خارجیهای ما و خارجیهای رقبای ما در آسیا
از ۴ گلی که در روز اول لیگ قهرمانان آسیا وارد دروازه نمایندگان ایران شد، ۳ گل را باید به حساب بازیکنان خارجی و گرانقیمت حریفان بنویسیم.
البته که بیانصافی است اگر تمام قدرت تیمهای عربی کشورهای حاشیه خلیجفارس را تنها در بازیکنان خارجی این تیمها بدانیم و از نقش دیگر بازیکنان بومی این تیمها غافل شویم اما مساله اصلی «تاثیرگذاری» است. بازیکنان خارجی که به استخدام تیمهای باشگاهی کشورهای حاشیه خلیجفارس درمیآیند، عموما از کیفیت بالایی برخوردارند و علاوه بر تاثیر روی قدرت تیم، روی دیگر بازیکنان همتیمی خود هم تاثیر مثبت میگذارند و از نظر فنی به پیشرفت آنها هم کمک میکنند. اصلا دلیل اصلی این همه هزینه این است که تیمهای عربی در عرصههای بینالمللی به کمک همین بازیکنان خارجی به موفقیت برسند.
با توجه به اوضاع وخیم باشگاههای ایرانی در بخش قراردادها و شکایتهای تمامنشدنی بازیکنان خارجی از باشگاههای ایرانی به فیفا، شاید زمان آن رسیده که در جذب این بازیکنان کمی تجدیدنظر کنیم. با این رویهای که سالهاست باشگاههای ما در پیش گرفتهاند، بیشتر بازیکنان خارجی حاضر در فوتبال ما نه تنها کمکی به پیشرفت این فوتبال نکردهاند بلکه از صدقهسر مدیران بیکفایت و ناکارآمد و البته دلالهای خوشاشتها، عموما دردسرساز شدهاند و فقط و فقط به این فوتبال آسیب رساندهاند. همانطور که ما از نظر مالی توان رقابت با باشگاههای ثروتمند عربی را نداریم، آنها هم از نظر سرمایه انسانی و استعداد مقابل ما بسیار ضعیفتر هستند و چه بهتر که به جای صرف هزینههای گزاف برای جذب بازیکنان خارجی که بیشتر به هندوانههای دربسته شبیه هستند، روی جوانانمان سرمایهگذاری کنیم. همان کاری که علیرضا منصوریان خواسته یا ناخواسته در استقلال انجام داده است. بیشک همین بازیکنان جوان استقلال در سالهای آینده میتوانند با پیوستن به تیمهای خارجی، برای استقلال درآمدزایی هم کنند و چندین برابر هزینهای که صرف آنها شده را به باشگاه بازگردانند.
نظر کاربران
بهترین بازیکنان خارجی ایران
جی لوید ساموئل -ابراهیم توره-نیلسون کوریا -فابیوجانواریو بودند