سکانسهای به یاد ماندنی دربی ۲
هفتاد و نهمین دربی تهران، روز دوم آذرماه برگزار خواهد شد. دربی که ۴ تساوی پیاپی و کسل کننده بدون گل در آن، هواداران دو تیم را به ستوه آورده است.
حالا دل خیلی ها برای لحظات به یادماندنی دربی ها تنگ شده است. لحظاتی که در ادامه به مرور آنها خواهیم پرداخت.
۱۱- بیست و هشتم دی ۱۳۶۹ (ورزشگاه آزادی): تساوی در این دیدار میتوانست پرسپولیس را قهرمان لیگ تهران کند اما شاهرخ بیانی در دقیقه ۶۲ از روی نقطه پنالتی برای استقلال گلزنی کرد و رویای سرخها را به خطر انداخت. احمدرضا عابدزاده دروازهبان آن زمان استقلال پیش از دربی سی و سوم گفته بود به هر بازیکن پرسپولیس که دروازهاش را باز کند جایزه خواهد داد. این کار را فرشاد پیوس در دقیقه ۷۵ انجام داد و صحنه گل او به عابدزاده و شادی گل پس از آن به یکی از صحنههای به یاد ماندنی از دربیهای این دو تیم تبدیل شد. پرسپولیس قهرمان تهران شد و از جایزه عابدزاده به پیوس هم خبری نشد.
۱۲- بیست و هشتم دی ۱۳۷۳ (ورزشگاه آزادی): دربی سی و هشتم که با قضاوت احمد ابهران به جنجال کشیده شد و هنوز خاطرات غبار گرفتهای از زد و خوردهای آن دیدار که آخرین نبرد نیمه تمام دو تیم تاکنون بوده، در اذهان باقی مانده است. پرسپولیس که بعد از کنار گذاشتن علی پروین، حمید درخشان را روی نیمکت نشانده بود، در ابتدای نیمه دوم با پنالتی فرشاد پیوس(۵۱) و ضربه سر بهزاد داداشزاده (۵۶) با ۲ گل جلو افتاد. به نظر میرسید پرسپولیس برنده این بازی از مرحله نیمه نهایی لیگ است؛ اما تکل خشن رضا شاهرودی روی محمد تقوی و ۱۰ نفره شدن پرسپولیس، جریان بازی را کاملاً دگرگون کرد.
ابتدا صادق ورمزیار در دقیقه ۸۰ اختلاف را کم کرد و ۶ دقیقه بعد ادموند اختر دروازه عابدزاده را باز کرد تا همه چیز برابر شود. بعد از این گل بود که مجتبی محرمی و امیر قلعه نویی در وسط زمین از خجالت هم درآمدند و بازی با هجوم تماشاگران به زمین نیمه تمام ماند. یک روز بعد، نتیجه بازی ۳-۰ به سود استقلال اعلام شد و چند بازیکن از هر دو تیم، با محرومیت های طولانی مواجه شدند.
۱۳- هفتم بهمن ۱۳۷۳: حوادث دربی سی و هشتم سبب شد دو تیم برای بازی برگشت به بندرعباس تبعید شوند. دربی سی و نهم با تساوی بدون گل خاتمه یافت و جریان بازی بسیار کسل کننده بود اما برگزاری دربی در شهری غیر از تهران و حضور برخی بازیکنان تازه وارد به جای ستارههای محروم شده در این دیدار از خاطرات این بازی بود.
۱۴-ششم مرداد ۱۳۷۴ (ورزشگاه آزادی): از تیم داوری فینال جام جهانی ۱۹۹۴ ساندرو پل مجارستانی به عنوان داور وسط و محمد فنایی به عنوان یکی از کمکها برای قضاوت این دیدار حضور داشتند. صحنههای این دیدار هم تبدیل به یکی از خاطره انگیزترین دربیهای دو تیم و به ویژه هواداران استقلال شد. سه گل ادموند اختر(۷)، صادق ورمزیار(۱۶-پنالتی) و محمد تقوی(۳۶) شوک کامل را در دربی چهلم به پرسپولیس وارد کرد.
