با جدایی چند بازیکن تأثیرگذار از جمع سرخ و سفیدپوشان موناکو، مدافع عنوان قهرمانی لوشامپیونه فرانسه در پی بازسازی خود است.
خبرگزاری تسنیم: باشگاه موناکو در فصل نقل و انتقالات تابستانی اخیر رکوردی را از خود بر جای گذاشت که بعید به نظر میرسد به این زودی توسط باشگاه دیگری شکسته شود. آنها در این تابستان هفت بازیکن خود را مجموعاً در حدود ۳۵۰ میلیون یورو به فروش رساندند که عبارتند از عبدو دیالو، بنجامین مندی، برناردو سیلوا، تیموئو باکایوکو، کایلیان امباپه، نبیل دیرار و والره ژرماین. باشگاه موناکو با این رقم به سطح جدیدی از درآمدزایی رسید و بُعد جدیدی به هنر فروش بازیکنان بخشید.
این اما اولین باری است که باشگاه موناکو به چنین میزان درآمدزایی از فروش بازیکن میرسند، آنها در تابستان 2015 هم با فروش آنتونی مارسیال، ژئوفری کندوگبیا، لایوین کورزاوا، آیمن عبدالنور و یانیک کاراسکو مجموعاً 160 میلیون به دست آورده بودند و شاید این آخرین باری هم نباشد که چنین درآمدهایی از فروش بازیکنان خود داشته باشند.
این طرح و برنامه تجارت باشگاه موناکو است. آنها میخواهند همانند فصل گذشته به عناوین قهرمانی برسند، فصلی که پس از ۱۷ سال فاتح لیگ دسته اول فوتبال باشگاههای فرانسه موسوم به لوشامپیونه شدند، اما فلسفه کلی آنها کسب سودی کلان از انتقال بازیکنان به تیمهای دیگر است که مبتنی به استراتژی سهگانه زیر است.
1- یافتن مستعدترین بازیکنان
شبکهای از عالیترین استعدادیابها مسابقات تیمهای ردهبالای لیگهای اروپایی و آمریکای جنوبی در رده زیر ۱۲ سال را پوشش میدهند و زیرنظر دارند. کاراسکو، مارسیال و مندی از جمله این بازیکنان بودند که به هنگام بازی برای تیمهای پایه باشگاهی خود در فرانسه کشف شدند، درست به مانند امباپه که چهار سال پیش با همین شرایط توسط استعدادیابهای موناکو کشف شد. آخرین نمونه از این استعدادهای کشفشده هم هانیبال مجبری ۱۴ ساله است، بازیکنی که هفته گذشته با وجود اینکه مورد توجه باشگاههای پاریسنژرمن، آرسنال و دو تیم شهر منچستر بود، با موناکو قرارداد امضا کرد. موناکو البته بازیکنان مستعد کمی مسنتر از بازیکنان جوان را هم نشانه گرفته است و نمونهاش جذب یوری تیلمانس ۲۰ ساله و کیتا بالده ۲۲ ساله بود.
2- گذاشتن سکوی پرتاب در اختیار آنها
لئوناردو ژاردیم (سرمربی کنونی موناکو) سرمربیای معلومگونه با توانایی به شکوفایی رساندن استعداد بازیکنان است و لیگ یک فرانسه هم بهترین جای ممکن برای شکوفا شدن استعداد بازیکنان است. شاید لوشامپیونه به اندازه لالیگای اسپانیا و لیگ برتر انگلیس قدرتمند نباشد، اما با این وجود لیگی رقابتی است و این فرصت را به بازیکنان میدهد تا خودشان را نشان دهند. به لحاظ تاکتیکی، لیگ فرانسه جایگاهی فوقالعاده برای یادگیری است و آن بازیکنانی که با تیمهای فرانسوی به لیگ قهرمانان اروپا میرسند، میتوانند تجربیات بیشتری نیز کسب کنند. در کنار اینها خصوصاً در موناکو فشار کمتری روی بازیکنان از سوی رسانهها و هواداران است و بعلاوه محلی ایدهآل برای زندگی کردن است. زمانی که این الماسهای زمخت (اشاره به استعدادهای جوان) صیقل داده شدند، آنها آماده فروش میشوند.
3- شروع جنگ مزایده
زمانی که چند تیم انگلیسی به دنبال جذب مندی بودند، او در نهایت تبدیل به گرانقیمتترین مدافع تمامی ادوار شد. برناردو سیلوا نظر دو غول فوتبال شهر منچستر را به خود جلب کرد، هرچند در نهایت منچسترسیتی برنده این مزایده شد. چنین داستان مشابهی هم در مورد باکایوکو و امباپه رقم خورد، این در حالی است که این سناریو در مورد توماس لمار هم میتوانست تکرار شود، بازیکنی که دو سال پیش موناکو در روز پایانی نقل و انتقالات در ازای ۴ میلیون یورو به خدمت گرفت و این تابستان میتوانست او را در ازای ۱۰۰ میلیون یورو به لیورپول یا آرسنال واگذار کند. به هر حال ممکن موناکو، لمار را تابستان آینده در ازی رقمی بیش از این به فروش برساند.
پس از این مهاجرت دسته جمعی بازیکنان، موناکو کارش را برای شکل دادن چرخه جدید باشگاه و بازسازی تیم آغاز کرده است. تیلمانس (25 میلیون یورو) و بالده (30 میلیون یورو) جزیی از نسل بازیکنان بعدی خواهند بود که در لیست فروش این باشگاه فرانسوی به منظور سودآوری قرار خواهند گرفت، اما پیش از آن، آنها باید تیمی قدرتمند بسازند و بازیکنانی همچون ژرژ، رونی لوپس و آداما دیاخبی از جمله بازیکنانی هستند که باید بازی آنها را دید.
به هر حال تنها لازم است موناکو چند سالی به ژاردیم وقت بدهد تا تعداد زیادی از بازیکنان کنونی این تیم را به شرایطی برساند که با ارقام میلیونی به تیمهای دیگر انتقال پیدا کنند. در کوتاه مدت، موناکو شاید خالی از ستارههایش شده باشد، اما آنها به زودی شروع به بازسازی تیم خود خواهند کرد.
منبع: ESPN
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر