بوندسلیگا حیاط خلوت ستارههای ایرانی
بازگشت اشکان دژاگه به فوتبال آلمان اتفاق خوبی بود که میتواند ایرانیها را به ترانسفر شدن به قاره سبز امیدوار کند.
آلمان؛ کشور مورد علاقه ایرانیها
بر خلاف آنچه خیلیها فکر میکنند، ترانسفر بازیکن از ایران به آلمان، به بعد از درخشش تیمملی ایران در جامجهانی فرانسه محدود نمیشود. شاید خیلیها این را ندانند اما اولین فوتبالیست ایرانی که توانست به فوتبال آلمان راه پیدا کند، محمدرضا عادلخانی، بازیکن سابق استقلال بود. عادلخانی درسال ١٩٦٢ به آلمان رفت و برای بایرنمونیخ بازی کرد. او ٣سال در بایرن ماند و بعد از جدایی از این تیم به چند تیم اروپایی ناشناخته رفت. بعد از عادلخانی، باز هم یک استقلالی دیگر توانست به بوندسلیگا ترانسفر شود. مرحوم رضا احدی بعد از درخشش در استقلال توانست به تیم «روتوایساسن» آلمان برود و یکسال برای این تیم بازی کند. بعد از رضا احدی، نوبت حمید علیدوستی بود تا از تیم هما به اروپا راه پیدا کند. علیدوستی نزدیک به دوسال برای تیم زالمور آلمان بازی کرد. بعد از بازگشت علیدوستی از آلمان در دوره رکود فوتبال ایران، دیگر لژیونری در آسیا نداشتیم اما درخشش تیمملی با ستارههایش در جامجهانی ٩٨ باعث شد دوباره پای بازیکنان ایرانی به بوندسلیگا باز شود.
معجزه جامجهانی برای ایران
جام جهانی ٩٨ فرانسه با یک برد و دو شکست کاری با فوتبال ما کرد که تا سالها از یادآوری خاطراتش ذوق زده میشدیم. پیروزی مقابل آمریکا و درخشش ستارههای ایران دقیقاً همان چیزی بود که باید برای فوتبال ما اتفاق میافتاد که درنهایت هم شد. با پایان تورتمنت بزرگ فوتبالی در فرانسه، پیشنهادهای اروپایی بود که به سمت بازیکنان فوتبال ایران سرازیر میشد. بازیکنانی مثل علی دایی، کریم باقری، خداداد عزیزی، علیرضا منصوریان و مهدی مهدوی کیا ایرانیهایی بودند که راهی تیمهای آلمانی شدند. در سالهای بعد هم بازیکنانی مثل داریوش یزدانی، مهدی پاشازاده، علی موسوی، سرژیک تیموریان و رسول خطیبی از استقلال به آلمان رفتند و هر کدام بعد از یکی دوسال حضور در بوندسلیگا به ایران برگشتند.سال گذشته هم بعد از مدتها احسان حاجصفی به تیم اس اف وی فرانکفورت پیوست که حضور ناموفقی در لیگ دسته اول آلمان برای او به حساب آمد.
بازگشت دژاگه
اشکان دژاگه که سابقه بازی کردن در تیم زیر ٢٠سال آلمان را هم داشت وقتی با پیشنهاد فدراسیون فوتبال برای بازی در تیمملی ایران روبهرو شد پاسخ مثبت داد. دژاگه سالها در وولفسبورگ و هرتابرلین بازی کرد اما وسوسه دلارهای نفتی بر او غلبه کرد و به العربی قطر رفت. کاپیتان تیمملی ایران در غیاب آندو دوباره به بوندسلیگا برگشته تا معلوم شود آلمان محل امنی برای لژیونرهای ایرانی است. کارلوس کیروش پیش از این هم به دژاگه تأکید کرده بود اگر میتواند دوباره به اروپا برگردد چون سرمربی تیمملی مخالف حضور بازیکنان ایرانی در لیگهای عربی است.
بیشترین دورگههای ایرانی در آلمان
آلمان کشوری است که بیشترین تعداد دورگههای ایرانی را دارد. اشکان دژآگه، الکساندر نوری، فریدون زندی، امیر شاپورزاده، ساسان گوهری، دانیال داوری، شروین رجبعلیفرد، سباستین قاسمی نوبخت و روبیک قاسمی نوبخت دو رگههای ایرانی-آلمانی هستند که سابقه بازی در بوندسلیگا را دارند. در مجموع ٢٦ ایرانی در سالهای اخیر در بوندسلیگا به میدان رفتهاند.
موسوی: آلمانیها به ما اعتماد دارند
علی موسوی، مهاجم سالهای نه چندان دور استقلال، افتخار بازی در بایر لورکوزن را در کارنامهاش دارد. موسوی درباره اینکه چرا باشگاههای علاقه زیادی به کار کردن با ایرانیها دارند؟ به «شهروند» میگوید: «لیگ آلمان در کنار لیگهایی مثل انگلیس، اسپانیا و ایتالیا جزو معتبرترین لیگهای دنیا به حساب میآید. بوندسلیگا اصلاً قابل مقایسه با لیگهایی مثل هلند و یونان نیست که الان بچههای ایرانی آنجا بازی میکنند.آلمانها روی جذب بازیکن بسیار حساس هستند و اینطور نیست که مثل باشگاههای ایرانی چشم بسته بازیکن بگیرند. موفقیت لژیونرهای ایرانی در بوندس لیگا باعث شده آنها همیشه نگاه خوبی به ایرانیها داشته باشند و به ما اعتماد کنند. به همین دلیل هنوز از ایران بازیکن میگیرند. ضمن اینکه شباهتهایی بین فوتبال ما و آلمان هست که باعث میشود به دنبال ایرانیها بیایند. نسل طلایی فوتبال ایران کارنامه خوبی در آلمان دارد و بازیکنان جوان باید بتوانند خودشان را به بوندسلیگا تحمیل کنند.» موسوی درباره بازگشت دژاگه به آلمان میگوید:
« دژاگه از بهترینهای فوتبال ایران در سالهای اخیر بوده است. او در خروج از آلمان و رفتن به قطر اشتباه بزرگی را مرتکب شد. خوشبختانه دژاگه متوجه اشتباهش شد و دوباره به آلمان برگشت تا روزهای خوبش را از سر بگیرد.»
ارسال نظر