مناظره داغ آجورلو، تاج و محمدی
نامزدهای ریاست فدراسیون فوتبال در مناظره ای که داشتند به ارائه برنامه های خود و راهکارهایی که در فدراسیون خواهند داشت پرداختند.
خبرگزاری تسنیم: در آستانه انتخابات فدراسیون فوتبال که شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد، مصطفی آجورلو، مهدی تاج و عزیزالله محمدی، سه نامزد نهایی این انتخابات برای تصدی پست ریاست به تشریح برنامههای خود پرداخته و در برنامه ۹۰ مناظره کردند. آغاز صحبتهای نامزدها نیز به ترتیب حروف الفبا بود.
در ابتدای این مناظره مصطفی آجورلو به تشریح برنامههای خود با شعارهای انتخاباتیاش پرداخت که در این شعارها از حقوق هواداران، موفقیت تیم ملی، صعود به جام جهانی، موفقیت با کارلوس کیروش، همکاری با وزارت ورزش و جوانان، فوتبال خصوصی و... صحبت کرد.
مهدی تاج دومین فردی بود که صحبت های خود را با بازگو کردن بخشی از رزومه خود آغاز کرد و از برنامههایش صحبتهایی را به میان آورد. تاج برنامههای خود را بهصورت تیتروار مطرح کرد.
عزیزالله محمدی نیز صحبتهای خود را با این بحث آغاز کرد که برگزاری مناظره بین سه کاندیدا بهدلیل جذابیت فوتبال است و این رشته ورزشی به خانوادهها نیز رسوخ کرده است. عزیز محمدی همچنین به اهمیت فوتبال در سطح دنیا اشارهای کرد و گفت که فیفا ۲۰۹ عضو از سراسر دنیا دارد که این آمار در سازمان ملل به مراتب کمتر است.
تشریح بخشی از برنامههای کاندیداها بخش ابتدایی صحبتهای جدی این مناظره بود:
آجورلو: توسعه و پیشرفت فوتبال در دستور کار ماست و برای بهدست آوردن توسعه باید یک راه جهت حرفهاش شدن پیدا کرد. ما باید از نخبگان فوتبال و کشورهایی مانند آلمان یا فرانسه الگویی برداریم که در یک روند ۲۰ ساله بتوانیم از آن بهره ببریم تا بازیکن، مربی و مدیر بدانند باید به چه سبکی فوتبال بازی کنند. من برای چهار سال پیش رو برای توسعه فوتبال به دنبال حرفهای کردن باشگاهها، رشد کمی و کیفی هیئتها، توسعه تیم ملی، درآمدزا کردن باشگاهها و تیم ملی، گسترش آکادمی ملی فوتبال و تغییرات در ساختار فدراسیون فوتبال هستم. شاه کلید توسعه فوتبال هم اقتصاد است و برای اقتصادی کردن فوتبال که اکنون هم انجام شده است، نیاز به انجام کار جدید است.
تاج: از اولین برنامههای من برای چهار سال آینده پاسخگویی است. من در این مدتی که در فدراسیون فوتبال چالشها را از نزدیک دیدهام و بهنظرم بهترین راه برای پیش بردن برنامهها پاسخگویی و تعامل است. ضمن اینکه ما به یک سازمان اقتصادی نیاز داریم که از حقوق فوتبال حراست کند و باید سطح مالی فوتبال را ارتقا بدهیم. اگر به یک سازمان اقتصادی درست برسیم، میتوانیم فوتبال را بهخوبی رونق بدهیم و یکی از مهمترین برنامههای من تشکیل سازمان تیمهای ملی است که از درخواستهای مهم کارلوس کیروش است.
محمدی: تعامل با وزارت ورزش و قدرت بخشیدن به باشگاهها و تصویب قانون جامع باشگاهداری توسط مجلس شورای اسلامی و همچنین قانونی برای خصوصیسازی از برنامههای من برای فدراسیون فوتبال خواهد بود. همچنین باید به توسعه هیئتها کمک کرد و کانون مربیان، کانون داوران و ... نیز به مجمع فدراسیون فوتبال اضافه شوند. باید تعامل خوبی هم با وزارت آموزش و پرورش صورت بگیرد تا بتوان از ظرفیتهای استعدادهایی که در شهرستان حضور دارند، استفاده کرد. ضمن اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال باید پای کار باشند و اینطور نباشد که آنها خارج از فدراسیون فوتبال چند کار دیگری داشته باشند تا تمرکزشان را در فدراسیون از دست بدهند.
در بخش بعدی کاندیداها به سوالی در مورد کارلوس کی روش پاسخ دادند:
آجورلو: به اعتقاد من انتخاب کی روش برای تیم ملی درست بود، اما اتفاق نامیمونی که در این خصوص رخ داد، این بود که ما یک مربی حرفه ای را به امکانات غیر حرفه ای آوردیم. این مسئله در روند تونمندی این مربی اثر گذار بود. اکنون کی روش ۱۱ درخواست دارد که این درخواست ها با توجه به مشخصات حرفه ای این مربی و مشخصات حرفه ای فوتبل قابل قبول استو عجیب نیست و ما باید برای یک مربی که به او پول خوب می دهیم، امکانات خوب هم در نظر بگیریم. کی روش در بازی ایران مقابل آرژانتین نمره قبولی گرفت و شاید خود من منتقد بودم، اما آن بازی توانایی های کی روش را مقابل یک تیم بزرگ نشان داد. با کی روش باید تعامل داشت و به نظرم کسی که این مربی را می آورد نباید اینطور باشد که یک سر بزرگ را روی یک بدن لاغر قرار بدهد. این مهم است که آیا ما می توانیم کی روش را کنترل کنیم یا نه؟
تاج: یکی از مهمترین اتفاقات وجود کی روش در فوتبال ایران است. از ابتدای کار هم من روی این مسئله تلاش کرده ام و در مدت زمان حضورم در سازمان لیگ همیشه با تیم ملی رابطه خوبی داشتیم که کی روش از این رابطه تعریف کرده است. ما شاخصه خوبی مانند جوانگرایی را در لیگ داشتیم که شاید کی روش همیشه پیش از این می گفت نمی تواند از لیگ بازیکنی انتخاب کند، اما اکنون می بینیم که تیم ملی را بر اساس بازیکنان لیگ برتر درست کرده است. ضمن اینکه من معتقدم کی روش باید رهبری برای تیم های ملی باشد که تمام مجموع تیم های ملی از جمله نونهالان تا بزرگسالان فوتبال را به یک سبک بازی کرده و دچار از هم گسیختگی نشوند.
محمدی: کاری که باید در خصوص کی روش و تیم ملی انجام داد، این است که ما باید استرس رفتن یا نرفتن به جام جهانی را از بین ببریم و شرایط خوبی برای تیم ملی مهیا کنیم. ابتدای کار که با کی روش قرارداد بسته ش، قرار بود این مربی دانش خود را به همکاران دیگر در تیم های ملی مختلف و حتی دیگر مربیان ایرانی انتقال بدهد که این کار صورت نگرفت. مقصر این کار کی روش نیست، بلکه ما توان استفاده از او را نداشتیم. اقدامات لازم را فراهم نکردیم و باعث پرخاشگری کی روش حتی به مدیران رده بالاتر شدیم. با این حال معتقدم کی روش تا پس از جام جهانی قرارداد دارد و باید طبق قرارداد با او رفتار کرد. ما باید شرایط را برای این مربی فراهم کنیم که یکی از آنها زمین تمرینی است که اگر ورزشگاه پاس قوامین را به تیم ملی می دادیم یا از دو زمین خوب کمپ تیم های ملی مراقبت می کردیم، شرایط بهتر بود. تیم ملی با کی روش جوان شده و پوست اندازی کرده است که مطمئنا ثمره آن تیمی جوان در جام جهانی خواهد بود که توانایی صعود به دور دوم را دارد.
بخش بعدی سوال در مورد این بود که کاندیداها چه کسی را به عنوان دبیرکل انتخاب خواهند کرد و با توجه به اختلاف اسدی و کی روش بحث روی اسدی بیشتر بود:
آجورلو: در این خصوص هنوز تصمیم نگرفتم و باید با نایب رئیس اول، دوم و سوم خود بیشتر مشورت کنم. برای فوتبال نباید به تنهایی تصمیم گرفت و من هم برای انتخاب دبیرکل هنوز تصمیم نگرفتم.
محمدی: من آقای اسدی را به عنوان دبیرکل انتخاب خواهم کرد. با احترام به دوستانی که هستند، اما من می خواهم از افراد کارکشته استفاده کنم. گفته بودم اگر برخی نفرات در انتخابات ثبت نام کنند، من ثبت نام نخواهم کرد، اما این اتفاق در صورتی رخ می داد که فردی مانند صفایی فراهانی در انتخابات نام نویسی کند.
تاج: در خصوص دبیر کل تصمیم نگرفتم. عابدینی گزینه مناسبی است و روی دوستان دیگر و حتی شهاب الدین عزیزی خادم نیز برنامه داریم.
در این بین عادل فردوسی پور اعلام کرد باتوجه به نامزد علی کفاشیان در انتخابات فدراسیون فوتبال به عنوان نایب رئیس اول پیشنهادی آجورلو و تاج آیا سیستم چرخشی مدودف و پوتین قرار است اجرایی شود، که تاج در این باره گفت: مسئله این نیست. به اعتقاد من ۲۰ سال طول می کشد که ما بخواهیم جایگاه کفاشیان را در AFC کسب کنیم. همانطور که یک عمر حسرت از دست رفتن جایگاه صفایی فراهانی را خوردیم> اگر کفاشیان را هم از دست بدهیم حسرت جایگاه از دست رفته او را خواهیم خورد. عزیز محمدی نیز در این خصوص اظهار داشت: به اعتقاد من حفظ کفاشیان باید اولویت باشد> چون او در فیفا و AFC مسئولیت دارد و نباید این جایگاه را از دست داد.
