کولینا: VAR باید محبوبتر شود
پیرلوئیجی کولینا میگوید فدراسیون های بسیار زیادی به فیفا اعلام کرده اند که قصد دارند از تکنولوژی VAR استفاده کنند.
ورزش سه: پیرلوئیجی کولینا میگوید فدراسیون های بسیار زیادی به فیفا اعلام کرده اند که قصد دارند از تکنولوژی VAR استفاده کنند.
فیفا پس از استفاده تقریبا موفق از تکنولوژی کمک داور ویدئویی در جام جهانی ۲۰۱۸ حالا با سیل درخواست ها از لیگ های مختلف برای استفاده از این فناوری مواجه شده و به همین دلیل اجلاس های مختلفی را در نقاط مختلف دنیا برگزار می کند. پیرلوئیجی کولینا یکی از مسئولان این سمینار ها است که مصاحبه ای در این زمینه انجام داده که در زیر می خوانید:
* آیا می توانید بگویید چرا این سمینار تشکیل یافت؟
-این موضوع به این دلیل بود که پس از موفقیت VAR در جام جهانی، درخواست های زیادی از فدراسیون های مختلف وجود داشت و آن ها می خواستند در لیگ های خودشان این تکنولوژی را داشته باشند، که البته این کار بسیار سختی است. ما تصمیم گرفتیم مدرسانی را به سراسر جهان بفرستیم تا راجع به VAR صحبت کنند.
سمینار آموزشی VAR این هفته در مادرید سازماندهی شد و چند پیشکسوت داوری و چند داور فعال که مطالعات و دانشی راجع به این فناوری داشتند یا در طول جام جهانی به قضاوت پرداختند برگزار شد.
* در این تمرینات و جلسات چه اتفاقاتی رخ داد؟
-حدود 40 نامزد از آزمون ها سربلند بیرون آمدند. آزمون هایی که شامل برنامه های کلاسی و عملی با VAR شبیه ساز بود. در طول تمرینات عملی اتاق ویدئو نیز وجود داشت و با استفاده از فیلم های چند مسابقات پیشین داوران آزمایش شدند.
در نشست های عملی بازیکنان هم بودند و داوران در شرایط مختلف بازی قرار می گرفتند و باید تصمیم گیری می کردند و به این ترتیب آن ها یاد گرفتند در چه شرایطی از VAR استفاده کنند و چه زمانی قادر به این کار هستند.
* آیا در آینده هم چنین چیزهایی را میبینیم؟
-در حال حاضر مشکل ما این است که مدرسان VAR بسیار کم هستند و افراد با چنین توانایی را خیلی کم داریم و ما می خواهیم این گروه را بزرگ و بزرگتر کنیم.
در آینده، VAR باید محبوب و محبوب تر شود، بنابراین ممکن است دوباره چنین اجلاسی را داشته باشیم. چندین کنفدراسیون می گویند مشتاق استفاده از این تکنولوژی هستند؛ AFC گفته از ژانویه چنین سیستمی را خواهد داشت و UEFA هم تاکید کرده که در لیگ قهرمانان بعدی از آن استفاده خواهد کرد. بنابراین جایی که نیاز به پشتیبانی باشد، ما به عنوان کنفدراسیون جهانی فوتبال وارد عمل می شویم.
* به نظر شما اصلی ترین چالش VAR چیست؟
- بخش تکنولوژی های نوآورانه فیفا همواره از این فناوری ها حمایت می کند. یک بخش این سیستم داوران هستند و بخش دیگر تکنولوژی که البته ما متخصص آن نیستیم! پس هر گروه یا شرکت فناوری که بخواهد، می تواند جلو بیاید و با چالش های ایجاد شده نیز مقابله کند.
تکنولوژی VAR چیزی نیست که در همه جای دنیا یکسان کار کند. ما در روسیه 4 نفر برای این کار داشتیم اما ممکن است در جای دیگر 2نفر لازم باشد. در جام جهانی 40 دوربین تلویزیونی بازی ها را پوشش می دانند اما طبیعتا در لیگی که 12-13 سال است تشکیل شده، دوربین های کمتری هم لازم خواهند بود. این چیزی انعطاف پذیر است و سازگار با شرایط می باشد.
* آیا تکنولوژی VAR گسترش می یابد؟
- ما در ماه مارس یک تجربه و آزمایش کوچک درباره VAR انجام دادیم آن هم وقتی که IFAB تصمیم گرفت این تکنولوژی وجود داشته باشد. اولین بار که چنین بحثی مطرح شد ۴ سال پیش در نوامبر ۲۰۱۴ بود پس VAR خیلی خیلی جوان است. باتوجه به تجربیاتی که داشتیم و داریم، اصلاحاتی می تواند صورت بگیرد اما من چشم انداز تغییر بزرگی را نمیبینم!
ارسال نظر