اجبار در يونان، انتقاد در ايران
حضور دو مليپوش ايراني در ديدار مقابل يک تيم اسرائيلي براي آنها مشکلآفرين شد.
روزنامه شرق: حضور دو مليپوش ايراني در ديدار مقابل يک تيم اسرائيلي براي آنها مشکلآفرين شد. در رقابتهاي مقدماتي ليگ اروپا، تيم پانيونيوس يونان، پنجشنبه مقابل مکابي تلآويو به ميدان رفت و با شکست يک بر صفر مقابل حريف اسرائيلي از گردونه اين رقابتها حذف شد. مکابي در بازي رفت هم با همين نتيجه پانيونيوس يونان را شکست داده بود. اما نکته مهمتر از نتيجه بازي حضور دو ايراني در ترکيب اصلي پانيونيوس بود. احسان حاجصفي و مسعود شجاعي، مليپوشان ايراني به طور کامل برابر حريف اسرائيلي بازي کردند و اين موضوع حالا براي آنها مسئلهساز شده است. حضورنیافتن ورزشکاران ايراني مقابل ورزشکاران اسرائيلي، يکي از اصول ورزش ايران است اما اينجا مسئله کمي متفاوت بود و آنها مجبور به حضور در ميدان شدند.
باشگاه پانيونيوس يونان در بازي رفت دو تيم با سفرنکردن دو بازيکن ايرانياش به سرزمينهاي اشغالي موافقت کرد اما پس از شکست در بازي رفت، با انتشار بيانيهاي اعلام کرد با توجه به شرايط حساس تيم، شجاعي و حاجصفي بايد در بازي برگشت حضور پيدا کنند. اين دو مليپوش هم بر اساس دستور باشگاه، مقابل حريف بازي کردند. هر دو هم با مچبندي به رنگ پرچم ايران در ميدان حاضر شدند. به نظر ميرسد طبق قوانين فوتبال حرفهاي شجاعي و حاجصفي چارهاي غير از اين نداشتند. اما ساعاتي پس از بازي انتقاد از اقدام اين دو بازيکن شروع شد. خبرگزاري ميزان يکي از منتقدان بود که در اين باره نوشت: «سالهاست ورزشکاران ايراني در هر رشته در حمايت از مردم مظلوم فلسطين و البته در راستاي بهرسميتنشناختن رژيم صهیونيستي مقابل ورزشکاران اين رژيم کودککش حضور پيدا نميکنند. حتي شده ورزشکاران کشورمان مدالهاي المپيک، جهاني و آسيايي را از دست دادهاند اما روي اصولشان پاي نگذاشتند و حاضر نشدند با ورزشکاران اسرائيلي مبارزه کنند. اما پنجشنبه شب شجاعي و حاجصفي کاري تاريخي و عجيب را انجام دادند و بنا به درخواست باشگاه پانيونيوس يونان مقابل تيم مکابي اسرائيل به
ميدان رفتند.
حالا سؤال اينجاست که اين دو بازيکن بعضا مغرور، چه جوابي براي اين شاهکارشان دارند؟ چرا شجاعي و حاجصفي حاضر شدند زير بار اين ننگ بروند؟ مگر بازيکردن در ليگ اروپا چه حساسيتي داشت که اين دو بازيکن حاضر شدند به خاطر بازي در آن، اين کار عجيب را انجام دهند؟ بازي در ليگ اروپا يا تيم پانيونيوس مهمتر است يا مثلا قهرماني جهان و المپيک؟ واکنش فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش به اين مسئله چيست؟ آيا پايبندبودن به اصول نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران مهمتر است يا بازيکردن در يک تيم درجه ٢، در ليگ درجه ٣ اروپايي؟»
وزارت ورزش و فدراسيون بيانيه دادند
مطلب ميزان و چند موضعگيري مشابه، فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش را مجبور به واکنش کرد. فدراسيون فوتبال ايران ضمن محکومکردن حضور شجاعي و حاجصفي در اين بازي، عنوان کرد آنها مجبور بودند. در بيانيه فدراسيون آمده است: «پيرو مذاکرات متعدد انجامشده با اين بازيکنان و فشارهاي سنگين وارده از سوي باشگاه يوناني، آنها در ديدار رفت در فلسطين اشغالي حاضر نشده و اين مهم را با پذيرش جريمههاي مالي رعايت کردند.
درباره حضور اين دو بازيکن در ديدار برگشت که پنجشنبهشب به انجام رسيد، ضمن محکومكردن قاطع اتفاق رخ داده، فدراسيون فوتبال جمهوري اسلامي ايران در حال بررسي دقيق و کارشناسي همهجانبه ماجرا بوده که بدون شک طي اين مسير ميبايست پس از گفتوگوي رودررو با اين دو بازيکن و لحاظکردن نظرات قبلي فدراسيون به نامبردگان انجام شود.
بدون شک ورزشکاران پرافتخار ايرانزمين همواره نشان دادهاند که هيچ علاقهاي به رويارويي با رژيم غاصب و اشغالگر صهيونيستي، حتي در آوردگاه بزرگ المپيک و جهاني نداشته، ندارند و نخواهند داشت و مرام پهلواني آنان طي ساليان زبانزد بوده و اين اتفاق در خارج از کشور و برنامههاي فوتبال فدراسيون بوده است».مرکز روابط عمومى و اطلاعرسانى وزارت ورزش و جوانان هم روز گذشته بيانيهاي مشابه منتشر و عنوان کرد: «در مورد اخير هم وزارت ورزش پس از دريافت اطلاعات و گزارشهاي لازم از فدراسيون فوتبال و ساير منابع در چارچوب اصول و مباني سياست خارجي نظام و حفظ منافع ملي تصميمات مقتضي را اتخاذ خواهد کرد».محمدجواد عباباف مديرکل حراست وزارت ورزش و جوانان نيز در گفتوگو با ميزان از برخورد با اين دو فوتباليست خبر داد: «به هيچ عنوان اين حرکت را تأييد نميکنيم و مسلما طبق مقررات با آن برخورد ميشود. به احتمال بسيار زياد شجاعي و حاجصفي از بازيهاي آينده تيم ملي محروم ميشوند؛ ولي بايد منتظر نظر نهايي مسئولان باشيم».سازمان بسیج ورزشکاران دیگر نهادی بود که شدیدا این موضوع را محکوم کرد. بههرحال آنچه بايد درنظر گرفت اين است که اين مورد با حضور پيدا نکردن ورزشکاران ايراني مقابل ورزشکاران اسرائيلي کمي متفاوت است. در آن موارد يک مسابقه ملي در ميان است و دو ورزشکار يا دو تيم با پرچم اسرائيل و ايران حضور دارند، اما اينجا شجاعي و حاجصفي بهعنوان بازيکنان تيم پانيونيوس يونان مقابل تيم مکابي تلآويو بازي کردند و طبق قراردادشان با تيم يوناني موظف به انجام اين کار بودند. فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش هم که در حال بررسي اين موضوعاند بايد به اين نکته توجه داشته باشند. در گذشته نیز چنين اتفاقي رخ داده است. مهرداد ميناوند زمانيکه بازيکن تين اشتروم گراتس اتريش بود، مجبور شد مقابل تيم اسرائيلي بازي کند. بههرحال باشگاههاي اروپايي در بعضي موارد که به گرفتن نتيجه نياز مبرم دارند، با درخواست بازيکنان ايرانيشان براي بازينکردن با تيمهاي اسرائيلي موافقت نميکنند. در گذشته وحيد هاشميان، علیرضا جهانبخش با مساعدت باشگاههايشان روبهرو شدند و در چنين ديدارهایي حضور پيدا نکردند. باشگاه بايرن مونيخ براي اينکه براي هاشميان در سال ٢٠٠٤ مشکلي ايجاد نشود، قبل از بازي اين تيم مقابل مکابي، اعلام کرد مهاجم ايرانياش مصدوم است. اشکان دژاگه هم زمانيکه عضو تيم زير ٢١سالههای آلمان بود، حاضر نشد مقابل اسرائيل به ميدان برود. اما در مورد آخر پانيونيوس اميد داشت که شکست بازي رفت را جبران کند و به همين دليل از دو بازيکن اصلي تيمش خواست که بازي کنند. اين موضوع حالا يک دردسر بزرگ براي احسان حاجصفي و مسعود شجاعي ايجاد کرده است.
پ
نظر کاربران
باید به خاطر حمایت از گودکان فلسطینی به میدان نمیرفتن
پاسخ ها
مجبوررر بودنن مجبوررر اونا اختیارشون دست خودشون نیست چون قرار داد بستن
بابا مسخره شو در اوردین.اونا مجبور بودن .چکار باید میکردن .قراداد دارن .فوتبال ورزش گروهیه انفراوی که نیست
اعتقادات درست ولی بخدا مشکل ما داخلی است و بی وجدانی بعضی مسئولان