از مهدی تاج در این خصوص سوال پرسیده شد که آیا اختلافی میان او با علی کفاشیان وجود دارد که وی در این خصوص گفت: در دور اول حضور علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال، اختلافاتی میان ما بود. به همین دلیل در دور دوم من برای هیچ سمتی کاندیدا نشدم و پس از آن بود که کفاشیان خودش آمد و از من خواست که رئیس سازمان لیگ شوم. خوشبختانه در دور دوم ما ارتباط خوبی داشتیم> اختلافی نبوده و کارهای بزرگی هم در سازمان لیگ انجام داده ایم. کفاشیان در دور دوم با ما همکاری خوب داشت.
سوالی که از مصطفی آجورلو پرسیده شد این بود که آیا وی شعارهایی که می دهد یک رویاست یا می تواند به آنها جامه عمل بپوشاند که او در این خصوص اظهار داشت: توسعه و پیشرفت در فوتبال را صفایی فراهانی آغاز کرد، اما پس از او ادامه این توسعه فراهم نشد. ما باید برای توسعه کاری کنیم که ابتدا تمام این دعواها از فوتبال رخت ببندد و من اگر رئیس شوم باید از تمام توان فوتبال استفاده کنم. از صفایی فراهانی، محمد دادکان، علی کفاشیان و حتی عزیزی خادم استفاده کنم. اگر من رئیس شوم که حتماً اینطو خواهد بود، باید از ظرفیت تاج و عزیز محمدی هم بهره ببرم چون هرچقدر نیرو در این فوتبال داشته باشیم، بازهم کم است. وزارت ورزش، دولت، مجلس، صداوسیما و همه باید به این فوتبال کمک کنند و توسعه کار یک نفر نیست. ما برای کوتاه مکدت هم برنامه داریم و برنامه من یک برنامه آرمان گرایانه است.
وی ادامه داد: اگر ما باور کنیم که از غربی ها بهتر هستیم، دیگر مقابل کارهای کوچک ناتوان نخواهیم بود. ورزشگاه خوب ساختن باید اولین اقدام ما باشد که با جذب سرمایه گذار خارجی ممکن است. چرا رئیس جمهوری باید به فرانسه سفر کند و با ۲۰۰ سرمایه گذار خارجی قرارداد امضا شود، اما ۵ مدیر فوتبالی در این سفر همراه رئیس جمهور نباشند؟ به این دلیل که ما در فوتبال به چنین مسائلی نپرداختیم و فقط به دنبال حواشی هستیم. من قول می دهم در ۵ سال با سه سرمایه گذار بزرگی خارجی سه ورزشگاه خوب و حرفه ای درست کنم.
پس از پایان صحبت های آجورلو فردوسی پور و تاج اعلام کردند که چطور می خواهد ورزشگاه درست کند و این کار به عهده فدراسیون نیست بلکه وزارت ورزش و دولت باید چنین کاری انجام دهند که آجورلو پاسخ داد: من ورزشگاه پاس را ۱۲ سال پیش ساختم که اکنون تیم ملی فوتبال کشورمان می خواهد در این ورزشگاه تمرین کند و آن را در اختیار داشته باشد. ضمن اینکه باید ورزشگاه ها و بلیت فروشی ها در اختیار باشگاه ها باشد.
تاج پس از صحبت های آجورلو در خصوص بلیت فروشی گفت: واگذاری بلیت فروشی به باشگاه ها نیاز به این دارد که باشگاه ها ورزشگاه داشته باشند. وقتی باشگاه ها ورزشگاه ندارند چطور می خواهند بلیت فروشی کنند؟ ضمن اینکه ما در حال واگذاری بلیت فروشی الکترونیک به باشگاه های استقلال و پرسپولیس هستیم. من هم در زمان حضورم در ذوب آهن ورزشگاه فولاد شهر را ساخته ام که اکنون این ورزشگاه میزبان دو تیم آسیایی است و آبروداری می کند. من در ادامه برنامه هایم باید بگویم که ما در فدراسیون فوتبال نیاز داریم تا عدد و رقمی برای تیم ملی در نظر بگیریم که این تیم به مشکل نخورد و در فدراسیون هم افراد پاشکسته ای داشته باشیم که همیشه در کمیته ها حضور داشته باشند تا به کارها برسند، چون هرچقدر هم کار کنیم، باز وقت کم می آوریم.
عزیز محمدی پس از اظهارات دو کاندیدا در خصوص بحث شفافیت گفت: ما چطور باید صحبت از شفافیت کنیم که دو کاندیدای دیگر در بحث دبیرکل گزینه خود را معرفی نمی کنند؟ ما با خودمان شفاف نیستیم. بحث شفافیت شد. ما سال گذشته جلسه اتحادیه فوتبال را داشتیم که در آن جلسه تاج اعلام کرد از اسپانسر سازمان لیگ ۲۴ میلیارد نقد دریافت کرده و تضمینی هم برای مابقی پول گرفته که مو لای درز آن نمی رود. چند وقت بعد مصاحبه کرد و گفت که ۱۳ میلیارد دریافت کرده است. سپس بهمنی نامه ای نوشت که اسپانسر مبلغ ۱۴ میلیارد و ۳ میلیارد پرداخت کرده که مجموعاً ۱۷ میلیارد می شود و در آخر هم اعلام کردند ۴۰ میلیارد از سوی اسپانسر پرداخت شده است. ما حتی در این بخش هم شفاف نیستیم. اکنون هم که به جای قرارداد ۱۰۰ میلیاردی فصل دوم از اسپانسر زمین، ویلا، ماشین و ... گرفته اند.
تاج در پاسخ به اظهارات محمدی گفت: ما سال گذشته ۴۰ میلیارد از اسپانسر دریافت کردیم که این مبلغ در تاریخ فوتبال ایران و در قرارداد اسپانسرها بی سابقه بوده است. پس از این صحبت عزیز محمدی گفت: این مبلغ را شما با دلار ۳ هزار تومانی گرفتید. ما در زمان حضورمان در سازمان لیگ ۲۸ میلیارد با اسپانسر قرارداد داشتیم که دلاز هزار تومان بود وهزینه لیگ هم ۵۰ میلیارد شد که یعنی ۶۰ درصد هزینه لیگ را از اسپانسر گرفتیم. شما ۱۶۰ میلیارد هزینه لیگ تان شده است که با ۴۰ میلیارد فقط ۴۰ درصد هزینه را از اسپانسر دریافت کرده اید.
مناظره کاندیداها با صحبت های شهاب الدین عزیزی خادم، نامزدی که شرایط احراز برای حضور در انتخابات را پیدا نکرد دنبال شد و او گفت: رویکرد من برای حضور در فدراسیون رویکردی مدرن و نوگرایانه بود. این مسئله هم فکر می کنم در عملکرد چهار ساله من در فدراسیون به چشم می خورد. بحث رد صلاحیت یا عدم احراز هم مسئله ای است که باید بگویم من کسی نبودم که سابقه مدیریتی نداشته باشم و از مدیریت صنعتی به بدنه فوتبال آمدم. به نظرم آیین نامه ایراد دارد و کفاشیان هم به این مسئله ورود کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چه کسی باعث عدم احراز صلاحیت او شده است، اظهار داشت: من به اشخاص نمی خواهم ورود کند و به نظرم برای من وارد شدن به این موارد، کوچک شدن سطح خود من است. چطور من عضو هیئت مدیره بانک های بزرگ بوده ام و چهار سال هم عضو هیئت رئیسه بودم اما اکنون شرایط احراز ندارم.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا دوره قبلی انتخابات سن او برای حضور در هیئت رئیسه کم بوده یا نه، گفت: این مباحثی است که به آن دامن زدند. من از دری وارد فدراسیون فوتبال شدم که همه وارد شدند. چهار سال پیش من مدارکم را برای حضور در هیئت رئیسه دادم. همینجا اعلام شد که چهار سال قبل کفاشیان باید با رأی دو سوم انتخاب می شد که اینطور نبوده و دبیر هیئت دولت هم می گوید اصلاً اساسنامه فدراسیون فوتبال قانونی نبود. من اصلاً نمی خواهم به مسئله سن خودم ورود کنم.
عزیزی خادم درباره اینکه آیا پیشنهاد دبیرکلی به او به این دلیل است که نامزدها آرای او را در مجمع بگیرند، گفت: نگاه اعضای مجمع واقع بینانه خواهد بود. هر کدام از این سه نفر شد باید آنها را بپذیریم و به فوتبال و به این بزرگان خدمت کند.
وی در خصوص اختلافش با وزیر ورزش گفت: هرکسی در جایگاهی که دارد محترم است و تاریخ در مورد ما قضاوت خواهد کرد.
در پایان این مناظره آجورلو گفت: راهیابی به جام جهانی و حمایت از تیم ملی و آماده شدن برای برگزاری لیگی با شرایط مطلوب از کارهای کوتاه مدت ما باید باشد. نقطه قوت کفاشیان جایگاه او در کنفدراسیون فوتبال آسیا، راهیابی به جام جهانی و تعامل کردن با کی روش بوده است. نقطه ضعف او هم بحث عربستان بود که اگر من بودم شاه کلید را همکاری با وزارت امور خارجه می دانستم تا در کشور ثالث با تیم های عربستانی بازی نکنیم. من برای تغییر و تحول در فوتبال آمده ام که به دنبال توسعه هستم.
تاج گفت: وضع فعلی فدراسیون فوتبال مطلوب است. نقاظ ضعف و قوت دارد که باید تلاش شود نقاط ضعف را برطرف کنیم. نقطه قوت همین است که ما به سمت باشگاه محوری برویم که این به سود فوتبال کشور است و باید هیئت ها را به فدراسیون های محلی تبدیل کنیم و فکر می کنم مجمع بسیار پویایی داریم.
محمدی اظهار داشت: من می خواهم از ساختار عریض و طویل فدراسیون و سازمان لیگ بکاهم و شغل های غیر ضروری را حذف کنم. افراد متناسب با تخصص را در فدراسیون استفاده کنم که از افرادی بهره می گیرم که در هیئت ها و باشگاه ها کار کرده اند. از سال ۷۴ در فوتبال بوده ام و اعضای مجمع به خوبی من را می شناسند و آقای آجورلو و تاج را هم می شناسند. به نظرم برنامه ها مشخص است و اعضای مجمع بهترین نفر را انتخاب کنند.
هر سه کاندیدا در پایان اعلام کردند تا آخرین لحظه در انتخابات خواهند بود و به نفع دیگری کنار نمی کشند.
در ابتدای این مناظره مصطفی آجورلو به تشریح برنامههای خود با شعارهای انتخاباتیاش پرداخت که در این شعارها از حقوق هواداران، موفقیت تیم ملی، صعود به جام جهانی، موفقیت با کارلوس کیروش، همکاری با وزارت ورزش و جوانان، فوتبال خصوصی و... صحبت کرد.
مهدی تاج دومین فردی بود که صحبت های خود را با بازگو کردن بخشی از رزومه خود آغاز کرد و از برنامههایش صحبتهایی را به میان آورد. تاج برنامههای خود را بهصورت تیتروار مطرح کرد.
عزیزالله محمدی نیز صحبتهای خود را با این بحث آغاز کرد که برگزاری مناظره بین سه کاندیدا بهدلیل جذابیت فوتبال است و این رشته ورزشی به خانوادهها نیز رسوخ کرده است. عزیز محمدی همچنین به اهمیت فوتبال در سطح دنیا اشارهای کرد و گفت که فیفا ۲۰۹ عضو از سراسر دنیا دارد که این آمار در سازمان ملل به مراتب کمتر است.
تشریح بخشی از برنامههای کاندیداها بخش ابتدایی صحبتهای جدی این مناظره بود:
آجورلو: توسعه و پیشرفت فوتبال در دستور کار ماست و برای بهدست آوردن توسعه باید یک راه جهت حرفهاش شدن پیدا کرد. ما باید از نخبگان فوتبال و کشورهایی مانند آلمان یا فرانسه الگویی برداریم که در یک روند ۲۰ ساله بتوانیم از آن بهره ببریم تا بازیکن، مربی و مدیر بدانند باید به چه سبکی فوتبال بازی کنند. من برای چهار سال پیش رو برای توسعه فوتبال به دنبال حرفهای کردن باشگاهها، رشد کمی و کیفی هیئتها، توسعه تیم ملی، درآمدزا کردن باشگاهها و تیم ملی، گسترش آکادمی ملی فوتبال و تغییرات در ساختار فدراسیون فوتبال هستم. شاه کلید توسعه فوتبال هم اقتصاد است و برای اقتصادی کردن فوتبال که اکنون هم انجام شده است، نیاز به انجام کار جدید است.
تاج: از اولین برنامههای من برای چهار سال آینده پاسخگویی است. من در این مدتی که در فدراسیون فوتبال چالشها را از نزدیک دیدهام و بهنظرم بهترین راه برای پیش بردن برنامهها پاسخگویی و تعامل است. ضمن اینکه ما به یک سازمان اقتصادی نیاز داریم که از حقوق فوتبال حراست کند و باید سطح مالی فوتبال را ارتقا بدهیم. اگر به یک سازمان اقتصادی درست برسیم، میتوانیم فوتبال را بهخوبی رونق بدهیم و یکی از مهمترین برنامههای من تشکیل سازمان تیمهای ملی است که از درخواستهای مهم کارلوس کیروش است.
محمدی: تعامل با وزارت ورزش و قدرت بخشیدن به باشگاهها و تصویب قانون جامع باشگاهداری توسط مجلس شورای اسلامی و همچنین قانونی برای خصوصیسازی از برنامههای من برای فدراسیون فوتبال خواهد بود. همچنین باید به توسعه هیئتها کمک کرد و کانون مربیان، کانون داوران و ... نیز به مجمع فدراسیون فوتبال اضافه شوند. باید تعامل خوبی هم با وزارت آموزش و پرورش صورت بگیرد تا بتوان از ظرفیتهای استعدادهایی که در شهرستان حضور دارند، استفاده کرد. ضمن اینکه مسئولان فدراسیون فوتبال باید پای کار باشند و اینطور نباشد که آنها خارج از فدراسیون فوتبال چند کار دیگری داشته باشند تا تمرکزشان را در فدراسیون از دست بدهند.
