همه مربیانی که آماده فعالیت در لیگ برتر هستند
با گذشت ٨ هفته از لیگ برتر، میتوان درباره سرنوشت مربیان شاغل در سطح اول فوتبال ایران گمانهزنی کرد.
آنهایی که روی لبه تیغ راه میروند
مربی کرواتی که یکی از معدود خارجیهای موفق در فوتبال ایران بوده، آینده مبهمی پیش رو دارد. زلاتکو کرانچار که یک قهرمانی لیگ برتر و جام حذفی با سپاهان را در کارنامه خود دارد، جایگاه خود را در سپاهان مستحکم نمیداند. او اواسط فصل گذشته سرمربی سپاهان شد و توانست این تیم را تا رده پنجم بالا بیاورد. کارنامه خوب کرانچار و تواناییهای او باعث شد مدیران سپاهان با خرید بازیکنان مورد نظر او به آینده این تیم امیدوار شوند، اما این اتفاق نیفتاد. سپاهان تا هفته یازدهم ٢ برد، ٥ تساوی و ٤ باخت تجربه کرده و در رده چهاردهم قرار دارد. اگرچه مدیران این باشگاه برکناری و دادن اولتیماتوم به کرانچار را تکذیب کردهاند، اما با ادامه این روند قطعا تغییراتی روی نیمکت طلاییپوشان رخ میدهد. عبدالله ویسی هم بعد از حضور ناموفق در سپاهان با جدایی پورموسوی به استقلال خوزستان برگشت. ویسی هنوز نتوانسته روزهای خوبش در استقلال خوزستان را تکرار کند و در رده پانزدهم قرار دارد. تا اینجای کار صحبتی از برکناری ویسی نبوده اما احتمال زیادی وجود دارد که او از سمت خود برکنار شود. او در هفتههای اخیر هم مشکلات زیادی با مسئولان استقلال خوزستان داشته و به دلیل مشکلات مالی انتقادهای تندی را از آنها مطرح کرد. ویسی هنوز از سمت خود استعفا نکرده و ظاهرا در انتظار اخراج است تا بتواند مطالبات خود را از باشگاه بگیرد. سپیدرود، تیم صعودکرده از دسته اول به لیگ برتر هم تیمی است که شرایط خوبی ندارد.
اخراجشدهها
عمر سرمربیگری علیرضا منصوریان در استقلال کوتاهتر از آن بود که پیشبینی میشد. او وقتی به استقلال آمد، برنامهای بلندمدت بابت ماندن در تیم محبوبش داشت. منصوریان گمان میکرد طول عمر مربیانی چون قلعهنوعی و مظلومی در استقلال به پایان رسیده و او با حمایت و هدایت سکوها میتواند سالهای طولانی روی نیمکت استقلال بنشیند. سال گذشته او در نخستین تجربه حضورش در استقلال نتایج قابل قبولی گرفت اما شکست سنگین مقابل العین در لیگ قهرمانان او را ناکام کرد. نتایج فصل جاری استقلال با وجود بازیکنان گرانقیمت و جذب تمام مهرههای مورد نظرش باعث شد بالاخره هیأتمدیره استقلال به فکر اولتیماتوم و برکناری او باشند. منصوریان نتوانست در فرصت تعیینشده از طرف هیأتمدیره موفق باشد و به همین دلیل قبل از برکناری، پیشدستی کرد و استعفا داد. بعد از منصوریان درحالیکه باشگاه استقلال مذاکره با مربیان درجه یک مثل فاتحتریم و والتر زنگا را آغاز کرده بود، دست آخر به وینفرد شفر رضایت داد تا این پیرمرد آلمانی روی نیمکت استقلال بنشیند. شفر هنوز نتوانسته استقلالیها را راضی کند، اما با وجود شکست در دربی هواداران را حامی خود میبیند. منصوریان بعد از حمید درخشان که به طرز عجیبی از سرمربیگری نفت برکنار شد، دومین نفری بود که نیمکت تیمش را به مربی دیگری سپرد. پیش از منصوریان، حمید درخشان در هفته پنجم از مربیگری نفت برکنار شد تا علی کریمی جانشین او شود. سومین سرمربی برکنارشده از سمت خود در ٨ هفته سپریشده از لیگ، لوکا بوناچیچ است. بوناچیچ به دلیل کسب نتایج ضعیف بعد از باخت مقابل تراکتورسازی برکنار شد تا فیروز کریمی جانشین او شود. تیم گسترش در ٨ هفته سپریشده از لیگ برتر فقط هفت امتیاز کسب کرد تا مدیران این تیم برای رهایی از قعر جدول دست به تغییر سرمربی بزنند. گسترش با فیروز کریمی توانسته در هفتههای اخیر نتایج خوبی بگیرد و تا رده هفتم جدول بالا بیاید. دیگر سرمربی برکنارشده در لیگ، اکبر میثاقیان است. میثاقیان که در طول یک فصل معمولا سرمربیگری در چند تیم را امتحان میکند، با سیاهجامگان نتایج ضعیفی گرفت. او با تصمیم مالک این باشگاه از سرمربیگری به مدیر فنی تغییر پست داد تا علیرضا مرزبان به همراه رضا عنایتی کادر فنی جدید سیاهجامگان را تشکیل دهند. حضور مرزبان در این تیم هم نتوانست پیشرفتی در وضع نماینده مشهد ایجاد کند. سیاهجامگان با مرزبان ٢ شکست متوالی را تجربه کرد، اما مالک باشگاه از او حمایت کرده و گفته تا پایان فصل تغییری در کادر فنی ایجاد نخواهد کرد.
چه خبر از آلترناتیوها؟
مربیان سرشناسی که در لیگ امسال تیم ندارند، کسانی هستند که در سالهای اخیر معمولا حاضر بودهاند. این مربیان همانهایی هستند که نامشان در چرخه مربیگری در لیگ برتر قرار دارد و در سالهای اخیر یا روی نیمکت نشستهاند یا خارج از گود منتظر برکناری دوستان خود ماندهاند تا بهعنوان جانشین آنها انتخاب شوند. حالا هرچه به اواسط لیگ نزدیکتر بشویم مدیران کمطاقت ایرانی بیشتر دست به تغییر مربی میزنند تا آلترناتیوها به حضور دوباره در لیگ امیدوار شوند. در حال حاضر ٨ مربی سرشناس فوتبال ایران بدون تیم هستند، اما احتمال زیادی وجود دارد که در هفتههای آینده صاحب تیم شوند.
حسین فرکی: بعد از قهرمانی تراژیک با سپاهان در لیگ چهاردهم موفقیتی کسب نکرد. او در سپاهان نیمکتنشین شد و در سایپا هم نتایج خوبی نگرفت. سایپا سال گذشته به سختی توانست در لیگ ماندگار شود و همین موضوع منجر به تمدید نشدن قرارداد فرکی شد. او فعلا بیکار است، اما احتمال دارد که بهزودی به لیگ برتر برگردد.
فرهاد کاظمی: بالاخره بعد از مختومه شدن پرونده ف-کافهای معروف، فرهاد کاظمی توانست به فوتبال برگردد. او در سالهای اخیر موفق شده تیمهای بسیاری را از خطر سقوط نجات دهد اما هر دو تیمی که سال گذشته هدایت آنها را برعهده گرفت وضع خوبی نداشتند. سیاهجامگان بهسختی در لیگ ماندگار شد و ماشینسازی هم سقوط کرد. بعید نیست کاظمی تا پایان نیمفصل تیم جدیدی برای خود انتخاب کند.
منصور ابراهیمزاده: آخرینباری که این مربی موفق در لیگ برتر حضور داشت حدود ٣سال پیش بود. او قراردادش با مس کرمان در لیگ یک را تمدید نکرد تا بتواند دوباره به لیگ برتر برگردد. احتمال زیادی وجود دارد که این مربی اصفهانی بتواند دوباره به شهر خود برگردد و در لیگ برتر مربیگری کند.
صمد مرفاوی: در سالهای اخیر کارنامه بسیار ضعیفی داشته است. او با پیکان و صبا به لیگ دسته اول سقوط کرد، اما این شانس را دارد که برای برخی از تیمهای لیگ برتری بهعنوان یک گزینه مطرح شود.
پرویز مظلومی: پس از جدایی از استقلال، در لیگ شانزدهم و هفدهم مربیگری نکرده است. البته او در سال اخیر تا یکقدمی حضور در پدیده پیش رفت، اما درنهایت حضورش در این تیم منتفی شد تا بازگشت احتمالی او به لیگ برتر به نیمفصل کشیده شود.
خداداد عزیزی: در سالهای اخیر بیشتر از اینکه در قامت یک مربی موفق ظاهر شود با مصاحبههای آتشین به رسانهها خوراک خبری داد. او بعد از ناکامی با سیاهجامگان در لیگ شانزدهم هنوز هدایت تیمی در لیگ برتر را قبول نکرده اما به احتمال زیاد برای تیمهای مدعی سقوط میتواند گزینه باشد.
محمد مایلیکهن: سال گذشته داشت در لیگ دسته اول شرایط خوبی را با ملوان پشت سر میگذاشت اما حاشیهها مانع ادامه این همکاری شد تا سرمربی سابق تیمملی خانهنشین شود. مایلیکهن با وجود اخلاق خاصش هنوز میتواند یک آلترناتیو جدی برای مربیان لیگ برتری باشد.
ارسال نظر