۳۰۴۹۷۶
۵۰۰۱
۵۰۰۱
پ

مناقشه بر سر برگزاری انتخابات فدراسیون

با نزدیک‌شدن به زمان انتخابات فدراسیون فوتبال، هرروز خبری جدید درباره فدراسیون فوتبال منتشر می‌شود، این‌بار ابهام درباره تصویب‌شدن اساسنامه فدراسیون فوتبال در سال ١٣٨٦ توسط دولت محمود احمدی‌نژاد جنجال‌ساز شده است.

روزنامه شرق: با نزدیک‌شدن به زمان انتخابات فدراسیون فوتبال، هرروز خبری جدید درباره فدراسیون فوتبال منتشر می‌شود، این‌بار ابهام درباره تصویب‌شدن اساسنامه فدراسیون فوتبال در سال ١٣٨٦ توسط دولت محمود احمدی‌نژاد جنجال‌ساز شده است. «رضا حسنی‌خو»، مدیرکل مرکز حراست وزارت ورزش و جوانان، در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد اساسنامه فدراسیون فوتبال مطابق‌ نامه سازمان بازرسی کل کشور، مصوبه هیأت دولت را ندارد و باید مراحل قانونی آن طی شود.

این در حالی است که تا به امروز تصور می‌شد آن اساسنامه تصویب دولت وقت را دارد. داستان از این قرار است که در سال ١٣٨٥ و پس از برکناری محمد دادکان، رئیس وقت فدراسیون، توسط سازمان تربیت‌بدنی فیفا این اتفاق را دخالت دولت در امور فوتبال دانست و کمیته‌ای شش‌نفره را مأمور کرد تا اساسنامه‌ای جدید برای فوتبال ایران تدوین کنند. سه عضو این کمیته را فیفا و سه عضو را دولت انتخاب کرد. اعضای منصوب فیفا، محسن صفایی‌فراهانی، عضو وقت کمیته توسعه فوتبال آسیا و عضو هیأت‌رئیسه AFC، محمد خبیری، نماینده وقت AFC در ایران و حسن غفاری، رئیس کمیته روابط بین‌الملل وقت فدراسیون بودند. سه‌نفری که از سوی ایران برای اساسنامه مشخص شدند نیز محمدحسن انصاری‌فرد، مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس، کیومرث هاشمی، معاون ورزش قهرمانی سازمان تربیت‌بدنی سابق و علی رغبتی، دیگر معاون سازمان، بود. این شش‌نفر در نهایت اساسنامه‌ای را نوشتند و برای اجرائی‌شدن و قانونی‌شدن اساسنامه، آن را جهت تصویب به هیأت دولت فرستادند. بعد از جلسه هیأت دولت با ریاست پرویز داوودی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد اعلام شد که هیأت دولت این اساسنامه را تأیید کرده و این اساسنامه می‌تواند اجرائی شود. بااین‌حال بعد از گذشت هشت‌سال، سازمان بازرسی کل کشور پس از استعلام از دبیرخانه هیأت دولت متوجه تخلفی بزرگ شده و آن هم اینکه این اساسنامه به تأیید هیأت دولت وقت نرسیده است.

مشکل اصلی وقتی ایجاد شده که اخیرا اعلام شده با توجه به عدم تصویب این اساسنامه در هیأت دولت، فدراسیونی‌ها باید براساس اساسنامه سال ١٣٨١ انتخابات را برگزار کنند. از طرفی با توجه به تعلیق ایران در سال ١٣٨٥ اساسنامه سال ١٣٨١ هم اعتبار ندارد. سؤالی که اینجا مطرح است، اینکه چرا این اساسنامه در هیأت دولت محمود احمدی‌نژاد تصویب نشده و بر چه اساسی این مسئله تاکنون اعلام نشده است؟ پس از مطرح‌شدن این مباحث دیروز اعضای کمیته انتقالی سال ١٣٨٦ اظهارنظرهای متفاوتی در این‌باره انجام دادند.

