ادامه ابهامات کمیتههای انتخاباتی؛ استقلال نسیه؟!
انتخابات فدراسیون فوتبال و استقلال آن، یکی از اصلیترین هدفهای اصلاح اساسنامه بود.
روزنامه ایران ورزشی: انتخابات فدراسیون فوتبال و استقلال آن، یکی از اصلیترین هدفهای اصلاح اساسنامه بود. فدراسیون جهانی فوتبال به شدت روی استقلال فدراسیون فوتبال تأکید داشت و اصرار به تغییر ماهیت فدراسیون فوتبال و حذف وزیر ورزش و معاون او از لیست رأیدهندگان در انتخابات به همین دلیل بود. همچنین تشکیل کمیته انتخابات و عملکرد آنها پیش و حین از برگزاری انتخابات، از دیگر اولویتهای عملکرد انتخاباتی فدراسیون فوتبال نزد فیفا است.
این در حالی است که از همان ابتدا ابهامات فراوانی درباره نحوه انتخاب کمیته انتخابات و نوع رأیگیری درباره انتخاب اعضای آن از مجمع مطرح بود. تاکنون هم هیچیک از اعضای کمیته انتخابات توضیحات مشخصی درباره روند کار این کمیته ارائه نداده است.
بعد از پایان فرآیند ثبتنام از نامزدهای انتخابات فدراسیون فوتبال، مسئولیت کمیتههای بدوی و استیناف انتخابات این فدراسیون آغاز میشود. این دو کمیته که حاصل اصلاحات اخیر اساسنامه فدراسیون فوتبال هستند، در مجمع اخیر و در آذرماه با معرفی هیأت رئیسه و رأیگیری عجیب و غریب از اعضای مجمع انتخاب شدند.
در واقع طبق اصلاحاتی که از سوی فیفا به این فدراسیون تکلیف شده بود، قرار شد از این پس کمیتههای بدوی و استیناف انتخابات که جزو ارکان مستقل هستند و باید توسط اعضای مجمع انتخاب شوند، عهدهدار برگزاری هر انتخاباتی ظرف چهار سال آینده شوند.
به همین دلیل، فدراسیون فوتبال در هشتم آذر و در خلال برگزاری مجمع مجازی این فدراسیون، اعلام کرد پیش از این اسامی کمیتههای انتخاباتی به اعضا معرفی شده و آنها با حداکثر رأی موافق، این نفرات را برای عضویت در این کمیته انتخاب کردند. این اتفاق در شرایطی به وقوع پیوست که از فدراسیون انتظار میرفت این فرآیند را به صورت شفافتری انجام دهد و در برابر دیدگان اعضای مجمع و اهالی رسانه رأیگیری انجام شود اما همه چیز به صرف ادعای دبیرکل فدراسیون فوتبال مورد تأیید قرار گرفت؛ آن هم در شرایطی که هیچ سند و مدرکی برای اثبات این موارد وجود نداشت.
در نتیجه در حال حاضر گروهی برگزاری انتخابات اعم از بررسی مدارک و صلاحیت نامزدها را برعهده دارد که حاصل انتخاب و تصمیم هیأت رئیسه فدراسیون است و همین گروه که همگی در گذشته جزو همکاران این فدراسیون بودند، حالا قرار است انتخابات فدراسیون را با حضور و کاندیداتوری اعضای فعلی هیأت رئیسه در همین رویداد برگزار کنند.
نگاهی به اسامی این کمیتهها از موارد دیگری است که به ابهامات در زمینه جاری و ساری شدن قوانین به صورت یکسان برای همه افراد اضافه میکند. افرادی که در این پنج سال به طرق مختلف جزو منصوبان هیأت رئیسه بودند و به نوعی وامدار این اعضا هستند.
به این اسامی توجه کنید:
کمیته بدوی انتخابات
رئیس: علی فلاحتی شهابالدینی (وکیل)
معاون رئیس: مهدی گردانی (مسئول بازرسی و ارزیابی فدراسیون فوتبال)
عضو: غلامرضا شاهکرمی (مدیرکل ورزش وزارت نفت و عضو کمیته استیناف صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال)
عضو علیالبدل: حبیبالله حبیبی (وکیل) و تقی سیاری امینی (مربی فوتبال و در گذشته مربی تیمهای ملی پایه)
کمیته استیناف انتخابات
رئیس: روزبه وثوق احمدی (وکیل و رئیس پیشین کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال و عضو کمیته اخلاق و حقوقی فدراسیون جهانی کشتی)
معاون: مهدی پیروزرام (مدیرعامل سابق سایپا شمال و مدیرعامل فعلی دلاوران قائمشهر)
عضو: احمد مومن (اطلاعاتی موجود نیست)
عضو علیالبدل: حسین تقیپور (اطلاعاتی موجود نیست) و فریدون صادقی (اطلاعاتی موجود نیست)
فرآیند نه چندان شفاف انتخابات اعضای این کمیتهها و حضور افرادی که در گذشته جزو منصوبان هیأت رئیسه بودند و همینطور برخی چهرههای نه چندان شناخته شده و پذیرش این موارد از سوی اعضای مجمع به علت وضعیت بغرنج فدراسیون، این ابهام را به وجود آورده که آنها در هنگام اجرای قوانین انتخاباتی، به علت دوستی با اهالی این فدراسیون، با فشارهایی در این زمینه مواجه شوند.
سؤال اصلی این است که چرا فدراسیون فوتبال در پاییز و قبل از اینکه این اسامی به اعضای مجمع معرفی شده، در این زمینه شفافسازی انجام نداد و اسامی کمیتهها به اطلاع اهالی فوتبال نرسید تا یک قضاوت عمومی انجام شود؟
انتظار میرود کمیتههای انتخاباتی برای حفظ سلامت انتخابات و از بین رفتن هر گونه شک و شبهه، قوانین داخلی و بینالمللی را بطور دقیق و بدون کم و کاستی برای همه نامزدهای انتخاباتی بخصوص اعضای فعلی هیأت رئیسه اجرا کنند تا جلوی هرگونه سودجویی برخی چهرهها گرفته شود و آینده بهتری برای این فدراسیون در چهار سال آینده رقم بخورد.
ارسال نظر