۱۵-بیستم تیر ۱۳۷۶ (ورزشگاه آزادی): استقلال با هدایت ناصر حجازی تیم قدرتمند و مدعی بود و بسیاری باور داشتند که این دیدار به سود آبی پوشان به پایان خواهد رسید.دربی چهل و سوم، بازی خداحافظی فرشاد پیوس بود و با برتری سه بر صفر پرسپولیس به یکی از خاطره انگیزترین روزها برای پرسپولیسیها تبدیل شد. ادموند بزیک(۳۰)، مهدی مهدویکیا(۷۱) و بهنام طاهرزاده(۸۷) برای سرخپوشان گلزنی کردند.
۱۶- بیستم تیر ۱۳۷۸(ورزشگاه آزادی): فینال جام حذفی که با برتری ۲ بر یک پرسپولیس خاتمه یافت. مهدی هاشمینسب (۱۲-پنالتی) و افشین پیروانی(۸۵) برای پرسپولیس گلزنی کردند و سهراب بختیاری زاده دقیقه ۵۰ تک گل استقلال را به ثمر رساند.دربی چهل و ششم برای قرمزپوشان حکم قهرمانی را امضا کرد.
۱۷- بیست و سوم آذر ۱۳۷۸ (ورزشگاه آزادی): در این بازی پرسپولیس از دقیقه ۳۰ به بعد با اخراج ۲ بازیکن خود ۹ نفره شد. عمر مهنا داور عربستانی این بازی نادر محمدخانی و اسماعیل حلالی را با کارت قرمز اخراج کرد. دربی چهل و هفتم، یکی از تاریخی ترین دربیها برای پرسپولیس شد چرا که با وجود بازی با ۲ بازیکن کمتر در طول یک ساعت گلی از استقلال دریافت نکرد و آن مساوی بدون گل به اندازه یک برد برای هواداران پرسپولیس شیرین بود.
۱۸-نهم دی ۱۳۷۹ (ورزشگاه آزادی): نکته ویژه این دیدار، حضور مهدی هاشمی نسب در ترکیب اصلی استقلال بود. هاشمی نسبی که نماد غیرت پرسپولیس بود، در دربی چهل و نهم به تیم سابقش، آن هم با لباس استقلال، گلزنی کرد و به تاریخ پیوست. بازی در نهایت با نتیجه ۲ بر ۲ به پایان رسید اما باز هم با جنجالی که شروع آن با مشتی بود که پرویز برومند به صورت پایان رافت زد و پس از آن هم نوبت به حمید استیلی و محمد نوازی و تارتار و بقیه بازیکنان رسید که پس از سوت پایان بازی با مشت و لگد به جان یکدیگر بیفتند.
۱۹- بیستم دی ۱۳۸۱ (ورزشگاه یادگار امام تبریز): تعمیر ورزشگاه آزادی دربی پنجاه و سوم را به ورزشگاه یادگار امام تبریز کشاند اما بیش از این اتفاق گل ثانیه ۴۷ علی سامره که البته نزد هواداران استقلال به گل ۳۰ ثانیه معروف شده در این دربی ماندگار شده و عنوان سریعترین گل را نیز تاکنون به خود اختصاص داده است. با این حال این گل تا پایان ماندگار نبود و علی انصاریان در دقیقه ۷۰ از روی نقطه پنالتی گل تساوی را به ثمر رساند.
۲۰ - بیست و پنجم مهر ۱۳۸۲ (ورزشگاه آزادی): پرسپولیس با وینگو بگوویچ آغازی قدرتمندانه در لیگ برتر داشت و بسیاری تصور میکردند که پرسپولیس وینگو بتواند فاتح دربی شود. حتی خوشبین ترین استقلالی هم رای به برد تیمش در دربی پنجاه و پنجم را نمی داد. اما برخلاف انتظارها استقلال به آسانی پرسپولیس را شکست داد.
استقبال از این بازی به اندازه ای بود که در همان یک ساعت و نیم ابتدایی بلیت فروشی، تمام بلیتها فروخته و ظرفیت ورزشگاه تکمیل شده بود. علی سامره(۸) و محمود فکری(۵۷) برای استقلال گلزنی کردند و عیسی ترائوره در دقایق پایانی تک گل پرسپولیس را به ثمر رساند تا اولین گلزن خارجی دربی لقب بگیرد. پائولو کاستا پرتغالی داور این دیدار بود.
ارسال نظر