۹۶۶۷۲۰
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

وثوق احمدی: در AFC به پرونده‌‎های ایرانی لبخند می‌زنند

رییس سابق کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال گفت: معدود باشگاه هایی هستند که قوانین را می دانند و قرارداد خوب می بندند. اکثر موارد قراردادها با بازیکنان و مربیان خارجی خوب نیستند.

ایلنا: روزبه وثوق احمدی رییس سابق کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال و عضو وکلای فیفا امروز میهمان برنامه سلام صبح به خیر بود و به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد که مشروح آن در ادامه می‌آید:

خیلی شفاف توضیح بدهید که فوتبال ایران در آینده شانسی دارد در یکی از پرونده های شکایت خارجی برنده باشد؟

در ابتدا درگذشت تعدادی از هموطنان به خاطر کرونا را تسلیت می گوییم و امیدواریم روزهای خوبی در پیش رو باشد. بهتر است بگوییم در اکثر این پرونده ها بازنده بودیم و تعدادی از آنها بوده که باشگاه های ایرانی برنده بوده اند. مادامی که ما قراردادهای خوب نمی بندیم، به تکالیف خود آشنا نیستیم، مراجع و قواعد و قوانین بین المللی را نمی شناسیم این اتفاقات رقم خواهد خورد.

یعنی باشگاه های ما قوانین بین المللی را نمی دانند و قرارداد امضا می کنند؟

به اعتقاد من همینطور است. معدود باشگاه هایی هستند که قوانین را می دانند و قرارداد خوب می بندند. اکثر موارد قراردادها با بازیکنان و مربیان خارجی خوب نیستند.

چرا وقتی مطلع به قوانین نیستیم با خارجی ها قرارداد می بندیم؟

این موضوع فقط مربوط به فوتبال نیست. زمانی که شما در راس باشگاه یا فدراسیون ها مدیرانی دارید که به قوانین بین المللی آشنا نیستند قاعدتا مدیران میانی نیز همینگونه هستند و قراردادها بد بسته می شود. نکته دیگر اینکه ما از تجربه گذشته هم استفاده نمی کنیم. همین تیپ قرارداد را با بازیکن خارجی می بندیم به فیفا شکایت می شود و محکوم می شویم. دوباره از همان تیپ قرارداد برای بازیکن دیگر استفاده می کنیم و درس نمی گیریم و تکرار می کنیم.

یعنی همان قراردادی که به شکایت رسیده را دوباره جلوی یک بازیکن دیگر قرار می دهند.

شاید ۸۰ درصد قراردادها یکی باشد اما ۲۰ درصد تعیین کننده باید قائل به شخص باشد. ما باید گذشته بازیکن را ببینیم، بدانیم که با باشگاه های قبلی خود چه کرده است. ما وضعیت فعلی مان چگونه است، کدام قانون را باید حاکم کنیم؟ این بازیکن در گذشته از باشگاه هایش شکایتی کرده یا نه؟ زمانی که در اتاق حل اختلافات فیفا تعداد زیادی پرونده داریم ناخودآگاه ذهن قضات به این سمت خواهد رفت که پرونده های بعدی هم اینگونه خواهد بود.

نمی دانم شوخی است یا جدی که می گویند وقتی پرونده ای از ایران به AFCو فیفا می رود همه می گویند خب دوباره قرار است پرونده به نفع خارجی ها تمام شود. این درست است؟

متاسفانه می تواند درست باشد چون من ۴ سال عضو کمیته انضباطی کنفدراسیون آسیا بودم. زمانی که شما یک تخلف را متعدد انجام می دهید، مثلا یک موضوع ساده که در بلیت فروشی شماره صندلی باید روی بلیت باشد و زمانی که برای بار سوم و چهارم و پنجم پرونده می آید این لبخند تلخ شکل می گیرد که چرا مدیران از تجربه های قبلی استفاده نمی کنند؟

پس می گویید به نوعی آنها هر سال منتظرند چنین پرونده هایی دستشان برسد.

بله متاسفانه. مقرراتی که AFC برای برگزاری مسابقات از آن استفاده می کند ورژن های مختلفی داردو آخرین ورژن ۲۰۱۹ است .در این مقررات به جزئیات بی شماری اشاره شده است. به شما قول می دهم که اکثر باشگاه هایی که در مسابقات AFC شرکت می کنند حتی از وجود چنین مقرراتی بی اطلاع هستند. اگر می دانستند چنین مقرراتی هستند می دانستند از کاورهای اسپانسرهای داخلی نمی توانیم استفاده کنیم اما وقتی این اتفاق تکرار می شود و مدام جریمه می شویم یعنی اطلاعی از این قوانین وجود ندارد.

مدیران ما قوانین داخلی را می دانند؟

خیلی کم.

اینکه دیگر فارسی است و خیلی راحت می توانند بخوانند.

متاسفانه مدیرانی که در راس باشگاه ها قرار می گیرند سلسله مراتب را طی نکردند که به عنوان مدیرعامل باشگاه قرار بگیرند. یا بازیکنان قدیمی خوب یا مدیران موفق جای دیگر بودند و با این صنعت آشنا نیستند. فوتبال ورزش خارجی ها است و قوانین آن را خارجی ها نوشته اند ولی ما با فرهنگ خودمان فوتبال بازی می کنیم. باید بپذیریم مادامی که مدیران دانش خود را بالا نبرند از این مشکلات بیشتر خواهیم داشت.

پس از همین حالا می توانیم بگوییم باشگاه پرسپولیس در پرونده کالدرون و برانکو شکست خورده و استقلال هم در پرونده شفر و استراماچونی؟

نمی توانم به این قطعیت بگویم. ما در کنار این باید رفتار طرف قرارداد را ملاک قرار بدهیم. ما نمی دانیم که کالدرون یا شفر تعهدات خود را به خوبی انجام داده اند؟

اینها بیشتر به خاطر تعهدات مالی قراردادشان را فسخ کرده اند.

در این موضوع بیشتر به تحریم ها و مشکلاتی که وجود دارد اشاره می شود و ما اجازه انتقال پول را نداریم. باید به این زمانی که قرارداد منعقد می کنیم فکر کنیم نه بعد که به مشکل خوردیم. ما می توانیم به مربی بگوییم به شما ریالی پول می دهیم شاید او قبول نکند اما خیالمان راحت است که از ما شکایت نخواهد کرد. یا می توانیم به او بگوییم حساب ارزی باز کنید تا راحت تر برایتان پول بریزیم. وقتی مسائل را تکرار می کنیم احتمالا شکستمان در پرونده ها بیشتر می شود.

نظرتان درباره رای بازی سپاهان پرسپولیس چیست؟

من بدون خواندن پرونده نمی توانم نظر کاملی بدهم. صرفا از جنبه شنیده های خودم در خصوص صحبت های ناظر و داور مسابقه و رای که صادر شده است حرف می زنم. اگر فرض را بر این قرار بدهیم که باشگاه سپاهان از حضور در زمین ممانعت کرده است طبق مقررات انضباطی رای درست صادر شده است. نکته این است که ما در مرداد ماه امسال آیین نامه برگزاری مسابقات را در سازمان لیگ مصوب دیدیم.

در این آیین نامه قید شده که اگر به جهت مشکلاتی از قبیل نور ورزشگاه، چمن و... شرایط مسابقه فراهم نباشد داور می تواند ۳۰ دقیقه بازی را به تاخیر بیندازد اگر مشکلات حل شد بازی می تواند شروع شود اما اگر داور دوباره به این جمع بندی برسد می تواند ۳۰ دقیقه را تمدید کند. متاسفانه در آیین نامه ای که در مسابقات تصویب شده قید نشده که اگر عدم شروع مسابقه به علت عدم حضور یکی از باشگاه ها باشد. چیزی که در مقررات AFC به صراحت داریم.

بنابراین آیین نامه باید اصلاح شود. اینکه ناظر بازی چرا بازی را ۳۰ دقیقه به تاخیر انداخته آیا به جهت حوادث قهری و مسائل خارج از اراده طرفین باشد، ناظر بازی کار خود را درست انجام داده است اما اگر تاخیر بازی به زعم ناظر به جهت عدم حضور تیم سپاهان بوده است اصولا اجازه تاخیر در بازی را نداشته است. بنابراین باید پرونده دیده شود و نظر قطعی اعلام شود.

سال گذشته بود که استقلال برای نتیجه سوپرجام به CAS شکایت و هزینه زیادی کرد و هنوز پول وکیل خود را هم نداده است. آیا ممکن است با شکایت سپاهیان این تیم شانسی برای تغییر نتیجه داشته باشد؟

مرحله بعدی داخل فدراسیون است و کمیته استیناف رسیدگی می کند. در صورتی که این رای به نفع سپاهان برگردد، پرسپولیس ظرف ۲۱ روز می تواند به CAS شکایت کند و در صورتی که رای تایید شود باشگاه سپاهان این حق را دارد. این حق وجود دارد و اینکه آیا هزینه هایی که برای حضور در CAS باید بشود صرف دارد یا خیر را مدیران سپاهان باید پاسخ بدهند.

هزینه ها چقدر است؟

بستگی دارد یک داور یا سه داور انتخاب کنید و فرق دارد ولی رقم بالای چند صد میلیون است.

احتمالا این پرونده مثل سوپرجام خیلی طول می کشد؟

در صورتی که بعد از استیناف باشگاهی اعتراض داشته باشد ظرف ۲۱ روز می تواند به CAS اعتراض کند و پروسه رسیدگی به پرونده ها اصولا طولانی است.

آقای تاج چند بار مصاحبه کردند و قرارداد ویلموتس را بهترین قرارداد خواندند. نظر شما چیست؟

به این بستگی دارد که بهترین را چه تصور کنیم. نظر آقای تاج محترم و من خدمت ایشان اراده دارم. وقتی طرف مقابل فدراسیون ایران زمانی که تحت قرارداد ایران است به کشور مراجعه نمی کند و رییس فدراسیون جهت ملاقات با ایشان به خارج از کشور سفر می کند برداشت من این است که قرارداد خوب بسته نشده است. یک قسمت از قرارداد وظایف و تعهدات طرفین است و ما اگر به این جنبه نگاه کنیم که اگر مربی از ما شکایت کرد یا ما از او شکایت کردیم برنده شویم، باید تعریف برنده را هم مشخص کنیم.

اگر شما با یک بازیکن و مربی خارجی قرارداد ببندید و او شما را مجبور کند برای ملاقات با او به خارج از کشور بروید این را نمی پسندم. باید قرارداد به شکلی باشد که بازیکنان و مربیان خارجی به خودشان چنین اجازه هایی ندهند. از آن طرف اگر ما هم تعهد به پرداخت حتی یک یورو داریم باید آن را به موقع پرداخت کنیم و عوارض دیرکرد آن را بدانیم. ما در فرهنگمان پهلوانی و ورزشکاری داریم و با فرهنگ خارجی ها آشنا نیستیم، لبخند آنها را لبخند تلقی می کنیم در حالی که به معنای احترام است. آنها از حق خودشان تا دینار آخر نخواهد گذشت.

حرف پایانی؟

امیدوارم با مطالعه قوانین و استخدام وکلای خوب باشگاه های ما از این وضعیت بیرون بیایند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج