روایت تاریخ از تیمهای حاضر در نیمهنهایی یورو
مرحله نیمهنهایی یورو ۲۰۲۰ از روز سهشنبه ۶ ژوئیه در حالی در انگلستان برگزار میشود که برخلاف مراحل پیشین این تورنمنت، سه بازی باقیمانده همگی در ورزشگاه ومبلی لندن خواهد بود.
یورونیوز: مرحله نیمهنهایی یورو ۲۰۲۰ از روز سهشنبه ۶ ژوئیه در حالی در انگلستان برگزار میشود که برخلاف مراحل پیشین این تورنمنت، سه بازی باقیمانده همگی در ورزشگاه ومبلی لندن خواهد بود.
در نخستین بازی از این مرحله، از ساعت ۲۳:۳۰ سهشنبه شب به وقت تهران، دو تیم ایتالیا و اسپانیا به مصاف خواهند رفت و روز چهارشنبه هم با مصاف دو تیم انگلستان و دانمارک دومین تیم فینالیست یورو ۲۰۲۰ مشخص خواهد شد.
پرافتخارترین
پرافتخارترین تیمهای تاریخ مسابقات جام ملتهای اروپا، اسپانیا و فرانسه هستند که هر دو توانستهاند برای ۳ بار جام قهرمانی را بالای سر ببرند. بعد از این دو کشور، اتحاد جماهیر سابق شوروی (روسیه کنونی)، چکسلواکی، ایتالیا، هلند، دانمارک، یونان و پرتغال هم یک بار طعم شیرین قهرمانی را چشیدهاند. در نتیجه در جمع حاضر تنها تیمی که قهرمان نشده است انگلستان است.
اما در ادامه مروری داشته باشیم بر مسیری که ۴ تیم حاضر در این مرحله برای رسیدن به نیمهنهایی طی کردهاند.
اسپانیای انریکه در پی تکرار افتخارات
اسپانیا ۳ بار توانسته جام قهرمانی این مسابقات را بالای سر ببرد که آخرین بار دو دوره قبل یعنی بازیهای سال ۲۰۱۲ بود. جایی که ماتادورها با هدایت ویسنته دل بوسکه به اولین تیم در اروپا تبدیل شدند که توانسته از عنوان قهرمانی خود دفاع کند. لاروخا ۴ سال قبل از آن با مربیگری لوییس آراگونس فقید توانسته بودند آلمان را شکست دهند و جام قهرمانی را بالای سر ببرد.
تیم لوییس انریکه هرچند شروع ناامیدکنندهای در این تورنمنت داشته و در مقابل سوئد و لهستان با تساوی متوقف شد، اما در دو بازی اخیر خود در مقابل کرواسی و همچنین اسلواکی توانسته ۱۰ گل وارد دروازه حریفان نماید. انریکه با کنار گذاشتن بعضی از بازیکنان باتجربه مانند سرخیو راموس خط دفاعی خود را آسیبپذیر کرده اما در عین حامیان او معتقدند این تغییرات میتواند نسل جدیدی از فوتبالیستهای اسپانیایی را آماده حضور در رقابتهای بینالمللی نماید. اسپانیا در مرحله مقدماتی نتوانست از پس لهستان و سوئد برآید و تنها با پیروزی برابر اسلواکی به مرحله بعد رسید.
یورو ۲۰۲۰؛ توقف فرانسه و اسپانیا، شکست پرتغال و زنده شدن امید آلمانیورو ۲۰۲۰؛ سوئیس و اسپانیا با حذف قهرمان و نایب قهرمان جهان با هم دیدار میکنند.
آنها در یکی از تماشاییترین مسابقات این تورنمنت توانستند در مجموع ۱۲۰ دقیقه با نتیجه ۵-۳ کرواسی را شکست دهند و به جمع ۴ تیم برتر مسابقات راه یابند. عیار واقعی شاگردان انریکه سهشنبه شب مشخص خواهد شد. جایی که سرخ پوشان باید در مقابل جوانان آماده ایتالیایی قرار گیرند تا یکی از دو فینالیست این تورنمنت مشخص شود.
خط دفاع اسپانیا میتواند یکی از نقاط ضربهپذیر این تیم به شمار آید. جایی که در مجموع ۵ بازی در این مسابقات، سرخپوشان ۵ بار دروازه خود را باز شده دیدهاند. در مقابل این تیم توانسته ۱۲ گل به ثمر برساند که ۱۰ گل آنها در مقابل دو تیم کرواسی و اسلواکی به ثمر رسیده است.
ایتالیای دوست داشتنی مانچو تاریخساز میشود؟
هرچند تا پیش از آغاز مسابقات همه از پیروزیهای پیاپی ایتالیا و روند شکستناپذیری آتزوریها میگفتند اما حتی خوشبینترین طرفداران این تیم هم انتظار چنین نمایش درخشانی از شاگردان روبرتو مانچینی نداشتند. ایتالیاییها در مرحله نخست در مقابل سه تیم ترکیه، سوئيس و ولز به سه پیروزی پیاپی دست یافتند. اما منتقدان همچنان بر این باور بودند ایتالیا هنوز به صخره سخت برخورد نکرده. اما وقتی سوئيس توانست در نمایشی درخشان فرانسه را حذف کند، کارشناسان فوتبال دریافتند که بردن سوئيس کار چندان سادهای نبوده است.
با این حال لاجوردی پوشان در نمایشی نسبتا متوسط توانستند در مرحله یک هشتم نهایی اتریش را در مجموع ۱۲۰ دقیقه با نتیجه ۲-۱ از پیش رو بردارند. اما احتمالا اوج کار مانچینی نمایش جمعه شب شاگردانش مقابل یکی از مدعیان اصلی قهرمانی یعنی بلژیک بود. جایی که ایتالیا فوتبالی نوین از خود به نمایش گذاشت و توانست با نمایشی مسلط بلژیک را با نتیجه ۲-۱ حذف کند. نکته قابل توجه در خصوص این مسابقه فاصله گرفتن ایتالیا از سبک کلاسیک کاتناچیو و دفاع زنجیرهای بود. ایتالیا در حالی که از حریف پیش بود تا دقایق پایانی حریف را در زمین خود محبوس میکرد و اجازه نمیداد بازیکنان خطرناک بلژیک حتی وارد زمین ایتالیا شوند.
لاجوردیپوشان یک بار عنوان قهرمانی را در کارنامه دارند و دو بار هم در فینال مغلوب فرانسه و اسپانیا شدهاند و به نایب قهرمانی رضایت دادند. یکی از بزرگترین حسرتهای ایتالیا از دست دادن قهرمانی در یورو ۲۰۰۰ بود . جایی که نسل طلایی فوتبال این کشور با بازیکنانی چون پائولو مالدینی، فابیو کاناوارو، فرانچسکو توتی، الساندرو دل پیرو و دیگران تا دقیقه قهرمان بودند، اما گل ثانیههای پایانی سیلوین ویلتورد بازی را به عقب اضافه کشاند و با قانون گل طلایی، این فرانسه بود که با گل دیوید ترزگه، فرانسه به عنوان قهرمانی آن مسابقات دست یافت.
حالا ایتالیاییها برای رویاسازی به دستکم یک ۹۰ دقیقه دیگر احتیاج دارند تا در مقابل سرخ پوشان اسپانیایی قرار گیرند. بازی که میتواند یکی از حساسترین مسابقات این تورنمنت لقب بگیرد.
ایتالیا تنها تیم این مسابقات است که تمام بازیهای خود را برده و حتی مساوی هم نداشته است. لاجوردیپوشان در ۵ بازی خود ۱۱ گل به ثمر رسانده و تنها ۲ گل دریافت کردهاند.
اشمایکل پسر، راه پدر را خواهد رفت؟
۲۹ سال پس از آنکه پیتر اشمایکل توانست دانمارک را به بزرگترین افتخار فوتبالی تاریخ این کشور برساند، پسر او یعنی کاسپر اشمایکل این فرصت را پیدا کرده تا جا پای پدر بگذارد. دانمارک که مسابقات را با تراژدی کریستین اریکسون آغاز کرد، تا آستانه حذف در همان مرحله مقدماتی قرار گرفته بود. وایکنیگها بعد از شکست در مقابل فنلاند، در مقابل بلژیک هم با نتیجه ۲-۱ بازی را واگذار کردند تا صعود این تیم به اما و اگرهای بسیار منتهی شود.
با این حال دانمارکیها توانستد بالاخره شوک ناشی از دست دادن اریکسن را پشت سر بگذارند و در نمایشی بینقص با نتیجه ۴-۱ روسیه را در سومین بازی شکست داده و راهی مرحله بعد شدند. دانمارکیها در دیدار بعدی هم ۴ گل به ثمر رساندند تا با نتیجه ۴-۰ ولز را از رقابتها کنار بگذارند. آنها در مرحله یک چهارم نهایی در شهر باکو، موفق شدند تیم سرسخت جمهوری چک را با نتیجه ۲-۱ مغلوب کنند و در نهایت به جمع ۴ تیم پایانی راه یابند. البته نباید از نقش تعیینکننده سیمون کیائر، کاپیتان و رهبر خط دفاعی دانمارک هم به سادگی عبور کرد. کسی که به خوبی توانسته قدم به قدم تیمش را در این مسابقات به پیش براند.
هرچند حضور دانمارک تا همین مرحله هم افتخار بزرگی برای این کشور محسوب میشود اما یاران کریستین اریکسن میخواهند به شگفتیسازی خود ادامه دهند و افتخاری دیگر برای کشورشان کسب نمایند. بعد از سال ۱۹۹۲، این نخستن بار است که دانمارک توانسته به جمع ۴ تیم پایانی این رقابتها راه یابد.
دانمارکیها در سال ۱۹۹۲ اصلا قرار نبود در بازیها حاضر باشند، اما با شروع جنک بالکان، یوفا تصمیم گرفت تیم فوتبال یوگسلاوی را از مسابقات کنار بگذارد و دانمارک به جای این تیم راهی یورو ۹۲ شد. دانمارکیها در ان مسابقات که در سوئد برگزار میشد توانستند با نمایشهایی بدون نقص به فینال راه یابند و در نهایت با نتیجه ۲-۰ آلمان را شکست دهند و به مقام قهرمانی دست یابند.
دانمارک در مجموع ۵ بازی خود ۱۱ گل به ثمر برسانند که ۸ گل آن در مقابل دو تیم ولز و روسیه بوده است. در مقابل این تیم تاکنون ۵ گل هم دریافت کرده است.
بازگشت انگلیس به فینال بعد از ۵۵ سال؟
آخرین باری که انگلیسیها حضور در فینال یک تورنمنت ملی را تجربه کردهاند به سال ۱۹۶۶ باز میگردد. جایی که شاگردان سر الف رمزی، موفق شدند در دیداری مناقشهبرانگیز، در خانه، با نتیجه ۴-۲ آلمان غربی را شکست دهند به عنوان قهرمانی جام جهانی دست یابند. بعد از آن، انگلیسیها در جام جهانی ۹۰ ایتالیا، جام ملتهای اروپا ۹۶ انگلستان و جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، این فرصت را داشتند که بار دیگر به فینال راه یابند اما هر سه تجربه با ناکامی همراه بود و حسرت کشوری که فوتبال از آنجا آمده برای حضور در فینال ۵۵ ساله شده است.
با این حال انگلیسیها اینبار به قرعهای حتی بهتر از جام جهانی ۲۰۱۸ دست یافتهاند. انگلیس تنها کشوری است که در مسابقاتی که در ۱۰ کشور مختلف برگزار میشود تمام بازیهایش را به جز یک مسابقه در خانه برگزار کرده است. سهشیرها همچنین از بخت قرعه مناسب هم بهرهمند بودهاند. آنها در مرحله مقدماتی با اسکاتلند، کرواسی و جمهوری چک همگروه بودند و با به ثمر رسیدن تنها دو گل و توقف در مقابل اسکاتلند توانستند به مرحله بعد راه یابند.
انگلیسیها در مرحله بعد در مقابل حریفی قرار گرفتند که بعد از سال ۱۹۶۶ هرگز نتواسنته بودند در یک تورنمنت آنها را شکست دهند. آلمان اما این بار، آن گربه سیاه همیشگی انگلیسیها نبود. تیمی خسته که با دوران اوجش فاصله بسیاری داشت در نهایت در ومبلی لندن با ۲ گل مغلوب شد و شاگردان گرت ساوت گیت توانستند برای نخستین بار پس از سال ۱۹۹۶ به جمع ۴ تیم برتر اروپا راه یابند.
انگلیسیها در مرحله یک چهارم در تنها بازی خارج از خانه خود، در رم ایتالیا کار دشواری در مقابل اوکراین نداشتند و با نتیجه ۴-۰ این تیم را کنار زدند. حالا انگلیسیها دوباره به خانه بازگشتهاند تا بعد از ۵۵ سال افتخار را به خانه باز گردانند. آنها هرچند در مجموع ۵ بازی خود هیچ گلی دریافت نکردهاند اما بسیاری از کارشناسان معتقدند این تیم هنوز به صخره سختی هم برخورد نکرده است.
بزرگترین افتخار انگلستان در مسابقات یورو به ۲۵ سال پیش باز میگردد. جایی مسابقات در انگلستان برگزار میشد و سهشیرها توانستند در خانه به مرحله نیمهنهایی راه یابند. آن بازی اما که به تساوی ۱-۱ رسیده بود، در نهایت به ضربات پنالتی کشید و این گرت ساوتگیت سرمربی کنونی انگلستان بود که ضربه پنالتی ششم را از دست داد تا آلمان به فینال رقابتها در ومبلی راه یابد. حالا سهشیرها امیدوارند با بهرهمندی از بخت بالا در مراحل بالا مختلف قرعه کشی و همچنین میزبانی بالاخره به افتخاری در این رقابتها دست یابند.
انگلستان در مجموع ۵ بازی خود ۸ گل به ثمر رساندهاند که ۴ گل آن مقابل اوکراین به ثبت رسیده است. انگلیسیها هرچند ضعیفترین خط حمله در میان ۴ تیم حاضر در این مرحله را به خود اختصاص دادهاند اما در مقابل تنها تیمی هستند که تاکنون هیچ گلی در این تورنمنت دریافت نکرده است.
حالا باید منتظر ماند و دید در پایان چهارشنبه شب کدام دو تیم خود را برای حضور در مسابقه فینال یکشنبه شب در ومبلی آماده خواهند کرد.
نظر کاربران
چندین نظر تا به حال در موارد مختلف نوشتم که این نظرات رو منعکس نکردید.
اگر دوست داشتید اینو بنویسید که پر افتخار تیم جام ملتهای اروپا آلمان با سه قهرمانی و سه نایب قهرمانی هستش بعدش اسپانیا با سه قهرمانی و یک نایب قهرمانی و بعد فرانسه با دو قهرمانی.
اگر این پیام رو نمی نویسید حداقل این خبر رو تصحیح کنید.
پرافتخارترین تیم آلمانه
یادت رفته یا ازقصد ننوشتی
باید خدمتتون عرض کنم پر افتخار ترین تیم این تورنومنت تیمی نیست جز آلمان بزرگ
با سه قهرمانی سه نایب قهرمانی و سه مقام سومی
که یادتون رفته بود بنویسید
وقتی در مورد تاریخچه مسابقات و پرافتخارترین تیم اطلاعاتی نداری چرا مینویسی ؟!!!!