تضعیف فوتبال تا پایان سال ٩٧
فوتبال باشگاهی ایران در فصل آینده روزهای سختی را سپری خواهد کرد.
شهروند: فوتبال باشگاهی ایران در فصل آینده روزهای سختی را سپری خواهد کرد. مشکلاتی که در لیگ جاری باشگاهها را آزار داده و حلوفصل نشده، در سال آینده هم حیات تیمهای ایرانی را تهدید خواهند کرد. علاوه بر مشکلاتی مثل پرداختنشدن حق پخش و بلاتکلیفی درآمد تبلیغات محیطی، روند افزایش دلار هم در سال آینده برای فوتبال ایران دردسرساز خواهد شد که بیشک تضعیف فوتبال باشگاهی را به دنبال خواهد داشت.
ادامه چالش حق پخش
مناقشه فدراسیون فوتبال و صداوسیما برای دریافت حق پخش همچنان ادامه دارد. بارها اهالی فدراسیون و روسای باشگاهها به این نتیجه رسیدهاند که ضربالاجل برای صداوسیما تعیین کنند و درصورت کوتاه نیامدن این سازمان از مواضعش، از ورود دوربینها به ورزشگاهها جلوگیری کنند اما درنهایت ضربالاجلها تمام شدهاند و هیچ اتفاقی هم رخ نداده است. آخرین باری که فدراسیون فوتبال به صداوسیما فرصت داد تا درآمد حق پخش بازیهای لیگ برتر را پرداخت کند، ٢٠ اسفند بود، حتی قرار بر این بود که درصورت پرداختنشدن حق پخش بازیهای لیگ برتر، صداوسیما اجازه پخش دیدارهای تیمملی را هم نداشته باشد اما آنچه درنهایت رخ داد، پخش مسابقات فوتبال از صداوسیما و پرداختنکردن حق پخش به فدراسیون بود و باز هم فدراسیون در این مناقشه شکست خورد و از دریافت حق اولیه خود محروم ماند. با برطرفنشدن این معضل بزرگ، قطعا در سال آینده هم درگیری بین صداوسیما و فدراسیون ادامه خواهد داشت اما بزرگترین قربانی در این مناقشه، باشگاهها هستند که با مشکلات مالی عدیدهای دستوپنجه نرم میکنند و دخل و خرجشان با هم یکی نیست. با ادامه این روند در سال آینده هم مشکلات باشگاهها
چند برابر میشود، چون درآمدی در کار نیست اما خرج و مخارج به طرز ترسناکی افزایش پیدا میکنند.
درآمد تبلیغات محیطی زیر پای فیل!
پرداختنشدن حق پخش از سوی صداوسیما و پخشنشدن مسابقات لیگ، علاوه بر اینکه فدراسیون و باشگاهها را از کسب درآمد محروم میکند، تبلیغات محیطی را هم دچار اشکال میکند. مجری تبلیغات محیطی لیگ برتر فصل جاری که درحال حاضر هم بدهی زیادی به سازمان لیگ دارد، فدراسیون را تهدید کرد، درصورت عدم پخش مسابقات از فدراسیون خسارت میگیرد. همین مشکل باعث شده که فدراسیون علاوه بر درگیری با صداوسیما با این شرکت هم دچار چالش شود. این درحالی است که شرکت مجری تبلیغات محیطی بنا به دلایلی که مشخص نیست، هنوز پرداختی به فدراسیون نداشته و به تعهدات خود عمل نکرده است. بدقولی شرکت امین سیما در پرداخت پول به فدراسیون باعث شد مدیران باشگاهها بارها به این موضوع اعتراض کنند اما اعتراض آنها هم راه به جایی نیافت و باز هم دست باشگاهها و فدراسیون خالی ماند. این درحالی است که باشگاهها بدون دریافت حق پخش و درآمد تبلیغات محیطی قطعا رو به نابودی خواهند رفت.
باشگاههای بیدرآمد و معضل بیپولی
با اینکه فوتبال در دنیا به پولسازترین ورزش تبدیل شده اما در ایران همه چیز برعکس است. همیشه در لیگ برتر باشگاههایی هستند که اگرچه در ظاهر متعلق به یک شرکت یا وزارتخانه هستند اما در عمل هیچ دریافت مشخصی از صاحبان خود ندارند. نمونه این باشگاهها که در سالهای اخیر با مشکلات مالی زیادی مواجه بودهاند، تیمهای وزارت نفت هستند. تیمهایی مثل نفت تهران، صنت نفت آبادان، پارسجنوبی و نفت مسجد سلیمان اگرچه به وزارت نفت تعلق دارند اما دریافتی از این وزارتخانه ندارند و مشکلات مالی زیادی را متحمل میشوند. با اضافهشدن نفت مسجد سلیمان به جمع تیمهای لیگ برتری و احتمال سقوط نفت تهران به لیگ دسته اول، وزارت نفت ٣ نماینده در لیگ برتر خواهد داشت که معلوم نیست هزینههای این تیمها چطور تأمین خواهد شد. علاوه بر این، تیمی مثل تراکتورسازی هم که متعلق به سپاه است، طبق قانون نمیتواند از این سازمان نظامی درآمدی داشته باشد و افزایش تیمهای بیپول و مملو از مشکلات مالی تنها پیامدی که برای فوتبال ایران به دنبال دارد، تهدید حیات تنها لیگ در ظاهر حرفهای فوتبال است.
افزایش نرخ دلار و بیکیفیت شدن لیگ برتر
به معضلات بیپولی و درآمد نداشتن باشگاهها، گرانشدن دلار را هم اضافه کنید تا متوجه عمق فاجعهای که در انتظار فوتبال ایران است، بشوید. افزایش نرخ شدید دلار آمریکا و رسیدن آن به نرخ بالاتر از ٥١٠٠ تومان مشکلات زیادی را برای مربیان و بازیکنان خارجی شاغل در فوتبال ایران ایجاد میکند. با ادامه این روند، حضور بازیکنان و مربیان خارجی مثل برانکو ایوانکوویچ، وینفرد شفر، زلاتکو کرانچار و ارطغرول ساغلام در لیگ برتر که قرارداد همه آنها به دلار امضا شده، پرداختی به این مربیان را سختتر میکند. برهمین اساس کاملا مشخص است که بالارفتن نرخ ارز در سال ٩٧ برای باشگاههای فوتبال دردسر زیادی درست میکند و آنها برای خرید بازیکن و مربی خارجی با مشکل مواجه میشوند. حتی احتمال میرود که با ادامه این روند، بسیاری از باشگاهها قید جذب مربیان و بازیکنان خارجی را برای لیگ هجدهم بزنند و از گزینههای داخلی بیشتری استفاده کنند. با جدیشدن این بحث، مسأله ماندگاری برانکو ایوانکوویچ و وینفرد شفر دو مربی خارجی موفق در پرسپولیس و استقلال هم به خطر میافتد و حتی ممکن است لیگ برتر را از حضور بازیکنان ایرانی با کیفیت خالی کند، چون بالارفتن نرخ
دلار آنها را حتی برای رفتن به لیگ ستارگان قطر هم وسوسه میکند که این موضوع نتیجهای جز بیکیفیتشدن لیگ ایران و حتی تکقطبی یا دوقطبیشدن آن نخواهد داشت.
نظر کاربران
بعد مشاور روحانی میگه خوب شد گرون شد
لعنت بهت که درد مردمو نمیفهمی