حسن غفاری، یکی از اعضای کمیته انتقالی، عنوان کرد به آنها شفاهی اعلام شده اساسنامه تصویب شده و نامه‌ای رسمی وجود ندارد. «در کمیته‌ انتقالی هرکسی وظیفه‌ای داشت؛ کیومرث هاشمی، مسئول به‌تأییدرساندن اساسنامه در هیأت وزیران بود. در آن موقع شفاها به ما گفته شد که این اساسنامه به تأیید هیأت وزیران رسیده است. من مدرکی مبنی‌بر این موضوع ندیدم». این در حالی است که مهدی خبیری و محمدحسن انصاری‌فرد دو عضو دیگر کمیته انتقالی مطمئن هستند اساسنامه تصویب شده است.

خبیری به ایسنا گفت: «بیشتر از ٩٠ درصد مطمئنم که اساسنامه به تأیید هیأت وزیران رسیده چراکه اگر غیر از این بود، فیفا ایراداتی را بر اساسنامه وارد می‌کرد. همان‌طور که می‌دانید دلیل تعلیق فو‌تبا‌ل ایران دخالت دولت در فدراسیون فو‌تبا‌ل بود و فیفا می‌خواست که دولت دخالت‌نکردنش در فو‌تبا‌ل را تأیید کند». جالب اینکه این افراد هیچ‌کدام مدرکی کتبی درباره تصویب اساسنامه ندیده‌اند، احتمالا اساسنامه در سال ١٣٨٦ به صورت شفاهی تصویب شده بود.

این موضوع کمی هم رنگ‌وبوی سیاسی به خود گرفته است. برخلاف مسئولان وزارت ورزش، رسانه‌های منتقد دولت تأکید دارند اساسنامه در دولت احمدی‌نژاد تصویب شده است. فارس در این‌باره نوشت: «پس از جست‌وجوی خبرنگار خبرگزاری فارس در بایگانی اخبار مربوط به سال ٨٦ در سازمان تربیت‌بدنی، مشخص شد که اساسنامه فدراسیون فوتبال در جلسه صبح روز ٢٤ مرداد ٨٦ هیأت دولت به ریاست پرویز داوودی، معاون اول رئیس‌جمهوری، به تصویب رسیده است.

این خبر در سال ٨٦ به نقل از پایگاه خبری سازمان تربیت‌بدنی وقت (وزارت ورزش امروز) در خبرگزاری فارس، منتشر شده است».

به‌هرحال آنچه مشخص است مسئولان فدراسیون از انتشار این اخبار و ایجاد چنین حواشی‌ای رضایت ندارند و آن را دخالت دولت در امور فدراسیون فوتبال می‌دانند.

حسنی‌خو تأکید دارد باید انتخابات با اساسنامه سال ٨١ برگزار شود که خود موضوعی تنش‌زاست. او در این‌باره به ایرنا گفت: «اگر فدراسیون فوتبال و دوستان مدعی هستند که این مصوبه در سال٨٦ به تصویب رسیده است، مستندات این مصوبه را ارائه دهند. ملاک وزارت ورزش در مورد انتخابات فدراسیون فوتبال، اساسنامه سال ٨١ خواهد بود و درحال‌حاضر ملاک ما این اساسنامه است». طبق اساسنامه سال ٨١ کفاشیان نمی‌تواند در انتخابات شرکت کند مگر آنکه از دولت مجوز بگیرد. این در حالی است که علی کفاشیان، رئیس فدراسیون فوتبال، دیروز در واکنش به اظهارات نصرالله سجادی، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، مبنی‌بر اینکه او برای حضور در انتخابات نیاز به مجوز وزارت ورزش و جوانان دارد، گفت: «فکر نمی‌کنم نیازی به مجوز باشد. فدراسیون فوتبال یک نهاد مستقل است و اساسنامه آن هشت ، ٩ (٨٦) سال پیش در هیأت وزیران به تصویب رسیده و اجرا شده است و نیاز به اجازه نهاد خاصی نداریم».
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج