پوشاک یکی از چالشهای بزرگ مدیران فوتبالی ایران در سالهای اخیر بوده و ورود برخی برندهای بیکیفیت نیز مردم و رسانهها را روی این مسأله حساستر کرده است.
روزنامه شهروند: پوشاک یکی از چالشهای بزرگ مدیران فوتبالی ایران در سالهای اخیر بوده و ورود برخی برندهای بیکیفیت نیز مردم و رسانهها را روی این مسأله حساستر کرده است. اخیرا فدراسیون تلاش کرده تا حداقل تیمملی بزرگسالان از پوشاک باکیفیت آدیداس استفاده کند و در همین راستا نیز مسئولان فوتبال ایران در جلسهای با مسئولان این شرکت در آلمان شرکت کردهاند اما ادعای سرپرست سازمان اقتصادی فدراسیون باعث شد تا کارشناسان به انتقاد بپردازند.
ایران به دنبال عقد قرارداد با آدیداس
در چند بازی اخیر تیمملی فوتبال، تاج تصمیم گرفت لباسهای اسپانسر فدراسیون یعنی جیووا را کنار گذاشته و برای اینکه رضایت کیروش و ملیپوشان را فراهم کند، از برند معتبری مثل آدیداس لباس خریداری کرده و در اختیار تیمملی قرار دهد. با این وضع فدراسیون ایران برخلاف فدراسیونهای دیگر که بابت پوشیدن پیراهن برندهای مختلف از آنها مبالغی را دریافت میکنند، در چند ماه اخیر نهتنها درآمدی از این بابت نداشته، بلکه هزینه لباسهای خریداری شده را نیز پرداخت کرده است. این وضع باعث شده فدراسیون شدیدا به دنبال عقد قرارداد با آدیداس باشد و تاج، عابدینی و ساکت جلسهای در همین رابطه در آلمان با مسئولان این شرکت داشتهاند.
یک ماه تا نهایی شدن
مسئولان فدراسیون ایران بعد از بازگشت از برگزاری جلسات با مسئولان آدیداس ابراز رضایت کردند. امیر عابدینی دراینباره میگوید: «مذاکرات ادامه خواهد داشت و فکر میکنم ظرف یکماه آینده قرارداد موردنظر ما نهایی شود. البته ما درحال حاضر از نظر لباس مشکلی نداریم و لباسهای تیمملی از شرکت آدیداس خریداری شده است. بحث مهمی که ما به دنبالش هستیم یک قرارداد ٣، ٢ساله است.» آدیداس که برند معتبری در جهان فوتبال محسوب میشود و اسپانسر باشگاه بزرگی مثل رئالمادرید به شمار میآید، شاید بتواند به اعتبار تیمملی فوتبال ایران نیز بیفزاید.
آدیداس تولید داخل؟!
یکی از نکاتی که امیر عابدینی، سرپرست سازمان اقتصادی فدراسیون فوتبال بعد از بازگشت از آلمان روی آن تأکید کرده، رایزنی برای انتقال تکنولوژی تولید پیراهنهای آدیداس به داخل کشور است: «درخواست کردیم اگر آدیداس دارای ٩ منطقه در جهان است آن را به ١٠ منطقه تبدیل کند و ایران میتواند ٨، ٧ کشور منطقه خود را پوشش دهد. روزی بود که ما فقط خودروها را وارد کشور میکردیم اما امروز آن را تولید میکنیم. اکنون ما میخواهیم البسه ورزشی را با استاندارد روز دنیا تولید کنیم که آن هم تعریفی دارد. من بعد از ٤٠سال مدیریت میدانم که دنبال چه چیزی هستم و قصد داریم تکنولوژی ساخت محصولات آدیداس را به ایران بیاوریم.» این ادعای عجیب عابدینی درحالی مطرح شده که فدراسیون نیز در برابر انتقادات آن را اصلاح کرده است: «قرار شد در آینده و پس از عقد قرارداد با ایران یکی از نمایندگیهای خود را به کشورمان اختصاص دهد اما فدراسیون فوتبال به هیچ عنوان به فکر تولید این محصولات در کشور نبوده است.»
