ستارگانی که با تیم جدید قهرمان لیگ شدند
در این مقاله به معرفی ستارگان بزرگی می پردازیم که در بدو ورود به تیمی؛ با باشگاه جدید قهرمان لیگ شدند.
متافوتبال: در این مقاله به معرفی ستارگان بزرگی می پردازیم که در بدو ورود به تیمی؛ با باشگاه جدید قهرمان لیگ شدند.
۱-ریو فردیناند
نقش مهم ریو فردیناند در خط دفاعی شیاطین سرخ در بین سال های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۴ همواره در یادها خواهد ماند.
به سال ۲۰۰۲ برمی گردیم؛ زمانی که سر الکس فرگوسن با هزینه ای بالغ بر ۳۴ میلیون یورو؛ ریو فردیناند را از باشگاه رقیب یعنی لیدز یونایتد خرید، که این مبلغ در آن دوره؛ قابل توجه بود. در واقع این خرید در زمان خودش به اندازه جذب پل پوگبا در تابستان گذشته ارزشمند بود.
رقابت بین منچستر یوناتید و لیدزیونایتد که در آن دوران نامِ «جنگ رُزها» را بر آن گذاشته بودند؛ برگرفته از جنگ و دشمنی بین منطقه لانکشایر و یورک-شر بود. در دهه 1970 رقابت بین دو این دو منطقه تاریخی انگلستان از فوتبال فراتر رفت و صحنه های درگیری های خشونت آمیز بین مردم این دو منطقه به منظره ای عادی تبدیل شد.
در سال های اخیر لیدزیونایتد وضعیت مناسبی نداشته و بیشتر در دسته های پایین فوتبال انگلستان بوده؛ در حالی که شیاطین سرخ به شکل مداوم در حال پیشرفت بوده اند.
با این وجود؛ ریو فردیناند پنجمین بازیکنی بود که لیدزیونایتد را به مقصد اولدترافورد ترک کرد.
اریک کانتونا در سال 1992 لیدز را به مقصد منچستر ترک کرد و درست همان سال قهرمانی لیگ برتر شد و همین اتفاق برای فردیناند هم افتاد و البته نیاز به گفتن نیست که هر دوی این بازیکنان میراثی پایدار را در اولدترافورد به جا گذاشتند.
2- سول کمپل
از سال 1977 تاکنون تنها یک بازیکن مستقیما از تاتنهام به آرسنال پیوسته در حالی که قبل از این انتقال جنجالی، 315 بار با پیراهن تاتنهام به میدان رفت و این بازیکن کسی نیست به جز سول کمپل مدافع ملی پوش و خوش استیل سابق تیم ملی انگلستان.
سول کمپل قبلا در یک مصاحبه گفته بود که هیچ وقت برای توپچی ها بازی نخواهد کرد و با وجودی که قرارداد او با تاتنهام در سال 2001 به پایان می رسید، هیچ صحبتی درباره احتمال نقل مکان او به استادیوم امارات وجود نداشت، اما بعدا اوضاع کاملا برعکس شد. اسپرز به کمپل پیشنهادی داد که او را به گران ترین بازیکن تاریخش تبدیل می کرد؛ در صورتی که کمپل ترجیح داد به رقیب سنتی تاتنهام یعنی توپچی ها بپیوندد.
سول کمپل با پوشیدن پیراهن آرسنال به طور مرتب در رقابت های لیگ قهرمانان به میدان رفت ضمن آن که موفق شد به عنوان عضوی از تیم توپچی ها قهرمان لیگ برتر و مسابقات جام حذفی فوتبال انگستان شود.
بهترین فصل سول کمپل با توپچی ها، فصل ۲۰۰۴-۲۰۰۳ بود که ستاره ملی پوش موفق شد با پیراهن آرسنال بدون هیچ شکستی فصل را به پایان ببرد.
کمپل ثابت کرد که تصمیمش برای ترک تاتنهام و رفتن به آرسنال درست بوده؛ اما بعید است که طرفداران اسپرز او را به سادگی ببخشند.
۳- لواندوفسکی، گوتزه و هوملس
وقتی یورگن کلوپ سرمربی بوروسیا دورتموند شد؛ باشگاه آلمانی از منابع و قدرت مالی امروز برخوردار نبود. اما باشگاه آلمانی تعدادی از بازیکنان مستعد جوان را با قیمت از سراسر دنیا به خدمت گرفت، آن ها را پرورش داد و به تدریج یک تیم قدرتمند را ساخت.
کسب دوعنوان قهرمانی متوالی در بوندسلیگا و رسیدن به دیدار نهایی لیگ قهرمانان؛ بازیکنان دورتموند را در مرکز توجهات قرار داد و غول های اروپایی به تدریج ستاره ها را یکی بعد از دیگری شکار کردند.
در سال 2011 نوری شاهین دورتموند را به مقصد رئال مادرید ترک کرد و یک سال بعد شینجی کاگاوا به عنوان یکی از ستاره های تیم آلمانی؛ دورتموند را به مقصد من یونایتد ترک نمود. اما تیم آلمانی بزرگ ترین ضربه را در سال 2013 خورد؛ جایی که ماریو گوتزه یکی از بهترین بازیکنان تیم ملی آلمان و دورتموند به تیم رقیب یعنی بایرن مونیخ پیوست، آن هم تنها چند هفته قبل از این که دو رقیب آلمانی در فینال لیگ قهرمانان به مصاف هم بروند.
یک سال بعد از رابرت لواندوفسکی یکی دیگر از بهترین های دورتموند به باواریایی ها پیوست و تابستان گذشته هم مت هوملس از دورتموند جدا شد.
گوتزه بعد از پیوستن به بایرن مونیخ، سه بار در بوندسلیگا قهرمان شده و قبل از بازگشت به دورتموند بر افتخارات خود افزوده در حالی که لواندوفسکی هم سه بار با باواریایی ها جام قهرمانی بوندسلیگا را لمس کرده و مت هوملس هم فصل گذشته برای اولین بار طعم قهرمانی بوندسلیگا را چشید.
4- رابین فان پرسی
وقتی روبین فان پرسی تصمیم گرفت آرسنال را به مقصد منچستر یونایتد ترک کند؛ طرفداران توپچی ها به شدت ناراحت شدند. در آن زمان ستاره هلندی 29 سال داشت اما در حالی که تنها یک سال از زمان قرارداد او مانده بود؛ استادیوم امارات را با مبلغی به میزان 22.5 میلیون یورو به مقصد اولدترافورد ترک کرد، اما اگر کسی فکر کند که آرسنال در این معامله سود کرد؛ کاملا در اشتباه است؛ چون تنها یک فصل بعد فان پرسی 26 بار در لیگ برتر برای شیاطین سرخ گلزنی کرد، در حالی که در همه مسابقات آن فصل لیگ به میدان رفته بود و نهایتا هم جام قهرمانی این مسابقات را بالای سر برد. در واقع می توان گفت آرسنال با فروختن فان پرسی، لیگ برتر را به منچستر یونایتد فروخت، در همان سال ستاره هلندی کاندیدای کسب جایزه PFA شد، اما در رقابت نهایی از گرت بیل شکست خورد.
جالب است که وقتی فان پرسی به منچستر یونایتد پیوست؛ رنه مولنستین دستیار فرگوسن به او پیشنهاد پوشیدن شماره ۲۰ را داده و او را قانع کرد که با پیراهن من یونایتد بیستمین جام قهرمانی لیگ برتر را کسب می کند.
۵- لوئیس فیگو
نقل مکان لوئیس فیگو از بارسلونا به رئال مادرید فقط یک جا به جایی بین تیم های رقیب نبود؛ بلکه حرکتی بود که آغازگر یک عصر جدید در رئال مادرید به شمار می رفت و وزن و ارزش دیدارهای ال کلاسیکو را بالا برد. لوئیس فیگو یکی از چهره های برجسته تاریخ باشگاه بارسلونا پنج سال را در نیوکمپ سپری کرد
در حالی که طی این مدت موفق به کسب هفت جام قهرمانی شد. با این حال در سال ۲۰۰۰ اتفاقی در رئال مادرید افتاد و فلورنتینو پرز ریاست باشگاه اسپانیایی را بر عهده گرفت.
پرز با آمدن به برنابئو؛ رویایی را در سر می پروراند که آن رویا را با عنوان گالاکتیکوس نامیدند.
مدیر عامل جدید به دنبال جمع کردن سوپراستارها و تشکیل یک تیم کهکشانی بود و در قدم اول لوئیز فیگو را به برنابئو آورد، اقدامی که خشم هواداران بارسلونا را برانگیخت. رئال مادرید مبلغ آزادسازی فیگو را پرداخت و با شکستن رکورد ارقام نقل و انتقالات؛ ستاره پرتغالی را به برنابئو آورد، البته در طی سیزده سال بعد از جذب فیگو، رئال مادرید چهار بار دیگر هم رکورد نقل و انتقالات را شکست.
فیگو در اولین فصل حضورش در رئال مادرید 14 بار گلزنی کرد و از عوامل مهم قهرمانی تیم مادریدی در لالیگا بود.
اما در اولین مسابقه ال کلاسیکو بعد از پیوستن فیگو به تیم مادریدی، اتفاق عجیبی افتاد، اتفاقی که همه هم تیمی های فیگو را شوکه کرد. در وافع تنفر هواداران بارسلونا از فیگو خالق صحنه های عجیب و به یاد ماندنی در فوتبال شد. در نیمه دوم مسابقه؛ وقتی لوئیز فیگو برای زدن ضربه کرنر به گوشه زمین رفت، هواداران بارسلونا یک کله خوک سرخ شده را به سمت او پرتاب کردند.
ارسال نظر