بازگشت جنجالی تیمملی فوتبال بانوان
تیمملی فوتبال بانوان ایران برای کسب مجوز حضور در جامملتهای آسیا کار بسیار سختی پیش رو دارد.
شروع مذاکرات با مربی زن خارجی
الهه عربعامری به خاطر دوتابعیتی بودن از نایبرئیس سوم فدراسیون فوتبال برخلاف میل باطنی برکنار و لیلا صوفیزاده جانشین وی شد. مسئول جدید فوتبال بانوان هم البته چند هفته بعد از حضورش در فدراسیون اعلام کرد آنها عقد قرارداد با سرمربی آلمانی را در دستور کار خود قرار دادهاند و به این ترتیب قرارداد تا اواسط دیماه امضا میشود و تیمملی فوتبال بانوان با هدف آمادهسازی برای حضور پرقدرت در انتخابی جام ملتهای آسیا دوباره فعالیتهای رسمی خود را از سر بگیرد. در آن مقطع حتی با رایزنیهای صورت گرفته با وزارت ورزش مجوزهای لازم برای حضور یک مربی مرد با کارنامه بهعنوان مشاور در کنار کادر فنی اخذ شد که کارلوس کیروش اصلیترین گزینه فدراسیون برای مشاوره دادن به تیم بانوان بود. با این وجود خاطر مشکلات شدید مالی درنهایت پروسه انتخاب سرمربی زن آلمانی به بنبست رسید.
کیروش مشاور آزمون
فدراسیون فوتبال پس از چند ماه برنامهریزی و مذاکره با مربیان زن خارجی مختلف و توافق با یک گزینه آلمانی، درنهایت در تاریخ بیستم دیماه تصمیم گرفت که هدایت تیمملی فوتبال بانوان را به مریم آزمون بسپارد. این مربی سابقه سرمربیگری تیمملی کویت و تیمملی نوجوانان بانوان را در کارنامه خود داشته و در زمان سرمربیگری هلنا کاستا پرتغالی در تیمملی بزرگسالان زنان بهعنوان دستیار در کنار او حضور داشت. فوتبال بانوان دوسال است فعالیت رسمی ندارد و حالا همه نگاهها به مریم آزمون خواهد بود تا این کشتی بحرانزده را به ساحل آرامش برساند. آن هم با کمک و مشاورههایی که قرار است کیروش به او بدهد.
تغییرات بعد ازحاشیههای تمام نشدنی
فقدان پول و امکانات و نداشتن برنامهریزی و مدیریت مناسب در فوتبال بانوان مشکلات فنی و ساختاری است که دختران فوتبالیست در سالهای اخیر با آن مواجه بودهاند و با مرور زمان به تعطیلی برنامههای تیمملی فوتبال بانوان منتهی شده است. اما در تمام این سالها بعضی مسائل حاشیهای هم در تعطیلی فوتبال بانوان تأثیر بسزایی داشته است. شایعات درباره حضور بازیکنان دوجنسیتی، همجنسگرایی، مسائل حاشیهای در یکی از اردوهای تیمملی در روسیه و ... مباحث جنجالی بوده که در سالهای اخیر رسانهها به صورت سربسته درباره آن مطالب مختلفی منتشر کردهاند اما هیچ وقت به صورت رسمی درباره این موارد شفافسازی صورت نگرفته است. مسائلی که حتی با اعمال تغییرات مدیریتی در فوتبال بانوان هم درسال ١٣٩٢ همراه شده بود. در این مدت البته پیرامون بعضی پروندههای خاص چند بازیکن مورد آزمایش و درمان قرار گرفتند و در سکوت خبری به یکی از مهمترین حاشیهها رسیدگی شد. فدراسیون فوتبال البته با هماهنگی مدیران بالادستی بعد از حواشی و جنجالهایی که در سالهای اخیر در فوتبال و فوتسال بانوان وجود داشته، اخیرا این سیاسترا در پیش گرفتهاند که تمام مربیان قدیمی شاغل در تیمهای ملی بانوان را از کار برکنار و برای تیمهای مختلف مربی جدید و جوان با دانش انتخاب کنند. گفته میشود تشکیل پروندههای محرمانه درباره برخی اتفاقات فوتبال بانوان در سالهای اخیر آنها را مجاب به اتخاذ این سیاست کرد.
توضیح درباره یک عکس جنجالی
از طرفی هرچند وقت یک بار عکسی از تیمملی فوتبال بانوان در فضای مجازی و رسانهها منتشر میشود مبنی بر حضور ٤ مرد در تیمملی فوتبال بانوان و تأکید عکس نیز بر بازیکن شماره ١٠ است! این تصویر تیمی دوباره در هفتههای اخیر در رسانهها خبر ساز شده است. بازیکن شماره ١٠ تیمملی در این عکس تیمی که مورد کسی نیست جز مریم اردستانی که روز گذشته برای اینکه باز هم به شایعات پایان بدهد درباره این عکس جنجالی توضیحاتی ارایه داده و گفته است: «عکسی که شاهد آن هستیم مربوط به المپیک نوجوانان سنگاپور است که در آن زمان ١٥سال داشتم. تمام اعضای تیمملی فوتبال بانوان قبل از اعزام به رقابتهای سنگاپور در دهکده المپیک نزدیک به ١٠ تست دادیم و این تستها به سنگاپور فرستاده شد و آنها تأیید کردند که بانوان ایرانی نه مشکل دوپینگ دارند و نه هیچ مشکل دیگری و تنها مسأله آنها بازی با حجاب است. این عکس بعد از ٤سال از رقابتهای فوتبال سنگاپور منتشر شد، ولی کسی پیگیری نکرد و زمانی که فوتسال ما برای نخستینبار قهرمان آسیا شد، عربها به بانوان ایرانی تهمت زدند.» او ادامه میدهد: «کسانی وجود دارند که نمیتوانند موفقیت بانوان ایرانی را شاهد باشند و به همین دلیل سعی میکنند با انتشار این گونه اخبار فضا را بر علیه فوتبال بانوان کنند. آنهایی که از فوتبال بانوان اطلاع دارند به هیچ عنوان این اخبار را باور ندارند.»
ارسال نظر