۵ کاندیدا و یک رویا
چه کسی روی صندلی بلاتر می نشیند؟
با کاهش تعداد کاندیداهای ریاست فیفا از ۷ به پنج نفر، اکنون چهره رئیس بعدی فیفا بیش از پیش نمایان شده است.
بعد از اینکه سپ بلاتر تنها ۴ روز بعد از پیروزی در انتخابات بهار گذشته، مجبور شد استعفایش را اعلام کند تا از مجازات های احتمالی به دلیل رسوایی فساد در فیفا در امان بماند، این سوال مطرح شد که چه کسی رئیس بعدی فیفا خواهد بود.
وقتی میشل پلاتینی، رئیس وقت یوفا، اعلام کرد که قصد دارد برای نشستن روی صندلی بلاتر کاندیدا شود، بسیاری او را برنده انتخابات ۲۶ فوریه اعلام کردند اما اتهام دریافت دو میلیون فرانک غیرقانونی و به دنبال آن، تعلیق از سوی کمیته اخلاق فیفا، شانس برای ستاره سابق فوتبال فرانسه برای رسیدن به پست ریاست فیفا را به شدت کاهش داد. در نهایت کمیته ارزیابی صلاحیت نامزدهای ریاست فیفا، صلاحیت پلاتینی را تایید نکرد تا اکنون ۵ کاندیدای دیگر، شانس بیشتری برای رسیدن به صندلی ای داشته باشند که تا همین چند ماه قبل، به نظر نمی رسید کسی به جز بلاتر تا چند سال دیگر فرصت نشستن روی آن را داشته باشد:
پرنس علی بن حسین (اردن)
این شاهزاده ۳۹ ساله تنها رقیب سپ بلاتر در انتخابات قبلی ریاست فیفا بود. او هرچند در نهایت به بلاتر باخت اما رای قابل توجهی به دست آورد؛ هرچند در انتخابات پیش رو نمی تواند به نزدیک ۵۰ رای یوفا که در انتخابات قبلی به حسابش ریخته شده بود، حساب باز کند زیرا اروپایی ها مطمئنا از جانی اینفانتینو حمایت خواهند کرد. پرنیس علی بین سال های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ نایب رئیس فیفا بود.
ژروم شامپاین (فرانسه)
این فرانسوی ۵۷ ساله بین سال های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۰، پست های مختلفی را در فیفا برعهده داشت؛ از جمله مشاور شخصی سپ بلاتر. او در انتخابات بهار گذشته نتوانست حمایت های لازم برای کاندیداتوری را به دست بیاورد اما در این انتخابات با حمایت های بیشتری روبرو شده؛ هرچند به نظر نمی رسد شانس چندانی برای پیروزی داشته باشد.
جانی اینفانتینو (سوئیس)
این وکیل جوان و خوش صحبت از سال ۲۰۰۹ دبیرکل یوفاست و بسیاری او را با برگزاری مراسم های قرعه کشی رقابت های اروپایی به یاد دارند. پس از اینکه پلاتینی با تعلیق ۹۰ روزه روبرو شد و حضورش در انتخابات به خطر افتاد، یوفا او را به عنوان گزینه جانشین مطرح کرد و اکنون با حمایت این کنفدراسیون، شانس زیادی برای پیروزی در انتخابات دارد.
شیخ سلمان (بحرین)
رئیس ۴۹ ساله کنفدراسیون فوتبال آسیا که جزو خانواده سلطنتی بحرین محسوب می شود، دیگر آسیایی حاضر در انتخابات فیفاست. اعلام نامزدی او، جنجال های زیادی ایجاد کرد زیرا گروه های حقوق بشری اعتقاد داشتند او در سرکوب های سال ۲۰۱۱ بحرین که به دستگیری گروهی از فوتبالیست های این کشور منجر شد، نقش داشت. شاید اگر او و پرنس علی با هم ائتلاف کنند و یکی از آنها در انتخابات بماند، شانس حضور یک آسیایی روی صندلی ریاست فیفا بیشتر شود.
توکیو سکسوال (آفریقای جنوبی)
سکسوال ۶۲ ساله که در حال حاضر در کمیته ضد نژادپرستی و ضدتبعیض فیفا حضور دارد، سرمایه داری است که به خاطر داشتن معدن الماس به ثروت قابل توجهی رسیده است. این در حالی است که او زمانی در مبارزات ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی، در کنار نلسون ماندلا فعالیت می کرد و برای ۱۳ سال در جزیره روبن زندانی بود.
ارسال نظر