روسیه و امتیاز میزبانی: تا کجا؟
اگر قرار باشد افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ از نظر جذابیت به پای جشنی که سوچی برای شروع المپیک زمستانی ۲۰۱۴ برپا کرد برسد، روسیهی میزبان باید نمایشی درخشان داشته باشد.
آیاسپورت: اگر قرار باشد افتتاحیه جام جهانی ۲۰۱۸ از نظر جذابیت به پای جشنی که سوچی برای شروع المپیک زمستانی ۲۰۱۴ برپا کرد برسد، روسیهی میزبان باید نمایشی درخشان داشته باشد. جدال مقابل عربستان در اولین بازی جام جهانی شاید در حد و اندازههای مراسم افتتاحیه نباشد، اما روسها میدانند شروعی موفق میتواند کلید بقایشان در این تورنمنت باشد، به خصوص اینکه امتیاز بازی در زمین خودی همیشه کمک زیادی به میزبانان کرده است.
امید هواداران روسیه به پیشرفت نتایج تیمشان نسبت به بیش از دو دهه گذشته است. در واقع روسها بعد از فروپاشی شوروی سابق هرگز موفق نشدهاند از دور گروهی جام جهانی بالا بیایند و در سالهای ۱۹۹۴، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۴ در همان دور اول با تورنمنت وداع کردهاند. روسیه در یورو ۲۰۱۶ هم در گروه خودش آخر شد تا امید هوادارانش بیش از پیش برای جام جهانیای به یادماندنی کمرنگتر شود. به هر حال فراموش نکنیم میزبان تورنمنت امسال در رنکینگ فیفا جایگاه ۶۶اُم را دارد.
اما با نگاهی به تاریخ جامهای جهانی میبینیم که امتیاز میزبانی میتواند به روسها کمک کند که حداقل در جدال با عربستان، مصر و اروگوئه امتیاز لازم برای صعود به دور حذفی را کسب کنند. در 20 دورهای که از جامهای جهانی پشت سر گذاشتهایم 16 تیم مختلف میزبانی آن را به عهده داشتهاند، شاملِ میزبانی مشترک کره جنوبی و ژاپن در سال 2002. این میزبانان 6 بار جام را بالای سر بردهاند، 8 بار به فینال رسیدهاند و 13 بار حداقل تا نیمه نهایی بالا آمدهاند.
این آماری چشمگیر برای میزبانان است و البته فقط مختص به رسیدن به نیمه نهایی و فینال هم نمیشود. ۶ تا از تیمهای جام جهانی بهترین نتایجشان در تاریخ این تورنمنت را در کشور خودشان به دست آوردهاند، از جمله فرانسه و انگلیس که تنها قهرمانیهایشان را در زمین خودی جشن گرفتهاند.
در نقطه مقابل تنها ۴ تیم داریم که خارج از خانه نتایجی بهتر گرفتهاند، از جمله مهمترینشان برزیل. قهرمان ۵ دوره جام جهانی و فاتح جاودانه جام ژول ریمه در دو دورهای که میزبان بوده یک بار به مقام دومی رسیده (۱۹۵۰) و یک بار به مقام چهارمی (۲۰۱۴).
اسپانیا هم که سال 2010 برای اولین بار فاتح جهان شد در سالِ 1982 در حالیکه میزبان بود فقط تا همان دور دوم بالا آمد. آمریکا هم که میزبان تورنمنت 1994 بود و در زمین خودش تا یک هشتم نهایی پیش رفت، در 2002 یک قدم جلوتر هم گذاشت و بین 8 تیم نهایی تورنمنت قرار گرفت. در این میان تنها تیمی که موفق نشده به عنوان میزبان از دور گروهی بالا بیاید آفریقای جنوبی در سال 2010 بوده است.
تصور پیوستن روسیه به جمع انگلیس و فرانسه به عنوان میزبانان قهرمان بسیار دشوار است. حتی قرار گرفتن آنها بین چهار تیم نهایی، موفقیتی که کره و شیلی تنها در جایگاه میزبان به آن رسیدند هم به هیچ وجه واقعگرایانه نیست. شاید تلاش روسها باید بیشتر برای ملحق نشدن به کلوپ در حال حاضر تکنفره آفریقای جنوبی باشد.
ارسال نظر