۶۴۷۰۵۵
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

تلاش ايتاليا براي حضور در جام‌جهاني

فدراسیون جهانی فوتبال، نامه‌ای به فدراسیون فوتبال اسپانیا ارسال و در این نامه به صراحت اعلام کرده در صورتی که دولت اسپانیا در انتصاب ريیس جدید این فدراسیون دخالت کند، ممکن است از حضور در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ کنار گذاشته شود

روزنامه قانون: بر اساس گزارش روزنامه اسپانیایی «ال‌پایس»، فدراسیون جهانی فوتبال، نامه‌ای به فدراسیون فوتبال اسپانیا ارسال و در این نامه به صراحت اعلام کرده در صورتی که دولت اسپانیا در انتصاب ريیس جدید این فدراسیون دخالت کند، ممکن است از حضور در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۸ که قرار است تابستان آینده به میزبانی روسیه برگزار شود، کنار گذاشته شود. روز پنج شنبه همین چند خط در خبرگزاری های ورزشی ایران به خبر اول تبدیل شد.

فیفا تیم فوتبال اسپانیا را تهدید کرده بود که به دلایل سیاسی ممکن است آن‌ها را حذف و تیم دیگری که ایتالیا باشد، به روسیه و جام جهانی بفرستد و در گروه ایران قرار دهد. موضوع آن‌گونه که ما فکر می‌کنیم، نیست و شاید این جدی‌ترین تهدید فیفا در سال های اخیر باشد. این اولین بار نیست که این تهدیدها اتفاق می‌افتد و از شانس بد اسپانیا، اخراج از مسابقات سابقه‌ای طولانی و نه‌چندان دور نیز دارد اما ماجرا چیست و چرا اسپانیا باید تهدید را جدی بگیرد؟حذف یک تیم با تصمیم مستقیم فیفا، بسیار بعید و غیرممکن به نظر می رسد. تنها دلیلی که می تواند مانع از شرکت یک کشور در تورنمنتی شود، وقوع جنگ داخلی یا جنگ با سایر کشورهاست. در سال ۱۹۹۲، یوگوسلاوی به دلیل درگیری های داخلی از یورو ۹۲ کنار گذاشته شد و به جای این تیم، دانمارک به مسابقات صعود کرد که همین دانمارک نیز توانست به عنوان قهرمانی دست یابد اما موردی دیگری که فیفا می‌تواند تیمی را از تورنمنتی حذف کند، دخالت سیاسی در فوتبال آن کشور است.
در صورتی که قانون اداره فدراسیون کشوری، توسط دولت این کشور تصویب شود و فیفا این مساله را مغایر با قوانین خود بداند، آن کشور از شرکت در تمام مسابقات بین المللی ازجمله جام جهانی محروم خواهد شد؛ چرا که مداخله دولت در فدراسیون فوتبال کشورها مجاز نیست و فیفا به‌شدت پیگیر این موضوع بوده كه کویت مثال بارز این اتفاق است. در سال ۲۰۱۵، فیفا به همین علت فوتبال کویت را برای پنج سال به حالت تعلیق درآورد و کویت حق شرکت در مسابقات رسمی را تا انتهای سال ۲۰۲۰ نخواهد داشت. مشابه همین اتفاق، دستمایه اختلاف فیفا با فدراسیون فوتبال اسپانیاست. پس از اینکه آنخل ماریا‌ویار، ريیس فدراسیون فوتبال اسپانیا به دلیل اتهام سوء‌مدیریت و فساد مجبور به استعفا از این پست شد، این فدراسیون در حال حاضر به طور موقت توسط خوان پادرون اداره می‌شود. اسپانیا می‌خواهد دوباره انتخابات برگزار کند و ريیسی جدید برای این سمت انتخاب کند. این درحالی‌است که از انتخابات و انتصاب ریاست جدید فدراسیون فوتبال این کشور کمتر از سه ماه می‌گذرد و همین موضوع کار اسپانیا را دشوار کرده است.

کاسه داغ‌تر از آش

ایتالیا، بزرگ‌ترین تیمی است که نتوانسته به جام جهانی صعود کند. آن ها با شکست در دو بازی رفت‌وبرگشت در برابر سوئد حذف شدند و ناکام بزرگ این رقابت‌ها لقب گرفتند. ایتالیا پس از عدم صعود به روسیه، پروژه های جدیدی را کلید زده است. اولین اقدام آن‌ها، مطرح‌كردن ناامنی‌های سیاسی در خاورمیانه و به طور مشخص دعوای ایران و عربستان بود که فیفا هیچ توجهی به آن نکرد. دومین پروژه آن‌ها، دخالت‌های سیاسی دولت پرو در فدراسیون فوتبال این کشور بود که این پروژه نیز به سرعت شکست خورد؛ چراکه هیچ سند و مدرکی دال بر این اتفاق وجود نداشته و این پروژه نیز با شکست مواجه شد. مهم ترین و آخرین اقدام ایتالیا همین اتفاق در کشور اسپانیاست که بعید است اتفاق جدید بیفتد و باید ایتالیا خود را حذف‌شده بداند. اسپانیا، کار راحتی برای اثبات این قضیه که هیچ دخالت سیاسی در انتخابات و فوتبال این کشور ندارد، نخواهد داشت و در این راه جامعه جهانی نیز به نظر موافق حضور تیمی قدرتمند به نام اسپانیا در جام جهانی هستند تا تیم متوسط مانند ایتالیا که حتی ازپس مرحله حذفی نیز برنیامده است اما در راه اثبات این موضوع، چند مشکل بر سر راه ماتادورها وجود دارد.
اولین موضوع، برکناری و دستگیری ريیس قبلی توسط دولت فدرال اسپانیاست که البته این موضوع قابل حل است چون در واقع تخلفی آشکار اتفاق افتاده و اختلاسی صورت گرفته است. مورد دوم، برگزاری مجدد این انتخابات در فاصله ای اندک است که در این راه نیز دولت اسپانیا می‌‎تواند با استناد به اختلاس‌های صورت‌گرفته در فیفا که منجر به اخراج بلاتر و انتخاب اینفانتینو شد، خود را تبرئه کند اما بزرگ‌ترین مشکل، کسی است که بر مسند ریاست موقت این فدراسیون تکیه زده است. خوان پادرون کسی است که نه‌تنها سابقه‌ فوتبالی و ورزشی ندارد بلکه کارنامه‌ای پر بار در حوزه سیاست، آن‎هم از نوع فدرالی‌اش دارد. او همان کسی است که پروژه اخراج بارسلونا از لالیگا را در صورت استقلال کاتالونیا کلید زد و توانست در مدت چند روز این قانون را تصویب و در اساسنامه لالیگا بگنجاند. هرچه که باشد، اسپانیا در سخت‌ترین شرایط چند سال اخیر خود قرار گرفته است و باید بتواند ازاین مخمصه جان سالم به در ببرد. هر چند بعید است که اسپانیا توسط فیفا از جام جهاني روسیه حذف شود اما بدون‌شك این موضوع و حذف اسپانیا، یکی از آرزوهای كارلوس کی‌روش خواهد بود.

روياي حذف اسپانيا از گروه B رقابت‌هاي جام‌جهاني، اگرچه خبري اميدوار كننده براي تيم‌ملي ايران است اما با توجه به فاصله كم تا رقابت‌هاي جام‌جهاني، بعيد به نظر مي‌رسد. به هر ترتيب، روزنامه‌هاي ايتاليايي ماه‌هاست كه تلاش مي‌كنند به نحوي يكي از تيم‌هاي جام‌جهاني را حذف كرده و جايگزين‌شان شوند اما تا اين لحظه، اين اتفاق رخ نداده و لاجوردي‌پوشان بايد بزرگ‌ترين جشنواره فوتبالي جهان را از خانه تماشا كنند.

چرا ايتاليا؟

شايد براي بسياري جاي سوال باشد كه چرا ايتاليا بايد جايگزين اسپانيا شود؟ طبق ماده ۷ قوانین فیفا، در هر تورنمنت، اگر تیمی حق شرکت در مسابقات را نداشته باشد یا از حضور انصراف دهد، کمیته سازماندهی فیفا بر اساس اختیاراتی که دارد، تیم جایگزین را به انتخاب خود برمی‌گزیند. این مساله به آن معني است که در صورت حذف ايران، پرو يا اسپانيا، تیمی از قاره آمریکای جنوبی، آسيا يا نیوزیلند که در پلی‌آف مغلوب پرو شد، جایگزین نمی‌شوند. انتخاب بر عهده فیفابوده و ممکن است از هر قاره دیگری، تیم راه یافته جدیدي انتخاب شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج