رکورد عجیبی که در لیگ برتر شکست
در حالی که فصل عجیب و نیمه تمام نوزدهمین دوره رقابت های فوتبال لیگ برتر در هفته بیست و یکم متوقف شده، رکورد عجیبی در این مسابقات به ثبت رسید که شاید غیر قابل تکرار باشد.
خبرگزاری مهر: نوزدهمین فصل از مسابقات لیگ برتر در هفته بیست و یکم متوقف شده و بعید نیست به خاطر شرایط موجود، این فصل کلا لغو شود و نیمه کاره بماند. اما همین فصل نیمه کاره که تنها دو سوم از آن را سپری کردیم و هنوز روی کاغذ یک سوم از آن باقی مانده است، دستخوش تغییرات گسترده و عجیبی در سطح مربیان بود تا جایی که یک رکورد عجیب از خود به جای گذاشت.
در فصلی که هنوز به اتمام نرسیده است، ۱۲ تیم از ۱۶ تیم حداقل یکبار مربیان خود را تغییر دادهاند و در بین آنها هستند تیم هایی که بیشتر از یک بار خواسته یا ناخواسته دست به تغییرات زدهاند و چنانچه این لیگ ادامه پیدا کند، بعید نیست دامنه این تغییرات گسترده تر هم بشود.
4 جان سخت
از صدر تا قعر این جدول تنها ۴ تیم سپاهان، نفت مسجد سلیمان، فولاد و سایپا از گزند تغییرات در امان مانده و کارشان را با مربیانی ادامه میدهند که فصل را با آنها آغاز کردهاند. می توان به امیر قلعه نویی، مهدی تارتار، جواد نکونام و ابراهیم صادقی با ۲۱ هفته دوام آوردن روی نیمکت تیم های خود لقب جان سخت داد.
تغییری دو جانبه
پرسپولیس تیم صدرنشین مسابقات تنها نیم فصل گابریل کالدرون را تحمل کرد تا اختلافات داخلی با این مربی آرژانتینی منجر به حذف او در نیم فصل شود. تغییرات در پرسپولیس دامن تیم شهرخودرو را هم گرفت چرا که چشم سرخ پوشان تهرانی سرمربی این تیم مشهدی را گرفته بود و سرانجام فعل و انفعالات فوتبالی منجر به جدایی گل محمدی از شهرخودرو و نشستن او روی نیمکت سرخ پوشان شد.
به جا آوردن سنت همه ساله
تراکتوری ها هم سنت همه ساله خود را به جای آوردند. آنها هم در ابتدای فصل به سراغ یک مربی اسم و رسم دارِ پا به سن گذاشته خارجی رفتند و خیلی زود شرایط را برای جدایی وی فراهم کردند تا دنیزلی همانقدر که بی سر و صدا به تراکتور آمد، همانقدر هم ناگهانی و بی سر و صدا تبریز را ترک کند. شیخ لاری سرپرست سابق سرخ پوشان تنها یک هفته عهده دار هدایت این تیم شد تا ساکت الهامی به این نیمکت داغ برسد و در عین ناباوری نتایجی درخشان با تراکتور بگیرد.
جنجالی ترین جدایی
در جنجالی ترین جدایی فصل، استراماچونی در حالی که استقلالی ها مایل به رفتنش نبودند به صورتی ناگهانی و به دلیل بدقولی مدیران وقت این باشگاه تهران را ترک کرد و ماه ها تلاش آبیها برای بازگرداندن این مرد ایتالیایی جواب نداد تا فرهاد مجیدی به جای وی روی نیمکت بنشیند.
استراماچونی اگر برای دلخوری از شرایطش در استقلال محق هم بود، نحوه جداییاش حرفهای نبود و او میتوانست زمینه ادامه حضورش در این تیم را فراهم کند. شاید نحوه جدایی استراماچونی از استقلال چندان حرفهای و اخلاقی نبود، اما او غیر حرفهای ترین جدایی این فصل را نداشت چون جدایی اسکوچیچ از صنعت نفت به مراتب غیر حرفهای تر از عملکرد استراماچونی در این زمینه بود.
غیر حرفهای ترین
سرمربی تیم صنعت نفت بعد از آن که بیماری و یکسری مشکلات را بهانهای برای جدایی از صنعت نفت قرار داد، ناگهان سر از نیمکت تیم ملی ایران در آورد تا بدین ترتیب نفتیها هم علیرغم عدم میل باطنی شان سرمربی خود را از دست داده باشند.
جدایی رسول خطیبی از ماشین سازی و کوچ کردن او به دیاری به جز تبریز و پذیرفتن هدایت یک تیم لیگ یکی هم به اندازه کافی جای سئوال باقی گذاشت. خطیبی از ماشین سازی رفت تا سرپرست تیم تراکتورسازی جای او را روی نیمکت سبز پوشان تبریزی بگیرد. تیمی که با خطیبی در یک نیم فصل نتایج خوبی گرفته بود، با شیخ لاری نتوانست این راه را ادامه دهد.
فکری به جای مهاجری
نساجی یکی از آخرین تیمهایی بود که در این فصل دست به تغییر سرمربیاش زد. رضا مهاجری هم طاقت ادامه همکاری در این تیم را نداشت و او نیز به دلیل بیماری جمع سرخ پوشان قائمشهری را ترک کرد تا محمود فکری بعد از یک دوره موفق در لیگ یک جای او را بگیرد.
فکری تنها یکبار هدایت نساجی را تجربه کرده و توانسته ماشین سازی را در تبریز با نتیجهای پر گل شکست دهد.
ذوب آهن هم با علیرضا منصوریان فصل را شروع کرد اما همکاری این باشگاه هم با مربیاش به سرانجام نرسید تا منصوریان در میانه راه جای خود را به یک مربی خارجی به اسم رادولویچ بدهد.
پارس جنوبی هم فصل را با کمالوند آغاز کرد و حالا هومن افاضلی را روی نیمکت میبیند. پارسیها یکی از تیمهای پایین جدولی هستند که در صورت ادامه برگزاری مسابقات لیگ برتر باید برای بقا تلاش کنند.
جدایی از دو تیم پایین جدول
گل گهر اولین تیمی بود که در این فصل به گزینه تغییر سرمربی رسید. سیرجانی ها تنها ۶ هفته وینگو بگوویچ را تحمل کردند و پس از شکست به استقلال در این هفته به سراغ گزینه تغییر رفتند و مجید جلالی را جانشین این پیرمرد کهنه کار کروات کردند.
گل گهر با شروع نیم فصل دوم و با نفرات جدیدی که به خدمت گرفت قدری نتایج بهتری می گیرد و برای اولین بار توانست یکی از دو تیم انتهای جدول نباشد.
شاهین بوشهر هم که فصل سختی را در لیگ برتر سپری می کند و برای بقا در این مسابقات تلاش می کند، فصل را با یک ایرانی به اسم ویسی آغاز کرد و بعد از کنار رفتن او با یک وقفه ۵ هفته ای به سراغ میشو کریستیچوویچ کروات رفت.
مقاومت جواب نداد
پیکانیها هم بعد از مقاومتهای زیادی که برای نداشتن تغییر روی نیمکت داشتند، سرانجام به دلیل نتایج ضعیف تاب نیاورده و ترجیح دادند با حسین فرکی قطع همکاری نمایند تا عبدالله ویسی جای او را بگیرد.
ویسی و گل محمدی مربیانی هستند که در این فصل هدایت دو تیم را بر عهده داشتند. ویسی کارش را با شاهین آغاز کرد و با پیکان ادامه داد و گل محمدی هم با شهرخودرو آغاز کرد و با پرسپولیس ادامه داد.
ساکت الهامی هم روی نیمکت دو تیم لیگ برتری نشسته که البته یکی از آنها در نقش دستیار بود. وی که کارش را در تبریز به عنوان دستیار خطیبی در ماشین سازی آغاز کرد، حالا سرمربی تراکتور مدعی است و با این تیم سودای بزرگی کردن در سر دارد.
سرپرست هایی که سرمربی شدند
احد شیخ لاری هم در این فصل روی نیمکت دو تیم نشسته است. وی در نیم فصل نخست سرپرست تیم تراکتور بود و یک هفته هم به صورت موقت سرمربی این تیم شد. شیخ لاری حالا سرمربی ماشین سازی است تا یکی از دو نفری باشد که در این فصل از سرپرستی به سرمربیگری رسیده باشد.
دومین سرپرستی که در این فصل سرمربی شد، مجتبی سرآسیابی سرمربی کنونی تیم شهرخودرو مشهد است. وی که فصل را با سرپرستی همین تیم آغاز کرد، بعد از جدایی گل محمدی به عنوان جانشین او انتخاب شد.
ارسال نظر