۴۴۷۸۴۷
۵۰۰۱
۵۰۰۱
پ

واکاوی سقوط ۷۳ پله‌ای فوتبال بانوان

تیم ملی فوتبال بانوان ایران در حالی در تازه‌ترین رده‌بندی فیفا با سقوط وحشتناکی مواجه شده که مسئول کمیته بانوان فدراسیون، در اظهارنظر در خور تأملی از رشد فوتبال زنان در کشور صحبت می‌کند.

روزنامه شرق: تیم ملی فوتبال بانوان ایران در حالی در تازه‌ترین رده‌بندی فیفا با سقوط وحشتناکی مواجه شده که مسئول کمیته بانوان فدراسیون، در اظهارنظر در خور تأملی از رشد فوتبال زنان در کشور صحبت می‌کند.

فوتبال بانوان ایران در رده‌بندی که پایان سال گذشته اعلام شده بود، با هزارو ٤١٨ امتیاز، جایگاه ٥٥ جهان و ١٢ آسیا را در اختیار داشت؛ اما حالا با ٧٣ پله سقوط نسبت به دوره قبل، در جمع تیم‌های قعر جدولی (جایگاه ١٢٨) قرار دارد.

حال سؤال اینجاست آیا سقوط ٧٣پله‌ای حاکی از رشد فوتبال در کشور است که این مقام مسئول یک روز بعد از انتشار این رده‌بندی، به آن اشاره می‌کند.

چرا باید درباره تیمی که در ١٨ ماه گذشته در هیچ رویدادی به میدان نرفته و ‌فعالیت نکردن آن در مسابقات، باعث شده از رنکینگ فیفا حذف شود، چنین اظهارنظری کرد.

لیلا صوفی‌زاده روز گذشته به سایت فدراسیون فوتبال گفت: «در این حوزه، تلاش بر این است که در محیطی آرام با حفظ شئونات اسلامی و رعایت اخلاق حرفه‌ای بتوانیم نگاه‌ها را به اهمیت والای حضور بانوان در عرصه‌های ملی و بین‌المللی سوق دهیم و آنها را از حمایت‌های لازم برخوردار کنیم. آنچه امروز در رشد فوتبال بانوان می‌بینیم، حاصل زحمات، هم‌فکری و همراهی هیأت‌های استانی و تعهد نواب‌رئیس بانوان استانی است».

پنجم فروردین ١٣٩٤، آخرین بازی تیم ملی با چین‌تایپه برگزار شد و بعد از آن، تیم ملی بزرگسالان تعطیل شد!

تنها حرکتی که در قالب تیم ملی فوتبال زنان در این مدت صورت گرفت، اعزام به سوئد و انجام چند دیدار دوستانه و تدارکاتی با تیم‌های باشگاهی این کشور بود.اعزامی که ابهامات زیادی را به دنبال داشت و مشخص شد تیمی شرکت‌کننده در این رقابت‌ها، ملی نبوده و تیمی متشکل از بازیکنان منتخب تیم‌های باشگاهی بم و سیرجان بوده است.تعطیلی تیم ملی فوتبال زنان از زمانی شروع شد که فریده شجاعی، نایب‌رئيس فدراسیون فوتبال در امور بانوان، با تأکید محمود گودرزی، وزیر ورزش وقت، برکنار شد.بدون شک، شجاعی در زمان حضورش در کمیته بانوان فدراسیون فوتبال بدون نقص کار نکرد و ایراداتی بر عملکرد او وجود داشت؛ اما حداقل‌ کاری که او برای فوتبال زنان انجام داد، حفظ تیم ملی بزرگسالان و برگزاری اردوها بود.
بعد از شجاعی، الهه عرب‌عامری روی کار آمد. فردی که مهم‌ترین سابقه مدیریتش در ورزش زنان، در فدراسیون تکواندو بود.

آنچه که نباید اتفاق می‌افتاد، این بود که در زمان حضور عرب‌عامری در کمیته بانوان، تیم ملی بزرگسالان ایران منحل شد! تصمیمات عجیب و خلق‌الساعه در حوزه بانوان، به همین جا ختم نشد و عرب‌عامری هم نتوانست در این کمیته دوام بیاورد و در تصمیم تحمیلی دیگر، این بار لیلا صوفی‌زاده، از کارمندان وزارت ورزش که تخصصی در این رشته ندارد، به فدراسیون فوتبال معرفی شد!

طبیعی است ماحصل چنین عزل‌ونصب‌هایی، مدیریتی شود که در این اوضاع آشفته، سقوط ٧٣پله‌ای، رشد در ورزش تلقی شود. ایناس آراسته‌نژاد، سرمربی تیم فوتبال زنان پالایش گاز ایلام، درباره سقوط فوتبال زنان ایران در رده‌بندی فیفا به ایرنا می‌گوید: «وقتی برنامه‌ریزی و حمایت خوبی از فوتبال زنان وجود ندارد، ‌کار استعدادیابی و ساختاری به صورت کامل و به‌درستی انجام نمی‌شود؛ اردوهای آماده‌سازی و تدارکاتی موردنیاز برگزار نمی‌شود و در نتیجه‌، سقوط رتبه در جدول رده‌بندی به این شدت، دور از انتظار نیست. متأسفانه همه‌چیز برای فوتبال زنان ایران برای دقیقه ٩٠ برنامه‌ریزی می‌شود؛ دو ماه مانده به انجام مسابقات، اردوها آغاز می‌شوند و تمریناتی پرفشار در دستور کار قرار می‌گیرد و بدون درنظرگرفتن مسابقات دوستانه یا تدارکاتی، تیم راهی مسابقات می‌شود و با چنین وضعیتی، انتظار نتیجه هم چیزی بیهوده محسوب می‌شود». اما اتفاق تعجب‌آور دیگری که کمیته بانوان فدراسیون فوتبال روز گذشته از آن خبر داد، برگزاری سه دیدار دوستانه تیم ملی زیر ٢٠ سال اوکراین با تیم‌های ملی بزرگسالان و تیم ملی جوانان بانوان ایران بود.

این دیدار تدارکاتی در شرایطی برنامه‌ریزی شده است که تیم ملی بزرگسالان وجود خارجی ندارد.

قرار است تیم اوکراین ١٢ تا ١٩ اسفند به تهران بیاید تا دو بازی دوستانه با تیم ملی فوتبال بزرگسالان و یک بازی دوستانه با تیم ملی جوانان (زیر ١٩ سال) برگزار کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج