نفتیهای لیگ برتر به پایان کار رسیدند؟
با ابلاغ بخشنامه کاهش هزینه های بی تاثیر در کارآیی وزارت نفت به خصوص در بخش ورزش قهرمانی باید منتظر پایان دوره رقابتی باشگاه های نفتی حاضر در لیگ برتر بود.
ورزش سه: وزارت نفت یکی از وزارتخانه هایی بود که از همان روزهای نخست ورزش حرفه ای و قهرمانی در ایران حمایت مالی سنگینی انجام می داد و باشگاه های تحت حمایت و نام این وزارتخانه همواره در عرصه رقابتی از هزینه کردن ابایی نداشتند تا به این شکل بر جذابیت مسابقات در تمامی رشته های ورزشی افزوده شود که لیگ برتر فوتبال ایران نیز همواره تحت الشعاع این فضای رقابتی قرار می گرفت.
در شرایطی که از چند فصل پیش وزارت نفت به صورت محسوسی از هزینه کردن در ورزش قهرمانی کاست این بار با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور شمشیر را از رو برای باشگاه های حرفه ای در تمامی رشته های ورزشی بست و با ابلاغ بخشنامه از از کاهش عمده هزینه های بی تاثیر در کارآیی این وزارتخانه پرده برداشت، بخشنامه ای که یکی از بخش های آن اختصاص به برنامه های فرهنگی و ورزشی داشت تا تبعات آن زودتر از آن چیزی که تصور می شد روی باشگاه های زیر مجموعه این وزارتخانه در لیگ برتر ایران شود.
در ابلاغیه جدید وزارت نفت که به امضای بیژن زنگنه وزیر نفت رسیده است در بند ششم آمده است که هزینه های فرهنگی، آموزشی و ورزشی تمامی نهادهای زیرمجموعه وزارت نفت باید به ۴۰ نهایت ۵۰ درصد هزینه های آنها در سال ۹۶ برسد از همین رو می توان این دستور را پایانی بر عرصه رقابتی باشگاه های نفتی فوتبال ایران با سایر مدعیان قلمداد کرد.
صنعت نفت آبادان، پارس جنوبی جم و نفت مسجد سلیمان سه باشگاه لیگ برتری هستند که در فاصله چند ساعت تا آغاز لیگ هجدهم با این شوک ویرانگر روبرو شدند.
بند ششم بخشنامه ابلاغ شده پیرامون کاهش هزینه های بی تاثیر در وزارت نفت که باشگاه های ورزشی را در بر می گیرد به این شرح است:
۶)هزینههای فرهنگی، آموزشی و ورزشی
۶-۱- برگزاری دورههای آموزشی در خارج از فضاهای متعلق به شرکتها و پرداختهای غیرمتعارف برای برگزاری چنین دورههایی ممنوع است. برگزاری دورههای مربوط به ایمنی، دورههای کار در دریا و جلوگیری از فوران دکل حفاری، در محیطهای دیگر شرکتهای تابعه نفت بلامانع است.
۶-۲- کل هزینههای فرهنگی هر شرکت تابعه درسال ۱۳۹۷ نباید از ۵۰ درصد عملکرد مجموع هزینههای فرهنگی آن شرکت در سال ۱۳۹۶ بیشتر باشد.
۶-۳- هزینههای ورزش قهرمانی هرشرکت درسال ۱۳۹۷ نباید بیش از ۴۰ درصد عملکرد هزینههای آن شرکت در سال ۱۳۹۶ باشد. همچنین برای سفرهای تیمهای ورزشی متعاقبا مقرراتی ابلاغ خواهد شد. این مقررات باید تا ۱۵/۷/۱۳۹۷ توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی پیشنهاد شود.
۶-۴- برگزاری جشنوارهها و المپیادهای فرهنگی / ورزشی، مسابقات و عناوین مشابه ممنوع میباشد.
۶-۵- برگزاری تورهای زیارتی و سیاحتی با هزینه شرکت ممنوع میباشد.
۶-۶- عقد قرارداد و هر گونه دریافت کارکنان صنعت نفت از تیمها / باشگاههای ورزشی مرتبط با صنعت نفت و تیمهایی که از صنعت نفت به هر عنوان کمک مالی و یا وجوهی دریافت میکنند به هر عنوان به کلی ممنوع بوده و با متخلف برخورد انضباطی خواهد شد. مقررات اداری و استخدامی در این خصوص تا ۱۵/۷/۱۳۹۷ توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی بازنگری و اصلاح خواهد گردید.
با این تفاسیر به خصوص با نگاهی به بند ۶-۶ می توان این گونه برداشت کرد که باشگاه های زیرمجموعه نفت دیگر حق پرداخت پول های میلیونی به مربیان و بازیکنان طرف حساب خود با بودجه وزارتخانه و حتی شرکت های تابع را ندارند.
اتفاقی که در دو سه سال گذشته به عنوان حربه ای از سوی مدیران این باشگاه ها برای حل و فصل مشکلات مالی در دستور کار قرار می گرفت اما حالا وزارتخانه با این بخشنامه جلوی این اقدام را نیز گرفت تا باشگاه ها عملا دیگر هیچ راهی برای تزریق پول به حساب های خالی خود نداشته باشند.
اقدامی که می تواند از همین ابتدای لیگ هجدهم شوک ویران کننده ای برای مربیان و بازیکنان باشد چون دیگر امیدی به دریافت حق و حقوق خود نخواهند داشت. در این بین مدیران باشگاه ها نیز که امیدوار بودند مثل ادوار گذشته بودجه خود را به سختی و در چند برهه دریافت کنند با بسته شدن راهکارهای قانونی حالا در بن بست مالی گرفتار شده و امیدی هم به تامین منابع پولی ندارند.
در این بین شاید تنها راه برای ادامه حیات این باشگاه ها درآمدزایی از طریق های دیگر به خصوص حمایت های سازمان لیگ از تبلیغات محیطی، بلیت فروشی و ... باشد، گرچه در این راه نیز همه این باشگاه ها باید هزینه های خود را حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهند در غیر این صورت بیشتر از قبل طعم ورشکستگی را خواهند چشید.
نظر کاربران
آقای نویسنده شرایط جامعه را درک کردند همچون ویرانگر هم نیست امثال تو هم شرایط را درک میکردند خیلی چیزا درست میشد ولی افسوس که مثل تو...
.