«MVP» علیه بیرانوند و فوتبال ایران
معرفی سه کاندیدای نهایی مرد سال آسیا و نبودن نام علیرضا بیرانوند در این لیست شوک بزرگی به طرفداران فوتبال ایران وارد کرد.
خبرورزشی: بعد از سالها انتظار میرفت یکی از ستارههای کلیدی تیم ملی و پرسپولیس با عملکرد قابل قبول در رقابتهای ملی و باشگاهی بتواند شانس خود را برای کسب عنوان ارزشمند مرد سال آسیا امتحان کند. بیرون گذاشتن نام علیرضا بیرانوند آن هم در شرایطی که تمامی اخبار و گمانهزنیها از قرار گرفتن سنگربان شماره یک ایران و پرسپولیس در فهرست سهنفره نهایی حکایت داشت،
شوک بسیار بزرگی به فوتبال ایران وارد کرد تا بسیاری به ضعف همیشگی دیپلماسی رؤسای فدراسیون در لابیهای پشت پرده بهعنوان دلیل اصلی این اتفاق اشاره کنند، گرچه در کنار این دلیل محکمهپسند، اما کارشناسان AFC استدلال دیگری برای انتخابهای خود مطرح کردند از جمله اینکه عملکرد فردی و تیمی در لیگ قهرمانان آسیا تأثیر مستقیمی در انتخاب کاندیداهای نهایی ایفا میکند و در وهله دوم عملکرد ملی مورد محاسبه است...
بیرانوند چرا از لیست کنار رفت؟
علیرضا بیرانوند در حالی از جمع سه کاندیدای نهایی مرد سال آسیا کنار رفت که گلر لرستانی فوتبال ایران چه در رده باشگاهی و چه در رده ملی عملکرد درخشانی از خود بهجا گذاشت. بیرانوند با پرسپولیس در ادامه روند رو به رشد سالهای گذشته به فینال لیگ قهرمانان رسید و با ثبت هفت کلینشیت در چهارده بازی در نیمی از بازیها دروازه خود را بسته نگه داشت.
گلر سرخپوشان تنها بازیکن تیمش بود که در تمام ۱۴ بازی حضور کامل ۹۰ دقیقهای داشت تا از حیث دقایق بازی نیز رکورددار شود، اما اتفاقات فینال لیگ قهرمانان و اینکه بیرانوند نتوانست در دو بازی با کاشیما عنوان بهترین بازیکن زمین را کسب کند کار دست او و فوتبال ایران داد تا از نظر تعداد انتخاب بهعنوان MVP قافیه را به رقبای دیگر خود واگذار کند.
در این بین درخشش بیرانوند در رده ملی نیز مورد توجه سران کنفدراسیون قرار نگرفت، جایی که این بازیکن موفق شد با سیو پنالتی کریس رونالدو در بازی ایران و پرتغال در جام جهانی همه نگاهها را به خود معطوف و شهرتی جهانی پیدا کند و برای ایران امتیاز بگیرد.
عبدالکریم حسن؛ مهمان دعوتی اسپانسرها!
اینکه بازیکنی از قطر در فهرست نهایی مرد سال آسیا قرار بگیرد، سورپرایز کنفدراسیون آسیا برای همه فوتبالیهای قاره بود. عبدالکریم حسن، مدافع چپ دوملیتی فوتبال قطر و باشگاه السد در جمع سه بازیکن نهایی قرار گرفت، آن هم در شرایطی که نه در رده ملی و نه باشگاهی موفقیت بزرگی نصیب او نشده بود جز اینکه با پیراهن السد تا مرحله نیمهنهایی در پنج بازی عنوان MVP را به خود اختصاص داد تا ارزشگذاری در لیگ قهرمانان بهعنوان متر بزرگ برای انتخاب مرد سال آسیا به چشم بیاید.
استاد الدوحه قطر در گزارشی پیرامون حضور عبدالکریم حسن نوشت: «مدافع چپ السد و تیم ملی قطر در سال ۲۰۱۸ (از اول ژانویه تا ۱۷ نوامبر) ۳۶ بازی انجام داد و ۳۹۳۶ دقیقه به میدان رفت. از این تعداد بازی در ۳۴ بازی حضور ثابت داشت که ماحصل آن ۲۳ برد، ۶ تساوی، ۷ باخت به همراه چهار بار گلزنی و ۷ بار پاس گل دادن بود.
با این آمار عبدالکریم افتخار رسیدن به جمع سه کاندیدای نهایی مرد سال آسیا در سال ۲۰۱۸ را بهدست آورد تا بعد از سالها خاطره خلفان ابراهیم دیگر اسطوره السد را زنده کند». اما سوای این گزارش و آمارهای منتشره باید نقش اسپانسرهای قطری کنفدراسیون در این انتخاب را نیز پررنگ قلمداد کرد، اسپانسرهایی همچون قطر ایرویز، QNB و... تا با فشار آنها این بازیکن مهمان ناخوانده مراسم بهترینها شود.
قهرمانی کاشیما جاده خوشبختی ساموراییها
اصلاً انتظار نمیرفت کنفدراسیون فوتبال آسیا در جمع سه گزینه نهایی مرد سال دو ژاپنی را قرار بدهد، اما قهرمانی مقتدرانه کاشیما آنتلرز در لیگ قهرمانان و حفظ معتبرترین جام باشگاهی قاره در سرزمین ساموراییها باعث شد دو پدیده جدید فوتبال ژاپن در آستانه افتخار بزرگی قرار گیرند.
یوما سوزوکی، بهترین بازیکن فینال در تهران به همراه کنتو میسائو، هافبک ملیپوش و کلیدی کاشیما در این فصل از لیگ قهرمانان، دو کاندیدایی بودند که ژاپنیها را امیدوار به کسب افتخاری دیگر برای ساموراییها کردند. حضور یک بازیکن ژاپنی در جمع کاندیداهای برتر مرد سال کاملاً قابل پیشبینی بود، اما اینکه دو نفر از کاشیما کاندیدا شوند اصلاً قابل پیشبینی نبود.
نکتهای که رسانههای ژاپنی با نگاه دیگری آن را پوشش دادند و با اشاره به آمار و عملکرد این دو بازیکن در فصل تازه به پایان رسیده لیگ قهرمانان مدعی شدند هر دو نفر لیاقت قرار گرفتن در جمع برترینهای سال را داشتند. حالا همهچیز از انتخاب یوما سوزوکی بهعنوان مرد سال ۲۰۱۸ حکایت دارد تا جایی که نیکان اسپورت توکیو نوشت: «افتخارات یوما در سال ۲۰۱۸ در مسقط کامل میشود تا بعد از قهرمانی آسیا، دعوت به اردوی تیم ملی از سوی هاجیمه، سرمربی ژاپن و حضور در تیم منتخب ۱۱ نفره فصل جیلیگ، این دفعه سوزوکی مرد سال آسیا ۲۰۱۸ شود».
مکث
با این تفاسیر و اظهار نظرهای گوناگون از جانب رسانههای معتبر آسیا میتوان اینگونه برداشت کرد که علیرضا بیرانوند تنها بهخاطر اینکه یکی دو بار کمتر عنوان MVP در بازیها را بهدست آورده از جمع کاندیداهای نهایی بازمانده، گرچه در تمام این سالها کم پیش آمده بود AFC به دروازهبانها توجهی داشته باشد و بیشتر به مهرههای تهاجمی که باعث نشاط و شادی طرفداران میشوند، توجه نشان داده است.
نظر کاربران
بیرانوند کدام بازی ستاره بود، قلمت را نفروش نانویسنده ی عزیز، چشمان و شعور مردم را چه فرض کرده ای؟ درسته یه توپ از ژاوی گرفت ، ولی هر دروازبانی بالاخره یه روزی یه توپی را می گیره
تا تاج هست غمی نداریم خخخخخخخخخخخخ
مهم خنده های کفاشیان و رایزنی های ذلینانه تاج برای ماندن در پست فدراسیون فوتبال است
از نظر ما بیرو قهرمان!!!
پاسخ ها
قهرمان هیس به تماشاگران