند ادامه این فصل را برگزار کنند یا خیر، اتخاذ کنند: «طبیعی است که بازیکنان نگران سلامتی خود باشند. آنها احمق و سادهلوح نیستند و باید این حق انتخاب به آنها داده شود که آیا تمایلی برای حضور در زمین مسابقه دارند یا خیر.» اگرچه برخی بازیکنان مثل سرخیو آگرو، ستاره منچسترسیتی صراحتا میگویند که از بازگشت زودهنگام مسابقات فوتبال میترسند و دوست ندارند خود و خانوادهشان را به خطر بیندازند اما درنهایت این باشگاهها و اتحادیه فوتبال انگلیس است که تصمیم نهایی را در این زمینه میگیرد.
سوال کلیدی
به عقیده مدیر اجرایی اتحادیه بازیکنان، در خوشبینانهترین حالت باید از اواخر خردادماه شاهد انجام مسابقات باشیم: «این واقعیت در ورزش حرفهای وجود دارد که شما باید استقامت زیادی برابر مشکلات داشته و آماده هر اتفاق جدیدی باشید. مسلما در این کار روزهای سخت بسیار بیشتر از روزهای خوب هستند. ما باید این دوران مشکل را نیز پشت سر بگذاریم و برای بازگشایی دوباره لیگ منتظر اتفاقات جدید باشیم. هر روز باید شرایط را بررسی کرده و ببینیم آیا اصلا امکان این کار وجود دارد یا خیر.» به نظر او حالت ایدهآل این است که دوباره شاهد انجام بازیها و رقابت تیمها برای موفقیت باشیم، اما مهمترین پرسش در این زمینه این است که آیا با خیالی آسوده میتوان امنیت و سلامت آنها را تضمین کرد و بدون هیچ مشکل و تردیدی بازیها را برگزار کرد؟
با این حال مت هنکوک، وزیر بهداشت انگلیس با خوشبینی درباره آغاز دوباره لیگ برتر صحبت کرده و میگوید مشکل زیادی بر سر این راه وجود ندارد اما مهمترین مساله در این زمینه رعایت مسائل بهداشتی و تامین سلامت افراد است که باید کاملا درنظر گرفته شود: «باید اولویتهایمان را در این باره درنظر بگیریم و همزمان روی بازگشایی مشاغل و همچنین کاهش ریسک ابتلای افراد به کرونا کار کنیم.»
یکی دیگر از پیشنهادهایی که بهتازگی مطرح شده این است که برای کسب موافقت تیمهای پایین جدولی برای برگزاری ادامه مسابقات، بحث سقوط تیمها در این فصل منتفی شده و هیچ تیمی راهی دسته پایینتر نشود. البته این پیشنهاد با مخالفت جدی کمپانیهایی که حق پخش مسابقات را خریدهاند روبهرو شده است چراکه آنها معتقدند با اجرای این قانون، عملا مسابقات بخش عمدهای از هیجان خود را از دست میدهد و درحالیکه تقریبا قهرمانی لیورپول در این فصل قطعی است، تنها رقابت بر سر کسب سهمیه لیگ قهرمانان برای تماشاگران جذابیت خواهد داشت و سایر مسابقات اهمیت زیادی ندارند.
نظر کاربران
مگه ارزش بازیکنان و ورزشکاران برای هر کشوری از کادر پزشکی و درمان و کارکنان دیگر ادارات و... که دراین شرایط سخت به سرکار می روند بیشتره که اینقد مواظبشون هستید.این افراد مگه کسب درآمد شخصی کلان و یکم سرگرمی برای جامعه نفع دیگری برای اجتماع دارند؟؟؟؟؟