خرید شگفتانگیز بلیتهای ایران در یک روز
خرید اینترنتی بازیهای ایران برای جام جهانی ٢٠١٨ روسیه، سایت فدراسیون فوتبال ایران را برای چند دقیقهای مختل کرد.
٤ مرحله فروش بلیت
فیفا برای بازیهای جام جهانی چهار مرحله فروش بلیت را در نظر گرفته است؛ یک مرحلهاش که گذشته و کاری نمیتوان کرد، مرحله مربوط به قبل از مراسم قرعهکشی جام جهانی بود. تعدادی بلیت از طریق سایت فیفا به صورت «رندوم» به فروش رسید و آنهایی که این نوع بلیتها را خریداری کردهاند، شانس چندان زیادی ندارند که بازی چندان درجهیکی را از جام جهانی ببینند. مرحله دوم بلیتفروشی هم همین روزها است؛ از الان تا ٢٨ دی علاقهمندان با رفتن به سایت فدراسیون فوتبال ایران میتوانند بازی مدنظرشان را انتخاب و با پرداخت هزینه بلیت، امیدوار باشند یکی از بازیهای ایران در جام جهانی را هم ببینند.
بلیتخریدن به معنی بلیتداشتن قطعی نیست!
نکتهای که در این میان باید به آن اشاره کرد، این است که کسی که در این چند روز از طریق فدراسیون فوتبال اقدام به خرید بلیت بازیهای ایران در جام جهانی میکند، الزاما بلیت قطعی را ندارد. ماجرا مربوط به ثبت گسترده درخواستهاست. فعلا همه میتوانند بلیت بخرند؛ ولی دست آخر، یعنی بعد از ٢٨ دی، فدراسیون فوتبال با انجام قرعهکشی، نام آنهایی را که خوششانس هستند، اعلام و بلیت آنها را نهایی میکند. بقیه افرادی هم که نامشان در قرعهکشی نیامده، پولی را که برای هزینه بلیت دادهاند، پس خواهند گرفت.
چند بلیت به فروش میرسد؟
این موضوع محل بحث است؛ اینکه بالاخره سهم تماشاگران ایرانی در جام جهانی چند بلیت است؟ برای پاسخدادن به این موضوع ابتدا باید چند نکته را یادآوری کرد که بعضا در نوع خود جالب است. همانطور که عنوان شد، فیفا در چهار مرحله اقدام به فروش بلیت میکند که از این چهار مرحله فقط یک مرحله در اختیار فدراسیونهای مربوطه است. دستبرقضا، تعداد بلیتهایی که به فدراسیون فوتبال ایران تعلق گرفته، چندان زیاد نیست و رویهمرفته پنجهزارو ٦١٩ بلیت است! آنهم نه برای هر بازی، بلکه برای هر سه بازی ایران در مرحله گروهی جام جهانی. حالا موضوع پیچیدهتر میشود؛ چون طبیعتا تعداد مشتاقانی که از طریق فدراسیون فوتبال قصد خرید بلیت این بازیها را دارند، بسیار بیشتر از پنجهزارو ٦١٩ نفر است و به همین خاطر بحث قرعهکشی مطرح شده است.
آیا هر ٥٦١٩ بلیت به فروش میرسد؟
این هم سؤالی است که هنوز پاسخ مشخصی برای آن پیدا نشده است؛ در واقع هنوز به طور قطع و یقین مرزبندی صورت نگرفته که چه تعداد از این بلیتها در اختیار مردم قرار میگیرد و چه تعداد به میهمانان فدراسیون فوتبال! قبل از واکاوی این موضوع باید بهشیوه تخصیص این سهمیه از طریق فیفا نگاهی انداخته شود. طبق شرایطی که فیفا در نظر گرفته، هشت درصد از گنجایش ورزشگاهها در اختیار فدراسیون فوتبال ایران قرار گرفته تا بلیتهایش را بفروشد. بااینحال، همین هشتدرصد هم با آمار اعلامشده چندان دقیق جور درنمیآید. برای مثال، باید اشارهای به اولین بازی ایران مقابل مراکش در ورزشگاه سنتپترزبورگ کرد؛ ورزشگاهی که فعلا گنجایش آن ٦٧ هزار نفر عنوان شده است. اگر قرار به فروش هشتدرصدی بلیتهای این بازی از طریق فدراسیون فوتبال باشد، باید فدراسیون چیزی نزدیک به پنجهزار بلیت فقط برای این بازی داشته باشد ولی همانطورکه در بالا عنوان شد تعداد بلیت تماشاگران ایرانی که از طریق فدراسیون به فروش میرسد برای این بازی فقط دو هزارو ٦٢٢ عدد است؛ یعنی نزدیک به نصف. اینکه چرا چنین اتفاقی افتاده هم قابل بررسی است؛ خود فیفا اعلام کرده گنجایش ورزشگاه با میزان بلیتفروشیها ارتباطی ندارد و قطعا درمقایسهبا گنجایش ورزشگاه میزان کمتری بلیت به فروش میرسد؛ یعنی از تمام گنجایش ورزشگاه استفاده نمیشود و نزدیک به ١٠ یا ١٥هزار صندلی بلیتفروشی نمیشود.
و بقیه بلیتها؟
حالا با توجه به گنجایش چنددههزار نفری ورزشگاههایی که ایران قرار است در آنها بازی کند، جای سؤال است که بقیه ظرفیت ورزشگاه چطور پر میشود؟ همانطور که در بالا عنوان شد بلیتفروشیها در چهار مرحله است؛ یعنی بعد از این یک ماه که فدراسیون فوتبال کارش تمام شد آنهایی که دستشان به بلیت نمیرسد، باید از طریق سایت فیفا اقدام کنند؛ اتفاقا بیشتر بلیتهای موجود در همین سایت فیفا ارائه میشوند. بهطورمیانگین برای هر بازی چیزی نزدیک به ١٥هزار بلیت برای ایرانیها درنظر گرفته میشود که دیگر باید بهشیوهای سختتر خریداری شود؛ طبیعتا این بخش بیشتر به مذاق ایرانیان ساکن خارج از کشور خوش خواهد آمد که کار سختی برای خرید بلیت از طریق ویزاکارت ندارند. همچنین ایرانیها میتوانند همین حالا بلیت مراحل بعدی را بخرند. این امکان برای آنها وجود دارد که در صورت صعودنکردن ایران بلیتهایشان را با کسر یک کارمزد کم پس بدهند.
نظر کاربران
قدیما مینوشتن بلیط الان شده بلیت؟سوادتون زیر صفر