در بخش بعدی کاندیداها به سوالی در مورد کارلوس کی روش پاسخ دادند:
آجورلو: به اعتقاد من انتخاب کی روش برای تیم ملی درست بود، اما اتفاق نامیمونی که در این خصوص رخ داد، این بود که ما یک مربی حرفه ای را به امکانات غیر حرفه ای آوردیم. این مسئله در روند تونمندی این مربی اثر گذار بود. اکنون کی روش ۱۱ درخواست دارد که این درخواست ها با توجه به مشخصات حرفه ای این مربی و مشخصات حرفه ای فوتبل قابل قبول استو عجیب نیست و ما باید برای یک مربی که به او پول خوب می دهیم، امکانات خوب هم در نظر بگیریم. کی روش در بازی ایران مقابل آرژانتین نمره قبولی گرفت و شاید خود من منتقد بودم، اما آن بازی توانایی های کی روش را مقابل یک تیم بزرگ نشان داد. با کی روش باید تعامل داشت و به نظرم کسی که این مربی را می آورد نباید اینطور باشد که یک سر بزرگ را روی یک بدن لاغر قرار بدهد. این مهم است که آیا ما می توانیم کی روش را کنترل کنیم یا نه؟
تاج: یکی از مهمترین اتفاقات وجود کی روش در فوتبال ایران است. از ابتدای کار هم من روی این مسئله تلاش کرده ام و در مدت زمان حضورم در سازمان لیگ همیشه با تیم ملی رابطه خوبی داشتیم که کی روش از این رابطه تعریف کرده است. ما شاخصه خوبی مانند جوانگرایی را در لیگ داشتیم که شاید کی روش همیشه پیش از این می گفت نمی تواند از لیگ بازیکنی انتخاب کند، اما اکنون می بینیم که تیم ملی را بر اساس بازیکنان لیگ برتر درست کرده است. ضمن اینکه من معتقدم کی روش باید رهبری برای تیم های ملی باشد که تمام مجموع تیم های ملی از جمله نونهالان تا بزرگسالان فوتبال را به یک سبک بازی کرده و دچار از هم گسیختگی نشوند.
محمدی: کاری که باید در خصوص کی روش و تیم ملی انجام داد، این است که ما باید استرس رفتن یا نرفتن به جام جهانی را از بین ببریم و شرایط خوبی برای تیم ملی مهیا کنیم. ابتدای کار که با کی روش قرارداد بسته ش، قرار بود این مربی دانش خود را به همکاران دیگر در تیم های ملی مختلف و حتی دیگر مربیان ایرانی انتقال بدهد که این کار صورت نگرفت. مقصر این کار کی روش نیست، بلکه ما توان استفاده از او را نداشتیم. اقدامات لازم را فراهم نکردیم و باعث پرخاشگری کی روش حتی به مدیران رده بالاتر شدیم. با این حال معتقدم کی روش تا پس از جام جهانی قرارداد دارد و باید طبق قرارداد با او رفتار کرد. ما باید شرایط را برای این مربی فراهم کنیم که یکی از آنها زمین تمرینی است که اگر ورزشگاه پاس قوامین را به تیم ملی می دادیم یا از دو زمین خوب کمپ تیم های ملی مراقبت می کردیم، شرایط بهتر بود. تیم ملی با کی روش جوان شده و پوست اندازی کرده است که مطمئنا ثمره آن تیمی جوان در جام جهانی خواهد بود که توانایی صعود به دور دوم را دارد.
بخش بعدی سوال در مورد این بود که کاندیداها چه کسی را به عنوان دبیرکل انتخاب خواهند کرد و با توجه به اختلاف اسدی و کی روش بحث روی اسدی بیشتر بود:
آجورلو: در این خصوص هنوز تصمیم نگرفتم و باید با نایب رئیس اول، دوم و سوم خود بیشتر مشورت کنم. برای فوتبال نباید به تنهایی تصمیم گرفت و من هم برای انتخاب دبیرکل هنوز تصمیم نگرفتم.
محمدی: من آقای اسدی را به عنوان دبیرکل انتخاب خواهم کرد. با احترام به دوستانی که هستند، اما من می خواهم از افراد کارکشته استفاده کنم. گفته بودم اگر برخی نفرات در انتخابات ثبت نام کنند، من ثبت نام نخواهم کرد، اما این اتفاق در صورتی رخ می داد که فردی مانند صفایی فراهانی در انتخابات نام نویسی کند.
تاج: در خصوص دبیر کل تصمیم نگرفتم. عابدینی گزینه مناسبی است و روی دوستان دیگر و حتی شهاب الدین عزیزی خادم نیز برنامه داریم.
در این بین عادل فردوسی پور اعلام کرد باتوجه به نامزد علی کفاشیان در انتخابات فدراسیون فوتبال به عنوان نایب رئیس اول پیشنهادی آجورلو و تاج آیا سیستم چرخشی مدودف و پوتین قرار است اجرایی شود، که تاج در این باره گفت: مسئله این نیست. به اعتقاد من ۲۰ سال طول می کشد که ما بخواهیم جایگاه کفاشیان را در AFC کسب کنیم. همانطور که یک عمر حسرت از دست رفتن جایگاه صفایی فراهانی را خوردیم> اگر کفاشیان را هم از دست بدهیم حسرت جایگاه از دست رفته او را خواهیم خورد. عزیز محمدی نیز در این خصوص اظهار داشت: به اعتقاد من حفظ کفاشیان باید اولویت باشد> چون او در فیفا و AFC مسئولیت دارد و نباید این جایگاه را از دست داد.
از مهدی تاج در این خصوص سوال پرسیده شد که آیا اختلافی میان او با علی کفاشیان وجود دارد که وی در این خصوص گفت: در دور اول حضور علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال، اختلافاتی میان ما بود. به همین دلیل در دور دوم من برای هیچ سمتی کاندیدا نشدم و پس از آن بود که کفاشیان خودش آمد و از من خواست که رئیس سازمان لیگ شوم. خوشبختانه در دور دوم ما ارتباط خوبی داشتیم> اختلافی نبوده و کارهای بزرگی هم در سازمان لیگ انجام داده ایم. کفاشیان در دور دوم با ما همکاری خوب داشت.
سوالی که از مصطفی آجورلو پرسیده شد این بود که آیا وی شعارهایی که می دهد یک رویاست یا می تواند به آنها جامه عمل بپوشاند که او در این خصوص اظهار داشت: توسعه و پیشرفت در فوتبال را صفایی فراهانی آغاز کرد، اما پس از او ادامه این توسعه فراهم نشد. ما باید برای توسعه کاری کنیم که ابتدا تمام این دعواها از فوتبال رخت ببندد و من اگر رئیس شوم باید از تمام توان فوتبال استفاده کنم. از صفایی فراهانی، محمد دادکان، علی کفاشیان و حتی عزیزی خادم استفاده کنم. اگر من رئیس شوم که حتماً اینطو خواهد بود، باید از ظرفیت تاج و عزیز محمدی هم بهره ببرم چون هرچقدر نیرو در این فوتبال داشته باشیم، بازهم کم است. وزارت ورزش، دولت، مجلس، صداوسیما و همه باید به این فوتبال کمک کنند و توسعه کار یک نفر نیست. ما برای کوتاه مکدت هم برنامه داریم و برنامه من یک برنامه آرمان گرایانه است.
وی ادامه داد: اگر ما باور کنیم که از غربی ها بهتر هستیم، دیگر مقابل کارهای کوچک ناتوان نخواهیم بود. ورزشگاه خوب ساختن باید اولین اقدام ما باشد که با جذب سرمایه گذار خارجی ممکن است. چرا رئیس جمهوری باید به فرانسه سفر کند و با ۲۰۰ سرمایه گذار خارجی قرارداد امضا شود، اما ۵ مدیر فوتبالی در این سفر همراه رئیس جمهور نباشند؟ به این دلیل که ما در فوتبال به چنین مسائلی نپرداختیم و فقط به دنبال حواشی هستیم. من قول می دهم در ۵ سال با سه سرمایه گذار بزرگی خارجی سه ورزشگاه خوب و حرفه ای درست کنم.
پس از پایان صحبت های آجورلو فردوسی پور و تاج اعلام کردند که چطور می خواهد ورزشگاه درست کند و این کار به عهده فدراسیون نیست بلکه وزارت ورزش و دولت باید چنین کاری انجام دهند که آجورلو پاسخ داد: من ورزشگاه پاس را ۱۲ سال پیش ساختم که اکنون تیم ملی فوتبال کشورمان می خواهد در این ورزشگاه تمرین کند و آن را در اختیار داشته باشد. ضمن اینکه باید ورزشگاه ها و بلیت فروشی ها در اختیار باشگاه ها باشد.
تاج پس از صحبت های آجورلو در خصوص بلیت فروشی گفت: واگذاری بلیت فروشی به باشگاه ها نیاز به این دارد که باشگاه ها ورزشگاه داشته باشند. وقتی باشگاه ها ورزشگاه ندارند چطور می خواهند بلیت فروشی کنند؟ ضمن اینکه ما در حال واگذاری بلیت فروشی الکترونیک به باشگاه های استقلال و پرسپولیس هستیم. من هم در زمان حضورم در ذوب آهن ورزشگاه فولاد شهر را ساخته ام که اکنون این ورزشگاه میزبان دو تیم آسیایی است و آبروداری می کند. من در ادامه برنامه هایم باید بگویم که ما در فدراسیون فوتبال نیاز داریم تا عدد و رقمی برای تیم ملی در نظر بگیریم که این تیم به مشکل نخورد و در فدراسیون هم افراد پاشکسته ای داشته باشیم که همیشه در کمیته ها حضور داشته باشند تا به کارها برسند، چون هرچقدر هم کار کنیم، باز وقت کم می آوریم.
عزیز محمدی پس از اظهارات دو کاندیدا در خصوص بحث شفافیت گفت: ما چطور باید صحبت از شفافیت کنیم که دو کاندیدای دیگر در بحث دبیرکل گزینه خود را معرفی نمی کنند؟ ما با خودمان شفاف نیستیم. بحث شفافیت شد. ما سال گذشته جلسه اتحادیه فوتبال را داشتیم که در آن جلسه تاج اعلام کرد از اسپانسر سازمان لیگ ۲۴ میلیارد نقد دریافت کرده و تضمینی هم برای مابقی پول گرفته که مو لای درز آن نمی رود. چند وقت بعد مصاحبه کرد و گفت که ۱۳ میلیارد دریافت کرده است. سپس بهمنی نامه ای نوشت که اسپانسر مبلغ ۱۴ میلیارد و ۳ میلیارد پرداخت کرده که مجموعاً ۱۷ میلیارد می شود و در آخر هم اعلام کردند ۴۰ میلیارد از سوی اسپانسر پرداخت شده است. ما حتی در این بخش هم شفاف نیستیم. اکنون هم که به جای قرارداد ۱۰۰ میلیاردی فصل دوم از اسپانسر زمین، ویلا، ماشین و ... گرفته اند.
تاج در پاسخ به اظهارات محمدی گفت: ما سال گذشته ۴۰ میلیارد از اسپانسر دریافت کردیم که این مبلغ در تاریخ فوتبال ایران و در قرارداد اسپانسرها بی سابقه بوده است. پس از این صحبت عزیز محمدی گفت: این مبلغ را شما با دلار ۳ هزار تومانی گرفتید. ما در زمان حضورمان در سازمان لیگ ۲۸ میلیارد با اسپانسر قرارداد داشتیم که دلاز هزار تومان بود وهزینه لیگ هم ۵۰ میلیارد شد که یعنی ۶۰ درصد هزینه لیگ را از اسپانسر گرفتیم. شما ۱۶۰ میلیارد هزینه لیگ تان شده است که با ۴۰ میلیارد فقط ۴۰ درصد هزینه را از اسپانسر دریافت کرده اید.
مناظره کاندیداها با صحبت های شهاب الدین عزیزی خادم، نامزدی که شرایط احراز برای حضور در انتخابات را پیدا نکرد دنبال شد و او گفت: رویکرد من برای حضور در فدراسیون رویکردی مدرن و نوگرایانه بود. این مسئله هم فکر می کنم در عملکرد چهار ساله من در فدراسیون به چشم می خورد. بحث رد صلاحیت یا عدم احراز هم مسئله ای است که باید بگویم من کسی نبودم که سابقه مدیریتی نداشته باشم و از مدیریت صنعتی به بدنه فوتبال آمدم. به نظرم آیین نامه ایراد دارد و کفاشیان هم به این مسئله ورود کرد.
وی در پاسخ به این سوال که چه کسی باعث عدم احراز صلاحیت او شده است، اظهار داشت: من به اشخاص نمی خواهم ورود کند و به نظرم برای من وارد شدن به این موارد، کوچک شدن سطح خود من است. چطور من عضو هیئت مدیره بانک های بزرگ بوده ام و چهار سال هم عضو هیئت رئیسه بودم اما اکنون شرایط احراز ندارم.
عضو هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا دوره قبلی انتخابات سن او برای حضور در هیئت رئیسه کم بوده یا نه، گفت: این مباحثی است که به آن دامن زدند. من از دری وارد فدراسیون فوتبال شدم که همه وارد شدند. چهار سال پیش من مدارکم را برای حضور در هیئت رئیسه دادم. همینجا اعلام شد که چهار سال قبل کفاشیان باید با رأی دو سوم انتخاب می شد که اینطور نبوده و دبیر هیئت دولت هم می گوید اصلاً اساسنامه فدراسیون فوتبال قانونی نبود. من اصلاً نمی خواهم به مسئله سن خودم ورود کنم.
عزیزی خادم درباره اینکه آیا پیشنهاد دبیرکلی به او به این دلیل است که نامزدها آرای او را در مجمع بگیرند، گفت: نگاه اعضای مجمع واقع بینانه خواهد بود. هر کدام از این سه نفر شد باید آنها را بپذیریم و به فوتبال و به این بزرگان خدمت کند.
وی در خصوص اختلافش با وزیر ورزش گفت: هرکسی در جایگاهی که دارد محترم است و تاریخ در مورد ما قضاوت خواهد کرد.
در پایان این مناظره آجورلو گفت: راهیابی به جام جهانی و حمایت از تیم ملی و آماده شدن برای برگزاری لیگی با شرایط مطلوب از کارهای کوتاه مدت ما باید باشد. نقطه قوت کفاشیان جایگاه او در کنفدراسیون فوتبال آسیا، راهیابی به جام جهانی و تعامل کردن با کی روش بوده است. نقطه ضعف او هم بحث عربستان بود که اگر من بودم شاه کلید را همکاری با وزارت امور خارجه می دانستم تا در کشور ثالث با تیم های عربستانی بازی نکنیم. من برای تغییر و تحول در فوتبال آمده ام که به دنبال توسعه هستم.
تاج گفت: وضع فعلی فدراسیون فوتبال مطلوب است. نقاظ ضعف و قوت دارد که باید تلاش شود نقاط ضعف را برطرف کنیم. نقطه قوت همین است که ما به سمت باشگاه محوری برویم که این به سود فوتبال کشور است و باید هیئت ها را به فدراسیون های محلی تبدیل کنیم و فکر می کنم مجمع بسیار پویایی داریم.
محمدی اظهار داشت: من می خواهم از ساختار عریض و طویل فدراسیون و سازمان لیگ بکاهم و شغل های غیر ضروری را حذف کنم. افراد متناسب با تخصص را در فدراسیون استفاده کنم که از افرادی بهره می گیرم که در هیئت ها و باشگاه ها کار کرده اند. از سال ۷۴ در فوتبال بوده ام و اعضای مجمع به خوبی من را می شناسند و آقای آجورلو و تاج را هم می شناسند. به نظرم برنامه ها مشخص است و اعضای مجمع بهترین نفر را انتخاب کنند.
هر سه کاندیدا در پایان اعلام کردند تا آخرین لحظه در انتخابات خواهند بود و به نفع دیگری کنار نمی کشند.
پ
ارسال نظر