سوباشیچ ۲۰۱۸ در نقش گویکوچهآ ۱۹۹۰
کرواسی در هر دو بازی خود در مراحل حذفی، در ضربات پنالتی به پیروزی رسیده است.
وبسایت نود: کرواسی یکی از سه تیمی بود که در مرحله گروهی با کسب ۹ امتیاز کامل راهی مرحله حذفی شد. آن ها نیجریه، آرژانتین و ایسلند را شکست دادند تا در کنار بلژیک و اروگوئه، مقتدرترین تیم های مرحله گروهی رقابت ها لقب گیرند. با این حال پیشروی کروات ها تا نیمه نهایی به این اندازه مقتدرانه نبوده است.
کرواسی در مرحله یک هشتم نهایی بعد از تساوی ۱-۱ مقابل دانمارک در ضربات پنالتی این تیم را ۳-۲ شکست داد و به مرحله یک چهارم نهایی رسید. شاگردان زلاتکو دالیچ در این مرحله بعد از تساوی ۱-۱ در وقت های عادی و ۲-۲ در وقت های اضافه، روسیه میزبان را در ضربات پنالتی ۴-۳ شکست دادند تا بعد از ۲۰ سال به نیمه نهایی جام جهانی راه یابند.
در این بین نباید نقش دنیل سوباشیچ، سنگربان ۱۹۱ سانتی متری کرواسی را از یاد برد. سوباشیچ در مرحله یک هشتم با مهار ضربات کریستین اریکسن، لاسه شونه و نیکولای یورگنسن یک تنه تیمش را به پیروزی رساند و با رکورد ریکاردو، دروازه بان پرتغال در مهار ۳ ضربه پنالتب در پایان یک مسابقه جام جهانی برابری کرد. ریکاردو در جام جهانی ۲۰۰۶ در مرحله یک چهارم نهایی و در مقابل ستارگان انگلیس موفق به انجام این مهم شده بود.
سوباشیچ در یک چهارم نهایی نیز اولین ضربه پنالتی روس ها که توسط فیودور اسمولوف زده شد را مهار کرد. ضربه ضعیف ماریو فرناندز هم به کمک سوباشیچ آمد تا کرواسی دومین گام را نیز در ضربات پنالتی محکم بردارد.
کرواسی تنها دومین تیم در تاریخ جام های جهانی است که توانسته در دو بازی متوالی مراحل حذفی در ضربات پنالتی به پیروزی برسد و صعود کند. پیش از کرواسی، آرژانتین در جام جهانی ۱۹۹۰ موفق به این کار شده بود.
آرژانتین بعد از پیروزی ۱-۰ مقابل برزیل در مرحله یک هشتم نهایی، در مرحله بعدی به مصاف یوگوسلاوی رفت و بعد از تساوی بدون گل، این تیم را در ضربات پنالتی ۳-۲ شکست داد. آلبی سلسته در نیمه نهایی نیز در شرایطی تقریبا مشابه با کرواسی، به مصاف میزبان آن مسابقات یعنی ایتالیا رفت و بعد از تساوی ۱-۱، در ضربات پنالتی ۴-۳ پیروز شد و به فینال مسابقات رسید.
همانند کرواسی، نقش دروازه بان آن زمان ارژانتین در این نتایج چشمگیر بود. سرخیو گویکوچهآ که بعد از مصدومیت نری پومپیدو به شماره یک آرژانتین تبدیل شده بود، در این دو بازی ۴ ضربه را مهار کرد تا یک تنه قهرمان تیمش شود. گویکوچهآ در بازی فینال هم میتوانست ضربه پنالتی اندریاس برمه را مهار کند که تنها چند سانتی متر کم آورد.
روسیه نیز که در مرحله یک هشتم نهایی اسپانیا را در صربات پنالتی شکست داده بود، به صف تیم هایی پیوست که بعد از پیروزی در ضربات پنالتی، در مرحله بعد مغلوب همین ضربات شده و از رقابت ها کنار میروند.
اسپانیا در جام جهانی ۲۰۰۲، در مرحله یک هشتم نهایی ایرلند را در ضربات پنالتی شکست داد و در یک چهارم نهایی در پنالتی ها مغلوب کره جنوبی میزبان شد و از گردونه رقابت ها کنار رفت.
کاستاریکا در جام جهانی ۲۰۱۴ نیز در مرحله یک هشتم نهایی یونان را در پنالتی ها ۵-۳ شکست داد و در مرحله بعد در مقابل هلند، ۴-۳ باخت و حذف شد.
البته این سرنوشت در انتظار خود هلند هم بود چرا که لاله های نارنجی در مرحله نیمه نهایی در ضربات پنالتی ۴-۲ مغلوب آرژانتین شدند و از گردونه رقابت ها کنار رفتند.
ارسال نظر