بهترین و بدترین عملکرد بزرگان در رنکینگ فیفا
غول های فوتبال دنیا در رنکینگ فیفا چه جایگاهی داشته اند؟
وبسایت نود: به نقل از اسکواکا، فیفا از سال ۱۹۹۲ رنکینگ تیم های ملی را منشتر میکند. در این بین دوستداران فوتبال عملکرد غول های دنیای فوتبال در این رده بندی را به شدت تعقیب میکنند. برای مثال فرانسه چندی است که به جایگاه نخست رسیده و ایتالیا هم در حال سپری بدترین روزهای خود در این رده بندی است؛
تیمی که در ۴ مقطع گوناگون صدرنشینی را تجربه کرده است. در ادامه نگاهی به بهترین و بدترین جایگاه بزرگان فوتبال در این رده بندی میاندازیم:
فرانسه
فرانسوی ها از آگوست ۲۰۱۸ و به دنبال قهرمانی در جام جهانی به صدر جدول رسیده اند. البته این اولین تجربه فرانسه در این جایگاه نیست. خروس ها بعد از سال های درخشان پایان قرن بیست (قهرمانی در جام جهانی ۱۹۹۸ و یورو ۲۰۰۰) در بازه زمانی می ۲۰۰۱ تا می ۲۰۰۲ هم صدرنشین این جدول بودند.
اما فرانسه بدترین جایگاه خود را در سپتامبر ۲۰۱۰ تجربه کردند. حذف از مرحله گروهی یورو ۲۰۰۸ و جام جهانی ۲۰۱۰ (بدون کسب حتی یک پیروزی در این ۶ مسابقه) باعث شد فرانسه در رده بندی سپتامبر ۲۰۱۰ تا جایگاه بیست و هفتم سقوط کند.
بلژیک
تیم سوم جام جهانی ۲۰۱۸ در رده بندی کنونی دوم است. بلژیکی ها با نسل طلایی خود بهترین جام جهانی تاریخ کشورشان را سپری کردند و با همین نسل طلایی، در نوامبر ۲۰۱۵ تا مارچ ۲۰۱۶ صدرنشینی در رنکینگ فیفا را هم تجربه کردند. اما قبل از ظهور این نسل وضعیت بلژیک به این خوبی نبود.
در جولای ۲۰۰۷، بلژیک که بعد از جام جهانی ۲۰۰۲ به هیچ جام معتبری راه نیافته بود حضور در رده ۷۱ رنکینگ فیفا را چشید تا بدترین عملکرد را در آن زمان ثبت کند.
برزیل
تیم سوم جدول کنونی، در ۱۵۹ اعلام جدول (۸ مقطع متوالی مختلف) در رده اول رده بندی فیفا حضور داشته است. شاید تصور افت چنین تیمی سخت باشد اما در ژوئن ۲۰۱۳، برزیل بعد از حذف از یک چهارم نهایی کوپا آمریکای ۲۰۱۱ و البته به علت حضور نداشتن در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴، تا جایگاه بیست و دوم رده بندی فیفا سقوط کرد.
کرواسی
نایب قهرمان جهان در سال ۲۰۱۸ و تیم چهارم جدول، نوسانات زیادی را تجربه کرده است. کرواسی در ژوئن ۱۹۹۱ از یوگوسلاوی جدا شد و اعلام استقلال کرد اما تیم فوتبال این کشور در سال ۱۹۹۰ نخستین بازی خود را با آمریکا انجام داده بود. یوفا در ژوئن ۱۹۹۳ بالاخره کرواسی را به رسمیت شناخت و به همین دلیل آن ها نتوانستند در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ حضور یابند.
فیفا نیز بازی های این تیم قبل از اعلام رسمی استقلال و به رسمیت شناخته شدن را محاسبه نکرد تا کرواسی بالاخره در مارچ ۱۹۹۴ و با رده ۱۲۵ به رنکینگ فیفا وارد شود. این جایگاه بدترین رده کروات ها در رنکینگ فیفا بوده است. کسب مقام سوم در جام جهانی ۹۸ موجب شد این تیم با حضور در مقام سوم در رده بندی ژانویه ۱۹۹۹ بهترین جایگاه خود را تا به امروز داشته باشد.
اروگوئه
شاید اگر قدمت رنکینگ فیفا به اندازه جام جهانی بود، اروگوئه هم صدرنشینی در این رده بندی را تجربه میکرد چرا که تیم پنجم رده بندی کنونی در ۴ دوره اول جام جهانی به دو قهرمانی رسیده بود. کسب مقام چهارمی جام جهانی ۲۰۱۰ و قهرمانی در کوپا آمریکا ۲۰۱۱، اروگوئه را در رده بندی جولای ۲۰۱۱ به جایگاه دومی رساند. حذف از مرحله گروهی کوپا ۱۹۹۷ و نرسیدن به جام جهانی از سال ۱۹۹۰ به بعد موجب شده بود اروگوئه در دسامبر ۱۹۹۸ با ایستادن در جایگاه پنجاه و پنجم، بدترین جایگاه خود را تجربه کند.
انگلیس
عدم راهیابی به جام جهانی ۹۴ و حضور نداشتن در مسابقات رسمی به علت میزبانی یورو ۹۶، موجب شد انگلیس در فوریه ۹۶ تا رده بیست و هفتم سقوط کند. (بدترین جایگاه) این تیم در آگوست ۲۰۱۲ هم در رده سوم قرار گرفت (بهترین جایگاه) که البته با توجه به حذف زودهنگام سه شیرها از یورو ۲۰۱۲ اندکی عجیب بود.
تیم گرت ساوتگیت اکنون تیم ششم رده بندی است. با توجه به این که انگلیس تحت هدایت هاجسون در اکثر اوقات به جمع ۱۰ تیم برتر هم نمیرسید، دستاورد ساوتگیت در این زمینه قابل احترام بوده است.
پرتغال
تیم هفتم جدول کنونی در چند مقطع با حضور در جایگاه سوم بهترین عملکردش را داشته است. (می تا ژوئن ۲۰۱۰، اکتبر ۲۰۱۲، آپریل تا ژوئن ۲۰۱۴، سپتامبر ۲۰۱۷ تا آپریل ۲۰۱۸) از اوزه بیو تا فیگو و دکو و کریستیانو رونالدو، احتمالا حضور این ستارگان شما را به این اشتباه میاندازد که پرتغال همواره یکی از قدرت های فوتبال بوده است.
اما این تیم بعد از سومی جام جهانی ۱۹۶۶، از هشت جام جهانی بعد تنها حضور در یکی را تجربه کرد. (۱۹۸۶) نرسیدن به جام جهانی ۹۸ موجب شد این تیم در آگوست ۱۹۹۸ با حضور در رده ۴۳، بدترین رده خود را کسب کند.
اسپانیا
تیم نهم جدول کنونی تا قبل از فتح یورو ۲۰۰۸، همواره از بزرگترین ناکامان هر رقابتی بود. چند ماه قبل از حذف از مرحله گروهی جام جهانی فرانسه، اسپانیا در مارچ ۱۹۹۸ حضور در رده بیست و پنجم جدول فیفا را تجربه کرد. (بدترین جایگاه) اما قهرمانی در یورو ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ و قهرمانی در جام جهانی ۲۰۱۰ موجب شد اسپانیا در این سال ها، چندین بار به رده اول این رنکینگ برسد. (جولای ۲۰۰۸ تا ژوئن ۲۰۰۹، اکتبر ۲۰۰۹ تا مارچ ۲۰۱۰، جولای ۲۰۱۰ تا جولای ۲۰۱۱، اکتبر ۲۰۱۱ تا جولای ۲۰۱۴)
آرژانتین
قهرمانی در کوپا آمریکا ۱۹۹۳ با حذف از مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ۹۴ و حذف از یک چهارم نهایی کوپا آمریکا ۹۵ دنبال شد تا آرژانتینی که در سراشیبی سقوط بود، در آگوست ۱۹۹۶ حضور در رده ۲۴ رنکینگ را هم تجربه کند. (بدترین جایگاه) تیم یازدهم رنکینگ کنونی در چند مقطع گوناگون صدرنشینی را هم تجربه کرده است. (مارچ ۲۰۰۷، اکتبر ۲۰۰۷ تا ژوئن ۲۰۰۸، جولای تا اکتبر ۲۰۱۵، آپریل ۲۰۱۶ تا آپریل ۲۰۱۷)
آلمان
حذف از مرحله گروهی جام جهانی ۲۰۱۸ آلمان را به رده پانزدهم فیفا رسانده، اما صبر کنید. این بدترین جایگاه مانشافت در تاریخ رنکینگ نبوده است. آلمان بعد از حذف از مرحله گروهی یورو ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ روزهای خوبی را تجربه نمیکرد. میزبانی از جام جهانی ۲۰۰۶ موجب شد بازی های رسمی ژرمن ها به کمترین تعداد ممکن برسد تا شاگردان کلینزمن در مارچ ۲۰۰۶ حضور در رده بیست و دوم را هم تجربه کنند.
البته آلمان با کسب سومی جام جهانی خانگی، به سرعت به رده ششم رسید. آلمان چندین بار هم به رده اول رسیده است. (دسامبر ۹۲ تا آگوست ۹۳، دسامبر ۹۳ تا مارچ ۹۴، ژوئن ۹۴، جولای ۲۰۱۴ تا ژوئن ۲۰۱۵، جولای ۲۰۱۷، سپتامبر ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۱۸)
هلند
نایب قهرمان جام جهانی ۲۰۱۰ در آگوست تا سپتامبر ۲۰۱۱ به رده اول رنکینگ فیفا هم رسید. بعد از سومی در جام جهانی ۲۰۱۴ هیچ کس فکرش را هم نمیکرد هلند در دو رقابت معتبر بعدی غایب باشد.
لاله های نارنجی در مقدماتی یورو ۲۰۱۶ شکست های تحقیرکننده ای مقابل ایسلند، ترکیه و جمهوری چک داشتند و در گروه خود چهارم شدند. در مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ هم شکست ۴-۰ مقابل فرانسه و شکست خارج از خانه مقابل بلغارستان را تجربه کردند. این نتایج هلند را در آگوست ۲۰۱۷ به رده ۳۶ فیفا هم رساند. وضعیت لاله ها تحت هدایت رونالد کومان اندکی بهتر شده و آن ها اکنون تیم هفدهم رده بندی فیفا هستند.
ایتالیا
پیش بینی آن که ایتالیا بعد از اسپانیا در رده دوم گروه مقدماتی جام جهانی قرار گیرد، کار سختی نبود اما هیچ کس تصور نمیکرد این تیم در پلی آف مغلوب سوئد شده و برای اولین بار بعد از سال ۱۹۵۸ به جام حهانی نرسد.
آنزوری اکنون در رده بیست و یکم رنکینگ فیفا حضور دارد و بدترین روزهای خود را در این رده بندی سپری میکند. ایتالیا ۴ مرتبه به رده اول رسیده که عمده آن ها بعد از قهرمانی در جام جهانی ۲۰۰۶ بوده است. (نوامبر ۱۹۹۳، فوریه ۲۰۰۷، آپریل تا ژوئن ۲۰۰۷، سپتامبر ۲۰۰۷)
ارسال نظر