ایران در کنار شرق آسیاییها
در آسیا کشورهای کره جنوبی، ژاپن و چین نمایندگی رسمی آدیداس را در اختیار دارند و اینطور که فدراسیون برنامهریزی کرده، قصد دارد چهارمین کشور آسیایی باشد که میتواند نمایندگی رسمی این برند را داشته باشد. درواقع پیراهن تیمملی میتواند با این کار ارزش بیشتری پیدا کند و تمام هواداران بتوانند پیراهن اورجینال را از فروشگاههای اصلی آدیداس خریداری کنند. با این حال با توجه به تفاوت دستمزد کارگران و قیمت بالای ارز بعید به نظر میرسد که ایران بتواند چنین مجوزی از آدیداس دریافت کند و حتی نمایندگی این شرکت در ایران با استقبال زیادی مواجه شود.
درودگر: از تاج انتظار نداشتم
صادق درودگر، کارشناس اقتصادی و بازاریابی فوتبال درباره اینکه عابدینی اعلام کرده فدراسیون به دنبال انتقال تکنولوژی آدیداس برای تولید البسه این شرکت در ایران است، به «شهروند» میگوید: «من بعید میدانم که این صحبتها نظر تاج باشد چون او یک فرد صنعتی است و چنین بحثی را مطرح نمیکند. مطلبی که عابدینی اعلام کرده، نه در چارچوب وظایف فدراسیون است و نه اصلا امکانپذیر خواهد بود. مگر فدراسیون تولیدی لباس دارد که تکنولوژی آدیداس را در ایران استفاده کند؟ تنها کاری که از دست فدراسیون برمیآید این است که از آدیداس بهعنوان یک برند برای تیمملی استفاده کند. حتی برای باشگاهها نیز فدراسیون نمیتواند تصمیم گیرنده باشد. این صحبتها از اصل اشتباه بوده و معلوم نیست با چه هدفی عنوان شده است.» وی همچنین میافزاید: «برای جامجهانی ٢٠٠٦، فدراسیون ١٨٠هزار دلار پول از پوما گرفت و ٨٠٠میلیون نیز لباس دریافت کرد. الان هم فدراسیون میتواند در قرارداد قید کند که در صورت صعود به جامجهانی مبلغی را دریافت کند، اگرچه عدم صعود هم باعث میشود فدراسیون ما ضرر بدهد. بازهم میگویم که ما نمیتوانیم به آدیداس بگوییم به ایران بیاید و لباس تولید
کند یا حتی تکنولوژیاش را بدهد.»
در انتظار یک قرارداد منطقی
اقداماتی که مهدی تاج بعد از دوران ریاست خود در فدراسیون فوتبال پیرامون مسائل تیمملی انجام داده، قابل تحسین است اما اینکه کارهای بزرگ با وعدههای عجیب و توخالی زیر سوال برود، بحث متفاوتی خواهد بود. به نظر میرسد حتی صرفا عقد قرارداد با آدیداس هم نمیتواند برگ برندهای برای فدراسیون فوتبال باشد، بلکه باید مواردی در این قرارداد قید شود که به نفع فوتبال ایران باشد. شاید از آخرین قرارداد مناسبی که در رده ملی در بحث لباس امضا شده، به جامجهانی ٢٠٠٦ بازمیگردد که تیمملی با پیراهنهای پوما در آلمان حاضر شد و توانست حتی از این شرکت مبلغی را هم دریافت کند. به نظر میرسد تمرکز اصلی تاج و همکارانش در فدراسیون نیز باید روی بندهای قرارداد احتمالی با آدیداس باشد تا مثل قراردادی که با جیووا بسته شده، برای فوتبال ایران دردسر درست نکند. این شرکت ایتالیایی با وجود ارایه البسه با کیفیت پایین حالا به مراجع بینالمللی هم شکایت کرده و شاید خسارت سنگینی هم از فدراسیون کشورمان دریافت کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر