درحالیکه ارسال نامه های تهدید آمیز فیفا برای پرداخت دیون خارجی ها و کسرامتیاز از باشگاههای ایرانی ادامه دارد، بد ندیدیم تا آخرین قوانین نقل و انتقالات فیفا را منتشر کنیم.
وبسایت نود: درحالیکه ارسال نامه های تهدید آمیز فیفا برای پرداخت دیون خارجی ها و کسرامتیاز از باشگاههای ایرانی ادامه دارد، بد ندیدیم تا آخرین قوانین نقل و انتقالات فیفا را منتشر کنیم.
این قوانین بر اساس آخرین تغییرات در مورد وضعیت نقل و انتقال بازیکنان در کتاب فوتبال شناسی شامل مجموعه مقررات بین المللی فوتبال استخراج شده اند که در صفحات ۱۹۰ الی ۲۰۶ این کتاب(تالیف عزیزالله محمدی و مهدی محمودی) درج شده اند و در تاریخ ۱۷ مارس ۲۰۱۶ در فیفا تصویب شده است .البته تعییراتی که در سال ۲۰۱۷ اضافه شده هم در این مطلب وجود دارد.
دو تیم استقلال و تراکتورسازی بر اساس ماده ۱۲ مکرر کمیته حل اختلاف جریمه کرده اند. ای کاش باشگاهها از این قوانین با خبر باشند و در این زمینه مطالعه کنند تا مشکلاتی که برای استقلال و تراکتورسازی پیش آمد، برای دیگر باشگاهها پیش نیاید.
تغییرات قوانین نقل و انتقالاتی فیفا به شرح زیر است:
ماده ۱۲ مکرر: بدهی های سررسید شده
۱-باشگاهها مکلفند که به تعهدات مالی خود به بازیکنان و سایر باشگاهها مطابق با شرایط مندرج با قراردادهایی که با بازیکنان حرفه ای وقراردادهای نقل و انتقال به امضا رسیده پایبند باشند.
۲- هرباشگاهی که معلوم شود یک بدهی سر رسید شده بیش از ۳۰ روز بر مبنای قردادی دارد بر اساس بند ۴ همین ماده مجازات خواهد شد
۳- برای اینکه یک باشگاه دارای بدهی سررسید شده بر مبنای این ماده شناخته شود، طلبکار (باشگاه، بازیکن) باید باشگاه را بدهکار کند، بصورت مکتوب و یک مهلت ۱۰ روز به بدهکار برای رعایت تعهدات مالی خود بدهد.
۴- با توجه به رویه قضایی (مواد۲۲-۲۳-۲۴) همین قانون، کمیته وضعیت بازیکنان، اتاق حل اختلاف، قاضی منفرد اتاق حل اختلاف می توانند مجازاتهای زیر را در نظر بگیرند.
الف: اخطار
ب: تذکر کتبی
ج: جریمه
د: محرومیت از ثبت بازیکن جدید داخلی یا بین المللی یک یا ۲ فصل کامل ثبت قرارداد پیش بینی شده
۵- این مجازاتها می تواند تواماً اعمال شود.
۶-تکرار تخلفات جزو عوامل تشدید کننده بوده و می تواند منجر به مجازات شدیدتر شود.
۷-اعمال محرومیت ثبت بازیکنان مطابق بند (د) ۴ فوق می تواند معلق شود، با تعلیق اجرایی محرومیت در نقل و انتقالات، نهاد تصمیم گیری می تواند برای باشگاه متخلف ۶ ماه تا ۲ سال اجرا را معلق کند.
۸-اگر باشگاهی که تحریم نقل و انتقالات برایش تعلیق شده، مرتکب تخلف دیگری در دوره مذکور شود این تعلیق خود بخود باطل شده و تحریم در ثبت بازیکنان اعمال خواهد شد و مجازات بیشتری برای تخلف جدید نیز اعمال خواهد شد.
۹- شرایط مندرج در این ماده بدون نقض اعمال اقدامات اضافی مطابق ماده ۱۷ در خصوص فسخ یکجانبه قرارداد نیست.
۳- در ص ۱۹۸ بند ۴ ماده ۱۷ مطالبی به شرح زیر اضافه شده است:
بند۴ : ماده ۱۷ بدین صورت اصلاح شده است. علاوه بر تعهد برای پرداخت غرامت، برای هر باشگاهی که قرارداد را در طول دوره حفاظت شده نقض یا دیگران را به این امر اغوا می کند، باید مجازات های ورزشی در نظر گرفته شوند. فرض می شود( مگر آنکه خلاف آن ثابت شود) که هر باشگاهی با یک بازیکن حرفه ای که قرارداد خود را بدون دلیل موجه فسخ کرده، قرارداد منعقد می کند، آن بازیکن حرفه ای را اغوا کرده است تا قرارداد خود را فسخ کند. این باشگاه از ثبت قرارداد با هر بازیکن جدیدی چه داخلی چه بین المللی به مدت دو دوره زمانی کامل و متوالی نقل و انتقالات محروم می شود و باشگاه فقط بعد از اتمام کامل دوران محرومیت و در دوره نقل و انتقال بعدی قادر به ثبت بازیکن جدید داخلی و بین المللی است. استثناء مندرج در بند ۱ ماده ۶ این قوانین (ثبت بازیکن آزاد خارج از دوره زمانی نقل و انتقالات ) در این مورد اعمال نمی شود.
۴- در ص ۱۹۹ ماده ۱۸ با ۶ بند به شرح زیر اضافه شده است :
ماده۱۸ مکرر دوم
۱-هیچ باشگاهی حق ندارد قراردادی منعقد کند که به موجب آن شخص ثالث یا باشگاه مقابل توانایی نفوذ و دخالت در عقد قرارداد، امور انتقال بازیکن، استقلال، سیاست ها و عملکرد این باشگاه را پیدا کند و بر عکس
۲- هیچ بازیکن یاباشگاهی نباید با یک شخص ثالث قراردادی منعقد کند که به موجب آن شخص ثالث در تمام یا قسمتی از حقوق مربوط به انتقالات بعدی بازیکن به باشگاه دیگر خصوصاً از حیث حقوق مالی قابل پرداخت سهیم شود.
۳-ممنوعیت مقرر در بند قبل از تاریخ ۱۱/۲/۱۳۹۴ به بعد اعمال می شود.
قراردادهایی که مشمول بند قبل هستند و قبل از تاریخ ۱۱/۲/۹۴ منعقد شده اند تا پایان مدت مقرر، معتبر خواهند بود ولی تمدید آنها امکان پذیر نیست.
۴-توافقات مشمول بند ۱ این ماده که بین تاریخ ۱۱/۱۰/۱۳۹۳ تا ۱۰/۲/۱۳۹۴ منعقد شده اند. از تاریخ اجرایی شدن آنها بیش از یکسال اعتبار ندارند.
۵-از پایان تاریخ ۱۱/۲/۹۴ کلیه قراردادهای مشمول بند ۱ این ماده باید در TMS ثبت شوند . کلیه باشگاههایی که چنین قراردادی را منعقد کرده اند باید آنها را بی کم و کاست و از جمله بهمراه ضمایم و اصلاحیه های احتمالی به همراه جزییات و مشخصات شخص ثالث مربوطه، مشخصات کامل بازیکن و مدت قراردادها در TMS ثبت و وارد کنند.
۵-در صفحه ۲۰۳ بند ۲ماده ۲۳ به شرج زیر اضافه شده است و ماده ۲۳ دارای ۴ بند شده است.
بند ۲ ماده ۲۳: کمیته وضعیت بازیکنان صلاحیت رسیدگی به اختلافات قراردادی مرتبط با واسطه ها را ندارد.
۶-در صفحه۲۰۴ بند ۳ ماده ۲۴ به شرج زیر اضافه شده است:
بند ۳ ماده ۲۴: موارد مذکور در قسمت ب و ج بند ۲ ممکن است توسط رییس یا نایب رییسی به عنوان قاضی منفرد رسیدگی شود
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر